Prva liga FBiH 2015./2016.

Moderator/ica: GracanicaAA

zmaj348
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH, 4. kolo

Post Postao/la zmaj348 » 03 sep 2015, 09:28

Zoom088 je napisao/la:Do jučer sam mislio da je za kvalitetno suđenje potrebno imati kvalitetne i nekorumpirane suce. A onda sam spoznao istinu. Umjesto ulaganja u igrački kadar i sport, treba ulagati u kriminalne organizacije.

Hvala ti @TKanton. :tokralju: :bih:
e jest vas dobro i nasavjetovao @TKanton,mi smo inače poznati kao ekipa koja uživa povlastice u sudijskoj organizaciji :urnebes: :urnebes: pa bolan,bolan nas su prošle god.bukvalno sudije istjerale u prvu ligu,pa šta smo trebali ovdje pola godine vama plakat..drugi su ili imali svoje ljude u sud, org. neki su plaćali a neki su veće sredine od nas i to je nažalost tako,mi smo se pomirili sa tim..

forumasmahalas
Kontakt:

Prva liga FBiH: 5. kolo

Post Postao/la forumasmahalas » 03 sep 2015, 10:08

Ovog vikenda na rasporedu su susreti 5. kola Prva lige FBiH.

Derbi susret prvog kola igra se u Banovićima gdje će snage odmjeriti ekipe koje su mnoge iznenadile svojim startom prvenstva. Neporaženo Orašje će u goste ekipi Budućnosti. Labodovi sa Save idu po nastavak serije pobjeda koja traje već u nizu od 29. kola prošle takmičarske sezone dok će Budućnost učiniti sve da protiv Orašja pokaže da će zeleno-crni i ove sezone igrati veoma bitnu ulogu u prvoligaškoj konkurenciji.

U Gračanici će snage odmjeriti Bratstvo i mostarski Branitelj. Obje ekipe su razočarale u prva 4 kola i susret koji je na rasporedu u subotu je veoma bitan za obje ekipe. Domaćin ako želi da se priključi vodećim ekipama u ovom susretu mora slaviti dok bi se gosti sa eventualnim porazom već poslije 5-og kola svrstali u red ekipa koje će ove sezne voditi bitku za opstanak u ligi.

Na stadionu Podavala biti će odigran hercegovački derbi. Novajlija u ligi će u goste kod ekipe GOŠK-a. Iako je Ljubušacima predviđana veoma dobra sezone ipak je Prva liga FBiH pokazala da je novalijama uvijek najteže. Potrebno je barem 10. kola kako bi se uhvatio pravi ritam, međutim, Ljubušaci više nemaju toliko vremena jer su već dva puta kiksali kući. Svaki gostujući bod Slogi je zlata vrijedan, međutim, bodove će morati potražiti negdje drugo, jer, Podavala nije mjesto gdje se vadi u jesenjem dijelu prvenstva.

Gradačačka Zvijezda u novu sezonu je ušla kao prvi favorit za titulu. Međutim, prije svega zbog nedostatka pobjedničkog mentaliteta koji su u Gradačcu izgubili u prethodnim sezonama Premijer lige u prva četiri kola ostvarena je samo jedna pobjeda. Ipak, na domaćem terenu Zmajevi moraju slaviti ukoliko se želi ekspresan povratak među društvo najboljih i pobjeda protiv veoma dobre i mlade ekipe Bosne ne bi smjela doći u pitanje.

Posrnulo Jedinstvo u ovom kolu će u goste kod Goražda. Bišćani nakon 4 kola nemaju osvojen niti jedan bod i već se mogu čuti alarmi iz prostorija kluba iz Bihaća. U Goražde se ide da se pokuša vratiti bar dio izgubljenog, međutim, ni domaćin neće olako ući u ovaj meč jer su već izgubljena dva domaća boda. Sigurno da nas očekuje jedan zanimljiv meč, a, ukoliko Jedinstvo upiše i peti uzastopni poraz biti će to jasan znak da će se Podno borića voditi grčevita borba za opstanak do posljednjeg kola.

Još jedan novalija u ovom kolu ima težak zadatak pred sobom. Ekipa Novog Travnika ugostiti će starosjedioca u ligi, tim kakanjskog Rudara. Domaćin sve osim pobjede može smartati neuspjehom jer ekipa Rudara na početku prvenstva ne pokazuje da će ove sezone biti ekipa koja će se boriti za sami vrh tabele.

Duel dvije iskusne ekipe igra se na Mračaju gdje će Metalleghe ugostiti tim Radničkog. Domaćin nakon dobrog ulaska u novu sezonu u posljednja dva kola prikazao je nešto lošije partije i samo jedan osvojen bod iz ova dva susreta može se smatrati neuspjehom. U susretu protiv Radničkog pobjeda je imperativ, međutim, do nova tri boda neće biti lako doći jer je Radnički već pokazao da zna odigrati na rezultat. Ipak, ukoliko domaćin želi priključak vrhu tabele ne smije si dopustiti da četiri kola ne zna za pobjedu pa u ovom susretu tim mladog Nermina Bašića mora pronaći način da se savlada veoma dobri tim sa Jošika.

5. kolo:
Bratstvo - Branitelj
Čapljina - Podgrmeč
Budućnost - Orašje
Zvijezda - Bosna
Metalleghe - Radnički
Goražde - Jedinstvo
GOŠK - Sloga
Novi Travnik - Rudar

sodaacm
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH, 4. kolo

Post Postao/la sodaacm » 03 sep 2015, 11:18

bavariapivo je napisao/la:
barbrez je napisao/la:
bavariapivo je napisao/la:
obadva faula za zuti, ne znam sto kritikujes sudiju
cuj ovih pametnjakovica, regularno sudjenje. prvi bezazleni prekrsaj i zuti karton, drugi prekrsaj drugi zuti odnosno crveni karton. gdje se to i u kojem rangu takmicenja tako sudi, jos pogotovo na domacem terenu i jos pogotovo u prvom poluvremenu. samo nekoliko trenutaka prije prvog crvenog kartona gostujuci igrac sjedi na terenu i pokusava bez lopte udariti domaceg igraca nogom. sreca pa se ovaj izmakao. od istog tog sudije odnosno njegovih pomocnika i posmatraca nije dobio ni klimanje glavom a kamoli karton. o sudijskoj nadoknadi da se ne prica. niko od vas nije bio tako aktivan na forumu kad je radnicki bio masakriran od uhljupa jakupovica u odlucujucoj utakmici protiv viteza za premijer ligu. niste bili aktivni jer ste vise njih volili gledati u premijer ligi nego radnicki (vjerovatno vam se vise svidjaju njihova obiljezja). niste bili ni tako forumski aktivni kad su nad igracima radnickog pravljeni prekrsaji ne za crvene kartone nego za haga (gorazde, a pogotovo kakanj i srebrenik). treba napomenuti da ni na jednoj od tih utakmica domaci igraci nisu dobili crveni karton. za razliku od vas i vasih ekipa mi ne moramo biti prvi najbitnije je osjetiti radnicki u svojoj krvi.
pa sta ocekujes, domacinsko sudjenje ili sta?

sudija svira po prilozoneom osim onog jednog faula na vasem igracu korektno, prvi zuti pravedno dosudjen, igrac da je prosao vaseg zadnejg izbio bi sam pred golmana. drugi zuti glupost vaseg igraca, znaci lik vec ima zuti karton, i pravi gl*pi faul na aut liniji i dobiva zasluzeno drugi zuti, bio to njemu tek drugi faul na utakmici ili ne, to po pravilima fife, uefe, pi*de materine nema veze. dobivaju ljudi i za prvi faul direktni crveni karton...

vidi se dobro da niste nikako objektivni sto se tice sudenja za/protiv vaseg tima, a kada vam netko neutralni sa strane kaze kako je, odmah su pametnjakovici itd
Alo ti si izgleda totalno slijep pa ne vidis sta pise mojim postovima,,,ja samo zelim da mi imamo isto sudjenje u gostima ali ovako sudjenje mi nikad nemamo kada igramo na strani,,,uvijek nas prebiju i masakriraju sto domaci igraci sto sudije ako je gdje posteno sudjenje uvijek to je kod nas ,,, kod nas se sviraju penali za gostujucu ekipu u 90 minuti kod rezultata 0-0 , dodjeluju po dva tri crvena kartona lagano, ali ja to nikada nevidim kod drugih ....zato ne kenjajte

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH: 5. kolo

Post Postao/la GracanicaAA » 03 sep 2015, 15:50

cokara
Kontakt:

Post Postao/la cokara » 03 sep 2015, 16:18

Bratstvo - Branitelj 1 (1-0 gosti dolaze po bod)
Čapljina - Podgrmeč 1 (domaći ovjeravaju bodove iz Bihaća)
Budućnost - Orašje X (labudovi do boda uz sudijsku pomoć)
Zvijezda - Bosna 1 (pobijeda nebi smjela doći u pitanje ako komšije žele u PL)
Metalleghe - Radnički 1 (gosti u problemima sa kartonima)
Goražde - Jedinstvo 1 (zicer kola)
GOŠK - Sloga X (0-0)
Novi Travnik - Rudar X

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH 2015./2016.

Post Postao/la GracanicaAA » 03 sep 2015, 16:29

Izvučeni parovi zavšnice Kupa Nogometnog saveza FBiH

http://sportsport.ba/bh_fudbal/izvuceni ... bih/170729

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 04 sep 2015, 12:56

Bratstvo - Branitelj - 1 - Komsije lagano doma, Branitelj slab
Čapljina - Podgrmeč - 1 - Capljina u naletu nakon 3 boda iz Bihaca, Podgrmec ocajan u gostima
Budućnost - Orašje - x - Momci iz Citluka pomazu Orasju da izvuce makar bod. Ko i uvijek ;)
Zvijezda - Bosna - 1 - Teska tekma za prognozirati. Dosta brza uz puno golova. Zvijezda uzima za prikljucak vrhu tabele
Metalleghe - Radnički - 1x - Radnicki moze do boda, Metalleghe razocarao startom. Ali opet ocekujem pobjedu domacina, da ostanu u borbi za PL
Goražde - Jedinstvo - 1 - Jedinstvo ocajno... Ne znam sta da kazem.
GOŠK - Sloga - x - Dva jako slicna tima. Odlicna utakmica, oba daju i nerijesen rezultat.
Novi Travnik - Rudar - 1 - Novi Travnik je fakat NOVI Travnik, sto se tice domacih tekmi :mrgreen: Rudar nema sta traziti

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 04 sep 2015, 16:53

Bratstvo - Branitelj: 1 ( Domacin favorit, ali to mora i dokazati na terenu, u slucaju kiksa mislim da ce Dzindo dobiti nogu)

Čapljina - Podgrmeč: 1 ( Isto kao i Bratstvo domacin je blize pobjedi, gosti valjda su skupili vise snage trenirajuci nego na pocetku, ipak prednost domacinu)

Budućnost - Orašje: x ( Derbi kola po tabeli, vuce na remi, ali ko ce znati kome sudije ce biti naklonjene rudarima ili labudovima)

Zvijezda - Bosna: 1 ( Zvijezda ovo mora dobiti, sve drugo za njih je neuspjeh, dok gosti nece se tako lako predati)

Metalleghe - Radnički: x ( Znamo mi igrati na rezultat i uz novog golmana Nikolica na golu mozemo do pozitivnog rezultata)

Goražde - Jedinstvo: x ( Uzeti ce Jedinstvo bod, vrijeme je za to)

GOŠK - Sloga: x ( Prijateljski, miroljubivo svakom po bod)

Novi Travnik - Rudar: 1 ( Domacinu pobjeda igra samo dok su gosti tu samo da odigraju mec)

Brigada89
Kontakt:

Post Postao/la Brigada89 » 04 sep 2015, 18:41

cokara je napisao/la: Metalleghe - Radnički 1 (gosti u problemima sa kartonima)
Malo si se zeznuo al ok..Imamo Nikolica na golu,imamo Konjhodzica,tako da problema nema :)

cokara
Kontakt:

Post Postao/la cokara » 04 sep 2015, 18:46

Brigada89 je napisao/la:
Malo si se zeznuo al ok..Imamo Nikolica na golu,imamo Konjhodzica,tako da problema nema :)
Zašto Nikolić nije branio u prošlom kolu?Jel dobio radnu dozvolu?

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 04 sep 2015, 18:51

Bratstvo - Branitelj 1 Bratstvo kod kuce treba ovo rijesiti bez dileme ako je ozbiljna ekipa
Čapljina - Podgrmeč 1 Podgrmec slab + gost, nema tu sta traziti
Budućnost - Orašje X Kako rece kolega gore, derbi kola, moze se svasta nesta desiti pa mi je X najsigurnije
Zvijezda - Bosna 2 Bosna u zaletu, mislim da su blizi pobjedi, ali mi je tesko bilo odluciti sta da prognoziram jer moze svasta se desiti
Metalleghe - Radnički X Derbi kola 2.0, tesko za prognozirati, mozda bude atraktivna igra, i po jedan gol
Goražde - Jedinstvo 1 Pihh ta ce protiv Gorazda, mozda protiv Podgrmeca uzmu koji bod, ali Gorazde ovdje uzima siguno
GOŠK - Sloga X Sloga nekako kvalitetna, zanimljiva ekipa, ali nikako da im otcepi, imali su barem tri teske utakmice, i ovo im je jos jedna, ocekujem uskoro neko vece iznenadjenje od njih, pa mozda ovo bude to
Novi Travnik - Rudar 1 Najblize tituli "iznenadjenje kola", inace je Rudar favorit po mom misljenju
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

carli22
Kontakt:

Post Postao/la carli22 » 04 sep 2015, 22:02

Mokroguz je napisao/la:Bratstvo - Branitelj 1 Bratstvo kod kuce treba ovo rijesiti bez dileme ako je ozbiljna ekipa
Čapljina - Podgrmeč 1 Podgrmec slab + gost, nema tu sta traziti
Budućnost - Orašje X Kako rece kolega gore, derbi kola, moze se svasta nesta desiti pa mi je X najsigurnije
Zvijezda - Bosna 2 Bosna u zaletu, mislim da su blizi pobjedi, ali mi je tesko bilo odluciti sta da prognoziram jer moze svasta se desiti
Metalleghe - Radnički X Derbi kola 2.0, tesko za prognozirati, mozda bude atraktivna igra, i po jedan gol
Goražde - Jedinstvo 1 Pihh ta ce protiv Gorazda, mozda protiv Podgrmeca uzmu koji bod, ali Gorazde ovdje uzima siguno
GOŠK - Sloga X Sloga nekako kvalitetna, zanimljiva ekipa, ali nikako da im otcepi, imali su barem tri teske utakmice, i ovo im je jos jedna, ocekujem uskoro neko vece iznenadjenje od njih, pa mozda ovo bude to
Novi Travnik - Rudar 1 Najblize tituli "iznenadjenje kola", inace je Rudar favorit po mom misljenju
Navikni se da prognoziras, jer ces od naredne sezone ovdje prognozirat i svog OlimpiCa.

p.s Druga liga :mrgreen: :zviz: :wave:
Infarkt,ma kakav je,od srca je.

carli22
Kontakt:

Post Postao/la carli22 » 04 sep 2015, 22:11

Bratstvo - Branitelj 1 Bratstvo kod kuce slabo gubi bodove, a i ekipa im nije losa, dok je kod gostiju iz Mostara drugacija prica
Čapljina - Podgrmeč 1 Čapljina u Bihacu pokazala da nije bezopasna ekipa, dok Podgrmec jedva sastavlja kraj s krajm
Budućnost - Orašje 1 Buducnost solidna ekipa koja zna sta hoce, Orasje po meni bezopasna ekipa koja je na vrhu tabele samo zahvaljujuci rasporedu
Zvijezda - Bosna 1 Zvijezda dosta ulozila u tim i povratak u Premijer ligu i polahko nadolaze na svoje, Bosna po meni bezopasan gost
Metalleghe - Radnički 1x Metalleghe najvece za mene razocarenje s obzirom da su ih svi vidjeli kao glavne konkurente za ulazak u PL, Radnicki pametnom igrom koju igraju sigurno moze do boda
Goražde - Jedinstvo x2 Vrijeme je i da Jednistvo upise prve bodove, iako Gorazde ima sigurno potencijala sumnjam u njihovu pobjedu
GOŠK - Sloga 1 Gosk se polagano budi i sigurno je da ce se ukljuciti u borbu za Premijer ligu, Sloga je novajlija u ovoj ligi i oni ce se fokusirati na opstanak i pobjede kod kuce
Novi Travnik - Rudar 1 Domacini u proslom kolu dobili vjetar u ledja i siguran sam da ce ovdje uciniti sve za nova 3 boda
Infarkt,ma kakav je,od srca je.

Zoom088
Kontakt:

Re: RE: Re: Prva liga FBiH: 5. kolo

Post Postao/la Zoom088 » 04 sep 2015, 22:57

cokara je napisao/la:
Brigada89 je napisao/la:
Zašto Nikolić nije branio u prošlom kolu?Jel dobio radnu dozvolu?
Nije imao pravo nastupa. Sad ima, a dobio je radnu i boravisnu dozvolu.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 05 sep 2015, 00:26

carli22 je napisao/la: Navikni se da prognoziras, jer ces od naredne sezone ovdje prognozirat i svog OlimpiCa.

Navikni se da me zoves babo, jer ces od naredne godine kuci dolaziti da vidis kako ti jasem mater, paceniku jedan. Idi nju provociraj tamo sto je rodila imbecila.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

reddragon001
Kontakt:

Post Postao/la reddragon001 » 05 sep 2015, 07:37

:nene: nije te momak provocirao nego ti rekao realno kao sto ti tipujes na Bosnu visoko protiv Zvijezde kojoj ste oteli utakmicu prosle polusezone najgore ubjedljivo sudjenje smo imali na otoci. Tako da bezveze vrijedas covjekq

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: Prva liga FBiH: 5. kolo

Post Postao/la JoseMourinho » 05 sep 2015, 08:00

Mokroguz je napisao/la:
carli22 je napisao/la: Navikni se da prognoziras, jer ces od naredne sezone ovdje prognozirat i svog OlimpiCa.

Navikni se da me zoves babo, jer ces od naredne godine kuci dolaziti da vidis kako ti jasem mater, paceniku jedan. Idi nju provociraj tamo sto je rodila imbecila.
:facepalm: koji debil :facepalm:

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 05 sep 2015, 12:18

:lol: :lol: :lol: Totalno ste izgubljeni, mada me nebi cudilo da je to jedan vas alt, napravljen prije vise od mjesec dana :lol: :lol:
Ovaj kreten je i prije na nasoj temi provocirao, i ovdje je referirao na najmanje tri provokacije; 1. Da cemo ispasti iako zna vrlo dobro da su to toliko male sanse 2. Naglasi C u Olimpic kao i drugi provokatori 3. Druga liga referira za ono kad nam je rek'o "druga liga abd" na nasoj temi

I vi ga branite :urnebes:

@reddragon001 Da nisi mozda corav, Bosna je pobjedila i teze protivnike od vas, sta si ocekivao? Da tipujem na vas svake runde posto se stalno nesta zalite? Tipujem na vas kad mislim da cete pobjediti, a ne kad se vi bunite, ako ti se ne svidja da se svijet ne vrti oko vas, idi gdje drugo jer ces jos mnogo toga vidjeti ovdje.

@JoseMourinho sigurno tvoj alt posto se ti rijetko ovdje vidjas inace, hebi se ako je tvoj, hebi se iako nije posto ga branis :thumbup:

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 05 sep 2015, 13:00

Mokroguz je napisao/la:

Jako bezobrazan i nekorektan post,momak je iznio svoje mišljenje i nevidim razlog za spominjanje majke..Stidi se..

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 05 sep 2015, 13:44

Nije to samo iznijeti misljenje, to je izraziti zelju i mrznju.
Evo ti primjer kad nemozes sam skontati:
"Zvijezda nazalost pada u drugu ligu :("
"Zvijezda pravac druga liga!! :D :D :D "

Oba su i misljenja a drugacija zelja. Ja nemam nista protiv prvo jer to nije iz zlocaste namjere, a drugi jeste - i to je on upravo nama zelio i na nasoj temi i off-topic maksuz uniso da kaze na ovoj sada gdje ga vi bezmozgonje branite! VI SE STIDITE!
A Olimpic ce ostati u PL-u koliko god vi nas mrzite.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.