Studiranje
Moderator/ica: insider
-
NAJGORA_BAGRA
- Kontakt:
Re: Studiranje
@ChaosX Jel moguca promjena smjera prije 3. godine ?
- theboss_RD07
- Kontakt:
Obje, radis integralno. 5 zadataka sa obje parcijale. To je kako ja znam, moguce da mozes i jednu samo ali sumnjam.R32 je napisao/la:De mi reci jel moguce parcijalu popravljati na mat. 2 ili se moraju obje, ako si upoznattheboss_RD07 je napisao/la:Ma Seniha je luda. Evo i meni ostala Kinematika za uslova, jos matematika2 i fizika. To i ne planiram pokusavat a matematika je 8.9 i za to imam velika ocekivanja. Ako uspijem rijesit nju onda cu samo fiziku radit za socijalu. Da probam samo kinematiku prenijet ako i za nju ne izleti sta sa straneNAJGORA_BAGRA je napisao/la:Necu ni kod Senihe ni kod Denijala izaci, znaci rahat samP.S. Sto neki dan Seniha obori na kinematici boga oca, ne zna se ko vise place
I btw na Mat2 je minimum 25 bodova da bi izasao na zavrsni. Na mat1 je 20, a na ovoj 25.
Ne bih rekao. Zato sto nakon prve dvije godine moras imati prosjek da bi mogao promijeniti smjer. Uostalom ne znam zasto bi mijenjao prije 3. godine kad su na prve dvije isti predmeti za sve smjerove. Tek od 3. imas posebno za svoj smjer predmete.NAJGORA_BAGRA je napisao/la:@ChaosX Jel moguca promjena smjera prije 3. godine ?
I ja ipak mislim da je autoindustriji najblize proizvodno masinstvo. Nek me neko ispravi ako grijesim ali... "proizvodnja".
⭐
Ma valja mi bolje uradit, pa kako god xDtheboss_RD07 je napisao/la: I btw na Mat2 je minimum 25 bodova da bi izasao na zavrsni. Na mat1 je 20, a na ovoj 25.
Zavrsio sam Mehatroniku u ETŠ, i po onom sto smo ucili dosta je blizu autoindustrije, e sad nez kako rade u 3.god na proizvodnom masinstvu.theboss_RD07 je napisao/la: I ja ipak mislim da je autoindustriji najblize proizvodno masinstvo. Nek me neko ispravi ako grijesim ali... "proizvodnja".
Mada bolje mi je bilo u ETŠ, radis dosta prakticno ili na racunaru skoro svaki predmet, ima dosta dobrih profesora tamo sto te hoce naucit ako si zainteresovan.
A ne kod Salke, zadatke na papiru..ccc
Npr. Hidraulika i pneumatika na faxu papir i crtaj seme zezaj se, nikad ljudi razvodnika vidili nisu. A kod nas kod Saliha radis Hidrauliku u fluidsim-u uzivas, onda spajas razvodnike,kompresor,cilindre, dvojne cilindre. Ljepota otic na cas xD raspisa se ja
Sta mislite hocel mi zamjerit sto sam u indexu napisao umjesto "Prezime i Ime"..obratno,tj. "Ime i Prezime" xD

- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: RE: Re: Studiranje
Ni primjetit nećexinxee je napisao/la:Sta mislite hocel mi zamjerit sto sam u indexu napisao umjesto "Prezime i Ime"..obratno,tj. "Ime i Prezime" xD![]()
Imam 22.5 i sad moram radit ponovo obje, **** 
NAJGORA_BAGRA pa Mehatronika ti je to, sve sto je potrebno da se jedno auto napravi od gume do krova, od mehanizacije, elektronike, materijala... bas sve.
NAJGORA_BAGRA pa Mehatronika ti je to, sve sto je potrebno da se jedno auto napravi od gume do krova, od mehanizacije, elektronike, materijala... bas sve.
Mia San Mia
Jel ista ostalo u Tz za treci rok?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
-
NAJGORA_BAGRA
- Kontakt:
Jeste na masinstvu, mislim da je ostalo oko 15-20AsharaK je napisao/la:Jel ista ostalo u Tz za treci rok?
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Ima li ko da studira ovdje historiju u Sarajevu?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Imal jos sta xd
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Na PMF-u uvijek ima mjesta, na svim smjerovima, barem je dosad tako bilo.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
- pride_of_merseyside
- Kontakt:
Pa nećeš valjda upisati nešto samo zato što ima slobodnog mjesta?AsharaK je napisao/la:Imal jos sta xd
Odmori se, pripremi se za slijedeću godinu, fino ponovi sve, lakše će ti biti i ispite položiti kad naučiš sve to kako treba. Ako možeš radi nešto u međuvremenu. Nećeš ništa izgubiti zbog jedne godine. Nisi ni prvi ni posljednji kome se to desilo. Puno je važnije šta ćeš upisati od toga da li ćeš upisati sad ili slijedeće godine. Ako se već toliko pronalaziš u tome i stvarno želiš farmaciju.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Kvalitetan savjet.pride_of_merseyside je napisao/la:Pa nećeš valjda upisati nešto samo zato što ima slobodnog mjesta?AsharaK je napisao/la:Imal jos sta xd
Odmori se, pripremi se za slijedeću godinu, fino ponovi sve, lakše će ti biti i ispite položiti kad naučiš sve to kako treba. Ako možeš radi nešto u međuvremenu. Nećeš ništa izgubiti zbog jedne godine. Nisi ni prvi ni posljednji kome se to desilo. Puno je važnije šta ćeš upisati od toga da li ćeš upisati sad ili slijedeće godine. Ako se već toliko pronalaziš u tome i stvarno želiš farmaciju.
Mnogo više ćeš izgubiti na prvoj godini fakulteta koji te ne interesuje, nego za tu godinu dana čekanja. Mnogo, mnogo više.
Ma valja cekati godinu, zaglupit cu u pm. Upisao bih bilo sta sto ima veze sa hemijom ili biologijom. Ne mogu ja sjediti kod kuce, a razmisljati o svim svojim drugovima, kako je njima na faksu isl ... Jos i djevojka ode jbg 
-
NAJGORA_BAGRA
- Kontakt:
Hajde ba, i ja sam bio u istoj situaciji .. Svi na faks, cura pocela studirat, a ja kod kuce se zajebavam. Nista strasnoAsharaK je napisao/la:Ma valja cekati godinu, zaglupit cu u pm. Upisao bih bilo sta sto ima veze sa hemijom ili biologijom. Ne mogu ja sjediti kod kuce, a razmisljati o svim svojim drugovima, kako je njima na faksu isl ... Jos i djevojka ode jbg
A zamisli kako je svim onima koji su iz istih razloga upisali nešto samo da upišu i onda zaglavili učeći hrpu stvari što ih ne zanima. Nećeš ti zaglupiti za godinu dana ako to iskoristiš kvalitetno.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- Centre forward
- Kontakt:
Upiši hemiju pa se probaj prebacit' na farmaciju. Znam jednog koji je tako uradio (istini za volju prije 5-6 god) al' ništa te ne košta da se malo detaljnije raspitaš i probaš.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
@Centre forward
Je li morao studirati neko vrijeme ili je se prebacio odma? Gdje mogu provjerit to?
Je li morao studirati neko vrijeme ili je se prebacio odma? Gdje mogu provjerit to?
- pride_of_merseyside
- Kontakt:
Razlozi su ti nigdje veze, uozbilji se.AsharaK je napisao/la:Ma valja cekati godinu, zaglupit cu u pm. Upisao bih bilo sta sto ima veze sa hemijom ili biologijom. Ne mogu ja sjediti kod kuce, a razmisljati o svim svojim drugovima, kako je njima na faksu isl ... Jos i djevojka ode jbg
Velika je razlika između tog nečeg što ima veze sa hemijom i biologijom i farmacije. I što se posla tiče, mnogo lakše ćeš sa farmacijom naći. Možda ćeš izgubiti puno više od jedne godine čekajući posao sa tim drugim fakultetom.
To bi dobro bilo kad bi se mogao prebaciti, ali ne znam kako to funkcioniše.
Ne znam ni ja, i interesuje me kako bih to mogao izvesti. Ona nasa kucka nece nista reci u studentskoj 100%. Ja nisam ni kreno na faks a vec je zamrzio, odvratna u pm, kako je ovim sto idu onda ...
Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, rio_Ferdy88 i 36 gostiju.