Belgija - BiH / BiH - Andora

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

U ovim utakmicama cemo osvojiti...

6 bodova
116
34%
4 boda
116
34%
3 boda
92
27%
2 boda
0
Nema glasova.
1 bod
6
2%
0 bodova
10
3%

Ukupno glasova: 340

SlevinKelevra
Kontakt:

Re: Belgija - BiH / BiH - Andora

Post Postao/la SlevinKelevra » 04 sep 2015, 13:21

E, ajmo...

Kao prvo, ne razumijem ovu navalu pesimizma. Isto kao da su se ljudi probudili iz nekog zimskog sna koji je poceo nekad pred SP u Brazilu, pa im ovo sve dodje kao iznenadjenje. Pa, barem bi mi navijaci repke trebali biti svjesni sta nam je onaj papak uradio: ljudi, mi smo izgubili s njim dvije utamice od ekipa koje ce, nadam se, zavrsiti ispod nas na tabeli- 6 bodova je to! :roll: A, i vi znamo na koji nacin: izvodeci kombiniranu ekipu protiv Kipra, bez ikakve potrebe, i 0 napadaca protiv Izraela, ali dobro, to je vec prezvakana prica. Mesa je tu istu ekipu ipak vratio na pravi put: pozivi zasluznima, odlicna pobjeda protiv Izreala, remi protiv Austrije... po, meni odlicni rezultati.

E, sad sinoc: ne znam jesam li jedini, ali mislim da smo mi odlicno usli u utakmicu. Igrali smo dosta discipliovano, cvrsto, nismo dozvoljavali Belgijancima da probiju kroz sredinu, a oni su imali velikih problema da nas probiju na taj nacin, pa su se cak i odlucili na pokusaje dugim loptama na Lukakua. Golove su nam zabili cisto na individualni kvalitet (top 3 repka Evrope po tom pitanju) njihovih pojedinaca: nemoguci Fellaini (pogledajte tekme Uniteda, i koja je to muka kad ti je on u sesnaestercu) i odlican sut De Bruynea. Ne razumijem one koji posjed spominju kao neku negativnu kategoriju... Pa, da je do posjeda, Barcelona bi svaku utakmicu dobjala sa po 5:0, a znamo svi da nije tako. Jasno mi je sta je Mesa zamislio, ali nazalost, Belgija je jednostavno vrh sto se tice indiviudualaca i njihovog kvaliteta. Jednostavno, moras imati i srece, a mi ni toga nismo imali.

Mesi zamjeram samo jednog igraca: Medunjanin. Pa, cak i da je 100% spreman, a nije, opet po meni nema mjesta u veznom redu u jacim utakmicama, a posebno onim gdje protivnik ima loptu. Zato sam i neki dan postavljao ovu formaciju....
SlevinKelevra je napisao/la:4-3-3? :hmmmmm:

...............Begovic...............

Mujdza...Sunjic...Spahic....Kvesic

...Kolasinac...Besic....Pjanic.....

..Visca........................Lulic.....
.................Dzeko...................
... i mislim da bi s njom lakse izasli na kraj s njima, bez obzira na rookiea Kvesica.

Dakle, NE MOZES SE VADITI NA BELGIJI, od toga nema nista. Ovdje je negativan rezultat trebalo upisati jos kod izvalcenja grupe, a protiv ostalih izboriti drugo mjesto i Francusku, ali eto.... Yebeni Savez i debil Pape.
Borit se do kraja, ici na 9 bodova svom snagom i nadati se korektnosti Velsa i Belgije (u sta ne sumnjam). Ja sam jos optimista za baraz.

I da... Vidim pojedini Peptovci se ponovo aktivirali. Ne odgovarajte im i ne nasjedajte na provokacije, jer ne mogu zamisliti da razumna osoba (a razumni su valjda, znaju upaliti komp i uci na forum) moze i dalje braniti tog kriminalca i smrada. Dakle, ne nasjedajte na trolanje i okrenimo se Andori! :bih:

lion1111
Kontakt:

Post Postao/la lion1111 » 04 sep 2015, 13:23

ne znam zasto mesa ne stavi u reprezentaciju Sukjica iz VIDEOTONA. prosle godine je bio u idealnom timu madjarske lige

lion1111
Kontakt:

Post Postao/la lion1111 » 04 sep 2015, 13:27

ne znam zasto mesa ne stavi u reprezentaciju Suljica iz VIDEOTONA. prosle godine je bio u idealnom timu madjarske lige

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 04 sep 2015, 13:32

lion1111 je napisao/la:ne znam zasto mesa ne stavi u reprezentaciju Suljica iz VIDEOTONA. prosle godine je bio u idealnom timu madjarske lige
Nema lobija nikakvog, niko ga negura.. ne placa clanke na portalima, nema amidzu koji bi ga guro nit jakog menadzera. . Suljic ima muda driblat po krilu i nabacivat uz to je brz, tacno to sto nam fali..
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 sep 2015, 13:36

Kako se prave nosioci za baraž, jel' se nosioci biraju po zadnjoj (pretpostavljam novembarskoj) listi ili ona lista sa početka kvalifikacija?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

lion1111
Kontakt:

Post Postao/la lion1111 » 04 sep 2015, 13:39

bhfanatic14 je napisao/la:
lion1111 je napisao/la:ne znam zasto mesa ne stavi u reprezentaciju Suljica iz VIDEOTONA. prosle godine je bio u idealnom timu madjarske lige
Nema lobija nikakvog, niko ga negura.. ne placa clanke na portalima, nema amidzu koji bi ga guro nit jakog menadzera. . Suljic ima muda driblat po krilu i nabacivat uz to je brz, tacno to sto nam fali..
momak je sigurno najbrzi BH fudbaler, ali kao sto ti rece u pitanju su neke druge stvari, a ne kvalitet

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 04 sep 2015, 13:49

Ne znam brate... Možda se iskaže Vrančić kao fantastična varijanta u kombinaciji sa Bešićem na strani i Pjanićem ispred.

Ne znam... Sredina nam je neefikasna, a krila letaju ko muhe bez glave.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 04 sep 2015, 13:49

Ljudi moji ovo je naša realnost. Ovo je više-manje najbolje što imamo. Možda bi Vaha, Petković ili Bajević to bolje posložili, ali Meša je dobar trener i treba mu dati podršku. Od Vranješa imamo tri bolja stopera, a i on je prirodni bek i treba biti u kadru kao zamjena Mujdži. Po meni je i Spahino prošlo i ja bih igrao sa dvojcem Zukanović-Šunjić. Bekovi su poznati. Lijevo je Kolašinac i od njega nemamo i očito dugo nećemo imati boljeg, a kao zamjena Kvesić i Letić. Šteta što Pavlović nikada nije isproban. Desno Mujdža kojem po meni samo treba kontinuitet igranja, a zamjene Martić, O. Vranješ i M. Sušić. Što se veznog reda tiče, Od dvojca Pjanić-Bešić nemamo boljeg, tako da se tu nema što raspravljati. Eventualno ako igramo sa jednim napadačem, onda pridodati Vrančića ili Miličevića. Možda nisu bolji od Mede, ali treba ih probati, a treba i uvažiti što Miličević igra LP. Što se krila tiče, Lulić je naše najbolje krilo, dok je Višća solidan igrač. Alternative su S. Vranješ i Hajrović, dakle posljednja trojica su u pet deka, a ukoliko S. Vranješ proigra u Legiji, obavezno mu dati priliku. Što se napada tiče, Džeko i Hodžić su najbolje što imamo, a drugi tandem Đurić-Ibišević. Treba pratiti kako će se Radonjić snaći u Maccabiu i eventualno Hadžića u Ufi.

Po meni, sve je stvar uigranosti i želje. Realno, nemamo svjetske klase (iako su neki od naših igrača to lako mogli postati), ali imamo nekoliko vrhunskih igrača i nekoliko jako dobrih, a svi bi kao cjelina mogli biti reprezentacija za respekt.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 04 sep 2015, 13:52

osjeti se problem u veznom redu..to je primarno..Pjanic nije dorastao ulozi lidera, a jos vise od toga nam nedostaje igrac kakav je bio Rahimic..jednostavno ova reprezentacija ne moze bez takvog profila veznog igraca (bar ne u velikim utakmicama)...Besic ima energiju, ima svoje pozitivne strane, ali nam fali i taj igrac koji se zna postaviti, zna zaustaviti igru, napraviti faul, stati na loptu, diktirati ritam igre , kad ubrzati, kad usporiti...

to nam najvise fali protiv ovakvih timova

isto tako Visca nije za ovako jakih tekmi, treba razmisliti o nekoj formaciji u stilu Juventusa...uglavnom sinoc mi i nismo toliko lose igrali, jednostavno kvaltiet je pobijedio
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 04 sep 2015, 13:56

Pobjeda Belgije je čista ko suza. Muda i klasu u našoj reprezentaciji imaju Džeko i Bešić, ostalo je sve goli prosjek. Ponekad neko bljesne protiv levatskih reprezentacija i to je to - naša surova realnost.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

X31987
Kontakt:

Post Postao/la X31987 » 04 sep 2015, 13:58

Pjanic je taj koji treba da diriguje veznim redom u paru sa Besicem. Pjanica cim stavis blizu gore je igrac manje. Tu nam nastaje goruci problem ko ce biti razigravac ili ti ga desetka takvom u kadru trenutno nemamo.
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO !

Vedran Puljić ...

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 04 sep 2015, 14:10

Sad protiv Andore s dva napadača, da ih probamo natrpati što je više moguće. Dakle
Begović; Mujdža, Bičakčić, Šunjić, Kolašinac; Hajrović, Pjanić, Bešić, Lulić; Džeko i Ibišević. Uvesti u nastavku Vrančića, nekog od napadača, po mogućnosti Hodžića i eventualno Višću ili tako nekog.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

momirpeh
Kontakt:

Post Postao/la momirpeh » 04 sep 2015, 14:11

Pogledajte gdje igraju belgijski igrači,u kakvim klubovima i bit će jasno da niko nije kriv za poraz sinoć.Ljudi su jednostavno bolji.Oni nam nisu dali da budemo bolji sinoć.Da su oni podbacili mi bi to iskoristili.Ali Belgijanci nisu podbacili.Odigrali su onako kako treba da odigraju.
Sad bi ovdje mnogi otjerali pola repke,kao da imamo neku alternativu.Kad da bi te alternative odigrale bolje.Bi,ali malo sutra,bili bi na nivou Malte s tim igračima koje bi neki ovdje doveli da igraju.
Trebaju nam 3 pobjede do kraja i to možemo ostvariti.Andora i Vels kući te Kipar na strani.Tvrdim da smo bolji od Velsa ali je splet okolnosti učinio svoje.Pa mi smo ih totalno nadigrali u Velsu a završilo je neriješeno.
Sad je bitno da Vels dobije Izrael.Izrael ili mi smo u baražu.Izrael onda neka ne pobijedi Belgiju,neka bude remi mi smo u baražu uz tri pobjede.Čak šta više odgovara nam da Kipar ne izgubi od Belgije jer on svako otpada ako mi pobijedimo sve tri utakmice.Belgija s remijem protiv Kipra onda ima motiv protiv Izraela.
Zadnja izmjena: momirpeh, dana/u 04 sep 2015, 14:15, ukupno mijenjano 1 put.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 04 sep 2015, 14:12

ultrasstyle_tz je napisao/la:isto tako Visca nije za ovako jakih tekmi
uhm, stručnjaci sa foruma se ne složili s tobom, kažu Višća igra redovno :mrgreen:

Višća je bolja verzija Avde Vršajevića, momak nema snage i zbog toga neće napravit' bolju karijeru

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 04 sep 2015, 14:36

Poslije prespavane noci i slijeganja utisaka.
Da bogdao mi nismo dali onaj rani gol,mislim da nam je on presudio.Jednostavno nismo znali kapaitalizirati tu ogromnu prednost,umjesto da se zbijemo i cekamo ih da napadanu pa im uvalimo jos jedan,mi se prepadnemo ko pocetnici i igramo bunker :facepalm:

Neko je vec napisao,kod 0:0 oni su igrali skroz oprezno,nisu nista rizikovali nego dugim loptama pokusavali naci Lukakua pa ako on nesto uradi,uradio i jest.Prije utakmice sam pisao da bi oni bili zadovoljni bodom a i sad tako mislim.Nas gol ih je primorao da krenu jako a mi nismo odgovorili kako smo morali.
Opet kazem,dao Bog da nismo dali gol u 15 minuti.

inter1
Kontakt:

Post Postao/la inter1 » 04 sep 2015, 14:44

Realno, zadovoljan sam zalaganjem, trcanjem i koncepcijom. Vranjes se trudio, ali je napravio dvije greske. Da li bi neko drugi tu bolje popratio to je sad pitanje. Fellainin je jaka mrcina i vidi se da ga je Ognjen vukao i pratio ali dzaba. Da li bi Bicakcic tu bolje odigrao to je pitanje. Sunjic mi jos uvijek izgleda pretromo i ako se dokaze u Stutgartu, u brzom bundesligaskom sistemu igre, sigurno zasluzuje prvih 11. Nigdje nisam procitao nikakvo objasnjenje za Spahino kasnjenje u kamp. Valjda bi u profesionalnim reprezentacijama to bio slucaj. No s obzirom da se on oprostio pa je namoljen da se vrati, vjerovatno zbog toga takav odnos. Medunjanin je bio tu jer najbolje zna ,,stati na loptu" sigurno otpoceti napad, jer u protivnom bi rizikovali kontre sa pola terena za koje je Belgija sa brzim Hazzardom itekako sposobna. Po meni Medo to uopste nije lose odigrao, osim onog jednog saplitanja. Imao je volej koji je vrlo lako mogao uci. Uostalom koji trener bi u ovako vaznoj utakmici isprobavao nekog novog kao Vrancica. Tino bi mozda mogao vise pretrcati ali i on igra toplo hladno u Hajduku ako uopste igra. Ovima sto pricaju protiv Pjanica i Lulica i kako nisu dobro odigrali, samo da znaju da fudbal nije samo igra sa loptom, a posebno sa ovako jakim reprezentacijama, fudbal je mnogo vise trcanje bez lopte, pracenje svog igraca i pokrivanje prostora, da protivnik ne moze jednostavno doci na 30 metara od naseg gola i tu kreirati igru, a to im nismo dopustili. Ko je gledao utakmicu, vidio je kako se Lulic vraca za bekom prema nasem sesnaestercu a onda ako procijeni ulazi u sredinu prema nasem sesnaestercu i pokriva visak koji su Belgijanci stvorili. Normalno je da posle toga nema snage prema naprijed kao klasicna krila koja se vracaju do centra i onda cekaju nas napad. Pjanic pa isto tako i Dzeko su jurili njihovu zadnju liniju, markirali prostor, i onemogucavali lagan prelaz belgijanaca u napad. Sve u svemu ovo je otprilike najbolje sto imamo u ovom trenutku, i kao sto neko rece nadati se da ce Belgija i Wales dobiti izrael, iako Walesu to ne mora nista da znaci, jer zadnju utakmicu im dolazi Andora i s pobjedom protiv njih, opet ih Izrael ne moze stici. Mi imao jos 3 tekme, od koje dvije nisu nimalo lake, posebno Wales. Nakon toga mozemo pricati o novim igracima, kojih nema puno na vidiku. Ocekujem neka nova imena tek nakon skracenja nase lige, znaci od sledece sezone. Rezultati mladih reprezentacija i dalje losi. Slazem se sa prijasnim postovima da Suljic treba dobiti sansu, trebao ju je dobiti kad je Sarajevo igralo ligu evrope a on razvaljivao, vjerovatno bi mu i karijera isla drugim tokom, a vjerujem da on tada nije dobivao redovno pozive ni u mladu selekciju. I tu promjenu ocekujem kad se liga smanji jer ce se kvalitet skoncetrisati i ako mladi igrac ispliva treba mu dati sansu, kao sto to Hrvati rade i iznova proizvode nove, jer evo protiv Kazahstana su ubacili Pjacu u prvhih 11.

Tolio od mene.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 04 sep 2015, 14:46

HankMoody je napisao/la:Sad protiv Andore s dva napadača, da ih probamo natrpati što je više moguće.
Zasto? Osim samopouzdanja, nece nam puno znaciti jer se gleda medjusobni. Ja bi volio vidjeti sto vise novih igraca: promjena na golu, Anicica, Vrancica, a mozda i Hodzica u napadu. Uzet cemo ih svakako sa 4-5 golova.

X31987
Kontakt:

Post Postao/la X31987 » 04 sep 2015, 14:50

slika

Pokušati s ovim drugo poluvrijeme protiv Andore bar da vidimo može li ko odgovoriti zadataku (prvenstveno mislim na Hajrovića).
U prvom igrati 4-4-2 i riješiti do poluvremena sve, kasnije isprobavati možda Vrančića mjesto Pjanića. Ono što je sigurno jeste da žuti ne smiju fasovati Džeko i Kolašinac možda sam još nekog izostavio. Džeko nek odigra prvih 45 onda ga zamijeniti, Kolašinca ne bih ni ubacio može Kvesić odraditi posao.
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO !

Vedran Puljić ...

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 04 sep 2015, 14:53

Izbrojati koliko.puta je nas vezni red uklizao,sve je jasno...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 sep 2015, 15:01

Ja bih stavio Anicica, da vidimo kakav je. I Vrancica umjesto Medunjanina, trebaju se njih troje uigravati pred Vels jer bolje trojke u veznom redu nemamo.

Moze li Hodzic igrati poluspica? Malog sto prije gurnuti u reprezentaciju, koristit ce mu.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []