Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la Unofficialpage » 06 sep 2015, 12:17

Možda je i mogao igrati (Mirza) ali jednostavno ne mogu ga napadati, dao je puno repki a i imao je tešku povredu. To ga malo opravdava i zato ga ne mogu stavit u isti koš kao ovu dvojicu. Kao što ne mogu ni Juku u isti koš sa Nihadom. Nije problem sad već problem ono od prija. Da je odradio sve kako treba sad ni njemu niko ne bi ni riječ rekao. Stavio je sumnju. Ako želimo biti dobra repka i imati normalan savetz svi igrači moraju poštovati pravila. Nema ići kad tebi odgovara već sve raditi u dogovoru sa trenerom i ostalim usposlenicima.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 sep 2015, 12:19

Unofficialpage je napisao/la:Možda je i mogao igrati (Mirza) ali jednostavno ne mogu ga napadati, dao je puno repki a i imao je tešku povredu. To ga malo opravdava i zato ga ne mogu stavit u isti koš kao ovu dvojicu. Kao što ne mogu ni Juku u isti koš sa Nihadom. Nije problem sad već problem ono od prija. Da je odradio sve kako treba sad ni njemu niko ne bi ni riječ rekao. Stavio je sumnju. Ako želimo biti dobra repka i imati normalan savetz svi igrači moraju poštovati pravila. Nema ići kad tebi odgovara već sve raditi u dogovoru sa trenerom i ostalim usposlenicima.
To i jeste poenta cijele diskusije.Trenutno,nijedan od njih trojice ne mogu u isti kos.Mirza posebno,Juka posebno,svabo posebno.S tim da se Mirzi najmanje moze prigovoriti i to nije dvostruki arsin bec fakt.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 06 sep 2015, 12:22

NEZALAGANJE je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:I ja sam se morao prijaviti nezalaganje da ti kazem da ga je Denver za igranje te b divizije jako dobro kaznio odnosno Juka sebi izbio iz djepa pare i to velike. To o Mirziniom milionskom osiguranju okaci macku o rep budalama koje ne znaju, vidi koliko je DFB platio za Nowitzkog .
Daj mi izvor gdje je DEN kaznio Nurkica jer ti klubovi sve rade transparentno!??Ispadas smijesan jer po pravilima,koja ocito ne poznajes,izmedju FIBA-e i NBA-a igraci se ne smiju kaznjavati za nastupe u svojoj repki,nebitno u kojoj kategoriji,a da ne govorim da bi NBPA reagovao u Americi da je kojim slucajem Nurkic kaznjen.Sto se tice Mirzinog osiguranja,pogledaj malo kolike cifre mogu biti kad postoji osnovana sumnja da se Mirzi ugrusci vrate,sto bi znacilo i kraj njegove karijere automatski,jer nema vise oporavka od druge plucne embolije.Toliko i molim te se informisi,ako mislis meni replicirati.Ja ne padam na price bez pokrica.
P.S.I ne sirite temu.Niko ne pominje nikakve vostruke arsine,ali se jasno zna da ne mogu i isti kos.Razloga je milion,od nekorektnosti prema nasem savezu i igracima do nepostivanja istog,preko odlaganja operacije za.koju se i navijaci DEN cude zasto je kasno obavljena.Mali treba jos dosta toga da da ,da bi mogao u kos s Mirzom.

Hajde dobro ti znas , izvini decko a ja ti kazem iz prve ruke, vidio sve kako i sta, prisustvoao tome ali ostani ti ubjeđen u svoje laži. Kazem ti placeno je 400 k zbog igranja B divizije pitaj sam i njegovog agenta koji je gle cuda agent Melu, Stodomajeru i ostalim. Za ovo odlaganje operacije opet lupas ko maksim po diviziji, ljudi mjesec dana gledali kako i sta i oni odlucili kada i sta da se operise, znaci ne Jusuf. Ali ovaj dio je najbolji nekorektnosti prema nasem savezu, a ljudi prvi izdali onaj dopis kao ovo ono, a znali da je dopis pisanje u vjetar. Sto se tice nalaza i ostalo, iako nije duzan napravljeno je sve kako treba, ali zanimljivo samo Juki se gleda sto nije cestitao, sto nije dosao pozelio , sto nije ovo ono, smjesni ste ljudi smjesni.

I meni i dalje nije jasno prica se o tome sto je Juka otisao kod doktora u Zagreb koji ga je prije lijecio , znaci ima puno pravo otici kod kojeg hoce doktora, i sta to je ljudski. Magnetna spremna, cak je savez i dobio ali pozurilo se sa saopstenjem i od tada je haos, bitno je trenirati strogocu na Juki dok su drugi krsili discipline i sta vec, ali se zataskavalo i slicno,
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Olympique
Kontakt:

Post Postao/la Olympique » 06 sep 2015, 12:28

Ne shvatam opravdavanja mirze.Varejao je sa istom povredom u istoj situaciji igrao svjetsko prvenstvo sa brazilom.Ja bi tu zaustavio diskusiju o tome da li je mogao igrati ili ne.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 sep 2015, 12:38

TaRgEt_ je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:I ja sam se morao prijaviti nezalaganje da ti kazem da ga je Denver za igranje te b divizije jako dobro kaznio odnosno Juka sebi izbio iz djepa pare i to velike. To o Mirziniom milionskom osiguranju okaci macku o rep budalama koje ne znaju, vidi koliko je DFB platio za Nowitzkog .
Daj mi izvor gdje je DEN kaznio Nurkica jer ti klubovi sve rade transparentno!??Ispadas smijesan jer po pravilima,koja ocito ne poznajes,izmedju FIBA-e i NBA-a igraci se ne smiju kaznjavati za nastupe u svojoj repki,nebitno u kojoj kategoriji,a da ne govorim da bi NBPA reagovao u Americi da je kojim slucajem Nurkic kaznjen.Sto se tice Mirzinog osiguranja,pogledaj malo kolike cifre mogu biti kad postoji osnovana sumnja da se Mirzi ugrusci vrate,sto bi znacilo i kraj njegove karijere automatski,jer nema vise oporavka od druge plucne embolije.Toliko i molim te se informisi,ako mislis meni replicirati.Ja ne padam na price bez pokrica.
P.S.I ne sirite temu.Niko ne pominje nikakve vostruke arsine,ali se jasno zna da ne mogu i isti kos.Razloga je milion,od nekorektnosti prema nasem savezu i igracima do nepostivanja istog,preko odlaganja operacije za.koju se i navijaci DEN cude zasto je kasno obavljena.Mali treba jos dosta toga da da ,da bi mogao u kos s Mirzom.

Hajde dobro ti znas , izvini decko a ja ti kazem iz prve ruke, vidio sve kako i sta, prisustvoao tome ali ostani ti ubjeđen u svoje laži. Kazem ti placeno je 400 k zbog igranja B divizije pitaj sam i njegovog agenta koji je gle cuda agent Melu, Stodomajeru i ostalim. Za ovo odlaganje operacije opet lupas ko maksim po diviziji, ljudi mjesec dana gledali kako i sta i oni odlucili kada i sta da se operise, znaci ne Jusuf. Ali ovaj dio je najbolji nekorektnosti prema nasem savezu, a ljudi prvi izdali onaj dopis kao ovo ono, a znali da je dopis pisanje u vjetar. Sto se tice nalaza i ostalo, iako nije duzan napravljeno je sve kako treba, ali zanimljivo samo Juki se gleda sto nije cestitao, sto nije dosao pozelio , sto nije ovo ono, smjesni ste ljudi smjesni.

I meni i dalje nije jasno prica se o tome sto je Juka otisao kod doktora u Zagreb koji ga je prije lijecio , znaci ima puno pravo otici kod kojeg hoce doktora, i sta to je ljudski. Magnetna spremna, cak je savez i dobio ali pozurilo se sa saopstenjem i od tada je haos, bitno je trenirati strogocu na Juki dok su drugi krsili discipline i sta vec, ali se zataskavalo i slicno,
Iz prve ruke?To agent bio na prvenstvu B divizije?Ako nije,a siguran sam da nije posto zam o kome se radi,onda ti je to mogao reci samo Juka,koji ce reci bilo sta sebe da opravda.Evo ti logicno pitanje...Koja je osnova da ga se kazni?Sto se povrijedio i sto nije igrao za DEN u SL?Za prvo se ne smije kaznjavati,a drugo nije obavezno.SL se NE MORA igrati.Zato te opet pitam po kojem je osnovu kaznjen i gdje je DEN to objavio??Nemoj bolan bacati ublehe,rekoh ti da previse znam za to.Sta kazes za operaciju,oni cekali da vide kako ce i sta,a on lagano dosao malo po Bosni...Gdje ce let i njegovo odsustvo bez ljekarskog nadzora imati bilo kakav uticaj na koljeno!? :roll: :roll:

Olympique
Kontakt:

Post Postao/la Olympique » 06 sep 2015, 12:39

Hoces reci da nije povrijedjen?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 sep 2015, 12:41

Olympique je napisao/la:Ne shvatam opravdavanja mirze.Varejao je sa istom povredom u istoj situaciji igrao svjetsko prvenstvo sa brazilom.Ja bi tu zaustavio diskusiju o tome da li je mogao igrati ili ne.
Ako zelis u raspravu,prvo se malo informisi i procitaj koju stranicu unazad.Nije samo embolija razlog Mirzinog nenastupanja!!Ja sam naveo jos 2 faktora pored tog i zato se Mirza pravda i zato jer je DAO i UCINIO nesto za ovu repku.Drugi tek trebaju da dobiju to "opravdanje"!
@Vidim u tvom narednom postu da ne znas sta pisem...Citaj pazljivije i ponovo se informisi,jer ja govorim za Jukinu posjetu nasoj zemlji poslije sezone i prije nego se vratio u DEN na operaciju.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 06 sep 2015, 12:50

Iz prve ruke?To agent bio na prvenstvu B divizije?Ako nije,a siguran sam da nije posto zam o kome se radi,onda ti je to mogao reci samo Juka,koji ce reci bilo sta sebe da opravda.Evo ti logicno pitanje...Koja je osnova da ga se kazni?Sto se povrijedio i sto nije igrao za DEN u SL?Za prvo se ne smije kaznjavati,a drugo nije obavezno.SL se NE MORA igrati.Zato te opet pitam po kojem je osnovu kaznjen i gdje je DEN to objavio??Nemoj bolan bacati ublehe,rekoh ti da previse znam za to.Sta kazes za operaciju,oni cekali da vide kako ce i sta,a on lagano dosao malo po Bosni...Gdje ce let i njegovo odsustvo bez ljekarskog nadzora imati bilo kakav uticaj na koljeno!? :roll: :roll:[/quote]

Mislis da oni nemaju svoje ljude koji gledaju sve, prate i traze, kako gdje i sta, tako su i Juku gledali. Denver je trazio da Juka dodje odmah nije zelio da cuje za igranje B divizije. Operacija kazem ti mjesec dana doktori su gledali kako i sta i odlucili, po ugovoru Juka disati ne moze, otici do BiH bez da mu oni dopuste. Ali hajde ko mi, pogan narod bili i ostali
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Olympique
Kontakt:

Post Postao/la Olympique » 06 sep 2015, 12:59

Olympique je napisao/la:Ne shvatam opravdavanja mirze.Varejao je sa istom povredom u istoj situaciji igrao svjetsko prvenstvo sa brazilom.Ja bi tu zaustavio diskusiju o tome da li je mogao igrati ili ne.
Ako zelis u raspravu,prvo se malo informisi i procitaj koju stranicu unazad.Nije samo embolija razlog Mirzinog nenastupanja!!Ja sam naveo jos 2 faktora pored tog i zato se Mirza pravda i zato jer je DAO i UCINIO nesto za ovu repku.Drugi tek trebaju da dobiju to "opravdanje"!
@Vidim u tvom narednom postu da ne znas sta pisem...Citaj pazljivije i ponovo se informisi,jer ja govorim za Jukinu posjetu nasoj zemlji poslije sezone i prije nego se vratio u DEN na operaciju.
Ja nigdje nisam vidio da je PHX POSLAO PISMO NASEM SAVEZU DA NE SMIJE IGRATI KAO SPURSI ZA BOBIJA MARJANOVICA SVE CRNO NA BIJELO.
Oni su njemu preporucili da ne igra a on je to iskoristio kao opravdanje.Toliko o tome.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 sep 2015, 13:06

Zato sto se Mirza na ljudski nacin dogovorio sa njima,pa nije bilo potrebe da se salje pismo...Da nije,ono bi stiglo!!
@target Naravno da imaju ljude,ali opet mi eskiviras pitanje.Gdje je izvor da ga je DEN kaznio za 400k i na osnovu cega je kaznjen?

Olympique
Kontakt:

Post Postao/la Olympique » 06 sep 2015, 13:08

NEZALAGANJE je napisao/la:Zato sto se Mirza na ljudski nacin dogovorio sa njima,pa nije bilo potrebe da se salje pismo...Da nije,ono bi stiglo!!
To da li bi poslali to ne znas.Takodjer ne znas ni sta su se oni dogovarali.Cinjenica je da nije bilo nikakvog kontakta izmedju Sunsa i naseg saveza.
I ja ti opet kazem oni su njemu preporucili da ne igra,a on to iskoristio kao opravdanje.Da je htio sigurno bi mogao igrati na eurobasketu.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 sep 2015, 13:12

NEZALAGANJE je napisao/la:Zato sto se Mirza na ljudski nacin dogovorio sa njima,pa nije bilo potrebe da se salje pismo...Da nije,ono bi stiglo!!
@target Naravno da imaju ljude,ali opet mi eskiviras pitanje.Gdje je izvor da ga je DEN kaznio za 400k i na osnovu cega je kaznjen?
Možda zato što mu je prvobitni ugovor predviđao da ranije počne trenirati i da igra ljetnu ligu, ali kako nije možda mu je smanjen ugovor
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 06 sep 2015, 13:17

nerminh74 je napisao/la:
Možda zato što mu je prvobitni ugovor predviđao da ranije počne trenirati i da igra ljetnu ligu, ali kako nije možda mu je smanjen ugovor
Ne može biti smanjen rookie ugovor. Niti uopšte funkcionišu tako kako vi mislite.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 sep 2015, 13:18

nerminh74 je napisao/la:
Ja ti sinoc napisah,ali ti izgleda ne citas.Nema tu nikakvih klauzula(osim tzv. timskih opcija) u prvobitnom ugovoru.Kad si pik prve runde potpisujes tzv. "rookie scale" ugovor i tacno se zna koliko koji pik dobija GARANTOVANOG novca.Nema uslova tipa ranijeg treniranja i sl.jer CBA to brani.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 sep 2015, 13:28

Ne pretvaram se da znam NBA pravila zato sam rekao možda, da je izgubio koju stotinu hiljada rekla mi je osoba kojoj vjerujem, a ja je nisam pitao kako
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 sep 2015, 13:47

nerminh74 je napisao/la:Ne pretvaram se da znam NBA pravila zato sam rekao možda, da je izgubio koju stotinu hiljada rekla mi je osoba kojoj vjerujem, a ja je nisam pitao kako
Ja ti garantujem da je ta informacija u kojoj je on izgubio nesto namjerno plasirana kako bi se vidjelo da je i on nesto zrtvovao finansijski.A nije,jer prema NBA pravilima koja su vrlo striktna i tu nema prostora za mahinacije, nema osnova po kojem bi on mogao biti kaznjen u situaciji u kojoj je bio.Pa nemojte biti naivni ljudi,vjerujte svojim usima,ocima i svom znanju.Zar mislite da niko ne bi prenio neku kaznu od 400k,a da ne pominjem kako je ta "kazna" gotovo 1/3 njegove plate koju je on zaradio u prvoj godini.Usput,najveca kazna koju NBA,najcesce,izrice je 250k i to klubovima,ne pojedincu.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 06 sep 2015, 16:22

Sto se mene tice Mirza ima pravo i da ne igra nekad...zasluzio je i vise od toga,a ne sumnjam uopste da je bilo ikakve sanse da zaigra da bi doso. Pa fraer se je.bavo u kvalifikacijama sa VB
=\_1921_/=

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 sep 2015, 16:33

Olympique je napisao/la:
To da li bi poslali to ne znas.Takodjer ne znas ni sta su se oni dogovarali.Cinjenica je da nije bilo nikakvog kontakta izmedju Sunsa i naseg saveza.
I ja ti opet kazem oni su njemu preporucili da ne igra,a on to iskoristio kao opravdanje.Da je htio sigurno bi mogao igrati na eurobasketu.
Cinjenica je da savez nema sta traziti ako Mirza hoce da propusti EB da bi se sto bolje uigrao s timom.

Mirza nije uradio sve sto je u njegovim mogucnostima da bi igrao na EB, jer da je tako ne bi trazio izgovor u bolesti koju je imao. To je strasan slucaj, pri kojem je moguc najgori ishod, ali glupo je to spominjati kao razlog ako ce vec igrati pripremne sa Sunsima.
Daleko da ga treba pljuvati, Mirza je veliki igrac i jos veci covjek, voli Bosnu, ali je jednostavno sada izabrao klub ispred reprezentacije zato jer mu je mozda i ova sezona zadnji voz da predje u neki veliki NBA klub gdje bi igrao znacajniju ulogu.
Nad tobom sunce najljepše sja

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 07 sep 2015, 02:56

babuka falis,ovi izdajnici nista bez njih mozemo al bez tebe nikako :( :(
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 07 sep 2015, 15:24

tuzlak1987 je napisao/la:Nemojte Mirze.. Onu dvojicu ako zelite :)

Mirza ipak ima na mjestu alibi, sve korektno.
evo post njegove supruge i ispod moj komentar malo opsirniji.
i o povredi, investiciji, osiguranju i naravno patriotizmu!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.