HeartSock je napisao/la:Slazem se ja s tobom, ali se ne mogu sloziti da mi predsjednik kluba bude iko iz politike, koja god to stranka bila. Skoro, Sabanadzovic,Cviko neki nas bivsi igrac i to mi je odlicno rijesenje. Ovi sto mijenjaju stranke kako vjetar puse, neka budu tu gdje su i neka obitavaju tu ali u sportu ne. To je moje misljenje da se razumijemo..
Edit: Mene zanima revizorski nalaz?
Ja se slazem sa tobom, samo takvo razmisljanje na ovom podrucju moze bilo koga dobro kostati karijere ili uspijeha. Ovdje jednostavno kao individua ne mozes napredovati dok se ne opredjelis za boju. Tko god kaze drugacije, jednostavno nije upoznat sa cjelokupnom sitvacijom ovdje i prije ili kasnije, stvari ce mu se odbiti od glavu. Ima uspjesnih individua ali vjerujte, lijepo se oni maskiraju kao neopredjeljeni.
Ako ne vjerujete, pokusajte vlastiti business pokrenuti pa cete se vrlo brzo sami uvjeriti.
Zelji treba ovdje neko i najace partije jer se ona ovdje sve pita, zeljeli mi to priznati ili ne. Samo na takav nacin bi mogli rijesiti ovu papirologiju i druge probleme za neko adekvatno i potrebno vrijeme.
Sa moje strane gledista, ako bi zaboravili ovo gore cinjenicno stanje, za nas bi bilo najbolje kada bi se zakon o privatizaciji sportskih kolektiva uveo, jer ne mozemo mi dalje dok se svakvi tipovi vrte oko kluba a nisu spremni da uloze adekvatno, vec samo da uzmu od kluba. Ovu su sve price u krug, samo u drugom pakovanju, a kad se opet pogleda sitvacija kroz cinjenice, ista prica od rata pa vamo se vrti na traci samo se akteri mijenjaju.
Bojim se, da ako se uspijemo dovesti i sprovesti modernizaciju kluba, da cemo samo ostati onaj stari Zeljo i mladackih dana novih generacija, koji ce biti samo poznat na lokalnom nivou. Ovo nije pesimizam, ovu su cinjenice koji mnogi izbjegavaju. Mi jednostavno nemamo adekvatnog plana na duzi period gdje bi klub mogao samostalno stati na noge. Sve se to jos uvijek svodi na prezivljanje i milostinju, (tj neki transfer od Dzeke, ili ce neko iz uprave preko svojih veza izmoliti nekoga da nam bude sponzor)