Studiranje
Moderator/ica: insider
Re: Studiranje
Kakvo slikat, covjek je roman napisao. Ali je fakat ovako sve, ja sam 4 god. na tom fakultetu i podrzavam ga u potpunosti.
Mia San Mia
Klasika, kao na vecini fakulteta. Upravu je ali je meni njegov potez cista budalastina. Nikom nastetit nece osim sebi, sta ce postici - nista.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
U pravu si i za to, ali s obzirom da je on vec upoznat sa svime, nesto nevjerujem da se on vec prije nije osigurao, pa da negdje dr. zavrsi il sl.
Mia San Mia
- FrancescoTotti
- Kontakt:
halal mu vjera. al je naivan i glup toliko da ni sam nije svjestan.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
- theboss_RD07
- Kontakt:
Ma eto ne mogu sad sudit, tek sam 2 godine na ovom fakultetu ali mogu se slozit sa dosta stvari vezano za predavanja. Pa zar nije zalosno da jedan profesor kao npr. Gazdic na predavanju otvori svoju knjigu preko laptopa, baci je preko projektora i bukvalo cita iz nje sat i po. Doslovno, isto kao da mi je neko pustio audiobook da slusam sat vremena. Nikakvo pojasnjenje, nikakav primjer. Sta hocu da kazem je, zalosno da takav 'profesor' bude nocna mora na ispitima. Pa covjece boziji imas visok kriterij na ispitu, pa de bar usaglasi ono sto pruzis na predavanju sa onim sto trazis na ispitu.
Zalosno je to da sam imao zanimljivije i kvalitetnije casove iz nekih predmeta u srednjoj, nego neka predavanja na faksu.
I takodjer totalna glupost su mi ove izborne kod nas. Jbt na pocetku semestra moras izabrat izborni predmet a uopste nisi upucen. Tako da izaberes nesto, a ni sam ne znas sta si izabrao dok ne pocne prvo predavanje. Tako da tek nakon nekog vremena skontas: Pa yebote meni ovo uopste ne treba, puno mi je korisniji onaj drugi izborni.
I jos bih spomenuo ovaj dio vezan za as. Osmica. Tu se potpuno slazem. Osmic je jedan od najboljih asistenata na onom faksu, ako ne i najbolji.
I primjer statike gdje je Seniha profesor, a Osmic asistent (koji je inace bog za Statiku u odnosu na pomenutu) je pravi primjer nepravde u ovoj rupi od drzave
Zalosno je to da sam imao zanimljivije i kvalitetnije casove iz nekih predmeta u srednjoj, nego neka predavanja na faksu.
I takodjer totalna glupost su mi ove izborne kod nas. Jbt na pocetku semestra moras izabrat izborni predmet a uopste nisi upucen. Tako da izaberes nesto, a ni sam ne znas sta si izabrao dok ne pocne prvo predavanje. Tako da tek nakon nekog vremena skontas: Pa yebote meni ovo uopste ne treba, puno mi je korisniji onaj drugi izborni.
I jos bih spomenuo ovaj dio vezan za as. Osmica. Tu se potpuno slazem. Osmic je jedan od najboljih asistenata na onom faksu, ako ne i najbolji.
I primjer statike gdje je Seniha profesor, a Osmic asistent (koji je inace bog za Statiku u odnosu na pomenutu) je pravi primjer nepravde u ovoj rupi od drzave
⭐
Cita Gazdic sa laptopa svoju knjigu, javlja se student...
Student: Profesore mozete li objasniti/ponoviti to...
Gazdic: Ne mogu
Kakav je to NEcovjek
Student: Profesore mozete li objasniti/ponoviti to...
Gazdic: Ne mogu
Kakav je to NEcovjek
Mia San Mia
- theboss_RD07
- Kontakt:
Kao sto rece ovaj, takvi kao Gazdic bi na svakom normalnom fakultetu davno dobili otkaz. Dok isti pravi sranje od masinstva vec godinama
⭐
Ljudi moji,procitah sta je uradio ovaj lik,i samo mogu reci da je ovo mila majka sta se desava u zgradi do njegove,na Gradjevinskom fakultetu Tuzla..
Za 1 godinu dana zavrsilo je ukupno 3 studenta,a ostalim se upravo smijesi ponistavanje ponovo svih pismenih,i ponovo polaganje od nove skolske godine.
Za 1 godinu dana zavrsilo je ukupno 3 studenta,a ostalim se upravo smijesi ponistavanje ponovo svih pismenih,i ponovo polaganje od nove skolske godine.
- tuzlak1987
- Kontakt:
PMF-ovci su najgori profesori po nasim fakultetima. Nema vas tu sta cuditi, nista te ne nauce, nemas pojma sta se desava. Nedostupni su, bacaju radove, obaraju brutalno, sile se na zadacima i teoriji iz mat kada znas te obore i ne znaju to da opradvaju. Meni se zivoz smucio sa njima..
- theboss_RD07
- Kontakt:
Nije lose, imam visoka ocekivanjaR32 je napisao/la:Kako prođe matematikaVidio sam te
Inace, ako polozim, dao sam uslov
⭐
Pa meni se prvom to desilo, da mojih radova nema, zagubili se
3x sam isao i nema mog rada, i samo dođi na sljedeci rok.
Sto je najgore taj predmet sam volio i radio ga sa uzivanjem, i potrosio dobra 2 mjeseca na graficke i pripreme, a oni yebu u zdrav mozak. Ali meni se to desavalo sa asistentima.
Il dođem kaze izgubio kod kuce, heeejj kod kuce rad nosi u pm.
Treci put kad sam polozio pustili me, da upisem ocjenu. 6-icu, a bar sam se nadao 7-ici..
3x sam isao i nema mog rada, i samo dođi na sljedeci rok.
Sto je najgore taj predmet sam volio i radio ga sa uzivanjem, i potrosio dobra 2 mjeseca na graficke i pripreme, a oni yebu u zdrav mozak. Ali meni se to desavalo sa asistentima.
Il dođem kaze izgubio kod kuce, heeejj kod kuce rad nosi u pm.
Treci put kad sam polozio pustili me, da upisem ocjenu. 6-icu, a bar sam se nadao 7-ici..
Mia San Mia
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ja se samo nadam da ce se uz ovog momka probuditi jos par ljudi i donjeti neke promjene..istini za volju nisam bio toliko posten na tom istom faxu,prepisivalo se i unosilo gotove radove(najcesce ni to nisam polagao sto je apsurd),ali ovo je tortura,sto neko rece prva godina je teska,druga dosta teza a na trecoj se lome zubi!Pa meni je osnovni predmet na trecoj godini termodinamika II,predmet bez kojeg nema sanse da upises 4.godinu,isti taj predmet na drugoj godini je polozilo oko 30 ljudi od oko 200 mogucih,nemoguce je to sve izdurati,mislim moguce je,ali popucaju ljudi..Sramota je da je devetka misaona imenica na trecoj godini i ko zna koliko jos stvari covjek nije naveo..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Pozdrav, nisam baš stručan glede ovog topica, pa ne znam da l' mašim temu, al' ću priupitati, halalite 
Ovu godinu sam završio srednju Gimnaziju, te upisao Farmaciju u BiH, al' u planu imam narednu godinu preseljenje u Hamburg, i nastavak, al' bih pokušao s višom školom, dakle kao farmaceutski tehničar. Kolike su šanse, kako s vizom, koji stepen kursa moram imati položen, i slično? Molim vas, konkretne odgovore. Hvala unaprijed!
I, btw, glede farmacije kao predmeta, šta bih mogao da nastavim vani još???
Ovu godinu sam završio srednju Gimnaziju, te upisao Farmaciju u BiH, al' u planu imam narednu godinu preseljenje u Hamburg, i nastavak, al' bih pokušao s višom školom, dakle kao farmaceutski tehničar. Kolike su šanse, kako s vizom, koji stepen kursa moram imati položen, i slično? Molim vas, konkretne odgovore. Hvala unaprijed!
This Klopp fella, he's not bad is he?
"Don’t criticize what you don’t understand, son. You never walked in that man’s shoes."
"IT'S ENDED... THE EUROPEAN CUP IS RETURNING TO ENGLAND AND TO ANFIELD."
"Don’t criticize what you don’t understand, son. You never walked in that man’s shoes."
"IT'S ENDED... THE EUROPEAN CUP IS RETURNING TO ENGLAND AND TO ANFIELD."
Ja se divim ovom momku, zaista. Prvo valja imati hrabrosti nakon svega samo pokupit papire i otici a drugo govori za sve nas bukvalno, za svakog studenta na svakom fakultetu svakog univerziteta. Ovo sto se nama prodaje kao bolonja nije ni b od bolonje vec svi uzimaju sta im se svidja. A ovog izivljavanja profesora nad studentima ima svugdje, doduse negdje manje negdje vise, ali ima. Kod nas na MF u Sarajevu je uzasno mala prolaznost iz predmeta Mehanike, znaci Statika, Elastostatika, Kinematika i Dinamika. Ima tu i nase krivice, jbg preradimo po par zadataka iz svake oblasti i mislimo polozit. Ali kad ti imas po 600 studenata na prva dva nabrojana predmeta a polozi po cirka 50 ljudi, tad pocnes preispitivati i profesora i asistenta, vjezbe i sta vec. Vjerovatno je teze i u Zenici i u Tuzli nego ovdje, ne mogu sa apsolutnom sigurnoscu reci jer nisam vidio sta radite i kakvi su ispiti i ima dosta vise ovih malverzacija i mutnih poslova nego ovdje. Tacno je i sto je rekao za obaranje studenata, kod nas je izgleda dobro da profesor obori sto vise studenata. Ne znam...
Svaka cast momku i njegovim kolegama sto ga podrzavaju pa cak i taj jedan sto se ispisao zajedno sa njim, ali mislim da 2 studenta ne mogu puno promijeniti. Za takve promjene kakve on trazi jednostavno treba nesto na vecem nivou a studenti se generalno ne usude suprostaviti profesorima jer ih je strah a dovoljno se zamjeriti samo jednom profesoru da se mozes poselamit sa fakultetom.
Svaka cast momku i njegovim kolegama sto ga podrzavaju pa cak i taj jedan sto se ispisao zajedno sa njim, ali mislim da 2 studenta ne mogu puno promijeniti. Za takve promjene kakve on trazi jednostavno treba nesto na vecem nivou a studenti se generalno ne usude suprostaviti profesorima jer ih je strah a dovoljno se zamjeriti samo jednom profesoru da se mozes poselamit sa fakultetom.
Pozz raja, ima li iko da studira psihologiju i sociologiju u Mostaru? Tačnije prosle godine je to tek uvedeno? 
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."
- Omerbavarac
- Kontakt:
B2 nivo Njemackog jezika a sto se tice posla moras naci poslodavca ili da to uradis preko nekoga drugog i onda oni rjesavaju za tebe probleme oko vize jer dobijas radnu dozvolu, naravno prvo je potrebno naci posao a sa srednjom nije bas lako.Scouser je napisao/la:Pozdrav, nisam baš stručan glede ovog topica, pa ne znam da l' mašim temu, al' ću priupitati, halalite
Da si barem medicinsku zavrsio, bilo bi ti puno lakse.
PS: to su informacije koje ja imam, vjerujem da su tacne i da ce ti pomoci koliko toliko.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
-
shalabajzer
- Kontakt:
Nema vece bagre od tih profesora sa PMF-a. Najveci kompleksasi i seljacine....sta su radili na Fakultetu elektrotehnike, sta je studenata unisteno zbog usmenog iz Matematike. Zadatke pojedes, razvalis i onda izlazis na usmeni po 10 puta....Obaraju na glupostima i beznacajnim stvarima. Ljudi gube gofine i godine studiranja zbog prof Okicica koji je davno izgubio kompas, kako sam cuo zbog problema licne prirode. Ja mu halalit u zivotu necu, nijednu neprespavanu noc.tuzlak1987 je napisao/la:PMF-ovci su najgori profesori po nasim fakultetima. Nema vas tu sta cuditi, nista te ne nauce, nemas pojma sta se desava. Nedostupni su, bacaju radove, obaraju brutalno, sile se na zadacima i teoriji iz mat kada znas te obore i ne znaju to da opradvaju. Meni se zivoz smucio sa njima..
- Donnie Darko
- Kontakt:
Možda bi i postigao nešto sa ovim da nije imenovao samo pozitivne profesore i asistente.theboss_RD07 je napisao/la:https://www.sendspace.com/file/jgd4vhFrancescoTotti je napisao/la:Stranica nije pronađena...theboss_RD07 je napisao/la:
Prica momka koji je sa 54 upisane ocjene u index (ostao mu jedan da zavrsi fakultet) odlucio da podigne ispisnicu odnosno napusti masinski fakultet u tuzli
Možeš li nam slikat jarane?
Evo ako hoces skini pa pogledaj.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.