Studiranje
Moderator/ica: insider
-
InatSilanBosanski
- Kontakt:
Re: Studiranje
Obnovio bi jednu godinu sigurno na farmaciji, mislim kad ti je toliko tezak prijemni bio.Tako da ti dodje isto, uci pomalo do sledeceg upisnog roka i to je to.Ne valja ti upisivat sad nesto sto "ne volis", ma da nema se tu sta volit, ako ces vec pokusavat nesto tako, onda definitivno idi na masinstvo.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ovo za posao nije istina bas, posao ces naci ako imas stelu pa makar nemao faxa 
Drug, zaposliš se u kafiću, 3-4 stoje mjesečno, za 12 mjeseci to izađe oko 4000 maraka, što su itekako fine pare, i ne nehljebariš po čitav dan, kad ti već to smeta, na poslu kad ti je dosadno uzmeš i čitaš malo o hemiji, radiš recimo tamo do aprila, maja i onda knjigu u šake i spremaš prijemni polahko. Dobro tebi, dobro curiAsharaK je napisao/la:Ma valja cekati godinu, zaglupit cu u pm. Upisao bih bilo sta sto ima veze sa hemijom ili biologijom. Ne mogu ja sjediti kod kuce, a razmisljati o svim svojim drugovima, kako je njima na faksu isl ... Jos i djevojka ode jbg
Vjeruj da ti ta godina studiranja nekog bezveze fakulteta može samo ogadit fakultet, mislim imaš ih kamaru koji su ga upisali na vrijeme pa studirali 10 godina, šta ima veze što ćeš ga završit godinu nakon vršnjaka, ma nema nikakve veze ba, bićeš makar ono što voliš
Sve ja to razumijem, al ostado bukvalno sam jbg. Nejse, sutra uvid pa cemo vidjet, mozda me Bog jednom pogleda.
Kad bi ovo uspio sa hemijom, pa se prebacio, al ne znam gdje mogu provjeriti to. Hvala svima na iskrenim savjetima.
Kad bi ovo uspio sa hemijom, pa se prebacio, al ne znam gdje mogu provjeriti to. Hvala svima na iskrenim savjetima.
Zadnja izmjena: AsharaK, dana/u 06 sep 2015, 14:39, ukupno mijenjano 1 put.
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
- pride_of_merseyside
- Kontakt:
E baš smo o takvim ljudima pričalituzlak1987 je napisao/la:Ovo za posao nije istina bas, posao ces naci ako imas stelu pa makar nemao faxa
Najbolje je da svi štele traže, ne treba niko ići na fakultet kad nije potreban.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Postaje sve teza situacija. Svako zavrsava neke fakultete.. Npr Evo ti primjer Tuzle, moja drugarica je zavrsila elektrotehniku prije godinu dana tacno. Prijavljivala se gdje je stigla samo da radi pripravnicki ali je nije niko primio, sada je pala u depresiju i razmislja da ide vani.pride_of_merseyside je napisao/la:E baš smo o takvim ljudima pričalituzlak1987 je napisao/la:Ovo za posao nije istina bas, posao ces naci ako imas stelu pa makar nemao faxa![]()
Ljudi koji mogu naći posao bez fakulteta, sa štelom, nemaju nikakve veze sa temom studiranje, na njih se ne odnosi ništa od ovoga i ne znam zašto se spominju uopšte.
![]()
Najbolje je da svi štele traže, ne treba niko ići na fakultet kad nije potreban.
A neki iz TZ odu u Bijeljinu i Travnik na neke smijesne univerzitete jer samo tu mogu zavrsiti i ovdje nadju stelu sa tim diplomama. Znaci diplome su samo da ih imas na uvid, pored njih moras imati stelu.
- Centre forward
- Kontakt:
@ Asharak otiđi u studentsku službu PMF-a i raspitaj se o tome, čak možeš i kod Kunosića, dekana faxa, on će ti to fino objasnit', a poslije u studentsku službu farmaceutskog faxa, ako neće ona hoće dekanesa, hoće neko, MORA. Brucoši moraju skontat' da to više nije srednja škola (nije nikakvo omalovažavanje) da će sve to neko sredit' i dat' im na ruke. To zaboravite, moraš rovit', kopat' jer si sam u Serengetiju. Moraš se izborit' za svoja prava, OBAVEZNO prelistaj statut univerziteta, možda ima nešto o tome.
A za ovog momka, nisam siguran, mislim da je odsluš'o tu prvu godinu hemije i da su mu priznali sve što je (položio) trebalo (kako i neće kad profesori sa PMF-a predaju). Ugl, raspitaj se, uvijek će se neko nać' da pomogne. Sretno.
A za ovog momka, nisam siguran, mislim da je odsluš'o tu prvu godinu hemije i da su mu priznali sve što je (položio) trebalo (kako i neće kad profesori sa PMF-a predaju). Ugl, raspitaj se, uvijek će se neko nać' da pomogne. Sretno.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Pored diplome moras imati znanje i srecu, i nista vise. 
LANET OLSUN!
Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!
Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!
- tuzlak1987
- Kontakt:
O kakvom znanju pricamo? Kod nas na fakultetima nema prakse, pretezno zadaci i cisto bubanje. Tek kada se zaposlis ucis da radis, prije toga nemas nikakvog znanja...uschtipak je napisao/la:Pored diplome moras imati znanje i srecu, i nista vise.
@Centre forward, hvala ti. Sutra cu ja to sve provjeriti, mozda i bude sta jbg. Probat navuc nekako taj bod, fali mi nafake. 
Al šta će taj neko ko dođe u neku firmu koja prima inženjera elektrotehnike, kad on/ona ne zna šta je dioda, još manje šta je transformator... Mislim da je ne znam ti ko, privatniku takav neko ne treba, kad on njemu samo minus donosi, uzima mu platu, a ne zna ništa da radi... Ja se makar nadam da je u nekim aspektima stanje još takvo, jer makar bi privatnik trebao da traži radnike koji znaju šta trebaju da rade, a buĐet i državne firme su nešto drugo..tuzlak1987 je napisao/la:Postaje sve teza situacija. Svako zavrsava neke fakultete.. Npr Evo ti primjer Tuzle, moja drugarica je zavrsila elektrotehniku prije godinu dana tacno. Prijavljivala se gdje je stigla samo da radi pripravnicki ali je nije niko primio, sada je pala u depresiju i razmislja da ide vani.pride_of_merseyside je napisao/la:E baš smo o takvim ljudima pričalituzlak1987 je napisao/la:Ovo za posao nije istina bas, posao ces naci ako imas stelu pa makar nemao faxa![]()
Ljudi koji mogu naći posao bez fakulteta, sa štelom, nemaju nikakve veze sa temom studiranje, na njih se ne odnosi ništa od ovoga i ne znam zašto se spominju uopšte.
![]()
A neki iz TZ odu u Bijeljinu i Travnik na neke smijesne univerzitete jer samo tu mogu zavrsiti i ovdje nadju stelu sa tim diplomama. Znaci diplome su samo da ih imas na uvid, pored njih moras imati stelu.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Sve se to moze nauciti i ispraksati brzo. Da je neki strani univerzitet ljudi bi te pripremili. Ali ovdje i to sto naucis zaboravis dok zavrsis..steelcity je napisao/la: Al šta će taj neko ko dođe u neku firmu koja prima inženjera elektrotehnike, kad on/ona ne zna šta je dioda, još manje šta je transformator... Mislim da je ne znam ti ko, privatniku takav neko ne treba, kad on njemu samo minus donosi, uzima mu platu, a ne zna ništa da radi... Ja se makar nadam da je u nekim aspektima stanje još takvo, jer makar bi privatnik trebao da traži radnike koji znaju šta trebaju da rade, a buĐet i državne firme su nešto drugo..
Jedino je problematicno ako si npr programer. E tu moras vec da izadjes pravi sa fakulteta ..
- pride_of_merseyside
- Kontakt:
@tuzlak, Znam ja to sve, lakše je kad imaš makar preporuku, jer većina firmi ne raspisuje konkurs, zapošljavaju na osnovu preporuka i sl. Al' glupo je reći da ne treba fakultet, neke poslove možeš raditi bez fakulteta, al' neke Bgm ne možeš. Ti pričaš k'o da je naučna fantastika zaposliti se bez štele.
Svaka ozbiljna kompanija koja želi da napreduje tražit će znanje, neće niko gledati nekog nesposobnog i raditi za njega samo zato što ga je neko tu postavio.
Svi sa mog smjera koji su završili prošle godine i htjeli da se zaposle našli su posao u roku od godinu dana. Štela postoji, ali ne u tolikoj mjeri i glupo je uopšte spominjati u tom kontekstu.
Svaka ozbiljna kompanija koja želi da napreduje tražit će znanje, neće niko gledati nekog nesposobnog i raditi za njega samo zato što ga je neko tu postavio.
Svi sa mog smjera koji su završili prošle godine i htjeli da se zaposle našli su posao u roku od godinu dana. Štela postoji, ali ne u tolikoj mjeri i glupo je uopšte spominjati u tom kontekstu.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Kod nas u dosta firmi sa SSS mozes se zaposliti na mjesto koje je predvidjeno za nekog sa fakultetskom diplomom..
Vecina ljudi koje ja poznajem i koji su se zaposlili su dobili posao preko stele, mislim tesko da nekog i poznajem, a da nije zaposlen nakon sto je pripremljen teren. Samo sto se to ne prica, uglavnom svako u Bosni ko se zaposli generalno ima stelu osim ako te ovi iz firme ne zele odrati da im radis besplatno pripravnicki pa da te sutnu..
Vecina ljudi koje ja poznajem i koji su se zaposlili su dobili posao preko stele, mislim tesko da nekog i poznajem, a da nije zaposlen nakon sto je pripremljen teren. Samo sto se to ne prica, uglavnom svako u Bosni ko se zaposli generalno ima stelu osim ako te ovi iz firme ne zele odrati da im radis besplatno pripravnicki pa da te sutnu..
Prošao na konkursu za vojnu akademiju u Turskoj.
Usput, odradio drugi rok na mašinstvu, 24 boda, samofinansirajući student. No, naravno dižem papire i idem majci Turskoj. Turska do Sibira.
Usput, odradio drugi rok na mašinstvu, 24 boda, samofinansirajući student. No, naravno dižem papire i idem majci Turskoj. Turska do Sibira.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
Haha, cestitam 
Welcome to the clubAsharaK je napisao/la:Ne znam ni ja, i interesuje me kako bih to mogao izvesti. Ona nasa kucka nece nista reci u studentskoj 100%. Ja nisam ni kreno na faks a vec je zamrzio, odvratna u pm, kako je ovim sto idu onda ...
- theboss_RD07
- Kontakt:
Bas vala. Iskreno (bez nekog lupanja u prsa) imam stelu i mogu sebi naci posao bez fakulteta. Ali moj mi stari govori, a i ja tako mislim: Kakvo ti je to zadovoljstvo naci posao preko stele a nemas pojma ni o cemu. Dodjes radis ko neki lafo inzinjer a oni radnici sa zavrsenih 8 godina ti se smiju jer znaju vise od tebe. Ili ti se desi situacija kao kod ovog naseg doktora iz Gradacca koga su nakon 16 godina rada u domu zdravlja skontali da radi bez diplomepride_of_merseyside je napisao/la:E baš smo o takvim ljudima pričalituzlak1987 je napisao/la:Ovo za posao nije istina bas, posao ces naci ako imas stelu pa makar nemao faxa![]()
![]()
A plus ti kad nadjes posao preko stele ti fakticki ovisis o njemu. Nek propane ta firma, propade i ti sa njom zajedno. Ovako lijepo diplomu u dzep i trazis nova/bolja rjesenja. Pogotovo ako imas priliku da odes preko granice.
⭐
Hvala buraz.AsharaK je napisao/la:Haha, cestitam
Je li to tebi opet bod falio ? Idi na treći rok mašinstva, drugi je bio lagan.
Dvije sedmice prije drugog roka mi javili da sam primljen na akademiju, i ja lagano ostavim pripreme za mašinstvo. Onda me stari natjera da odem, odradim 6 zadataka, svih 6 tačnih. Da sam vježbao uradio bi 8-9.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
Kakva je to akademija drug, gdje je bio taj konkurs sta su testirali, sta ti treba za to?VolimTz je napisao/la:Hvala buraz.AsharaK je napisao/la:Haha, cestitam![]()
Je li to tebi opet bod falio ? Idi na treći rok mašinstva, drugi je bio lagan.
Dvije sedmice prije drugog roka mi javili da sam primljen na akademiju, i ja lagano ostavim pripreme za mašinstvo. Onda me stari natjera da odem, odradim 6 zadataka, svih 6 tačnih. Da sam vježbao uradio bi 8-9.
This time next year we'll be millionaires.