Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

pinoglavi
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la pinoglavi » 05 sep 2015, 12:03

Toni jeste bolji izbor, ali garantovati da ne bi ispadao protiv onakvog napada je bolesno.
Nad tobom sunce najljepše sja

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 05 sep 2015, 12:05

Mesa je postavio ono sto je mislio nije imo veliki gresaka ali eto tokom utakmice zakazo je Ognjen i Medo ..Mislim da Mesi netreba zamjerat ipak pokazuje znanje takticko za razliku od telece glave i da je bio od pocetka trener nebi bili u ovoj situaciji!!
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 05 sep 2015, 12:06

@pinoglavi
Kao sto ti je ovdje napisalo vec desetak ljudi. SUNJIC BI BIO BOLJI IZBOR. I JAKO VJEROVATNO NEBI NAPRAVIO TOLIKO GRESAKA. Posto bi on bio taj koji bi vecinu vremena provodio na Lukakuu. Bar sto se tice tog igraca za kojeg je bio zaduzen opet bi bio bolji izbor i to 100%.

I meni se ne obracaj na taj nacin. Jer ja niti sam Ogija kritikovao kada su ga svi niti Sunjica hvalio nerealno. Cak sta vise bio sam jedan od najvecih kriticara Sunjica. Samo covjek je postepeno napredovao i za ovo utakmicu bi bio sigurno bolji izbor.

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 05 sep 2015, 12:09

Moj licni izbor prije tekme je bio Toni ali budimo realni Toni i Ognjan su u istoj klasi igraca, zavisi samo od dana njihova i raspolozenja.. mislim da nije fer da se ikom zamjera..idemo dalje i podrzimo Mesu i momke do kraja muski
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 05 sep 2015, 12:13

adal je napisao/la:Moj licni izbor prije tekme je bio Toni ali budimo realni Toni i Ognjan su u istoj klasi igraca, zavisi samo od dana njihova i raspolozenja.. mislim da nije fer da se ikom zamjera..idemo dalje i podrzimo Mesu i momke do kraja muski
Zavisi i od protivnika ne samo od raspolozenja. Protiv Lukakua bi Sunjic bio idealan izbor. Protiv nekog manjeg, pokretljivijeg centarfora ili lazne 9-tke. Tu bi bio Vranjes bolji izbor. Mesa se je iz nekog samo njemu poznatog razloga odlucio da ne zamjeni ni jednog od 11 igraca iz prvih 11. Morao je bar Medunjanina zamjeniti bar na poluvremenu. Samo on se je kockao u nadi da proradi ili sta li vec.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 05 sep 2015, 12:16

Ajax je napisao/la:@pinoglavi
Kao sto ti je ovdje napisalo vec desetak ljudi. SUNJIC BI BIO BOLJI IZBOR. I JAKO VJEROVATNO NEBI NAPRAVIO TOLIKO GRESAKA. Posto bi on bio taj koji bi vecinu vremena provodio na Lukakuu. Bar sto se tice tog igraca za kojeg je bio zaduzen opet bi bio bolji izbor i to 100%.

I meni se ne obracaj na taj nacin. Jer ja niti sam Ogija kritikovao kada su ga svi niti Sunjica hvalio nerealno. Cak sta vise bio sam jedan od najvecih kriticara Sunjica. Samo covjek je postepeno napredovao i za ovo utakmicu bi bio sigurno bolji izbor.
Iskreno nisam se tebi obracao nego svima koji su pljuvali Ogija, zato jer ti nisi napisao da ne bi ispadao Toni. Ako to smatraš, zao mi je ...
I da u svakom postu ponavljam, i ja mislim da bi Sunjic bio bolji izbor, i prije i poslije utakmice sam to mislio, definitivno je vise odgovarao belgijskom napadu, ali on je u pet deka sa Ogijem(opcenito) i vecina ovdje pise kao da Toni duela ne bi izgubio.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 05 sep 2015, 12:20

OK onda.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 05 sep 2015, 12:58

Sabinho je napisao/la: Kako ce se pojaviti nova desetka? Nema Mesa magicni stapic. Odlaskom Misimovica svaki naredni selektor je ostao na mukama, pocevsi od Papeta pa sad preko Mese i ne znamo sta ce biti dalje. Pape i Mesa su naivni i povjerovali su "Crvenoknjiznom magu" da je sposoban da preuzme odgovornost medjutim od toga nema nista. Dalje, poraz od dva razlike nije maksimum protiv Belgije kad smo u losijem sastavu drzali tri boda koja je Begovic prosuo za Papetovog mandata.
Prvo, sto se desteke tice, ima kandidata, ali iz nekog razloga se ne vjeruje ljudima, vec sve vise naginjemo ka 4-3-3. Iskreno, ne svidja mi se to.

A, za Belgiju, yebiga, ne moze tako rezon praviti... Begovic nas je spasio debakla u prvih 15 minuta. Dobro se sjecam kakvu smo katastrofu najavljivali medju sobom u kafani cim prva udje... Medjutim, Belgijanci su stali iz nekog razloga (zbog toga je Wilmots na kritikama), a mi im susnemo gol i onda se sve mijenja.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 05 sep 2015, 13:05

SlevinKelevra je napisao/la:
Sabinho je napisao/la: Kako ce se pojaviti nova desetka? Nema Mesa magicni stapic. Odlaskom Misimovica svaki naredni selektor je ostao na mukama, pocevsi od Papeta pa sad preko Mese i ne znamo sta ce biti dalje. Pape i Mesa su naivni i povjerovali su "Crvenoknjiznom magu" da je sposoban da preuzme odgovornost medjutim od toga nema nista. Dalje, poraz od dva razlike nije maksimum protiv Belgije kad smo u losijem sastavu drzali tri boda koja je Begovic prosuo za Papetovog mandata.
Prvo, sto se desteke tice, ima kandidata, ali iz nekog razloga se ne vjeruje ljudima, vec sve vise naginjemo ka 4-3-3. Iskreno, ne svidja mi se to.

A, za Belgiju, yebiga, ne moze tako rezon praviti... Begovic nas je spasio debakla u prvih 15 minuta. Dobro se sjecam kakvu smo katastrofu najavljivali medju sobom u kafani cim prva udje... Medjutim, Belgijanci su stali iz nekog razloga (zbog toga je Wilmots na kritikama), a mi im susnemo gol i onda se sve mijenja.
Znam ja da ima Stilic ali jasno ti je da ga Mesa ne shvata ozbiljno. Ostalih kandidata nema ni u najavi, ni Burnic ni Amir ni eto Radovac nisu desetke, Modic takodje.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 05 sep 2015, 13:11

Sabinho je napisao/la:
Znam ja da ima Stilic ali jasno ti je da ga Mesa ne shvata ozbiljno. Ostalih kandidata nema ni u najavi, ni Burnic ni Amir ni eto Radovac nisu desetke, Modic takodje.
Stilic, naravno i Vrancic, iako ga ja nikad nisam gledao 'u akciji' i tek se moramo uvjeriti u njegove kvalitet. Mislim da bi se Mesa trebao odluciti za jedan sistem, i da to igramo i protiv Andore i protiv Belgije. Najidealnije, naravno 4-2-3-1, sa Pjanicem i Besicem u vezi i sa tom desetkom iza Dzeke.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 05 sep 2015, 13:25

Ajax je napisao/la:Nakon jos jednom odgledane utakmice mogu samo da kazem da je Medunjanin bio jako los. I neshvatljiva je Mesina odluka da ga drzi 80 minuta u igri. Druga velika greska je Visca koji je bio potpuno nevidljiv i dodavao prvom do sebe. Bez prodora, bez igre 1 na 1 ubacaja nista. Jedino sto je napravio je ta peta za Dzeku. Kao sto se je i pisalo ovdje protiv Belgije se nije moglo odigrati na jedini nacin koju nemu odgovara. Dubinskim loptama gdje on pretrci igraca. Od njega se je ocekivalo da odigra ovu utakmicu kao klasicno krilo a ipak jedan Mujdza ( asistencija za gol Dzeke ) je imao vise ubacaja od njega a covjek je igrao beka. Hajrovic iako van forme je u 20 minuta pokazao vise nego on u 90 min ( prodori, igra 1 na 1, ubacaji od kojeg je jedan bio umalo gol ). Treca greska je neigranje Pjanica na centralnom veznom sto se donekle moze opravdati kao i negiranje Sunjica sto je opet po meni greska u procjeni.

Sve u svemu Mesa se nije bas pokazao u najboljem svijetlu.
Visca je jedan od rijetkih standardnih reprezentativaca, proslo kolo je dao 2 gola, igra desno krilo.
Stavljanje Visce u prvih 11 nije greska, pogotovo ako mu je konkurencija Hajrovic, koji nije upisao ni minut u ovoj sezoni.
Lako je poslije utakmice analizirati segmente koji su podbacili, pa reci da je selektor pogrijesio. Po toj logici je i stavljanje Pjanica u prvih 11 bilo greska. 99% trenera bi napravilo isti izbor u slucaju Visca -Hajrovic, kao i u slucaju Medunjanin-Vrancic., sto se tice dileme Vranjes-Sunjic, tu je razlika vrlo mala i trener je napravio izbor.
Jedina greska u toj utakmici je sto imamo, realno, duplo slabiju ekipu od Belgije i dobro smo prosli sa tri komada.
Niko nije podbacio, ni igraci ni trener, Belgija je svemirski brod u poredjenju s nama, i "rezultat iz real".
Samo je Edin potvrdio da je jedini top igrac u nasoj reprezentaciji.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 05 sep 2015, 13:28

Ja sam i prije utakmice rekao tacno sto ce se desiti i koji igraci ce podbaciti sto se je i desilo. I ne igra Visca krilo nego krilnog napadaca sto nije isto. Nista protiv njega licno. Vidim ga u prvih 11 protiv Andore kao sto sam i napisao i nadam se njegovoj dobroj partiji i golu(vima ). Samo on za krilo protiv reprezentacije kao sto je Belgija nikako nemoze biti dobar izbor. Jer mu fali puno toga na toj poziciji.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 05 sep 2015, 13:35

SlevinKelevra je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Stilic, naravno i Vrancic, iako ga ja nikad nisam gledao 'u akciji' i tek se moramo uvjeriti u njegove kvalitet. Mislim da bi se Mesa trebao odluciti za jedan sistem, i da to igramo i protiv Andore i protiv Belgije. Najidealnije, naravno 4-2-3-1, sa Pjanicem i Besicem u vezi i sa tom desetkom iza Dzeke.
U poređenju s Medunanjinom, Vrančić je nešto pokretljiviji i prodorniji igrač, ali sa slabijom tehnikom i nema tako dobar udarac iz daljine. Moguće da bude bolji u našoj ekipi od Mede ali ne treba očekivati radikalno bolju igru.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 05 sep 2015, 13:39

Ajax je napisao/la:Ja sam i prije utakmice rekao tacno sto ce se desiti i koji igraci ce podbaciti sto se je i desilo. I ne igra Visca krilo nego krilnog napadaca sto nije isto. Nista protiv njega licno. Vidim ga u prvih 11 protiv Andore kao sto sam i napisao i nadam se njegovoj dobroj partiji i golu(vima ). Samo on za krilo protiv reprezentacije kao sto je Belgija nikako nemoze biti dobar izbor. Jer mu fali puno toga na toj poziciji.
Visca je prosjek, kao i vecina nasih igraca i ja sam svjestan da mu mnogo sta fali, ali koga staviti na njegovo mjesto ?
Hajrovic je, uz duzno postovanje,vise od godinu zakucan za klupu, a ove sezone je na tribinama. Po meni, tesko da uopste zasluzuje poziv.
Mi nemamo igrace koji se mogu suprostaviti Belgiji, ukoliko ovi igraju na odgovarajucem nivou. Tesko je diskutovati ko je kriv, fudbal je timska igra, ako zatvoris jednog ili dva kljucna igraca, ostali ne mogiu igrati, to i jeste pitanje kvaliteta.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 05 sep 2015, 13:42

Ispade da bi Hajrovic razvaljivao po desnoj strani. Pa momak je na tribinama u werderu bio :roll:
Belgija je svjetska sila, kad im treba pobjeda, jos na domacem terenu, nemamo mi sta traziti ni sa izmjenama Vrancic-Medo, Ogi-Toni, Hajrovic-Visca. Sve je to tu negdje, opet bi izgubili.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 05 sep 2015, 13:43

SjeverniVjetar je napisao/la:Visca je prosjek, kao i vecina nasih igraca i ja sam svjestan da mu mnogo sta fali, ali koga staviti na njegovo mjesto ?
Hajrovic je, uz duzno postovanje,vise od godinu zakucan za klupu, a ove sezone je na tribinama. Po meni, tesko da uopste zasluzuje poziv.
Mi nemamo igrace koji se mogu suprostaviti Belgiji, ukoliko ovi igraju na odgovarajucem nivou. Tesko je diskutovati ko je kriv, fudbal je timska igra, ako zatvoris jednog ili dva kljucna igraca, ostali ne mogiu igrati, to i jeste pitanje kvaliteta.

Hajrovic je prosle sezone odigrao 19 utakmica za Werder. ( i to bez kupova i prijateljskih znaci samo u prvenstvu. Dzeko je naprimjer odigrao 22 utakmice prosle sezone u prvenstvu ) A ova sezona za Eibar je tek pocela i nece biti na tribinama sigurno.

Moglo se je suprostaviti Belgiji uz pravu taktiku/igrace i malo srece. Srece nas je pratila jer smo poveli. Taktika je bila OK. Da je bio jos malo drugaciji izbor igraca mozda bi se doslo i do nerejesenog rezultata na kraju.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 05 sep 2015, 13:46, ukupno mijenjano 1 put.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 05 sep 2015, 13:44

Mesina greska je sto nije pozvao Salihovica, on je jos uvijek igracina i za Medunjanina, i za Vrancica, i za TSS i sve dokazane drugoligase...

YYY

Post Postao/la YYY » 05 sep 2015, 13:46

SjeverniVjetar je napisao/la:Mesina greska je sto nije pozvao Salihovica, on je jos uvijek igracina i za Medunjanina, i za Vrancica, i za TSS...
Salihovic je pao u svakom smislu, i nije vise kalibar za repke, istrosen samo tako, pomenuti makar imaju zelju i htjenje za razliku od njega
1921'

UPRAVA NAPOLJE !!! PRIJEPOLJAC ODLAZI !!!

GREDICU LOPOVE !!!! UPRAVA NAPOLJE !!!!

POSTEPENO, PLANSKI DO ISTJERIVANJA LOPOVA IZ KLUBA !!!

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 05 sep 2015, 13:52

YYY je napisao/la:
SjeverniVjetar je napisao/la:Mesina greska je sto nije pozvao Salihovica, on je jos uvijek igracina i za Medunjanina, i za Vrancica, i za TSS...
Salihovic je pao u svakom smislu, i nije vise kalibar za repke, istrosen samo tako, pomenuti makar imaju zelju i htjenje za razliku od njega
Skoro deset sezona u BL i to uglavnom standardan, nije sala. Igrac za kog je Bayern poslao ponudu 2008. godine.
Sa 31 , Salihovic je jos uvijek u dobrim godinama, trenira i redovno igra. Nije Salihovic Vidal, sklon je povredama, igra u slaboj ligi, daleko je... ali je za Medunjanina igracina i uvijek ce biti. Isto tako, razumijem da je Mesa donio odluku da ga ne poziva , ima i za to razloga.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.