FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Imam neki osjećaj da će nas Sablja sve oduševiti protiv Olimpika i da će ostati trener. 

i prošlo ljeto je bilo bare-bare hoće l' biti trener adžem ili sablja. ali ko god da dođe on ostaje u stručnom štabu.
ako je tacno za smjenu ode, amaterski potez uprave, obzirom na igracki kadar. sto se tice tvog pitanja, nemam pojma ko je dovodio igrace, pa bih te zamolio da me prosvjetlis. i, da, kad cemo vise pojesti jedno janje, od najavljenog stada?ChWilla je napisao/la:a šta vi mislite ko je dovodio igrače?
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija
Sa dosta stvari se ovdje slažem. Post ti je na mjestu definitivno i sigurno da i ova uprava ima nedostataka. Ali gledajući i poredeći je sa svakom poslijeratnom, ova uprava je najagilnija. Ipak, mi smo fudbalski klub pa su rezultati najbitniji i preko njih će se i suditi ovoj upravi. Neki kažu šta se hvale sa tim penzionisanjem zaposlenih, a ti ljudi su prije deset godina stekli uslove za penziju, ali nisu mogli otići jer im nisu uplaćivali doprinose. Isto tako riješena je većina onih koji nisu radili svoj posao na željenom nivou, neki su riješeni prije, neki kasnije, ali svima je isplaćeno sve i klub je čist. Naravno zaposleni su mladi, školovani i ambiciozni ljudi.za_zivot_cijeli je napisao/la:nije meni upuceno, ali evo da odgovorim.bagrcavi je napisao/la:Kako misliš dovesti kvalitetne igrače ako imaš omču dugova oko vrata?Elegant je napisao/la:Nasoj upravi je prioritet otplacivati dugove i odvajati pare za razne druge troskove, uz mazanje ociju oko infrastrukture pa tek onda kvalitetan igracki kadar.
Jel' se ti fakat praviš glup ili samo troluješ?
dugove ces vracati kako si planirao.
ali ces istovremeno stvoriti deset novih nacina na koje ces od navijaca, simpatizera i sponzora izvuci novac i uloziti ga u igracki kadar.
covjece, ovdje su ljudi molili da uprava smisli nacin kako da im uzme novac. stavovi koji se ovdje iznose su preslika stanja izvan foruma.
desetine hiljada koje su visile u zraku i koje je trebalo samo uzeti u ruke, je vjetar nepovratno odnio zbog njihove inertnosti.
s druge strane, ja i dalje ne mogu da razumijem stav da je bolje prazno mjesto na dresu jer se kao ganja neka cijena koju je neko zamislio u svojoj glavi, nego da se uzme lupam, 50 ili koliko hiljada godisnje koliko je vec neko spreman platiti!
bezbroj je takvih primjera.
da su kupili 10kg srebra po 400eura za kilu, koliko vec kosta, i narucili izradu 1000 kovanica od 10gr, zaradili bi na numizmaticarima a ne navijacima, 36 hiljada eura sto bi bila dovoljno za jednu pristoju godisnju platu novozaposlenog.
I sa drugim dijelom posta se slažem. Vjerovatno nisu smjeli ili nisu htjeli da rizikuju na nekim stvarima koje bi im se možda isplatile. Ali kad pogledam situaciju sa članskim, onda je možda bolje što nisu. Idealni rezultati u evropi, kampanja po fejsbuku, igrači i ostali ljudi oko kluba uključeni u sve, i smijem se kladiti da na ovom forumu 50% ljudi koji pišu nemaju člansku kartu. O čemu dalje da pričamo, o kakvim navijačima?
Zadnja izmjena: bagrcavi, dana/u 10 sep 2015, 17:00, ukupno mijenjano 1 put.
DRUG NEBI TI PUNCA
odina je bila zadnja kod svih. i za dovođenje i za nedovođenje. razloga za sarkazam nema, ako meni ne vjeruješ ne moraš, pitaj kome vjeruješ.
ja mislim da čak i aldin ima člansku kartu, slikao ju je pod nickom samogrbavicabagrcavi je napisao/la:i smijem se kladiti da na ovom forumu 50% ljudi koji pišu nemaju člansku kartu. O čemu dalje da pričamo, o kakvim navijačima?

i nakon toga ostajemo bez bajica i kvese! gdje su adekvatne zamjene? garant je do ode. imala je uprava moju podrsku, slatkom pricom, ali sada ih nabijemmirek11 je napisao/la:Ljudi zao mi je Ode ali velika je njegova krivica.Tu bi odmah dodao i Hareta. Pa sjetite se Odinih izjava sa pocetka priprema kako ovi sto su otisli nisu iz prvih 11 i da nece nedostajati, ima u planu igrace. Oni su birali pojacanja i mogli su sada dovoditi ali nista. Mi kao klub ne mozemo ostati sto se rezultata tice na ovom, mora se mjenjati.Oda je izgubio kontrolu nad ekipom i juce se vidjelo da tu nedostaje zelje, htjenja a i procitana nam je igra. Nadam se da ce naci bolje rjesenje a ne neko polovicno.manijakinho je napisao/la:Odovic je najmanje kriv za ovako lose rezultate. Da dode najbolji trener na svijetu on ne moze Kokota, Livaju, Mladenovica, Diatu; Hodzurdu napraviti igracima. Kriva je uprava koja je otjerala Stanica, Colica i Zeljkovica sa mjesta desnog beka a dovela Livaju debila. Kriva je uprava koja je prodala Kvesica a dovela hadalja Mladenovica koji ne zna kretanje po terenu. Kriva je uprava koja je prodala najboljeg napadaca u ligi, a kao zamjenu dovela nespremnog Stokica, i Diatuu koji je dobar za ekipe poput Zvijezde, Radnika, Rudara itd.
daj murinju u engleskoj tim stokea, pa da vidmo gdje ce zavrsiti i hoce li imati sampinske ambicije.zeka_tm87 je napisao/la:svi mi kao sto neko rece gotivimo Odovica ja prvi ali ako kola tj tim ide nizbrdo i ako se sefu daje otakaz i treba se dato onome koje doveo igrace koji su nas sunovratili da se uruci otkaz a to je Haris Alihodzic.nadam se da ce Oda dobiti neku ulogu u klubu bilo bi fer od Kluba.a sto se tice ulaganja i statuta svi ovde smo se slozili s upravom da je 51% 49% dobar omjer i da je to najbolje za klub a sada se piskara da nije niko lud da ulaze u nas.mnogo se kod nas misljenje mjenja dok se pobjedjuje si su ok naprijed uprava bravo igraci niko kao kokot i ostali a nakon par losih igara i izgubljenih bodova uprava napolje igrajte klocevi.ali nadam se da ce uskoro sve biti ok.
pile87 je napisao/la:Sve si u pravu samo za sto na klupi nije imao nikoga sam je kriv. U principu on i Haris s tim da se Odino vidi i ne moze sakriti. Odbio je sve igrace koje mu je Haris nudio. To je klasicno nadjebavanje ko ce dovesti igraca jer ako ne bude valjao nisam ja i nemam nista s tim.Dinara je napisao/la:Kada ćemo znato ko je novi trener? Najsmješnije bi bilo kada bi imenovali nekoga ko bi tu funkciju obavljao privremeno dok ne nađemo novog. Iskreno zabrino sam se za Želju. Ne bude li rezultata, letit će i uprava. Smijenom Odovoća navukli su samo gnjijev na sebe. Ko god bio trener neće ništa bolje napraviti, Odović je najbolje jučer objasnio kada je rekao da su mu trebale izmjene na sredini terena,a da na klupi ima četri igrača koji imaju 17 ili 18 godina. Nikada nisam bio kritičar,ali ovaj me potez uprave baš razočarao. Hajde da su navijači digli pritisak da se smijeni,ali nisu. Na upravi je sada da se snalazi kako zna i umije.
Jedinstven slucaj bar ga ja jos nisam cuo ali se desio iz uprave se vrsili pritisak na njega da se odluci i dovede sebi igrace.
Pravo da ti kazem lako cu sa tim sto je otisao Oda ostao je Zeljo zavaljen i bez igraca u njihovom nadjebavanju.
Ako je tako, a vjerujem ti da jeste treba li su ga ostaviti ovu polusezonu. Po meni nije najbolji trenutak za smjenu. Trebali su ga ostaviti po cijenu rizika da zimu doceka na sredini tabele ili da sam podnese ostavku nakon jos jednog loseg rezultata. Ovako uprava i nema neke argumente zasto je smijenjen,jer kod raje je imao krdita nakon rezultata prosle sezone i u Evropi.
i oda i svi mi smo htjeli i priželjkivali stokića k'o zamjenu ako bajić ode. i doveden je, prije više od dva mjeseca, mjesec prije bajićevog odlaska, kad se nije znalo ni da ćemo proći ferencvaros, ni da će se džeko prodati, ni da li će bajić ići i za koje pare. e do koga je što nije spreman ni danas? on se vala nije umorio.
a kad bajić jeste prodan, jasno se dalo do znanja da će se finansirati dovođenje još igrača. što se nije uradilo jer niko iz struke nije smio preuzeti odgovornost za odluku. opet kažem, možete vjerovati ili ne, ako ne vjerujete a zanima vas pitajte nekoga kome vjerujete.
a kad bajić jeste prodan, jasno se dalo do znanja da će se finansirati dovođenje još igrača. što se nije uradilo jer niko iz struke nije smio preuzeti odgovornost za odluku. opet kažem, možete vjerovati ili ne, ako ne vjerujete a zanima vas pitajte nekoga kome vjerujete.
Jarane, sta ocekujes da neko uradi za 15 min? Istina, nije u formi ali koji je igrac u formi da on sjedi na klupi?ChWilla je napisao/la:i oda i svi mi smo htjeli i priželjkivali stokića k'o zamjenu ako bajić ode. i doveden je, prije više od dva mjeseca, mjesec prije bajićevog odlaska, kad se nije znalo ni da ćemo proći ferencvaros, ni da će se džeko prodati, ni da li će bajić ići i za koje pare. e do koga je što nije spreman ni danas? on se vala nije umorio.
molim te da budes jasniji, koga prozivas. niti sam insajder, niti sam preveliki kriticar, samo osoba koja neizmjerno voli Zelju. prozivaj ove sto prave formacije, dovode i pisu o pojacanjima, okrecu janjad, seru po postojecim strukturama u klubu, itd. ja cu biti na grbavici, kao sto sam bio i davno, ukoliko budemo igrali i drugu ligu. nabijem ja ove sto lljubav iskazuju samo kad sve ide dobroblue sky je napisao/la:Ja sam za. Da se svi ovi kritičari ponude na raspolaganje i pošteno i svojim radom, znanjem i parama odvedu klub ka tituli, grupama nekog takmičenja, naprave stadion i dovedu mega pojačanja... Ja ću prvi kao član kluba koji kako su nam rekli imamo pravo glasa, glasati za vas.
Sinoć sam po prvi put vidio nervoznog Odovića, tako da je izgleda bio svjestan šta će se desiti. Nikome nije drago zbog ovoga i ogromna većina navijača bi željela da je on ostao na klupi, sigurno je da smo ti i ja među njima. Prave razloge nikad nećemo saznati i samo možemo nagađati šta se desilo. Ovo za pojačanja je mnogo zanimljivo, da li su dovedeni igrači po njegovom naređenju ili mu se neko miješao u posao, ni to nikad nećemo saznati.Rios je napisao/la:Dobro,otpusten Oda i sta sad? Ponavljam se od sinoc,ko god da dodje suocit ce se sa istim problemima i rjesenjima kao i Oda bez mogucnosti da promjeni ista do polusezone,a tad ce mozda ( nadam se da nece ) biti kasno za neke promjene.
Previse trenera se izrotiralo nakon Amara a tapkamo u mjestu - nema trofeja,nema prepoznatljive igre,nema iskoraka u Evropi..Daj Boze da iduci sve to popravi na bolje
Nadam se da su ljudi iz uprave dobro razmislili prije ovog poteza, znaju koliko navijači vole Odovića i ako se to ne ispostavi kao ispravan potez - neće im biti lako. Vrlo dobro znaju da će se na kraju sezone postaviti pitanje gdje su pare i još mnogo pitanja, tako da im treba nešto da se maknemo sa ove mrtve tačke.
Sve u svemu, izgleda da nam predstoji novi turbulentni period, i nadam se da ćemo se nekako izvući. Konkurencija je nikad jača, pored tri kluba koji su nam uvijek bili konkurencija, tu su i neki novi timovi, plus grčevita borba za opstanak, tako da ne mogu biti optimista, ali naš Željo se uvijek izvuče...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sramota. Tjeraju covjeka koji im je napunio kasu. Mogu se komotno fuzionisat s onim iz zooloskog. Isti nivo. Fuj! 

Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.
Nastavice se...
Nastavice se...
-
- Kontakt:
Ovdje se pise kao da je Odovic bio ekonom u klubu jbt...Meni je Oda opet ok i volio bih kada bi dobio neku drugu funkciju u klubu, on pripada Zelji kako god okrenes...Nama je sada potrebno da zbijemo redove i izvucemo sto vise bodova do pauze...Jbg imamo sta imamo...Forza Zeljo!!!
koja ekipa? hajd' preberi jucerasnju postavu i uporedi sa onom protiv ferenca. nemamo sirinu, to je jasno i pticama na grani. sa jucerasnjim rosterom, ja ne bih smio garantovati pobjedu protiv turbine (bez uvrede prema njima)JoseMourinho je napisao/la:Ne znam bgm sta napisat, zao mi ode pravo, al u drugu ruku nije mi jasno gdje je ta ekipa koja je onako eutopu odigrala, sta bi najednom, igrače kaznice poslije mdk jbg sad je red nažalost došlo na oduili se možda mogao sačekati olimpic? Ne znam bgm sta je prava odluka trebala biti
Re: Odg: RE: Re: Odg: FK Željezničar
Eno na forumima i org-u pocelo je sa "tjeranjem uprave" i sigurno ce biti i skandiranja i svega protiv Olimpica.To ako uspiju uraditi mi cemo upasti u vecu crnu rupu sto smo bili..tako da nas ni Amar Osim ni niko,nece moci nikada izvaditi jer ko god novi dodje nece se obazirati puno na dugove nego ce samo stvoriti nove i gotovo..pirlo10 je napisao/la:E bas ce neko odavde otjerati upravu i kao da neko relevantan cita ovo.....Southboy je napisao/la:Samo nmg da vjerujem kakvih ovdje ljudi ima...pljuje se i svasta,svaki potez dobar je zaboravljen..kriza rezultata i Oda je kriv..on je svjestan svega i od uprave se rastao sa pruzenom rukom
Marke nemam od kluba a dao sam dosta,al ne bitno to..to je ljubav prema voljenom klubu i vazda cu biti tu.Uprava radi odlican posao i nasa je najbolja uprava koju smo imali ikada!Ali nemozes ti to glupom retardu objasniti,pljuj samo i jedva cekaj neki kiks..zadnjih sigurno 3-4 godine sam presao za sjever ili zapad,znaci juga nisam vidio dugo i nemam namjeru..
Prosle godine ste nam vi i ja i svi navijaci sjebali titulu."vaš" jug je uradio sta je uradio i doveo do psihicke nestabilnosti svih zaposlenih i svih igraca gdje mi kiksamo 2 utakmice kuci zbog vas..kada ste ulijetali u klub i reketirali,prijetili igracima i uposlenicima,postavljali bombe po stadionu,(neki lomili inventar po plavom salonu,prosli period),tada se šutilo i sve bajno bilo...kad me vec vucete za jezik a sad ti isti sinoc psuju tim istim igracima i strucnom stabu i sad žale za Odom.upravo vi ste i bili za to da ih tjerate..pale se svaku tekmu baklje,posjeta je dosta slabija i zbog "vas",ljudi ne dovode djecu zbog vas i sta vise hocete od kluba...
OTJERAJTE I OVE LJUDE IZ UPRAVE,KLUB CE POSLIJE BITI JOS 2 GODINE A ONDA CE BITI ISTI KAO KK BOSNA ILI RK BOSNA..
Ovo je zadnji moj post na ovoj temi i forumu..al samo nastavite i dalje jer vi ako otjerate sada upravu ovu vi ste najveci neprijatelj kluba!
I nek se skandira svaku:UPRAVA NAPOLJE,pa kad ljudi odu ovi narkomani sto im je trenutna furka Željo ce brzo zaboraviti ime i klub a samo ce mi biti žao onih istinskih navijaca(onih hiljadu) koji prate klub i kad gubi i kad pobjedjuje i koji nemaju nikakvu korist od kluba i kopa i onih na jugu sto dodju da samo navijaju za svoj klub a nije im bitno ko je vodja..
Kod nas bi najbolje bilo raspustiti ove ljude i dat navijacima vodjenje kluba jer tamo vecina misli da mogu dovest pare u klub,sponzore,pojacanja..
Ali eto ako tako navijaci hoce onda **** ti nas sve ovakve..
I meni je žao Ode i da se pitam ostavio bi ga u klubu kao trenera u omladinakom pogonu al jednostavno i on je znao sta ga poslije utakmice ceka..nije mu vjest pukla iz vedra neba.Da je pobjedio juce i da je Kokot zabijo one zicere dobio bi mir i skinuo bi pritisak al jbg,puno bodova je izgubio nazalost...
19TM87
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
- modusvivendi
- Kontakt:
Zatecen sam ovim postupkom. Kakav je ovo mrtvi pitarluk, pa ovo ni oni najveci pitari sa Hotonja i Kobilje Glave ne bi uradili. Svasta...
Kako se samo sklanja fokus sa stvarnih problema. Na djelu je samovolja, egoizmom ispunjenih pojedinaca, koji su po belaju prozeti neznanjem.
Meni vise nije bitno ko ce biti trener nakon ovoga jer ce ga isto docekati. Lazem, volio bih vidjeti ili oca ili sina, ali to je nemoguce, pa zbog toga kazem da mi je svejedno ko ce doci na to mjesto. Da je do trenera, lako bi se to rijesilo, problem, ili bolje receno problemi, su negdje dublje. Vidjet cemo kako ce se stvari odvijati, ali razocaran sam itekako.
Oda, majstore, hvala ti na gospodskom odnosu i ljubavlju prema Željkanu. Donio si nam mnogo radosti za relativno kratak period. Sretno gdje god bio, samo ti nikada ne bih oprostio da navuces menzes boju na sebe, ali ne sumnjam u tebe. U tebi je Željo od glave do pete.
Kako se samo sklanja fokus sa stvarnih problema. Na djelu je samovolja, egoizmom ispunjenih pojedinaca, koji su po belaju prozeti neznanjem.
Meni vise nije bitno ko ce biti trener nakon ovoga jer ce ga isto docekati. Lazem, volio bih vidjeti ili oca ili sina, ali to je nemoguce, pa zbog toga kazem da mi je svejedno ko ce doci na to mjesto. Da je do trenera, lako bi se to rijesilo, problem, ili bolje receno problemi, su negdje dublje. Vidjet cemo kako ce se stvari odvijati, ali razocaran sam itekako.
Oda, majstore, hvala ti na gospodskom odnosu i ljubavlju prema Željkanu. Donio si nam mnogo radosti za relativno kratak period. Sretno gdje god bio, samo ti nikada ne bih oprostio da navuces menzes boju na sebe, ali ne sumnjam u tebe. U tebi je Željo od glave do pete.
-
- Kontakt:
razumijem sta zelis reci.bagrcavi je napisao/la: Sa dosta stvari se ovdje slažem. Post ti je na mjestu definitivno i sigurno da i ova uprava ima nedostataka. Ali gledajući i poredeći je sa svakom poslijeratnom, ova uprava je najagilnija. Ipak, mi smo fudbalski klub pa su rezultati najbitniji i preko njih će se i suditi ovoj upravi. Neki kažu šta se hvale sa tim penzionisanjem zaposlenih, a ti ljudi su prije deset godina stekli uslove za penziju, ali nisu mogli otići jer im nisu uplaćivali doprinose. Isto tako riješena je većina onih koji nisu radili svoj posao na željenom nivou, neki su riješeni prije, neki kasnije, ali svima je isplaćeno sve i klub je čist. Naravno zaposleni su mladi, školovani i ambiciozni ljudi.
I sa drugim dijelom posta se slažem. Vjerovatno nisu smjeli ili nisu htjeli da rizikuju na nekim stvarima koje bi im se možda isplatile. Ali kad pogledam situaciju sa članskim, onda je možda bolje što nisu. Idealni rezultati u evropi, kampanja po fejsbuku, igrači i ostali ljudi oko kluba uključeni u sve, i smijem se kladiti da na ovom forumu 50% ljudi koji pišu nemaju člansku kartu. O čemu dalje da pričamo, o kakvim navijačima?
medjutim, isto tako kao sto veliki Zeljo na terenu ne smije izgubiti od Mladosti iz Kaknja tako isto i uprava velikog Zelje ne smije padati na stvarima koje donose prihode. od tih prihoda se ide naprijed. da je uprava bila na igrackom nivou protekle tri godine, nama se ovo danas ne bi desilo.
igraci i pored svega nisu zakazali, uprava je zakazala.
kada smo kod navijaca, pricajmo o hiljadama onih koji vise ne dolaze na stadion zbog sigurnosti, skupih karata, neodrzavanja cistoce na stadionu...
neko ce reci nisu to navijaci a ja kazem da su to navijaci.
poceli smo uvidjati i finansijski osjecati njihovo odsustvo i precutni bojkot u kojem cekaju neke bolje dane i upravu koja ce znati cijeniti njihov novac.
koliko ova uprava cijeni njihov novac jedino je mjerljivo kroz broj prodatih clanskih karata!
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!
Željezničar za život cijeli!
ovim je sve receno.teteac8684 je napisao/la:Ovdje se pise kao da je Odovic bio ekonom u klubu jbt...Meni je Oda opet ok i volio bih kada bi dobio neku drugu funkciju u klubu, on pripada Zelji kako god okrenes...Nama je sada potrebno da zbijemo redove i izvucemo sto vise bodova do pauze...Jbg imamo sta imamo...Forza Zeljo!!!

51%--------49%
Trenutno korisnika/ca: Lokomotifa i 19 gostiju.