Anime, manga

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Profesor
Kontakt:

Re: Anime, manga

Post Postao/la Profesor » 06 sep 2015, 13:07

poceo sa gledanjem Bleacha, nije lose, kul likovi. nadam se da potraje :D Zna li netko kad izlazi nova sezona attack on titans? Navodno je film koji su snimili katastrofa, naravno to je bilo i za ocekivati :)

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 06 sep 2015, 16:06

Ma Bleach je odličan shounen , potrajat će , samo ima dosta fillera , vidit ćeš. :D
Za AoT , nema ništa prije 2016 , pošto moraju sačekati mangu koje nije nešto puno izašlo.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 06 sep 2015, 16:44

Maestro^^ je napisao/la:I ja sam u zadnje vrijeme u ecchi fazonu. Taj prvi što si naveo zanimljivo djeluje , za drugi ne znam baš.
Pogledaj Dakara Boku wa , H ga Dekinai i još je u toku Monster Musume no Iru Nichijou.
Ako si još gledao nekih dobrih ecchi anime-a , reci slobodno. :mrgreeen:
Musume sam pogledao 2-3 epizode i bacio u dropped, ne leži mi zoofilijski aspekt svega toga. Dakara ima grozan pejsing tako da je i to otkovano.
Shokugeki no Soma i Hagenai su odlični radovi, samo što echhi nije prioritet (iako ga ima dosta). MM je valjda uredu, ali i to jer sam bolesni mazohista kojem nema spasa. Uglavnom preferišem harem i shounen žanr uz malo sporta i slice of life-a na strani, ostalo zavisi od volje. Tako da i nisam previše upućen u echhi vode.

Inače, Nisekoi (manga) je u posljednjih 30ak chaptera odličan. Treća sezona anime-a bi trebala bit bombastična, pogotovo kad se uzme u obzir da Shaft animira.
Unico amore sei!
❤️🖤

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 06 sep 2015, 20:42

Kod Musume-a u prvih par epizoda odličan humor , baš sam se ismijao , ali i meni malo zoofilski ecchi smeta. Dakara mi je ok bio. :D
Somu i Nisekoi sam svakako mislio gledati , tako da raduju pozitivne kritike. :D
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Profesor
Kontakt:

Re: RE: Re: Anime, manga

Post Postao/la Profesor » 06 sep 2015, 23:12

Maestro^^ je napisao/la:Ma Bleach je odličan shounen , potrajat će , samo ima dosta fillera , vidit ćeš. :D
Za AoT , nema ništa prije 2016 , pošto moraju sačekati mangu koje nije nešto puno izašlo.
Ma fillere ne gledam nikako, samo lagano preskocim. Zivot je prekratak da bi se gledali filleri :D

Maestro^^
Kontakt:

Re: RE: Re: Anime, manga

Post Postao/la Maestro^^ » 07 sep 2015, 00:06

Profesor je napisao/la:
Maestro^^ je napisao/la:Ma Bleach je odličan shounen , potrajat će , samo ima dosta fillera , vidit ćeš. :D
Ma fillere ne gledam nikako, samo lagano preskocim. Zivot je prekratak da bi se gledali filleri :D
Onda ćeš drug uživati od prve do zadnje epizode. :mrgreen:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 07 sep 2015, 18:09

Profesor je napisao/la:poceo sa gledanjem Bleacha, nije lose, kul likovi. nadam se da potraje :D Zna li netko kad izlazi nova sezona attack on titans? Navodno je film koji su snimili katastrofa, naravno to je bilo i za ocekivati :)
bleach je sjajan ali i oni su otegli
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 08 sep 2015, 21:23

Maestro^^ je napisao/la:Kod Musume-a u prvih par epizoda odličan humor , baš sam se ismijao , ali i meni malo zoofilski ecchi smeta. Dakara mi je ok bio. :D
Somu i Nisekoi sam svakako mislio gledati , tako da raduju pozitivne kritike. :D
Nisekoi sam spomenuo sa strane, nije echhi iako je vrijedno gledanja (a i čitanja), tj. ako ti harem anime ne smeta.
Unico amore sei!
❤️🖤

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 08 sep 2015, 21:36

AjsKjub je napisao/la:
Maestro^^ je napisao/la:Kod Musume-a u prvih par epizoda odličan humor , baš sam se ismijao , ali i meni malo zoofilski ecchi smeta. Dakara mi je ok bio. :D
Nisekoi sam spomenuo sa strane, nije echhi iako je vrijedno gledanja (a i čitanja), tj. ako ti harem anime ne smeta.
Ma nema veze ako nije ecchi , može i harem , ne smeta mi nimalo , samo da ima što više boljih likova. :D
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 09 sep 2015, 00:45

Maestro^^ je napisao/la:
AjsKjub je napisao/la: Nisekoi sam spomenuo sa strane, nije echhi iako je vrijedno gledanja (a i čitanja), tj. ako ti harem anime ne smeta.
Ma nema veze ako nije ecchi , može i harem , ne smeta mi nimalo , samo da ima što više boljih likova. :D
Ako hoćeš dobrih likova i harem:

http://myanimelist.net/anime/25157/Trinity_Seven

Jedan od rijetkih harema koji ima bad-ass fakera kao glavnog lika! :kralj:

Tačno mu želiš da ih sve povalja koliki je king! :rol:

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 09 sep 2015, 01:47

Hvala drug , samo nabacivajte prijedloga da pogledamo šta se može pogledati dok nije fax počeo. :D
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 09 sep 2015, 18:27

http://myanimelist.net/anime/19369/Outbreak_Company

Evo ti još jedna dobra komedija, istina nije ecchi ali ima ga tu i tamo!

Glavni lik također sve ostalo samo nije generički! :thumbup:

A evo odgledah nakon mnogih pauzi i ovaj Jormungand, 2 sezone od po 12 epizoda, seinen (+18), čistokrvna akcija, nema epizode gdje nema rafalanja i razmjene vatre svih kalibara, komedije nešto malo, ecchi ima nešto malo ali ugrađeno u priču pametno, ugl. uživancija! Soundtrack otkida, nema pjesme da ne valja! :thumbup:

http://myanimelist.net/anime/12413/Jormungand

http://myanimelist.net/anime/13331/Jorm ... fect_Order

Spoiler:
U jednom dijelu čak zločincu arkanu i njegovim četaljima jebu sve bolesno i sve ih potamane (naravno ne spominju direktno Bosnu ali spominju Genocid, masovne grobnice itd. pa nije teško zaključiti, a kasnije čak u 2. sezoni u par navrata kroz priču o jednom članu ekipe se spominje Bosna, Agresija, CIA tražila zločince itd.) ali lijepo da je istina o srpskim zločincima došla i do Anime-a! :tokralju: :tokralju:
Ponavljam, soundtrack odličan, npr. krene ovaj track u pozadini:

[youtube][/youtube]

i znaš odmah da za par sekundi počinje ludnica! :mrgreen: Her name is coco, she is loco! :mrgreen:

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 14 sep 2015, 04:39

Nisekoi odličan. Prva sezona prekucala , druga malo slabija , ali nebitno.
Onodera smor lik , Forza Chitoge. :lol:
@AjsKjub ako znaš još koji anime u kojem ima ovih ljubavnih mnogouglova , reci slobodno. :mrgreen:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 14 sep 2015, 09:24

Maestro^^ je napisao/la:Gleda li iko ovdje Dragon Ball Super ? Po meni , nisu trebali nastavljati anime , jer nije bilo potrebe za tim , a ovo epizoda što je izašlo trenutno je odron. Animacija je bolje izgledala prije 10 godina nego što je tu u Super-u i ovaj glavni villain , kako i njega napraviše , čovjek sa 10% snage se za*ebaje sa Goku-om i ekipom. Stvarno smiješno. Još sam naletio na info da imaju u planu za ovaj anime oko 100 epizoda. :mad:

I dok je bilo dosadno , napokon sam i završio Akame ga Kill ! Anime je tekao dobro po meni , bio je gledljiv i onda kako se bližio kraju sve gore i gore. Usraše ga poštenski. :mrgreen:
Gledam ja, po meni nije lose ali sam vec pregledao BoG film i Fukkatsu no F a trenutno pustaju "isjecke" iz tih filmova(sa malim razlikama) pa ce tek kad to prodje nastaviti dalje sa novim. Da si pogledao film ne bi ti smetalo to sto se sa 10% snage zajebaje s njima jer bi bio valjda upucen o kakvom se liku radi i to im dodje kao neka priprema za Friezu i Universe 6 gdje su valjda jaci borci dosta, a s tim se nastavlja nakon Fukkatsu no F dijela.
Animacija jeste malo losija kad ono lika gledas "u daljini", al vala i raja pretjeruje s tom animacijom, da normalno gledaju ne bi to ni primjetili vala. I prije 10 godina je bilo takvih animacija...A bit ce 100 epizoda mada je moguce da skoci i na 200 ako bude "potrebe" za tim..

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 14 sep 2015, 16:40

Maestro^^ je napisao/la: Onodera smor lik , Forza Chitoge. :lol:
Nemaš pojma. :kafa:

Što se tiče Nisekoi-a preporučio bih da čitaš mangu pošto je 2x bolja od animea. S2 je zanemarila dosta chaptera, a uz to i zadnjih 40ak je odlično odrađeno.

Od ostalih romcon animea preporučio bih

Clannad i Clannad: After Story - imho, naprecjenjeniji anime poslije AoT, no ne nužno i loš. Smeta mi melodrama iako je vjerovatno jedna od najemotivnijih stvari.

Monogatari serijal - nije za svakoga, dosta monologa i scena koje potiču razmišljane. Najbolja kreacija SHAFTa i ujedno moj omiljeni anime. Jednostavno volim kada anime pravi dekonstrukciju žanra. I da, Hitagi je tsundere boginja.

Oregairu (2 sezone) - "blaža" verzija serijala iznad. Više se orjentiše na likove nego na sam plot, što je zabavnije no ne i bolje. Ako ti više paše "školska" atmosfera u animeu, definitivno ovjeri.

Arakawa Under the Bridge (2 sezone) - ovo sam skoro pogledao i samo mogu reć da je bizarno. Zanimljiv komični pristup, mislim da nakon 2-3 epizode možeš napraviti zaključak i odlučit da nastaviš sa gledanjem.

Haganai (2 sezone) - dosta slično Nisekoi-u, mislim da će ti se dopasti.

OreImo (2 sezone - 2 OVA) - jedino ako možeš da tolerišeš incest. lol

Kokoro Connect - zanimljiv koncept i progresivna radnja, meni lično nije sjelo.

Spice and Wolf (2 sezone) - ovisno valjda, više se fokusira avantura Holo i Lawrence iznad romantike.

Ao Haru Ride - odlična ljubavna priča iz perspektive ljepšeg spola.

Kimi ni Todoke (2 sezone?) - isto važi i za ovo, samo sa lošijim pejsingom.

Angel Beats - gledaj samo ako te Clannad oduševi.

Hyouka- odlična stvar iako romantike gotovo pa i nema, misterije i ti fazoni. Zabavna stvar.

Anohana - gledaj samo ako te Angel Beats oduševi.

Haruhi (2 sezone i OVA?) - obavezan materijal za svakog fana comedy, SoL žanra. Slično Hyouki.

Welcome to the N.H.K. - nakon 2 epizode bi trebao imati neku sliku. Jedna od najoriginalnijih stvari.

Imam još toga, no neda mi se sad. Možda nadopunim. :D
Unico amore sei!
❤️🖤

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 14 sep 2015, 17:17

@AjsKjub Pa ti si idol čovječe. Trebat će mi godina dana da sve ovo pregledam. :lol:
Prvo ću pogledati Somu , pa onda idu ove tvoje preporuke. Hvala ti na ovome. :bow:

PS : Ne znam kako ti može Onodera biti bolja i zanimljivija od Chitoge. Moram mangu pročitati da vidim na čemu su. Raku treba još potencijalnih kandidatkinja , malo mu je ovo. :lol:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 19 sep 2015, 02:51

Nisekoi manga odlična. Koliko je anime u drugoj sezoni izostavio detalja jbt , previše je ono. Nastavak je odličan , ali i dalje navijamo za Chitoge. :opaopa:

Soma je isto odličan anime , vrijedan gledanja. :thumbup:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 19 sep 2015, 10:35

Jel jos iko gleda Naruto, izgleda da se priblizava kraju osim ako sad ne bace 15 fillera

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 19 sep 2015, 23:55

Nadam se da neće opet fillere izbaciti. Dosadili su svima , mada ove zadnje 2 ep fillerske i nisu loše bile. :D
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 23 sep 2015, 21:50

Počeo Fairy tail i zabavn je
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], jasmin10 i 23 gosta.