FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Što se tiče naših duela sa komšijama iz Istočnog Sarajeva na njihovom terenu izjednačeni smo. U posljednjih deset sezone ostvarili smo tri pobjede (0-4, 0-4 i 2-3), tri puta bili poraženi (2-1, 2-1 i 1-0) te odigrali četiri remija. Posebno važna pobjeda je bila ona ostvarena prošle sezone koja nam je trasirala put do titule, a veoma loše dvije utakmice smo odigraliu sezonama koje su prethodile prošloj. Meni je još uvijek u sjećanju ona fula Nuhanovića sa dva metra nakon pobjede u 100. derbiju.
Vjerujem da je ekipa na pauzi radila na otklanjanju negostataka u našoj igri, prije svega poravljanju prekida, zatim i malo na ozbiljnosti i agresivnosti u igri. Grešku smo napravili u Zenici kada je Benko morao dobiti žuti da odmara prošlu kako bi u ove sad ušao čist. Nego ovako strepi hoće li dobiti treći i da ga nema protiv Banjalučana naredno kolo.
Po meni su malo iznenađujuće dobro krenuli u sezonu, ali ako mi budemo ozbiljni i skoncentrisani svih 90 minuta vjerujem da možemo do tri boda.
Vjerujem da je ekipa na pauzi radila na otklanjanju negostataka u našoj igri, prije svega poravljanju prekida, zatim i malo na ozbiljnosti i agresivnosti u igri. Grešku smo napravili u Zenici kada je Benko morao dobiti žuti da odmara prošlu kako bi u ove sad ušao čist. Nego ovako strepi hoće li dobiti treći i da ga nema protiv Banjalučana naredno kolo.
Po meni su malo iznenađujuće dobro krenuli u sezonu, ali ako mi budemo ozbiljni i skoncentrisani svih 90 minuta vjerujem da možemo do tri boda.
Sastav koji očekujem: Delac,Hebibovic,Barbaric,Stepanov,Puzigaca,Kovačević,Ikande,Alispahic,Okic,Velkoski i Benko
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE
Svima je postalo jasno da Hebibović ne može igrati beka.
Dva puta ste praktično ovdje osvajali titulu i oba puta u zadnjim minutama. Još ne mogu da prežalim onaj gol Obuće, par puta kada sam ga sretao pitao sam ga što ti je ono trebalo u životu.hilmo je napisao/la:Što se tiče naših duela sa komšijama iz Istočnog Sarajeva na njihovom terenu izjednačeni smo. U posljednjih deset sezone ostvarili smo tri pobjede (0-4, 0-4 i 2-3), tri puta bili poraženi (2-1, 2-1 i 1-0) te odigrali četiri remija. Posebno važna pobjeda je bila ona ostvarena prošle sezone koja nam je trasirala put do titule, a veoma loše dvije utakmice smo odigraliu sezonama koje su prethodile prošloj. Meni je još uvijek u sjećanju ona fula Nuhanovića sa dva metra nakon pobjede u 100. derbiju.
2.25 na nas kvota
,poklon
ŠTA SE OVO DEŠAVA
Mene opet strah da se ne "pokvari" kakva kosilica ko prosli put, pa da opet ne igramo na krompir-livadi.. 
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Ma neće sad je vjerujem, uredili su ga fino..joker90 je napisao/la:Mene opet strah da se ne "pokvari" kakva kosilica ko prosli put, pa da opet ne igramo na krompir-livadi..
Mada ja ne bi imao ništa protiv da se pokvari ali da mi dobijemo 2-3
@pappy
Ponovit će se opet ako Bog da
- PitarBordo
- Kontakt:
Ako si se ravnao po fotkama koje je ss.ba objavio i snimicima sa pregleda, vjeruj mi da je totalno drugačije, teren je i dalje strašno neuslovan, možda u ovoj pauzi su ga valjali, ali činjenica je da je neravan ko Trebević.hilmo je napisao/la:Ma neće sad je vjerujem, uredili su ga fino
Samo Saraj'vo.
- trunks1946
- Kontakt:
Predrag Pašić imenovan za Šefa skauting službe Fudbalskog kluba Sarajevo
"Osnovni zadatak skauting službe Fudbalskog kluba Sarajevo jeste selektiranje vrhunskih talenata i igrača, za najmlađe selekcije Kluba, Akademiju, te prvi tim. Dakle, našim radom, želimo prije svega uspostaviti kriterije za dovođenje vrhunskih igrača, i ti kriteriji moraju biti sačinjeni kroz jedan analitički dokument, bazu podataka, koja zapravo pokazuje vrijednosti određenog igrača. Uvođenjem dijagnostike, stvoriti ćemo pretpostavke da svi momci, koji budu dolazili u Sarajevo, moraju zadovoljavati određene kriterije koje Klub postavi, a na taj način nećemo zavisiti od pojedinaca.", rekao je Predrag Pašić.
Skauting služba Fudbalskog kluba Sarajevo u ovom formatu formirana je početkom ove kalendarske godine, a pored članova same službe, zadatak svih trenera Škole fudbala "Asim Ferhatović-Hase", te Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo jeste prepoznavanje vrhunskih talenata širom Bosne i Hercegovine.
"Naša služba sastavljena je od nekoliko članova, vanjskih saradnika iz gradova širom Bosne i Hercegovine. Kontinuirano želimo unaprijeđivati stručni kadar unutar same službe, a veseli nas što su uključeni bivši igrači Fudbalskog kluba Sarajevo, i zapravo, riječ je o jednom timu ljudi, koji će se često mijenjati obzirom na posebnost rada koji vršimo. Naša baza jesu zapravo dječaci, polaznici Škole fudbala "Asim Ferhatović-Hase", koji su prvi pretendenti za ulazak u klupsku Akademiju, te dječaci iz Kantona Sarajevo.", dodao je Pašić.
Skautirat ce i igrace za prvi tim, to znaci da Erminu slijedi noga ...
"Osnovni zadatak skauting službe Fudbalskog kluba Sarajevo jeste selektiranje vrhunskih talenata i igrača, za najmlađe selekcije Kluba, Akademiju, te prvi tim. Dakle, našim radom, želimo prije svega uspostaviti kriterije za dovođenje vrhunskih igrača, i ti kriteriji moraju biti sačinjeni kroz jedan analitički dokument, bazu podataka, koja zapravo pokazuje vrijednosti određenog igrača. Uvođenjem dijagnostike, stvoriti ćemo pretpostavke da svi momci, koji budu dolazili u Sarajevo, moraju zadovoljavati određene kriterije koje Klub postavi, a na taj način nećemo zavisiti od pojedinaca.", rekao je Predrag Pašić.
Skauting služba Fudbalskog kluba Sarajevo u ovom formatu formirana je početkom ove kalendarske godine, a pored članova same službe, zadatak svih trenera Škole fudbala "Asim Ferhatović-Hase", te Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo jeste prepoznavanje vrhunskih talenata širom Bosne i Hercegovine.
"Naša služba sastavljena je od nekoliko članova, vanjskih saradnika iz gradova širom Bosne i Hercegovine. Kontinuirano želimo unaprijeđivati stručni kadar unutar same službe, a veseli nas što su uključeni bivši igrači Fudbalskog kluba Sarajevo, i zapravo, riječ je o jednom timu ljudi, koji će se često mijenjati obzirom na posebnost rada koji vršimo. Naša baza jesu zapravo dječaci, polaznici Škole fudbala "Asim Ferhatović-Hase", koji su prvi pretendenti za ulazak u klupsku Akademiju, te dječaci iz Kantona Sarajevo.", dodao je Pašić.
Skautirat ce i igrace za prvi tim, to znaci da Erminu slijedi noga ...
orde del male
Mislim da je Erminova uloga potpuno drugačija. On višer radi skautiranje i snimanje protivnika nego igrača koji su nam potrebni.
U svakom slučaju dobra odluka kluba da se legenda imenuje na jednu tako bitnu funkciju. Bez obzira na sve trzavice koje smo imali sa njim Paja je naš čovjek. A dio te skauting mreže je i Semjon Milošević, to sam 100 % siguran.
U svakom slučaju dobra odluka kluba da se legenda imenuje na jednu tako bitnu funkciju. Bez obzira na sve trzavice koje smo imali sa njim Paja je naš čovjek. A dio te skauting mreže je i Semjon Milošević, to sam 100 % siguran.
- trunks1946
- Kontakt:
Erminova uloga je uglavnom nerad, i nadam se da ce i on letit zajedno sa sefom i pomocnicima. A idemo sad lagano naustrb kvalitetnih pojedinaca po 3 boda iz Lukavice.
VOLIM VOLIM VOLIM
VOLIM VOLIM VOLIM
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic
eracinzeljez mebej et aj
eracinzeljez mebej et aj
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
valjda ce Pasic zamjeniti onog kvazi skauta sto sjedi na klupi za vrijeme utakmica.... kad vidim ko stautira protivnika,dobro ikoga mozemo pobjediti....RN87 je napisao/la:Erminova uloga je uglavnom nerad, i nadam se da ce i on letit zajedno sa sefom i pomocnicima. A idemo sad lagano naustrb kvalitetnih pojedinaca po 3 boda iz Lukavice.
VOLIM VOLIM VOLIM
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Ma napokon da ulogu pravu u klubu dobiju ljudi s iskustvom i znanjem.
Ermin skautira protivnike i ja msm da će ostati, a Pašić igrače za nas tim.
Ermin skautira protivnike i ja msm da će ostati, a Pašić igrače za nas tim.
Sabrine mi moje!
Nemoj tako, on je čak i u zatvoru bio zbog slutiranjabosnas_ je napisao/la:valjda ce Pasic zamjeniti onog kvazi skauta sto sjedi na klupi za vrijeme utakmica.... kad vidim ko stautira protivnika,dobro ikoga mozemo pobjediti....RN87 je napisao/la:Erminova uloga je uglavnom nerad, i nadam se da ce i on letit zajedno sa sefom i pomocnicima. A idemo sad lagano naustrb kvalitetnih pojedinaca po 3 boda iz Lukavice.
VOLIM VOLIM VOLIM
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Višegodišnje profesionalne ugovore sa FK Sarajevom potpisali su Adnan Civić, Nedim Hadžić, Hamza Čataković, Adnan Osmanović, Edvin Rastoder, Anes Vazda i Nihad Mujakić.
Pozz braci po boji
Pozz braci po boji
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Kao da su mene pitali koga će potpisati.
Nedim i Hamza su napadači, Vazda je vezni a mislim i ovaj Osmanović, Civić je krilni napadač, Rastoder desni bek. Za Nihada ne znam.
Nedim i Hamza su napadači, Vazda je vezni a mislim i ovaj Osmanović, Civić je krilni napadač, Rastoder desni bek. Za Nihada ne znam.
Pozicija Predraga nema veze sa pozicijom Avdića, pobogu Paja je vezan za akademiju a ovaj drugi je VIDEO skaut koji je tu da "analizira" protivnika i da dostavi materijale treneru. Znači u principu ne radi ništa - al' te dvije pozicije nisu u korelaciji!
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.
-
belosevic28
- Kontakt:
Cestitke Upravi i za Paju a i za ove Akademce. @hilmo, Nihad je z.vezni i stoper, nesto kao Kova. Izuzetne fizicke predispozicije ima...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
Trenutno korisnika/ca: nedimmmm1337, rimljanin90 i 28 gostiju.