SGD53 je napisao/la:
Hrvatska me totalno razočarala, koliko su to najavljivali ja sam mislio da će oni igrati u najmanju ruku kao Italija što sada igra, a ove utakmice su katastrofalne, ne govorim o tome što su protivnike jedva pobijeđivali nego o činjenici da u trenutcima igra Hrvatske ne liči ni na što, možeš protiv Holandije 3 sekunde prije kraja sa Simonom ići na neka polaganja ili uzdati se na ofanzivni skok Žorića, protiv iole ozbiljnije reprezentacije to sve pada u vodu.
Ko reče da je Hezonja igrač sa mudima gadno se prevario, igra protiv Grčke je to i dokazala. Osim toga kao da se ova Hrvatska reprezentacija ni ne poznaje tako dobro, vidjeli smo pasove Grka i Francuza pa i Srba, dok kod Hrvata to na momente šteka.
Od ostalih reprezentacija vrijedi spomenuti Talijane koji igraju dosta lijepo srčano i kvalitetno i mogli bi dogurati do polufinala te Špance koji kako god ovo mučenje bilo svakako imaju individualne snage da doguraju donekle, fali tu dosta igrača ali i ovo što ima je dobar tim.
Litvanija ove godine ipak ispodprosječna njihova reprezentacija mada je to i rooster prije prvenstva govorio, nadam se ipak da će dogurati do kvalifikacionih pozicija za OI.
Nekoliko krupnih grešaka u zapažanju.
1. Hrvati, ne znam zašto su oni razočarali bilo koga? Jedan meč su igrali bez Bogdanovića, grupe bez Tomasa. Što se ostatka tiče, sa izuzetkom Šarića, Simona,Bogdanovića, Tomića i Hezonje, radi se o prosjeku koji nije navikao na velike mečeve. Oni su pobjedili, kad je trebalo biti na nivou, to su odradili. I Grke bi dobili da je Bojan igrao. Sasvim korektno djeluju i vjerujem da će oni tek da pokažu neke stvari.
2. Hezonja je veliki potencijal, sa strašnim atleticizmom, sačekajmo da vidimo hoće li to materijalizovati. On objektivno ne može trenuto biti igrač odluke, baš kao ni Šarić.
3. Italijani igraju sve, samo ne kvalitetno. Igraju bez odbrane, a to svaka ozbiljna ekipa u takmičarskom meču kažnjava. Individualnim kvalitetom ne možeš ako je s druge strane tim. Medalju ne osvaja ofanziva, već defanziva.
4. Litvanci su doživjeli smjenu generacija, prolaze kroz ono kroz šta su prije njih prošli Srbi, Francuzi (djelimično) pa i Grci. Biće oni za par godina ponovo u vrhu, jer su zemlja košarke.
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!