Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,Devil,dubrava,Trigger,VanBasten

DANTES
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la DANTES » 07 sep 2015, 11:52

marconato je napisao/la:
DANTES je napisao/la:mladenović :facepalm:
Koji izdominira Vulićevića i Živkovića i koji igra LŠ... :kafa:
izdiminirala ih je timska igra bate manjak prostora i taktika. ne mladenović koji ni u zvezdi nije imao mjesta i jedva ste čekali da ga se kutarišete
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 sep 2015, 12:08

Od svih tih koje si pobrojao, u obzir za 23ojku ulaze Radoja, Djuričić i Pešić za koje vreme radi. Ostali su ili potrošeni ili nedovoljno kvalitetni.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 07 sep 2015, 12:24

DANTES je napisao/la: izdiminirala ih je timska igra bate manjak prostora i taktika. ne mladenović koji ni u zvezdi nije imao mjesta i jedva ste čekali da ga se kutarišete
Timska igra u kojoj je Mladenović bio jedan od najboljih pojedinaca! Jeste, htjeli smo da ga se kutarisemo, ali da li je to isti onaj Mladenović iz Zvezde?! Ja bih rekao da nije...Priznajem, nisam ga gkedao do ovog dvomeca s vama, ali ovo sto sam vidio, moze se reci da sam u najmanju ruku bas prijatno iznenadjen...

Magica, mozda nisu kvalitet za nasih 23, ali ja pisem u kontekstu vecine onih koji su ispred nas u ovim kvalifikacijama, a takvih je 95 % :facepalm:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 07 sep 2015, 13:02

MaGiCa je napisao/la:GK Rajković, Stojković
LB Kolarov, Antonov
RB Ivanović, Tomović, Basta
CB Nastasić, Subotić, Spajić, Maksimović
CM Maksimović, Milinković-Savić, Matić, Gudelj
AM Tadić, Ljajić
LW Kostić, X
RW Zivković, X
CF Mitrović, Djordjević, Ozegović

To su ti 22 potencijalnih igrača da se sklopi prvih 11 - čak 15 njih igra u ligama petice i barem 2-3 će to postati u nekom narednom periodu.
Ali, 1 batadjorista ni to ne ume, a FSS je uspeo da otera dvojicu ozbiljnih igrača.
Radi usporedbe: Hrvatska i BiH imaju po 13 reprezentativaca iz liga petice u rosteru za ove kvalifikacione mečeve, Slovenija - 10, a CG tek 3. I sve četiri bolje stoje od Srbije i to daleko bolje. :silent:
:shock: Nemojte da se zajebavamo...
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 sep 2015, 13:09

Mrtav sam ozbiljan. Mali je pravi moderni napadač, kome bi svako normalan pre dao sansu umesto raspalih i dekadentnih Lazovića, Škuletića, Šćepovića i sl.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 07 sep 2015, 13:33

Ožegović u A timu :lol: ? Fakat zayebancija :crazy: :facepalm:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 07 sep 2015, 13:56

Brale moj, daj prvo trenera koji za pocetak svoje shvatanje fudbala poistovecuje sa vec toliko pominjanim modernim fudbalom kakav se danas igra, ili forsira u Evropi, jer kakav god mi tim sklapali ovde, to nece biti prevelika razlika u odnosu na ovo sto se igra vec, ako Curcic nastavi da bude "the man".

Ako vec ne mozemo da odradimo reviziju svega odradjenog do sad(ne znam ni da li je potrebna), i napravimo ozbiljan plan za reorganizaciju mladjih selekcija na duze staze, kao i njihov prelaz u seniore, ako ne mozemo da izgradimo sistem koji ce stancati talente i koji ce se kontrolisati, ali isto tako talente koji nece "setati" u seniorima, nego ce imati jasnu rolu i zadatak na terenu, i to oni igraci koji ne budu iskakali od ostalih, oni vanserijski ce naravno uvek imati vecu slobodu, ako to sve nije moguce, onda barem poceti od trenera koji "zna" i nije citao samo Bata Djorine skripte, a diplomski rad mu glasi "Analiza finala KS 1991."

Ovo prvo svakako nije realno, jer nama su dugotrajni projekti u svim sferama zemlje(a kamoli fudbalu), nepojmljivi. Mi bi sve na brzinu, lebac bez motike, maksimalno odlaganje neodlozivog, i kad dodje taj trenutak "stani pani", izvucemo se nekako, koji god nacin to bio, i onda sve opet, zacarani krug. Ne bih rekao da smo drustvo koje ne uci na svojim greskama, presiroko je to, ali da vodece "glave" u drustvu spadaju u tu grupu, da. A i ne treba im zameriti, ljudi svakako imaju poprilicnu korist od toga, ali pucice i taj balon jednog dana.

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 07 sep 2015, 14:12

MaGiCa je napisao/la:Mrtav sam ozbiljan. Mali je pravi moderni napadač, kome bi svako normalan pre dao sansu umesto raspalih i dekadentnih Lazovića, Škuletića, Šćepovića i sl.
:roll: :oops: :facepalm:
Razmisli...
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 07 sep 2015, 14:45

MaGiCa je napisao/la:
Sa jednog drugog foruma:
Jutro je pametnije od večeri.
Ništa preko kolena.
Hladne glave se bolje razmišlja.
Noć je najtamnija pred svitanje.
Bez starog vola nema duboke brazde.
U fudbalu ne pobeđuje uvek bolji.
Nada umire poslednja.
Čuda se dešavaju svaki dan.
Ako San Marino pobedi u Pragu, i Gruzija otkine bod Španiji...

Tomislav Karadžić, "Kakve su ti misli, takve su ti kvalifkacije", četvrto izdanje.
:kafa:
Sve njihove filozofije na jednom mestu, ko god je ovo napisao svaka mu cast !
MaGiCa je napisao/la:GK Rajković, Stojković
LB Kolarov, Antonov
RB Ivanović, Tomović, Basta
CB Nastasić, Subotić, Spajić, Maksimović
CM Maksimović, Milinković-Savić, Matić, Gudelj
AM Tadić, Ljajić
LW Kostić, X
RW Zivković, X
CF Mitrović, Djordjević, Ozegović

To su ti 22 potencijalnih igrača da se sklopi prvih 11 - čak 15 njih igra u ligama petice i barem 2-3 će to postati u nekom narednom periodu.
Ali, 1 batadjorista ni to ne ume, a FSS je uspeo da otera dvojicu ozbiljnih igrača.
Radi usporedbe: Hrvatska i BiH imaju po 13 reprezentativaca iz liga petice u rosteru za ove kvalifikacione mečeve, Slovenija - 10, a CG tek 3. I sve četiri bolje stoje od Srbije i to daleko bolje. :silent:
Super je to @ Magice, samo u savezu niko mozga nema, ubacice oni ovde nekog Brasanca, nekog Marka Petkovica...
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 07 sep 2015, 14:47

A što ne bi Brašanca? Čovjek je bio najbolji igrač utakmice protiv Jermena? Šta je to Gudelj, Petrović ili Milivojević više uradio u svom prvom nastupu za A selekciju?

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 07 sep 2015, 15:00

Nije bitno kako ko odigra jednu ili npr. prvu utakmicu u reprezentaciji, nego ko je kakav igrac. I Milivojevic, a i Gudelj od ove sezone.. igraju za odlicne evropske klubove, i to veoma dobro i u kontinuitetu. A i da nije tako, ne vidim po cemu je Brasanac bolji od njih.. igracki gledano.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 07 sep 2015, 15:06

Paradajz je napisao/la:i napravimo ozbiljan plan za reorganizaciju mladjih selekcija na duze staze, kao i njihov prelaz u seniore
Da li nam baš treba reorganizacija u mlađim selekcijama? Pitam zbog toga što u zadnjih deset godina, mlađe selekcije prave odlične rezultate na velikim takmičenjima. Sa drugim dijelom se slažem, taj sistem iz mlađih selekcija treba na neki način nadograditi da najbolji igrači iz mlađih selekcija budu potpuno spremni za seniorski fudbal i zahtjeve koje traži A tim.
Mjesto gdje nam treba istinska reorganizacija je Savez.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 07 sep 2015, 15:07

dscile je napisao/la:Nije bitno kako ko odigra jednu ili npr. prvu utakmicu u reprezentaciji, nego ko je kakav igrac. I Milivojevic, a i Gudelj od ove sezone.. igraju za odlicne evropske klubove, i to veoma dobro i u kontinuitetu. A i da nije tako, ne vidim po cemu je Brasanac bolji od njih.. igracki gledano.
Za reprezentaciju navedeni nisu odigrali do sada ništa. Brašanac već na debiju odigrao vrlo dobro. Briga me što Mesi daje 100 golova za Barsu, ako ga nigdje nema u Argentini. Samo kod nas je sistem vrijednosti poremećen, pa me ne čude konstatacije "igra dobro u klubu, a to što za Srbiju ne igra ništa, nema veze, mora biti u reprezentaciji".. :roll:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 07 sep 2015, 15:14

Pa da, odigrao na debiju dobro protiv Jermenije i to ga odma kvalifikuje da bude ispred igraca koji su bolji od njega. To mi vec ima vise logike.

A i uostalom, Gudelj je bio sasvim dobar u svojim mecevima, dok primjera sa Milivojevicem na terenu nemamo poraz, nego sedam pobjeda i nerijesenu. Ne vidim ni kako je on to bio los u reprezentaciji.. ali ajde, mozda mi je poremecen sistem gledanja utakmica.

edit: Pardon, imamo jedan poraz, protiv Belgije.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 07 sep 2015, 15:28

alan_kardec je napisao/la:
Da li nam baš treba reorganizacija u mlađim selekcijama? Pitam zbog toga što u zadnjih deset godina, mlađe selekcije prave odlične rezultate na velikim takmičenjima. Sa drugim dijelom se slažem, taj sistem iz mlađih selekcija treba na neki način nadograditi da najbolji igrači iz mlađih selekcija budu potpuno spremni za seniorski fudbal i zahtjeve koje traži A tim.
Mjesto gdje nam treba istinska reorganizacija je Savez.
Treba, i ne samo reprezentativno, vec i klupski. Dokle god u mladjim selekcijama glavni cilj bude rezultat, mi necemo stici daleko. Jedino je Veljko ostvario oba, da stvori odredjeni stil i sistem za kratko vreme, i usput da napravi jedan od najvecih podviga jos od "Cileanaca". Rezultat nece uvek biti prisutan, ali i ne treba, zato se jasno mora znati sta igramo i kakav fudbal propagiramo u svim selekcijama, a to se ne vidi u svim selekcijama ni blizu, bukvalno svako igra kako hoce, ali vecina onako kako ne treba, a o saradnji sa klubovima, to je tek posebna prica. Sve to treba da funkcionise kao celina, koju kontrolise Savez, a to bojim se necemo doziveti skoro, a mozda i nikad.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 07 sep 2015, 15:50

Slazem se sa @paradajzom...Stvaramo igrace, ali ne i igru! Izuzev Veljka, ali eto on ocigledno nije jos spreman i na nivou Ćurče da bi vodio A tim :facepalm:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 07 sep 2015, 17:08

@Paradajz
Za klupski se slažem, ali za sistem u mlađim reprezentativnim selekcijama, ne znam baš. I zašto bi mijenjali bilo šta u sistemu koji je donio evropsku i svjetsku titulu plus nekoliko finala i polufinala. Ovakve uspjehe mlađih kategorija, u Evropi imaju još samo Francuzi i Španci, sa naravno mnogo većim ulaganjima i infrastrukturom.

marconato je napisao/la:Slazem se sa @paradajzom...Stvaramo igrace, ali ne i igru! Izuzev Veljka, ali eto on ocigledno nije jos spreman i na nivou Ćurče da bi vodio A tim :facepalm:

Paunović je nakon svjetskog zlata, u nekoliko intervjua rekao da trenutno nema ambicije da preuzme A tim, e sad zašto je to tako, pitanje je. Možda je čovjek poučen iskustvom Drulovića (koji je donio zlato iz Litvanije, doveden je u A tim, upotrijebljen ko da ne kažem šta i onda samo tako odbačen) pa zbog toga ne želi. Paunović ne bi bio prvi. Potrošen je i Đukić i Mihajlović i Drulović, ostaju još Paun i Jokan.
RIP Adis Selmanović

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 07 sep 2015, 17:14

Pa naravno da ne zeli, nije lud! Prvo sto on prvi ne bi htio da mu drugi kroje tim, drugo sto kao takav ne odgovara jagnjecim brigadama iz FSS-a...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 07 sep 2015, 17:26

44Bertans je napisao/la:A što ne bi Brašanca? Čovjek je bio najbolji igrač utakmice protiv Jermena? Šta je to Gudelj, Petrović ili Milivojević više uradio u svom prvom nastupu za A selekciju?
brašanac je smiješan igrač za konkurenciju A tima.

ma promjene neće donijeti ništa ako umjesta tola dođe terza ili zeka
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 07 sep 2015, 17:28

Smješan ili ne, odigrao je dobru utakmicu na debiju.
Daleko od jednog Matića sigurno. Što se ostatka tiče, s izuzetkom SMS-a ništa manje kvalitetan.

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.