Eurobasket 2015

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Lillard
Kontakt:

Re: Eurobasket 2015

Post Postao/la Lillard » 10 sep 2015, 11:13

Nama je zapravo situacija odlicna. I ako izgubimo od Gruzije, drugi smo sto znaci da mozemo odmorit startere. Nadam se da je Peras pametan, ali opet ocekujem pobjedu, ali i manju minutazu vodecim igracima. Recimo da da 30+ minuta Hezonji, Rudezu i Zori, svakako smo bolji od Gruzijaca. Dakako i Tomasu par minuta jer je vrijeme vise da osjeti parket.

A poslije slijedi ono pravo :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 10 sep 2015, 11:22

Spancima su problem pokretne "4" ala Bjelica i Galinari , to ne mogu branit nikako.Scariola u drugo poluvremeno usao sa Reyes/Gasol tandemom i normalno da su kod svakog pika bila sprzeni.Zbog toga mislim da ce mnogo lakse branit Dirka + produzetak jucerasnji nece pomoci.

Sto se tice Hezonje novi dokaz koliko barcelona nije dobro pasala njegovom razvoju.Galinari u njegovim godinama (19/20) je bio najbolji mladi igrac eurolige i igrao teske minute za Armani , bio glavni igrac , imao loptu i razvio se vise sto je i logicno.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

asr_pd
Kontakt:

Post Postao/la asr_pd » 10 sep 2015, 11:24

Mislim da Italija i ne zeli pobjedu protiv Srbije danas. Ukoliko Turska i Spanija pobijede, Italija porazom zauzima 3. poziciju, time ce izbjeci Grcku i Hrvatsku u cetvrtfinalu i Francusku u eventualnom polufinalu, te odlaze u najnekvalitetniji dio zrijeba, gdje im je otvoren put ka borbi za medalje: 1/8: Izrael; 1/4: Litvanija/Ceska-Gruzija.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 10 sep 2015, 11:31

Pa i ako pobijede, opet ce izbjeci Grcku i Francusku?

asr_pd
Kontakt:

Post Postao/la asr_pd » 10 sep 2015, 11:37

dscile je napisao/la:Pa i ako pobijede, opet ce izbjeci Grcku i Francusku?
U pravu si, nisam to primijetio, s tim sto bi sa trece pozicije izbjegli Hrvatsku, koja mi djeluje dosta jaca od Litvanije i Ceske, ali s druge strane, bolje u 1/8 "izabrati" Poljsku/Finsku nego Izrael.
Zadnja izmjena: asr_pd, dana/u 10 sep 2015, 11:39, ukupno mijenjano 1 put.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 10 sep 2015, 11:38

Da, najbolje je biti 3. u grupi B. :mrgreen:

2. mjesto je samoubistvo..
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 10 sep 2015, 11:54

NeshaFCB je napisao/la:Nešto u vezi ovoga sam juče htio napisat, ali sam odustao, jer bi možda neko shvatio kao provokaciju, što mi nije namjera.

Sjećam se onog EP-a u rukometu u HR. Mnogo bolja atmosfera, prava podrška, međutim košarkaši skoro da je nemaju. Ok rezultati su naravno faktor i nromalno da i publika voli pobjednike, što su vaši rukometaši svakako... Ali baš mi čudno... I na prenosu se vidjelo dosta praznih stolica, ali mnogo gori osjećaj je baš mlaka podrška. (nešto slično srpskim fudbalerima u BG)

Moguće da su se Zagreb, pa i Beograd (ne mislim na baket kad je BG u pitanju) zasitili, koliko god to glupo zvučalo velikih sportskih događaja... Osjećam da je u unutrašnjosti i jedne i druge zemlje, atmosfera na reprezentativnim utakmicama daleko bolja...
Nije se Zagreb zasitio nego su godine sustavne represije prema navijackom pokretu dovele do ovoga što gledamo danas.Nikad nisu i neće "obicni ljudi" predvodit atmosferu na ovakvim utakmicama već su navijacke skupine oduvijek bile pokretac dobre atmosfere.Stavi samo 500 takvih u jedan dio dvorane i da vidis odmah znacajnu promjenu u cijeloj dvorani.Ovako imamo malo zviždanja,koji povik "Hrvatska,Hrvatska" i to je to.

Plus je i do užasne organizacije što je dubrava već opisivao.I onima što bi došli navijati tipa Cibonini Smogovci ili možda Sektor B nije se nimalo olakšalo time da se odredi navijacki sektor ili nesto pa da te skupine ne budu razbacane po cijeloj dvorani.Glavno da su se dijelile karte raznim sponzorima čiji ljudi onda "zaborave" doć na utakmicu.Nismo zaslužili ovakvo natjecanje.
Lillard je napisao/la:Kad bi mogao birat protivnika u 1/4 finalu izabrao bi Talijane prije Srba. Komsije izgledaju najbolje, pa onda Grcka :kafa:
Radije Srbi.Moraju i oni negdje past.Ali prvo treba osminu riješit...
ppppp je napisao/la:Hrvatska ima kvalitet za "potući se" sa svakom reprenzetacijom na ovom prvenstvu ali problem nastaje kad dođu one gurave završnice i što kaže Moka Slavnića Hrvatska nema košarkaša sa "m.udima" još od pokojnog Dražena Petrovića
Utakmica protiv Grčke je to i pokazala
Protiv Grčke se igralo bez vođe ove ekipe tj.Bogdanovića tako da ne vidim kako je to išta pokazalo.Oduzmi Grcima Spanoulisa u toj utakmici pa da vidimo bi li bila onakva zavrsnica.
ppppp je napisao/la:Isto tako ne mogu da vjerujem da jedan Ante Tomić nikad za reprenzetaciju ne odigra kao što igra za Barsu,ma ni blizu
Kako će odigrat ako ga se ne koristi na način kao u Barceloni da mu se istaknu njegove vrline i sakriju ove mane što ima?Čovjeka se godinama neopravdano kritizira za igre u reprezentaciji iako je realno sam za to najmanje kriv.
Eto zadnje dvije utakmice je to nesto bolje izgledalo prema naprijed s njim.U obrani je pak uvijek odličan.
Lillard je napisao/la:Nama je zapravo situacija odlicna. I ako izgubimo od Gruzije, drugi smo sto znaci da mozemo odmorit startere. Nadam se da je Peras pametan, ali opet ocekujem pobjedu, ali i manju minutazu vodecim igracima. Recimo da da 30+ minuta Hezonji, Rudezu i Zori, svakako smo bolji od Gruzijaca. Dakako i Tomasu par minuta jer je vrijeme vise da osjeti parket.

A poslije slijedi ono pravo :kafa:
+1 Obavezno Simona i Tomica odmorit danas što više i Hezonji dat najveću minutažu do sada na turniru.A valjda i Rudež konačno poveže par šuteva...

Ima li gdje minutaža igrača da se može vidjeti?

Izbori :kafa:

MysticAladin
Kontakt:

Post Postao/la MysticAladin » 10 sep 2015, 12:07

Clutch je napisao/la:Da, najbolje je biti 3. u grupi B. :mrgreen:

2. mjesto je samoubistvo..

A Italija ne može nikako na drugo. Koji doktori :urnebes:

Gledao sam malo projekcije:

ESP - FIN/POL
..........................ESP - GRE
GRE - BEL
..................................................FRA - ESP/GRE
FRA - TUR
..........................FRA - CZE/LTU
CZE/LTU - SLO

SRB - FIN/POL
..........................SRB - CRO
CRO - LAT
...................................................?????????????????
ISR - ITA
..........................ITA - LTU
LTU - GEO

Ja kako ovo vidim, Italiji je svejedno, bili prvi ili treći, njima je to isto. Srbija sa druge strane ima jak motiv da ne bude druga, tj.da pobijedi, jer igrat toliko jake utakmice protiv Grčke i onda Francuske u polufinalu nikome nije u interesu. Mislim da se Italiji više isplati odmarati glavne igrače i izgubiti ovu utakmicu, nego se trošiti i rizikovati eventualne povrede.
Zadnja izmjena: MysticAladin, dana/u 10 sep 2015, 16:08, ukupno mijenjano 3 puta.
I krv svoju za Bosnu moju i život svoj za Juve moj!!!

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 10 sep 2015, 12:09

Zato Srbija mora da dobije jer ce porazom i sa 4-1 skorom kao drugi biti luzeri grupe, iako ja to ne vidim kao nesto strasno. Pobedom garantuju prvo mesto i salju Spance (ako ovi dobiju) u drugi deo kostura. Dakle nema Grcke, Spanije i Francuske do finala, a navodno je bolje izbeci njih do tad, nego Italijane i Hrvate. Mada, svakako u top8 kad udjes, nema naivnih ekipa, a Srbija ako odigra svoju igru, nece biti previse bitno ko je protivnik u 8. Ne vidim ja ogromnu razliku izmedju Grcke i Hrvatske, pa da se Grcka predstavlja kao dream team, a Hrvati kao laksi protivnik.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 10 sep 2015, 12:14

slika

Evo ukoliko nekog zanima.

Dakle u "lijevom" dijelu zdrijeba u QF slijedi duel Grcka - Spanija/Srbija. Pobjednik tog meca u SF ide na Francusku. Ludilo :tokralju:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 10 sep 2015, 13:11

ako pobjede i španija u turska što je 90% sigurno, kakav proedak u grupi će biti ako dobije srbija, a kakav ako dobije italija
nema potpisa

Gunner4
Kontakt:

Re: $: RE: Re: Eurobasket 2015

Post Postao/la Gunner4 » 10 sep 2015, 13:20

Admir_Sa je napisao/la:ako pobjede i španija u turska što je 90% sigurno, kakav proedak u grupi će biti ako dobije srbija, a kakav ako dobije italija
Ako pobjede Srbi bice:
1) Srbija 5-0
2) Spanija 3-2
3) Italija 3-2
4) Turska 3-2

Ako pobjede Italijani:
1) Italija 4-1
2) Srbija 4-1
3) Spanija 3-2
4) Turska 3-2

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 10 sep 2015, 14:11

Uletiće danas i neko iznenađenje koje će drastično pretumbati "kostur".
Mora :D
Mens sana in corpore sano.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 10 sep 2015, 14:18

Izgleda da Belineli ne igra danas, odmara ga Pianigiani.

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 10 sep 2015, 14:24

Paradajz je napisao/la:Izgleda da Belineli ne igra danas, odmara ga Pianigiani.
Možda to govori sa kakvim ambicijama ili bolje reći,kako relaksirano Italijani ulaze u meč,te da im je svejedno hoće li sa 1. ili 3.pozicije u 1/8f.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 10 sep 2015, 14:27

Paradajz je napisao/la:Izgleda da Belineli ne igra danas, odmara ga Pianigiani.

To je pravi strucnjak :urnebes:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 10 sep 2015, 14:28

Nadao sam da ce Avdic komentarisati ovu utakmicu, al nista. Morat cu gledati preko NetTv i Sarenca.

Dvije repke za koje navijam na ovom eurobasketu, nadam se da ce se opet sresti u finalu.

EDIT

Ako Srbija uzme, uplatit koju markicu veceras na Izrael protiv Francuske. :mrgreen:
Zadnja izmjena: akisarajevo92, dana/u 10 sep 2015, 14:34, ukupno mijenjano 1 put.
Don't believe the hype.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 10 sep 2015, 14:33

Za sve nas koji nismo u mogucnosti da gledamo TV molim vas da share neki kvalitetan link.
Hvala unaprijed,
vas BB :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 10 sep 2015, 14:36

Kuzmić se napokon oslobodio u napadu i ne izgleda onako skučeno i bojazno.Ima fizikalije i visinu koju uz sjajnog pleja kao što je Teodosić mora da iskoristi.
Ova dva kucanja su primjer toga.

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 10 sep 2015, 14:42

akisarajevo92 je napisao/la:Nadao sam da ce Avdic komentarisati ovu utakmicu, al nista. Morat cu gledati preko NetTv i Sarenca.

Dvije repke za koje navijam na ovom eurobasketu, nadam se da ce se opet sresti u finalu.

EDIT

Ako Srbija uzme, uplatit koju markicu veceras na Izrael protiv Francuske. :mrgreen:
Hmm kako ? Ako Italija izgubi zavrsit ce treca mislim,a Francuska treba pobijediti Izraela da ih izbjegne,ili mislis na kasniji zdrijeb u cetvrfinalu ?
Ili ipak cetvrta hmmm
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []