NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la KK_Bosna » 09 sep 2015, 09:42

uglavnom, znaci titula MVP finala je bezveze?

cisto da znamo iduci put kad se potegne rasprava... ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 09 sep 2015, 13:12

Nije bezveze, i ne donosi glupe zakljucke jer paglu nisi.

Bezveze je to koristiti kao neki fazon stavljanja iznad u raspravi izmedju role igraca i igraca poput Mela (sto se ne mogu uopste ni porediti, ali ovdje su se desavale i gore stvari).

Ne moze Danny Green biti bolji igrac od Hardena iako su ga secunde dijelile od MVP finala (Ray Allenov sut). Svati

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 10 sep 2015, 10:26

E, svašta :shock:

Former NBAer Rex Chapman was arrested last year for allegedly stealing $15,000 worth of Apple products.

slika

slika

http://www.slamonline.com/nba/rex-champ ... 7dsYXmT.97
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 13 sep 2015, 16:37

nakon dawkinsa napustila nas je jos jedna legenda... meni licno medju najdrazim igracima - moses malone :plac:

shaq mu je finu posvetu napravio:

slika
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 13 sep 2015, 17:46

Aj ne mogu da vjerujem, kakva igracina je napustila ovaj svijet :( Igrac kojeg bilo najteze zatvoriti pri skoku, pa su protivnci morali ledjima okrenuti prema kosu braniti da loptu skine Moses...
Pocivaj u miru Big Mo :salut:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 sep 2015, 18:46

srce?

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 13 sep 2015, 20:17

Fo' fo' fo' :tokralju: RIP :salut:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 13 sep 2015, 23:11

Zao mi je stvarno. RIP Moses!
:plac:

Vise ne mogu ni prebrojati igrace koji su umrli a koje sam gledao.

RIP Big Mo.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 14 sep 2015, 00:13

Boogie pogodi 5 trica za poluvrijeme u humanitarnoj utakmici za Kentucky. :rol: :bow:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 14 sep 2015, 07:45

IlCapitano je napisao/la:Boogie pogodi 5 trica za poluvrijeme u humanitarnoj utakmici za Kentucky. :rol: :bow:

[youtube][/youtube]

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 14 sep 2015, 07:54

Sa jedne noge [Avdic] :mrgreen:

[youtube][/youtube]

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 15 sep 2015, 10:55

James Harden Spotted Wearing Air Jordans Despite Signing $200M Deal with Adidas.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 17 sep 2015, 15:05

slika

filip13

Post Postao/la filip13 » 18 sep 2015, 18:14

Najjača košarkaška liga na svijetu, NBA u dogledno vrijeme bi se mogla igrati i u Evropi. Zvuči nevjerovatno. Naime, predsjednik Real Madrida pregovarat će u oktobru sa čelnicima NBA-a, za kada je zakazan susret košarkaških ekipa Boston Celticsa i Real Madrida, piše Guardian.

Perez, koji je inače poznat po svom nemilosrdnom manevrisanju na evropskom tržištu nogometa, vjerovatno misli da može napraviti ponudu koju NBA neće moći odbiti. Iako mnogi smatraju da je nemoguće da se to ostvari, planovi određenih finansijskih moćnika i sve veći globalni karakter NBA lige pokazuju drugačije.

Iz NBA-a ne kriju fasciniranost globalnom košarkom. Interese za proširenjem NBA lige pokazivao je i bivši povjerenik najjače košarkaške lige na svijetu David Stern, koji je bio je izuzetno otvoren u svojoj namjeri da se NBA globalno proširi.

Nesumnjivo je da su najveći utjecaj na popularnost NBA lige u svijetu imale Ljetne olimpijske igre i američki košarkaški Dream Team, koji su predvodili Michael Jordan, Magic Johnson i Larry Bird. Popularnost koju su stekli tada bila je nevjerovatna.

"Bili su nešto poput Beatlesa, gdje kod bi se pojavili nastajala bi histerija", kazao je Chuck Daly, njihov tadašnji trener.

"Na kraju, jednom će doći i taj dan, ne kažem da će se uskoro dogoditi, ali će doći vrijeme kada će se ostali moći takmičiti s nama", poručio je trener Daly.

Nejasno je na koji način bi to spajanje evropskih timova s NBA funkcioniralo. Da li bi se formirala NBA Europe, nije poznato. Putovanje od Evrope do Amerike također bi dugo trajalo, što bi otežalo spajanje evropske košarke s američkom. Međutim već sada veliki broj timova svake godine dolazi igrati svoje utakmice u Evropi, što je nagovještaj određenih pomaka.

Ipak, iako je ponuda primamljiva, mnoštvo je nedostataka koji će definitivno usporiti realizaciju ove ideje.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 21 sep 2015, 06:35

[youtube][/youtube]
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 23 sep 2015, 16:23

Nikad sa manje HAJPA nisam docekivao novu sezonu u nba , prosla mi nije ni smrdila ni mirisala ali za ovu mi je totalno svejedno. Ne znam zasto malo mi je i zao usudim se rec da pratim vec nba jedno desetljece nesto manje kad sam bio mladji ali zadnjih 5-7 godina sam redovno pratio i gledao more utakmica... Najvise me zanima kolko PG moze ove sezone , da li ce mozda deron donjeti nesto dobro dallasu , rondo i sac , kako ce se brandon oporaviti i na sta ce liciti detroit i naravno da li lac konacno moze do finala konferencije . Isto se nadam da ce istok konacno poceti igrati neku kosarku stvarno je smorilo da imaju ekipe u po sa 32 pobjede i slicno...

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 sep 2015, 17:31

filip13

Post Postao/la filip13 » 25 sep 2015, 18:39

filip13

Post Postao/la filip13 » 27 sep 2015, 13:59

Kada se oporavite od jednog stvarno gadnog loma noge vaša pozicija na terenu bi trebala da bude najmanji problem, iako to nije baš tako u slučaju Paula Georgea. Kao što ste već mogli čuti, Georgea je trener Frank Vogel planirao prebaciti na mjesto četvorke odnosno krilnog centra, i to zato što želi da njegova ekipa igra mnogo brže i da igra taj sada popularni small-ball. George je par puta spomenuo kako samo želi da igra košarku i to gdje god Vogel želi. Sada se to čini kao daleka povijest jer potajno i na neki način diskretno PG negoduje zbog ovog premještaja.

Kada je on promovirao svoje mjesto na naslovnici nove popularne igre NBA 2K16, rekao je kratko za novinare: „Ja sam definitivno otvoren da to probamo. To je promjena, nešto novo. Vidjet ćemo kako to ide, ali kako sezona ide možda će biti bolje za mene da budem na svojoj regularnoj poziciji. Ipak, rekao sam svima da sam vrlo otvoren za situaciju i sve ćemo vidjeti kako bude išlo.“ Poprilično je očito kako George ima svoje probleme s odlukom Vogela da igra novu poziciju. Mnogo je teže braniti više i snažnije krilne centre nego čuvati niska krila, posebno kada ste poprilično niski i nedovoljno teški za poziciju krilnog centra, te ćete većinu utakmica imati problema s visinom svojih protivnika.

Larry Bird, GM Pacersa, rekao je kako će ova promjena više pomoći napadu nego što će odmoći obrani te kako očekuje od Indiane oko šest do osam više poena u prosjeku. George dodaje: „Jedini problem je to što sam mnogo niži od većine četvorki u ovoj ligi. Nije to problem za jednu utakmicu, već za čitavu sezonu i pitanje je kako će moje tijelo podnijeti jednu čitavu sezonu grčevite borbe na poziciji gdje se mnogo više „tuče“ nego na mojoj originalnoj poziciji. Problem produbljuje to što izlazim iz vrlo teške ozljede i čitave godine vraćanja tijela na optimalnu igračku razinu, i nisam siguran kako će to sve moje tijelo podnijeti. Počet ćemo trening kamp i vidjeti kako to ide. Nisam preuzbuđen zbog toga, ali promjena može biti i nabolje, sve to ostaje da se vidi kada sezona počne. Sve je to još neodlučeno, ja to mogu čak i voljeti. Otvoren sam za sve opcije koje mi pruži trener i njegov tim.“

filip13

Post Postao/la filip13 » 28 sep 2015, 21:53

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.