Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la nerminh74 » 10 sep 2015, 10:47

grgr je napisao/la:Mah ja kazem ne zamjerim Mirzi ni izbliza ko nihadu a ni juki . Mirza je bio Mirza , zbog njega nisam spavao kasnio na poso na fakultet na sve moguce da ga vidim 2 minute u igri a on ipak ne zaigra znam vrlo dobro razloge jer pratim nba 15 godina najmanje ... Razocaran sam nikad mi vise nece bit isti u ocima ni jedan od njih 3 jednostavno za mene je to velika izdaja od Mirze mi je jos pateticnije ispala ona konferencija gdje je on potencirao na tome da je on jedva ziv ostao a ne na to da je on sreman da igra ali nije htio da se za to izbori. Neka mu je sa srecom u svakom slucaju a euro za 2 godine je daleko mozda i predaleko...
E moja osjećanja su ista ovakva
A taj euro će mu biti zadnji, jer onda je sljedeći tek za 4 godine i na tom Euru će imati 32 godine i ako Jusuf dođe mislim da će on biti glavni
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 10 sep 2015, 11:21

ma nema tu sta posebno da se zamjera..
Mirza je nas najbolji kosarkas trenutno!
al to je u biti to...
nit je neki sportista.. (jer ko bi propustio mogucnost da nastupi na olimpijadi)
a niti patriota... (dzaba mu slike s ditinim proizvodima i s djecom na igrama mladih... njegovo jedino se pika kada igra za reprezentaciju i nista drugo)
znaci daleko od ponosa i idola nacije... i to mu treba dati doznanja da je tako...

PS: Imam 5 dresova s njegovim prezimenom... bice jeftino na piku ;-)

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 10 sep 2015, 12:21

nerminh74 je napisao/la:
Gabon je napisao/la:Namazan je Teletovic :kafa:
Nije džabe uzeo ligatu kao PR
ma kakav PR taka i klijent, realno i Mirzino maslo nije za ramazana, samo što je on malo suptilnije i na patetičniju foru ufatio raju, ali eto nek mu bude ispao je pakaš svjetski, veći i od Nurkića

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 10 sep 2015, 12:55

lisander je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
Gabon je napisao/la:Namazan je Teletovic :kafa:
Nije džabe uzeo ligatu kao PR
ma kakav PR taka i klijent, realno i Mirzino maslo nije za ramazana, samo što je on malo suptilnije i na patetičniju foru ufatio raju, ali eto nek mu bude ispao je pakaš svjetski, veći i od Nurkića
Lako je tuđim k..... glogonije mlatiti, tako i vi ovdje bacate necije pare kroz prozor i frljate se tu tuđim milionima.

Mirza je ostao bez ugovora nakon godine u kojoj se vraca iz teske bolesti i ovo mu je bila posljednja prilika da u NBA zabode dobar ugovor.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 10 sep 2015, 13:36

sve je to u redu i svako normalan ima razumijevanja za svaciju odluku...

al ako hoces da budes legenda, idol ili ponos... za to se treba zrtvovat!!!
suvise olako dodjeljujemo te titule... moramo to promijeniti

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 10 sep 2015, 14:40

Sapce je napisao/la:sve je to u redu i svako normalan ima razumijevanja za svaciju odluku...

Napokon neko ko me razumije
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 10 sep 2015, 14:56

nerminh74 je napisao/la:
Sapce je napisao/la:sve je to u redu i svako normalan ima razumijevanja za svaciju odluku...

Napokon neko ko me razumije
razumijemo se. drago mi je sto ljudi polako pocinju da kontaju i shvataju tu razliku...
bez pljuvanja i hejtanja al vozdra..
moj opsirniji komentar:

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 10 sep 2015, 15:22

I ja bi na Mirzinom mjestu isto uradio, posebno kad je bilo jasno da idemo desetkovani, a tesko da bi nam i njegovo igranje pomoglo (sada vjerovatno znamo da bi, ali tada to nije tako izgledalo...).
Covjek je dao dosta za ovu ekipu i zemlju i dolazio da igra kad su mnogi govorili da ne moze ili nece. Zasluzio je jedno slobodno ljeto, a ako mu je ikad trebalo vise nego ikada, to je sad. U njegovu iskrenost i postenje ne treba da sumnjamo.... za razliku od ona dva mulca.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 10 sep 2015, 15:44

SlevinKelevra je napisao/la:I ja bi na Mirzinom mjestu isto uradio, posebno kad je bilo jasno da idemo desetkovani, a tesko da bi nam i njegovo igranje pomoglo (sada vjerovatno znamo da bi, ali tada to nije tako izgledalo...).
Covjek je dao dosta za ovu ekipu i zemlju i dolazio da igra kad su mnogi govorili da ne moze ili nece. Zasluzio je jedno slobodno ljeto, a ako mu je ikad trebalo vise nego ikada, to je sad. U njegovu iskrenost i postenje ne treba da sumnjamo.... za razliku od ona dva mulca.
sav se najezih od iskrenosti i postenja...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 sep 2015, 15:49

Svako bi uradio isto na njegovom mjestu. Sve i jedan normalan čovjek na planeti zemaljskoj.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 10 sep 2015, 15:52

Donnie Darko je napisao/la:Svako bi uradio isto na njegovom mjestu. Sve i jedan normalan čovjek na planeti zemaljskoj.
vjerovatno. slazem se..
al neko ko je Idol i ponos nacije, ne bi nikad!!!! :bih:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 sep 2015, 16:05

Sapce je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Svako bi uradio isto na njegovom mjestu. Sve i jedan normalan čovjek na planeti zemaljskoj.
vjerovatno. slazem se..
al neko ko je Idol i ponos nacije, ne bi nikad!!!! :bih:
:rol: možda ne bi u tom vašem hans christian andersen bajkovitom univerzumu. nažalost, stvarni život ne funkcioniše tako.

btw. to da li je mirza teletović idol ili ponos nacije je objektivna činjenica, nikako subjektivno mišljenje skupine pojedinaca. realnost je ta da je mirza već odavno idol, ponos, legenda ili kako god želite to da nazovete, i da ništa taj status neće ugroziti.

uostalom, mi ćemo višestruko više profitirati ovom mirzinom odlukom u budućnosti, nego što bi profitirali da je potpisao za neki europski klub i došao na ovaj eurobasket da bi svejedno ispao u grupi, ili eventualno bio isprašen u osmini finala od bilo kojeg potencijalnog protivnika. mirza jeste igračina, ali ovoj ekipi treba michael jordan da bi nešto ozbiljnije napravili. živi bili pa vidjeli.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 10 sep 2015, 16:18

inace titule tipa Ponos nacije i Idol placaju racune a ne pare od NBA ugovora
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 sep 2015, 16:24

miki_92 je napisao/la:inace titule tipa Ponos nacije i Idol placaju racune a ne pare od NBA ugovora
Bolje je igrat u europi i biti ponos nacije, nego igrati u NBA ligi i propustiti jedno, ionako izgubljeno takmičenje.

A možda je i samo trebao reći Sarveru i McD-u da je u pitanju njegov status idola nacije, dopustili bi mu da igra prvenstvo, plus bi oni njemu sami platili osiguranje.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 10 sep 2015, 16:52

Donnie Darko je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:inace titule tipa Ponos nacije i Idol placaju racune a ne pare od NBA ugovora
Bolje je igrat u europi i biti ponos nacije, nego igrati u NBA ligi i propustiti jedno, ionako izgubljeno takmičenje.

A možda je i samo trebao reći Sarveru i McD-u da je u pitanju njegov status idola nacije, dopustili bi mu da igra prvenstvo, plus bi oni njemu sami platili osiguranje.
pa naravno da je bolje kad se ne radi o njemu i o njegovoj buducnosti, tako razmislja licemjerni Bosnjo koji zna sta je bolje za tebe nego ti sam

to je isto kao ovaj lik sto je napustio fax, svi ga javno podrzavaju, bacaju drkicu na FB , svi smo mi xy osoba , ali gle cuda niko da mu se pridruzi, nego kazu nek me j3bu samo da ja diplomu dobijem a on nek glumi heroja s drvenom kitom

e tako i ovdje, prodje Eurobasket, ne prodjes grupu, splasne euforija, Mirza kasnije ne moze da nadje angazman u NBA a onda isti taj Bosnjo kojem je Mirza na EB bio Idol kaze koji je qrac igrao isti, znao je sta ga cega
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 10 sep 2015, 17:05

Nasla se dva Sunsa da ga brane. :kafa:

Mirza svakako nije toliko dobar igrac da bi sa ovom skupinom losih igraca uspio nesto napraviti. Vidio je da nema Nurkica ni Djedovica i odlucio kako je odlucio.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 10 sep 2015, 17:06

Masate poantu obojica , ja govorim da nije uradio sve da nastupi za reprezentaciju a vi o tome da mu je strogo zabranjeno al hajde ... Dok god vam bude ok da radi ugovora i ostalih sranja igraci ne igraju za reprezentaciju onda se nemojte ni zaliti na rezultate mozemo i ko crna gora :)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 sep 2015, 17:16

grgr je napisao/la:Masate poantu obojica , ja govorim da nije uradio sve da nastupi za reprezentaciju a vi o tome da mu je strogo zabranjeno al hajde ... Dok god vam bude ok da radi ugovora i ostalih sranja igraci ne igraju za reprezentaciju onda se nemojte ni zaliti na rezultate mozemo i ko crna gora :)
Nije samo jedan obični ugovor u pitanju, u pitanju je najvažniji ugovor u njegovoj karijeri. Ugovor od kojeg zavisi da li ostaje u NBA ili ne. Mirza puni 30 za sedmicu, vraća se poslije veoma teške bolesti/povrede, i ovaj jednogodišnji ugovor mora odraditi maksimalno dobro da bi ostao u ligi, a to znaju i Sunsi. Mislite da će neki NBA tim uložiti 5 miliona na igrača i onda ga pustiti u ovakvoj situaciji da igra za repku bez osiguranja? Naravno da neće.

U pitanju je bilo NBA ili Europa + jedan unaprijed izgubljeni Eurobasket. Mislim nije bilo u pitanju, jer tu nema nikakve dileme u bilo kojem slučaju. Vi ako mislite da bi iko izabrao ovo drugo, pogotovo jedan ozbiljan košarkaš i čovjek poput Mirze, onda vam treba jedan jak reality check.

Ili stvarno mislite da bi mu neki tim u NBA ligi u ovakvoj situaciji dopustio da igra za repku bez isplaćenog osiguranja? Ili možda mislite da je Mirza trebao platiti to osiguranje iz vlastitog džepa?

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 10 sep 2015, 17:24

grgr je napisao/la:Masate poantu obojica , ja govorim da nije uradio sve da nastupi za reprezentaciju a vi o tome da mu je strogo zabranjeno al hajde ... Dok god vam bude ok da radi ugovora i ostalih sranja igraci ne igraju za reprezentaciju onda se nemojte ni zaliti na rezultate mozemo i ko crna gora :)
Mi ne mozemo znati sta se pricalo iza zatvorenih vrata. Nije bas nevjerovatno da su Sunsi recimo rekli "ok, ako ti hoces igrati na Eurobasketu, to za nas predstavlja rizik i mi cemo onda traziti druga rjesenja". U takvim uzmi ili ostavi situacijama je Mirza naravno mogao staviti interes reprezentacije ispred sebe, ali onda bi stavio na kocku licnu egzistenciju. Sta recimo da se povrijedi na Eurobasketu, kako naci onda angazman u NBA itd, da li bi mu ti isti navijaci uplatili na konto 5 milionceka da ga "obestete"?

Nisu to tako jednostavne stvari da se moze tako uprosteno pricati o tome da li je ili nije nesto mogao. Cinjenica je da nije momak bio u dobroj pregovarackoj poziciji i da je vjerovatno morao ici niz dlaku Sunsima.

Drugo bi bilo da je upotrijebio Sunse i bolest kao izgovor da ne igra, no ja sam duboko uvjeren da to nije bio slucaj
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 10 sep 2015, 19:01

Ma niko normalan ne može zamjeriti Mirzi.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: NebeskaSila96 i 3 gosta.