FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ChWilla » 10 sep 2015, 17:23

Guvo88 je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:i oda i svi mi smo htjeli i priželjkivali stokića k'o zamjenu ako bajić ode. i doveden je, prije više od dva mjeseca, mjesec prije bajićevog odlaska, kad se nije znalo ni da ćemo proći ferencvaros, ni da će se džeko prodati, ni da li će bajić ići i za koje pare. e do koga je što nije spreman ni danas? on se vala nije umorio.

a kad bajić jeste prodan, jasno se dalo do znanja da će se finansirati dovođenje još igrača. što se nije uradilo jer niko iz struke nije smio preuzeti odgovornost za odluku. opet kažem, možete vjerovati ili ne, ako ne vjerujete a zanima vas pitajte nekoga kome vjerujete.
Jarane, sta ocekujes da neko uradi za 15 min? Istina, nije u formi ali koji je igrac u formi da on sjedi na klupi?
počeo je u banja luci. hajd eto protiv svog bivšeg tima, mada profesionalcu to ne bi smio biti argument. počeo je protiv viteza i nafulao zicera k'o lazar onomad, počeo je protiv veleža (i tu fulio još jedan totalni zicer), ulazio je svaku osim protiv radnika. protiv širokog je morao prinudno izaći. tako da stvarno nije da on ne igra i da nije dobio šansu. sinoć je čak ponajbolje izgledao.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 10 sep 2015, 17:24

pile87 je napisao/la:
Rios je napisao/la:Gledam neke druge portale i komentare,pa onda i ovdje sta pise raja,ocigledno je da navijaci nisu odusevljeni smjenom Ode iz cega se moze izvuci zakljucak da ce se Odina smjena upravi vratiti kao bumerang ukoliko njegova zamjena ne popravi situaciju sto opet moze dovesti klub u dublju krizu..Sa druge strane,pocne li Zeljo igrati bolje i biljeziti pobjede,budimo realni,niko se vise nece sjecati Ode i citave ove price,naprotiv..
Glavno pitanje je da li nam je trebala ta neizvjesnost u narednom periodu!? :think:
Pa vec imas neizvjesnost. Da si zatvorio oci samo bi produbio agoniju. Ovakve situacije se moraju brzo rijesiti u najbrzem mogucem roku. Sto prije trener ali trener koj ce imati profesionalni odnos od pocetka prema igracima. Nije Oda otisao samo zbog rezltata nego i zbog nemogucnosti da nadju zajednicku rijec i zaokruze igracki kadar. Nisu problem pare koje obicno jesu glavni problem. Bojim se da su zakasnili sa svim i da nam predstoji patnja do polusezone ko god dodje. Od igraca koje mozes dovesti imas samo totalne levate koje niko nece i one koji kostaju gutu para. Sto prije dovedemo nekoga od tih gutu para prije cemo izaci iz krize jasno je ko dan s obzirom da smo zakasnili vise od mjesec po tom pitanju i da su nam igraci prolazili ispred nosa.
donedavno si napadao "samo" alihodzica, a u posljednje vrijeme si se naklatio, zajedno sa njim, i odi na kosti. obzirom na sva tvoja pisanja, ne bi me iznenadilo da kemo alispahic ispliva i dodje na odino mjesto. da ne bude zabune, kemu znam licno, druzimo se i nemam nista protiv njega, ali je ovo, obzirom na okolnosti, supacki prema odi. budi jasan, je li oda, direktno i iskljucivo, kriv za postojeci igracki kadar?
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 10 sep 2015, 17:27

kvalitet je napisao/la:Očekivano, baš kao što sam i jučer napisao. Jednostavno je, ako se zoveš ŽELJO i nakon 7 kola imaš mizernih 8 bodova, neko mora snositi odgovornost. Svugdje u svijetu je to trener. Nije fazon da li će doći bolji ili lošiji šef struke, nego je ovo znak svima da je uključen alarm, a novi trener može unijeti živost, razbiti monotoniju itd itd. Uglavnom, može pozitivno djelovati na igrače. Ja bih Odu ostavio u klubu, ali ne odlučujem ja o tome, nažalost. Moja želja je Čapljić, čisto da vidim na čemu smo s njim, a još je Željovac. Vidjet ćemo. Evidentno je da će se na zimu neke stvari morati mijenjati, podvući crta, ali i platiti za neke igrače koji su nam itekako potrebni. Tad trebamo vršiti pritisak na ove iz kluba, ne sad, nije pravi trenutak, jer je u toku prvenstvo. Iako bi se već sad trebali zahvaliti nekim ljudima, ali eto...
eh, za to, sto ti pises i vidis kao napredak, treba igracki kadar! mi ga nemamo i ne vidim nikakvog trenera, koji ce na duze staze napraviti pozitivan rezultat. niko sretniji od mene da se pokaze kako sam u zabludi i da pospem pepelom.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 10 sep 2015, 17:30

pile87 je napisao/la:Znas kako to ide ovo je lose i prvo sto radis rezes trenera. Ako se nastavi agonija rezes upravu i to je iduci korak i valjda su svi svjesni tog.
sta je sa alihodzicem, kojim si prao usta danima, do unazad mjesec dana?

Guvo88
Kontakt:

Post Postao/la Guvo88 » 10 sep 2015, 17:31

@chwila

Kazem ti da ne treba biti na njemu akcenat. Napravio je u Vitezu sansi sto Bajic nije 10 utakmica, realizacija nije bila nivou i to je istina. Ja ti kazem da nemas igraca u napadu koji je u formi da bi on bio na klupu i to zamjeram Odi.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 10 sep 2015, 17:32

Mi smo postali seljacki klub.Ko si ti Gredicu misu da tjeras gospodina Odovica iz svetinje.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 10 sep 2015, 17:34

Guvo88 je napisao/la:@chwila

Kazem ti da ne treba biti na njemu akcenat. Napravio je u Vitezu sansi sto Bajic nije 10 utakmica, realizacija nije bila nivou i to je istina. Ja ti kazem da nemas igraca u napadu koji je u formi da bi on bio na klupu i to zamjeram Odi.
pa opet odi. razumijem ja tebe ali stvarno se ne može reći da frajer ne igra. i da nije imao zicera i zicera da pogodi bar jednom ili dvaput.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 10 sep 2015, 17:37

Zakuhalo se pravo.. Manijaci su se okrenuli protiv uprave zbog ovog poteza, jedan od upućenijih a poznatijih manijaka sa tribine im pokušava dokazati da nije do Gredića i ostalih koliko do Harisa Alihodžića..
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Rios

Post Postao/la Rios » 10 sep 2015, 17:38

Virtu4l je napisao/la:
Rios je napisao/la:Dobro,otpusten Oda i sta sad? Ponavljam se od sinoc,ko god da dodje suocit ce se sa istim problemima i rjesenjima kao i Oda bez mogucnosti da promjeni ista do polusezone,a tad ce mozda ( nadam se da nece ) biti kasno za neke promjene.
Previse trenera se izrotiralo nakon Amara a tapkamo u mjestu - nema trofeja,nema prepoznatljive igre,nema iskoraka u Evropi..Daj Boze da iduci sve to popravi na bolje :pray:
Sinoć sam po prvi put vidio nervoznog Odovića, tako da je izgleda bio svjestan šta će se desiti. Nikome nije drago zbog ovoga i ogromna većina navijača bi željela da je on ostao na klupi, sigurno je da smo ti i ja među njima. Prave razloge nikad nećemo saznati i samo možemo nagađati šta se desilo. Ovo za pojačanja je mnogo zanimljivo, da li su dovedeni igrači po njegovom naređenju ili mu se neko miješao u posao, ni to nikad nećemo saznati.

Nadam se da su ljudi iz uprave dobro razmislili prije ovog poteza, znaju koliko navijači vole Odovića i ako se to ne ispostavi kao ispravan potez - neće im biti lako. Vrlo dobro znaju da će se na kraju sezone postaviti pitanje gdje su pare i još mnogo pitanja, tako da im treba nešto da se maknemo sa ove mrtve tačke.

Sve u svemu, izgleda da nam predstoji novi turbulentni period, i nadam se da ćemo se nekako izvući. Konkurencija je nikad jača, pored tri kluba koji su nam uvijek bili konkurencija, tu su i neki novi timovi, plus grčevita borba za opstanak, tako da ne mogu biti optimista, ali naš Željo se uvijek izvuče...
Eh ovo boldirano sam isto pisao i ja,ili barem slicno.
Ulazi se u neizvjestan period jer je evidentno da vecina navijaca nije za Odinu smjenu i to se moze vratiti kao bumerang upravi ako zamjena ne donese nista novo i dobro.A mozda ce i donijeti pa cemo svi zaboraviti Odu jako brzo..Ko to sad moze sa sigurnoscu dogovoriti pitanje je..Da li nam je to trebalo je pitanje svih pitanja..
Oda je poznavao ovu ekipu,ne tako davno su igrali jako dobro pod njegovim vodstvom,i nekako mislim da bih ih on najprije podigao opet na potreban nivo..Mozda i grijesim,ne znam..
Bilo je sta je bilo,u krizi smo i valja se sad cupati.Novom treneru ili Edisu dati puno podrsku jer je Zeljo ipak iznad svega :salut:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 10 sep 2015, 17:39

Sve oko igraca Oda i Haris dio oko placanja upravni odbor ili bolje receno jedan uzi dio.
Znaci odlasci Odina zadnja Stana, Cola, Zeljkovic.
Dolasci Odina zadnja on aminuje konkretno Govedarica rekao da ne vrijedi tih para.
Uprava je vrsila pritisak da dovede sebi igrace nije htio nakon Livaje doduse livaja je treci odin izbor.Prvi je bio Misic otisao u Istru 80 000 eura godisnje. Drugi je bio Becalic iz borca ne znam zasto nije doslo do dogovora i eto Livaje.
Alihodzic se ogradio od svega i tako cuva svoje mjesto vidi se ko je najebao.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Guvo88
Kontakt:

Post Postao/la Guvo88 » 10 sep 2015, 17:40

Samo se nadam da ce naci dobru zamjenu, ne moze Mulalic biti prvi trener. To je ravno samoubistvu.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 10 sep 2015, 17:40

sergejevic je napisao/la:Previse je ovdje pametnih i satro upucenih ljudi, koji usput seru i to mnogo seru. Ovdje se izlazilo s more nekih glupih najava, sto boccaccio napisa rijetko koja zivotinja u zivotinjskom carstvu je ostala da je mi nismo okrenuli na nekom raznju. A dobili smo kolektivno jednu veliku karinu. Logicno da se raja razocarala poslije toga. Umjesto Zakarica dobijes Dijatu, umjesto Becalica Livaju, umjesto Jankovica sipak, i tako dalje. Sada svi oni koji su nesto najavljivali okrecu pricu i prave budale od ljudi. Svako ima pravo da kritikuje ono sto mu se ne svidja, ne znam kako neko sada moze traziti od ostalih da podrzavaju ovu upravu kao da je to nesto sto se mora raditi. Nemate pravo. Mnogo vremena je proslo, a nikakvog napretka nema, ja ne znam da li je kriva ova uprava, ili ona prosla, ili mozda neka zamisljena uprava koja je olicenje zla i svega loseg. To vecina ne zna. Pitanje je sta raja zna...

E, pa raja zna ono sto vidi na terenu, a to je jako lose. Oni zvizduci poslije utakmice dovoljno govore, e tu vec nema ovih pametnjakovica da kazu: sta zvizdis ti ne ides na utakmice, sta hoces pitaru jedan, tebe salje violina, ti si Dzelin covjek. Tu nema laganja i nekog pretvaranja. Mene ili bilo koga od vas moze i treba da zanima samo teren i ono sto imamo na terenu. **** ja ne znam, kao neki, da Gredic dolazi tacno na vrijeme na posao, da je Siljak profesionalan, da je ovaj u penziji, da imamo nutriionistu i slicno. Ja mogu pogledati utakmicu i vidjeti da je to lose, mogu pogledati na tabelu i vidjeti da je to jos losije i mogu se stiditi pred rajom jer nas je dobila Mladost iz DK.

Nije raja glupa, strpljenje je pri kraju i to se vidi. Sve ovo nam nije trebalo da shvatimo neke stvari, dovoljno je vidjeti posjetu na stadionu i zakljuciti gdje smo i sta smo. Ja cu uvijek doci da gledam Zelju, ali odavno nisam sretan sto idem, idem samo jer sam navikao. Idem i znam da necu nista dobro vidjeti, a koliko ima ljudi koji su shvatili da je bolje da nesto drugo rade. Prolazi vrijeme a mi smo sve losiji, evidentan je veliki pad od odlaska Amra s klupe, i strpljenja je sve manje. Ako Gredic i ekipa rade dobar posao u administraciji onda su glupi jer nisu postavili nekoga da radi dobar posao u sportskom segmentu i to je ono sto ce ih kostati. Jos uvijek nije kasno da se to promjeni, a sigurno je da promjena trenera nije promjena koja nama treba.
bravo majstore, to je to. sve nekakvi znalci i ljudi upuceni u situaciju u klubu. svako par dana se JANJE najavljivalo (hvala Bogu, pa ide Kurban Bajram, i stvarno cu okusiti janjetinu). danas seru i laju na jednog covjeka, a za par dana na drugog, onaj prvi prezaljen i ne pominje se vise. to najave igraca, istocne tribine, generalnog sponzora (sto je sa novim statutom kluba apsurd), saniranje dugova ( moguce), redovne plate i doprinosi (i to moguce)... a u sustini suplja prica... tapkamo u mjestu i daj Boze da dodjemo na zelenu granu. sjecam se, pratio sam ZELJU u 2. ligi sfrj, pa ako bi (ne daj Boze) i sada igrali federalnu, za mene drugi tim ne postoji i samo cu njega voliti i za njega navijati. samo, DOSTA JE MAHALE I SATRO INSAJDERA, sa supljim pricama. ne zamazaujte vise oci ovim iskrenim zaludjenicima, pustite nas da se patimo i grizemo nokte, svjesni situacije u klubu i oko njega. ne dajite nekakve lazne nade supljom pricom

zeka_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zeka_tm87 » 10 sep 2015, 17:42

nadam se da ce uskoro i hare da ode bio bi red.on je najveci krivac za ovu krizu i da ce se ovo rijesiti do travnika.i trebali bi malo upregnuti igrace da daju 1000000000%snage u narednim mecevima a posebno kada budemo igrali protiv njanja.
51%--------49%

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 10 sep 2015, 17:45

DANAN je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Nasoj upravi je prioritet otplacivati dugove i odvajati pare za razne druge troskove, uz mazanje ociju oko infrastrukture pa tek onda kvalitetan igracki kadar.
Kako onda da svaki put kada se krene dug otplacivati, pojavi se novi i veci dug a za njega "odjednom" nitko nije znao?
Pitaj Djele....
jel FKZ dZelina firma ili je nekome trebao odgovarati za svoj rad?

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 10 sep 2015, 17:49

vrbanjusa je napisao/la:Da ova uprava sa svim svojim vrlinama i manama nije počela "mazati oči" sa vraćanjem dugova Fudbalski Klub Željezničar bi bio UGAŠEN! Znači stečaj, oduzimanje imovine, gašenje kluba. A onda svi mi koji volimo FKŽ bi lagano pravac Otoka, Koševo da gledamo Olimpic.
Ovdje neki samo pljuju a uopšte nemaju pojma o pozadini svega. Ko hoće može saznati šta je i kako. Šta je urađeno na spašavanju kluba, šta je urađeno na unutrašnjoj organizaciji, zbog čega ima novi dug itd. Kažem ko hoće može saznati a ko neće on će svakako pljuvati.

P.S. Samo zbog ovih pljuvača bih volio da se vrati Žujo, Ahmetbegović i da postave Dželu za trenera. Valjda je to idealna kombinacija.
i? sve se treba na odinim ledjima slomiti? sto se jasno i javno ne prozovu krivci i predstavi situacija u kojoj smo trenutno? sve nesto okolo, prava mahala. evo, hocu da znam sta je i kako je, a nemam pojma, pa te molim da me prosvjetlis. i, na kraju, ne pljujem, nit bezrazlozno kritikujem. ovo sa odom je farsa. ako smo u dubiozi sa lovom i dalje, nek to jasno kazu, oda je zadnji covjek koji treba ispastati, ako je situacija takva
Zadnja izmjena: starigrad, dana/u 10 sep 2015, 17:53, ukupno mijenjano 1 put.

terrorist
Kontakt:

Post Postao/la terrorist » 10 sep 2015, 17:52

Mogu samo reci da je klub kao i kompletna liga jedna velika k.u.r.cina i sredstvo za izvlacenje sto vise para jer svi ovi sto rade u klubu imaju poslove i sa strane, tako da se rad u klubu svodi da izvuce koju marku vise za sebe na kraju mjeseca. Ko god drugacije misli neka se dobro zapita da li bi on to radio da mu se ukaze takva prilika kakva se ukazala djelatnicima u nasem i ostalim klubovima. Mozes raditi sta hoces, svakakve malverzacije i lopatom pare iznositi iz kluba na dozvoljen nacin da ne moras odgovarati ni narodu ni zakonu. Zato i jeste prosjek 1500 ljudi na utakmicama jer nece niko gledati ovu kukuruz ligu i igrace koji primaju platu, a makar 100 ljudi na tribini moze odigrati bolje od njih. Za bolje igrace para se nema, sto se opet odnosi na uposlenike u klubovima i konkretno nasem klubu.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 10 sep 2015, 17:58

pile87 je napisao/la:Sve oko igraca Oda i Haris dio oko placanja upravni odbor ili bolje receno jedan uzi dio.
Znaci odlasci Odina zadnja Stana, Cola, Zeljkovic.
Dolasci Odina zadnja on aminuje konkretno Govedarica rekao da ne vrijedi tih para.
Uprava je vrsila pritisak da dovede sebi igrace nije htio nakon Livaje doduse livaja je treci odin izbor.Prvi je bio Misic otisao u Istru 80 000 eura godisnje. Drugi je bio Becalic iz borca ne znam zasto nije doslo do dogovora i eto Livaje.
Alihodzic se ogradio od svega i tako cuva svoje mjesto vidi se ko je najebao.
A pile kako je to Oda krv sto nam igra Livaja, kada je ispred njega bio ovaj Becalic iz Borca za kojeg znam, a eto i Misic? Covjek onako na kraju napisao Livaja **** ga ako ne dodju ova dvojica neka njega, a ono vjerovao je 1% da ce bas on biti na beku. Kako je kriv ako je zelio Zakarica a nije nikog dobio na krilo, pa zamsli samo Djelmica i nekog poput Zakarica na krilima. Onda je bilo jasno da nam treba dobra desetka na terenu, neko sto ce raditi sve ono sto Dado danas ne radi, neko slicnog profila kao Jankovic. Ja necu da ulazim u to sto nije bas on potpisao, jer nije ni bitan Jankovic koliko taj profil igraca. Bas to nam fali sve do sad, igrac koji ce podvaliti neku loptu, povezati sve s napadom, koji ce biti prijetnja iz drugog plana. Po meni su to vrhunski igraci koji bi ucinili da budemo mnogo jaci. Zakaric, Becelic, Blagojevic, Jankovic, Mladenovic, Stokic, Hodzurda kao 4. stoper uz Djelmica, Kokota, Amira, stopere, Memiju i ostale. To je strasna ekipa.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 10 sep 2015, 18:01

dado je sve do zadnje dvije (koje je podbacila manje više cijela ekipa) doktorski odigrao na toj poziciji. u prošloj sezoni je opravdano kritikovan, ali u ovoj priželjkivati jankovića kojem je 29 godina i koji igra istu poziciju u veležu koji je zadnji...stvarno ne znam.

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la MrRiccoli » 10 sep 2015, 18:06

ChWilla je napisao/la:dado je sve do zadnje dvije (koje je podbacila manje više cijela ekipa) doktorski odigrao na toj poziciji. u prošloj sezoni je opravdano kritikovan, ali u ovoj priželjkivati jankovića kojem je 29 godina i koji igra istu poziciju u veležu koji je zadnji...stvarno ne znam.
Ma kakav crni jankovic. Imamo sportskog direktora koji nema muda i koji je nesposoban pregovarati sa igracima. Imali smo Odu koji nije smio da odobri nista da ne bude on kriv. Fali nam Amarbza sportskog direktora pa trener moze biti ko hoce

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 sep 2015, 18:07

starigrad je napisao/la:DOSTA JE MAHALE I SATRO INSAJDERA, sa supljim pricama. ne zamazaujte vise oci ovim iskrenim zaludjenicima, pustite nas da se patimo i grizemo nokte, svjesni situacije u klubu i oko njega. ne dajite nekakve lazne nade supljom pricom
Samo budala može vjerovati ovima što stalno izvlače neke insajderske informacije. Nažalost, dovoljna je samo jedna njihova insinuacija da se raja naloži...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ristagrad i 19 gostiju.