Eurobasket 2015

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

marconato
Kontakt:

Re: Eurobasket 2015

Post Postao/la marconato » 09 sep 2015, 23:17

ppppp je napisao/la: Pretjeruješ,možda bi prošli grupu ali borba za medalje... :nene:
Procitaj ponovo sta sam napisao... :facepalm:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 09 sep 2015, 23:19

A pa logicno da Srbija ne bi bila kanta za nabijanje bez tri najbolja igraca kao sto smo mi ali bi toj ekipi realni domet bio cetvrtfinale, u nekom idealnom scenariju. U ovom scenariju sa ovom grupom, vjerovatno bi rano naletili na Francuze.
Ovako su top2 ekipa prvenstva, barem meni licno.
BiH sa trojicom najboljih je najveci domet (u ovakvom krizanju sa B grupom) osmina, dok bi u krizanju sa C ili D u nekom idealnom scenariju najveci domet bio cetvrtfinale jer uzmi da je npr. grupa D tuzna. Valjda je to poenta. Bitna razlika u kvaliteti kod obe ekipe
Ovako kantica, jbg. ABA ekipa na evropskom.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 sep 2015, 23:21

Srbija bi dobila Hrvatsku ovakvu i da im izbacis dva igraca po zelji :)

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 09 sep 2015, 23:22

@ geoxx

Naravno, ali on je napisao da bi Srbija bez svoja 3 najbolja igraca mozda bila malo bolja nego sto je BiH sada, sto nema veze s vezom...Realnije je da bi Srbija bez ta 3 igraca bila kvalitetom slicna ekipa kao BiH u punom sastavu... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 09 sep 2015, 23:22

marconato je napisao/la:
ppppp je napisao/la: Pretjeruješ,možda bi prošli grupu ali borba za medalje... :nene:
Procitaj ponovo sta sam napisao... :facepalm:
Izvinjenje,moja greška.Previd

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 09 sep 2015, 23:24

Sto Antetokounmpo igra ovako malo ? Veceras 14 minuta samo.

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 09 sep 2015, 23:25

marconato je napisao/la:@ geoxx

Naravno, ali on je napisao da bi Srbija bez svoja 3 najbolja igraca mozda bila malo bolja nego sto je BiH sada, sto nema veze s vezom...Realnije je da bi Srbija bez ta 3 igraca bila kvalitetom slicna ekipa kao BiH u punom sastavu... ;)
Mi smo bez Teodosića i Bjelice(i naravno Marijanovića) prosječna ekipa pa sad ti to svrstaj gdje hoćeš.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 09 sep 2015, 23:27

MElloo je napisao/la:Sto Antetokounmpo igra ovako malo ? Veceras 14 minuta samo.
zato sto je crnac
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 09 sep 2015, 23:27

Joj ne znam kad sam se radovao nekoj utakmici il bilo cemo ko sto se sutra radujem tekmi Srbija-Italija i ludom Gallinariju, pa za tog covjeka ne postoji odbrana na ovom Eurobasketu, definitivno najjaci 1 na 1 igrac na citavom turniru :tokralju:

Inace mislim da Dirk ima bar jednu "Dirkovsku" tekmu u sebi i mogao bi sutra Spance pofino napunit al opet mislim da ce sutra Furijina napadacka masinerija proradit i ubacit Nijemcima 100+ poena. Sumnjivo je meni totalno ovo sto rade Spanci, prekvalitetni su oni da se ovako z.a.j.e.b.a.j.u i gube u grupi. Ne moze jbt ovaj Realov trojac ovako lose igrat, ipak se radi o daleko najjacoj vanjskoj liniji Eurolige ...

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 09 sep 2015, 23:29

Epidaurus je napisao/la:Joj ne znam kad sam se radovao nekoj utakmici il bilo cemo ko sto se sutra radujem tekmi Srbija-Italija i ludom Gallinariju, pa za tog covjeka ne postoji odbrana na ovom Eurobasketu, definitivno najjaci 1 na 1 igrac na citavom turniru :tokralju:

Inace mislim da Dirk ima bar jednu "Dirkovsku" tekmu u sebi i mogao bi sutra Spance pofino napunit al opet mislim da ce sutra Furijina napadacka masinerija proradit i ubacit Nijemcima 100+ poena. Sumnjivo je meni totalno ovo sto rade Spanci, prekvalitetni su oni da se ovako z.a.j.e.b.a.j.u i gube u grupi. Ne moze jbt ovaj Realov trojac ovako lose igrat, ipak se radi o daleko najjacoj vanjskoj liniji Eurolige ...
Ma da čovjek ima još samo jednog čestitog igrača u timu svašta bi bilo ovako...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 sep 2015, 23:31

Edin kaze da je Dirk izvan svoje forme sada i da ce u formi biti u novembru nekad i to sa redukcijom minutaze.. Tako da ne ocekujem da nekog trpa bas :)

A u Spaniji su van forme Realovi izuzevsi Rudyja.. I to tamo od kraja sezone

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 09 sep 2015, 23:33

Vrijeme da se prije svega Llull probudi. Kako je odigrao kraj sezone u Realu ocekivao sam da pocijepa prvenstvo. Njega kad uhvati sutersko ludilo, e to je show. :D

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 09 sep 2015, 23:34

ppppp je napisao/la:

Mi smo bez Teodosića i Bjelice(i naravno Marijanovića) prosječna ekipa pa sad ti to svrstaj gdje hoćeš.
Iznadprosjecna, odnosno solidna ekipa, ne i odlicna kao sada...

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 09 sep 2015, 23:36

geoxx je napisao/la:Vrijeme da se prije svega Llull probudi. Kako je odigrao kraj sezone u Realu ocekivao sam da pocijepa prvenstvo. Njega kad uhvati sutersko ludilo, e to je show. :D
Ma imam osjećaj da su ovi španci prezasićeni što klupskim što reprenzetativnim nastupima,iz godine u godinu...

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 09 sep 2015, 23:38

marconato je napisao/la:
ppppp je napisao/la:

Iznadprosjecna, odnosno solidna ekipa, ne i odlicna kao sada...
Tako nekako

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 09 sep 2015, 23:40

ppppp je napisao/la:
marconato je napisao/la:
ppppp je napisao/la: Niko nema taj luksuz osim SAD a kamo li ekipe poput BiH ,svima ostalima se sve svodi na 1-2 odlična igrača i par dobrih
Izbaci Srbiji Teodosića,Bjelicu i recimo Bogdanovića ili hrvatskoj Bogdanovića,Šarića,Tomića...na šta bi to ličilo ?
Možda malo bolje od BiH ali ne mnogo
Srbija vec igra bez jednog od najbolje 3-ke - Marjanovića, jer ono kako je on odigrao proslu sezonu ga svakako svrstava uz Tea i Bjelicu u najboljeg igraca Srbije! Cak i bez te 3-ce igraca sto si gore pomenuo, Srbija bi bila ozbiljna ekipa, ne naravno kao sada i jedan od pretendenata za medalju, ali svakako ekipa spremna na prolaz grupe i ako bi se otvorilo mozda cak i do 1/4 ili 1/2 finala...Zasto ovo pricam, prvo zato sto Srbija u kosarci ima SISTEM kojem se prilagodjavaju svi igraci i u kojem se tacno zna ko sta radi! Dalje, veoma sirok roster igraca, 11-12 igraca koji mogu odgovoriti visokim zahtjevima + par njih koji su otpali prije prvenstva...

Da ne ispadne prepotentno, naravno da ne znaci da ce Srbija i uzeti medalju na ovom prvenstvu i ova odlicna igra za sada nista ne garantuje, ali kazem da je sistem najbitniji u cijloj prici i to je ono sto odvaja ozbiljne od prosjecnih ekipa... ;)
Pretjeruješ,možda bi prošli grupu ali borba za medalje... :nene:
a bi buraz vjeruj mi,oni imaju sistetem taj koji se spominje,ako si pratio pripreme,oni sigurno imaju jos 10 tak igraca koji mogu uletiti uvijek a koji nisu tarabe,i npr njihov 20 ti igrac je bolji od naseg talenta vrabca ili buze,to je taj sistem ,od boljeg praviti bolje :)
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 sep 2015, 23:41

U Srbiji bi samo uletila neka druga dva igraca sa sireg spiska i opet bi se borili za bronzu po meni..

Hajde sto im fali Boban nego fali i Jokic. To je igrac u rangu Nurkica :)
Bio bi Mitrovic, on je imao par puta bolju sezonu od ovog Partizanovog Milosavljevica. Ne znam kako on dobi poziv nakon onako slabe polusezone..
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 09 sep 2015, 23:44, ukupno mijenjano 1 put.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 09 sep 2015, 23:43

Ma opet kazem, prekvalitetna je to ekipa da ovako lose igra ... Pa realno gledajuci, oni imaju u petorci 4 vrhunske euroligaske klase i jednu NBA All star klasu sto skoro niko na prvenstvu nema. Ok, klupa im jest relativno tanka al Ribas, Reyes, Hernangomez, San Emeterio, Claver su sasvim dobre zamjene, pogotovo prva dvojica kad se uzme u obzir kako su kvalitetne sezone imali u Realu odnosno Valenciji. Ovo nesto opasno smrdi kod Spanaca, onakvi igraci ne mogu najednom pocet igrat ko k.a.r.i.n.e (jedini je Gasol na razini od svih) ....

@tuzlak kakav Jokic u rangu Nurkica ... pa Nurkic bi na ovom Eurobasketu uz Goberta i Koufusa bio najbolji odbrambeni centar a i u napadu bi ga slabo ko mogao zaustavit uzimajuci u obzir njegovu brzinu, snagu i spretnost pod kosem ... Jokic je trenutno igrac samo na jednoj strani parketa, u odbrani je supalj ko svicarski sir.
Zadnja izmjena: Epidaurus, dana/u 09 sep 2015, 23:47, ukupno mijenjano 1 put.

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 09 sep 2015, 23:44

tuzlak1987 je napisao/la:U Srbiji bi samo uletila neka druga dva igraca sa sireg spiska i opet bi se borili za bronzu po meni..

Hajde sto im fali Boban nego fali i Jokic. To je igrac u rangu Nurkica :)
:facepalm:

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 09 sep 2015, 23:46

Epidaurus je napisao/la:Ma opet kazem, prekvalitetna je to ekipa da ovako lose igra ... Pa realno gledajuci, oni imaju u petorci 4 vrhunske euroligaske klase i jednu NBA All star klasu sto skoro niko na prvenstvu nema. Ok, klupa im jest relativno tanka al Ribas, Reyes, Hernangomez, San Emeterio, Claver su sasvim dobre zamjene, pogotovo prva dvojica kad se uzme u obzir kako su kvalitetne sezone imali u Realu odnosno Valenciji. Ovo nesto opasno smrdi kod Spanaca, onakvi igraci ne mogu najednom pocet igrat ko k.a.r.i.n.e (jedini je Gasol na razini od svih) ....
Ma jasno ko dan ali toj ekipi je pun qrac košarke više ;)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.