Veličanstvena pobjeda....Definitivno je ova reprezentacija , mislim generalno naša košarkaška reprezentacija sposobna za velike i posebne pobjede. Treba se i prošlosti sjetit i velikih pobjeda ranije u kvalifikacijama protiv Hrvatske, Litvanije i slično....Krimi i triler su uvijek u stanju napraviti, s tim što ga znaju okrenut u svoju korist, za razliku od nekih drugih sportskih selekcija naše države.
Ovo je zaista bila pobjeda srca, pa čak i jedna pobjeda tako oslabljene reprezentacije je uspjeh, a da ne govorimo šta će biti ako se domognemo narednog kruga.
Danas se pokazao poseban duh, prvo se onako vratiti u regularnom vremenu, onakva trojka Kikana, koji me je toliko znao iznervirat na ovom EP , pa onda opet onim s presudnim košem na kraju. A taj Renfroe, taj sjajni gigant Renfroe, pa šta reći o njemu? SPEKTAKULARAN I FANTASTIČAN. A Andrija kako se samo bori i kako bodri ekipu. Ivanović i psihološki ovu ekipu održava na visokom nivou.
Suvišno je, pa čak nekada i smiješno kod nas govoriti o luzerskom mentalitetu, pobjedničkog mentaliteta mi imamo, ali u svim sportovima se mi hrvemo s drugim problemima. I onda te upravo sve te okolnosti dovedu, da sve mora biti knap, da za sve moraš proliti znoj.
O sudijama ne volim baš govoriti toliko, ali situacija kada su promjenili odluku i još poneka sitnica, pa to je bilo kriminalno. Zamalo da nam danas slome kičmu....Ali prevazišli smo sve prepreke....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland