Znam da ce moj "pesimizam" mnogima da zapara oci, ali moje misljenje je da su Finci poprilicni favoriti u ovom mecu i da nije to u pet deka kako mi to volimo reci..
Postoje reprezentacije koje nam jednostavno ne leze, a oni spadaju u tu grupu, u sto smo se vec imali prilike uvjeriti.
Igraju brzu kosarku i imaju vrlo dobar protok lopte, te mnogo sjajnih sutera sto je vec dobro poznato. Tesko da se moze desiti da zakazu citavu utakmicu sa sutom. Mozda hoce imati koji minut ili cetvrtinu kada ih nece ici, ali nema sanse da ih sut nece ici citavu tekmu.
Ne znam da li je Dusko uvjezbavao zonu, no nesto kontam da bi sa nizom (tj. pokretnijom) postavom i zonskom odbranom mogli da iznenadimo Fince i limitiramo njihov sut za 3 poena, jer u odbrani covjek na covjeka ce oni po mom misljenju kroz blokove lakse otvarati prostor svojim suterima.
U napadu moramo svesti izgubljene lopte na minimum, sto ce biti tesko jer Finci koliko znam igraju agresivnu odbranu, a mi imamo dosta parmaka u ekipi koji su sa loptom na vi. Gereralno mislim da ce obje ekipe imati dosta izgubljenih lopti.
Nasa sansa po meni je da Kikan i Stipe natrpaju Fince, da Stipe odradi posao sa ofanzivnim skokom sto je realno i da poguraju makar jos dvojica sa vanjskim sutem, jer ako krene nase visoke igrace, oni ce iste vjerovatno i udvajati, sto ce otvarati vanjski sut. Al dzaba nam sve ako budemo bacali parmake sa linije za 3.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)