Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Otelo
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la Otelo » 11 sep 2015, 14:27

O ovom će se pričati par dana, početi će nova godina i sve će biti zaboravljeno. Isti problemi onih koji dolaze i oni koji su ostali i eto.

Ako nema neki plan onda je sam sebe zayebao i nikog više.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 11 sep 2015, 14:28

meho-medo je napisao/la:Ja se ne brinem zbog ovog momka, snaci ce se on, vidi se da ima petlje, a i volje za ucenje i rad.
Ja se upravo brinem, ne konkretno za njeg', zbog toga što ne znam prave razloge niti podlogu za ovakav čin, nego za sve one koji ovako razmišljaju a nemaju jaku pozadinu i podršku koja će im pomoći u ovakvim i u vremenu nakon ovih stvari. Moglo bi se mnogo toga reći na ovu temu ali ono najvažnije je da je ovakvih stvari (dešavanja u i oko fakulteta) bilo i biće i da ovakvi potezi nisu dobrodošli nikome. Takođe, društvo u kojem se svi nalazimo nije idealno i jedan pojedinac ne može tražiti pravdu niti ganjati neke ideale na račun svog uspjeha već se treba strpiti i na račun jednog "poraza" pokušati ostvariti i doći do većih ciljeva.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 11 sep 2015, 14:41

Muamerc i da je zavrsio fax tesko bi nasao posao u nasoj drzavi ako nema nekoga iza sebe, ili ako nema finansijsku inekciju pa da pokrene neki privatni biznis. A lik vjerovatno ima alternativa i bez ovog faxa, dobra stvar je sto kod nas privatnici poslodavci cijene znanje i rad, a ne samo diplomu.

On ako bude zelio moze sam nauciti mnogo vise nego sto ce neki masinski inzenjer na faxu.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 sep 2015, 14:43

cala je napisao/la:Kod nas na MF u Sarajevu je uzasno mala prolaznost iz predmeta Mehanike, znaci Statika, Elastostatika, Kinematika i Dinamika. Ima tu i nase krivice, jbg preradimo po par zadataka iz svake oblasti i mislimo polozit.
Ne znam ko sada predaje te predmete, ali dok sam ja studirao na fakultetu nije bilo boljih profesora od Volodera (predavao Statiku i Kinematiku), Doloceka (Dinamika) i profosorice Dunje Martinovic (Elastostatika).

Nasa generacija je najvise imala problema sa PMF-ovcima i nikad necu zaboraviti situaciju kada je kolega pao na ispitu iz Matematike (bio mu uslov), jer joj nije znao historiju Green-ove formule, a istu momak na zadatku bez problema primjeni.

Takodjer ne znam koliko se sada pristup profesora promjenio, ali ta ce ti diploma na kraju doci samo kao ukras, jer kada pocnes raditi shvatices da te nisu nista naucili.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 11 sep 2015, 14:47

U vecini slucajeva, dzaba ti diploma bez znanja i znanje bez diplome. Svemu tome dodas (ne)srecu i dobijes stanje u kojem se vecina mladih danas nalazi.
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 11 sep 2015, 14:57

amerosm je napisao/la:
cala je napisao/la:Kod nas na MF u Sarajevu je uzasno mala prolaznost iz predmeta Mehanike, znaci Statika, Elastostatika, Kinematika i Dinamika. Ima tu i nase krivice, jbg preradimo po par zadataka iz svake oblasti i mislimo polozit.
Ne znam ko sada predaje te predmete, ali dok sam ja studirao na fakultetu nije bilo boljih profesora od Volodera (predavao Statiku i Kinematiku), Doloceka (Dinamika) i profosorice Dunje Martinovic (Elastostatika).

Nasa generacija je najvise imala problema sa PMF-ovcima i nikad necu zaboraviti situaciju kada je kolega pao na ispitu iz Matematike (bio mu uslov), jer joj nije znao historiju Green-ove formule, a istu momak na zadatku bez problema primjeni.

Takodjer ne znam koliko se sada pristup profesora promjenio, ali ta ce ti diploma na kraju doci samo kao ukras, jer kada pocnes raditi shvatices da te nisu nista naucili.
Statika i Kinematika Marin Petrovic, Elastostatika Elvedin Kljuno i Dinamiku mi je drzao Voloder ali samo je predavanja drzao i bio profesor na papiru dok je asistend Dzanko Hajradinovic zadavao sve zadatke i teoriju. Sad se opet malo provrtilo pa ce Kinematiku drzati Kljuno dok ce Elasto uzeti Marin. Ove godine prolaznost na tim predmetima nije presla 15%.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 11 sep 2015, 14:58

uschtipak je napisao/la:U vecini slucajeva, dzaba ti diploma bez znanja i znanje bez diplome. Svemu tome dodas (ne)srecu i dobijes stanje u kojem se vecina mladih danas nalazi.
U svim slučajevima džaba ti sve bez znanja, mislim u iole normalnom društvu. Ja, lično, NE ZNAM osobu koja je učila, učila i znala a da nije uspjela. Oni sa malo znanja mogu propasti, oni sa prosječnim znanjem mogu isto tako ali oni koji znaju ne mogu. Takva osoba uz malo "poltronskog" obraza uspije sasvim sigurno. Oni koji ne uče a najčešće takvi ganjaju neki moral, ideal i uz to čitavo vrijeme pomažu kako je sistem protiv njih često ne uspiju i ostanu u prosjeku. Strpljenje, učenje i samo učenje.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 11 sep 2015, 15:11

Može se naučiti bez diplome, to nije upitno, ali ako nemaš veze teško ćeš se ti zaposliti bez diplome.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 11 sep 2015, 15:13

Ustipak znaci ti si jedna od onih koja uci samo zbog ocjene :p
Zbog ovoga je kriv i nas obrazovni sistem, ja biram uvijek znanje ispred diplome i obicnog papira.

"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 11 sep 2015, 15:13

Pao ispit, odem na uvid, nađem za prolaz, tačno križali. :tokralju: :tokralju:

pride_of_merseyside
Kontakt:

Post Postao/la pride_of_merseyside » 11 sep 2015, 15:17

Isto k'o da diploma i dobra ocjena znače neznanje. Sad će ispasti da je bolje nemati diplomu nego imati. :crazy: :P

KopLfc
Kontakt:

Post Postao/la KopLfc » 11 sep 2015, 15:18

Jedan do diplome. :tokralju:
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard

kobe24
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: Studiranje

Post Postao/la kobe24 » 11 sep 2015, 15:29

tuzlak1987 je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Upravo trebao je ako nista uzeti radi matere i oca. Ako ih ima njima bi bilo draze nego njemu sto je zavrsio fax.

Ali je izgleda neki silan inat tu.. Ovo je samo dokaz slabe psihe, ako hoces da uspijes moras da ides preko trnja do zvijezda zato ja nikad ne bih odustao.
Pa kakve veze ima, otici ce u Sarajevo, priznat' ce mu polozene ispite, poloziti taj sto mu je ostao, jos neke ispite ukoliko im se nastavni plan razlikuje i eto. To je bar najmanji problem. Ne sjecam se da je negdje u onom pismu pisalo da on nece zavrsiti fakultet, ovim je samo htio da to izgleda jos upecatljivije, ako se uzme u obzir i to da nijednu godinu nije obnavljao, osvajao nekakve nagrade, itd. Samo, neke gramaticke greske su mu neoprostive. :mrgreen:
Mislim da ovi iz UNSA ne dozvoljavaju prebacivanja na njihov univerzitet i da ne priznaju ove predmete ali nisam siguran.. Mislim mozes se prebaciti ali ne priznaju predmete od UNTZ profesora

Slaba psiha, kod nas je u zemlji ovo normalna stvar. Ako ostane u BIH pratiti ce ga citav zivot ovakve situacije.
Ma ne vidim razlog zasto ne bi priznali, mozda nije isti plan i program, pa ce neke dijelove gore morati ponovo raditi, kao sto kod nas na medicini rade oni koji se prebace iz Sa. Kad prof. Amedina prizna anatomiju iz Sarajeva, nema dalje. :mrgreen:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 11 sep 2015, 15:30

Otelo pa kao da se moras kod nekoga zaposliti, samozapošljavanje to je buducnost. Krenuti od neke male radionice, pa dokle se stigne, treba znati i granice svoje ambicije, jer ako ih prijeđeš izgubiti ces svoj spokoj, mir ili ti rahatluk.

Pride of merseyside nisam to rekao, ne izvlači riječi koje nisam napisao iz mojih prstiju :P
I sam idem na fax, ali diploma mi nije prioritet, nego znanje. Otisli smo dosta u off, ja sam samo smatrao da ovaj momak mnogo znanja moze pronaci i van fakulteta naravno ako on to bude zelio :D

(İbn Qajjim)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 sep 2015, 15:34

cala je napisao/la:
amerosm je napisao/la:

Statika i Kinematika Marin Petrovic, Elastostatika Elvedin Kljuno i Dinamiku mi je drzao Voloder ali samo je predavanja drzao i bio profesor na papiru dok je asistend Dzanko Hajradinovic zadavao sve zadatke i teoriju. Sad se opet malo provrtilo pa ce Kinematiku drzati Kljuno dok ce Elasto uzeti Marin. Ove godine prolaznost na tim predmetima nije presla 15%.
Sada tek mogu razumjeti Vas problem sa tim predmetima...Dok smo mi studirali misljenje o doticnim je bilo sljedece:

Elvedin Kljuno - freak koji ti nista nije znao objasniti, odnosno vise te zbuni nego li ti pomogne
Marin Petrovic - klasicna ulizica i cak smo pisali peticiju da nam on vise ne drzi vjezbe iz Statike
Dzanko Hajradinovic - ja sam zavrsio fakultet kada je on poceo predavati, ali sam cuo od vecine studenata koji su se sa njim susretali da je obicni supak

Nadam se da ces imati priliku da ti profesorica Dunja Maritnovic predaje jedan predmet, jer to je profesor za 10. Uvijek je spreman pomoci i objasniti ukoliko ti nesta nije jasno.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 sep 2015, 15:37

pride_of_merseyside je napisao/la:Isto k'o da diploma i dobra ocjena znače neznanje. Sad će ispasti da je bolje nemati diplomu nego imati. :crazy: :P
To ti je logika, odnosno moto svih propalih studenata. :mrgreen:

"Vidi onog lopova sa diplomom, štela 100%. Ja bolji od njega u osnovnoj bio, i sad on kao zna nešto :puke: " :mrgreen:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 sep 2015, 15:40

Donnie Darko je napisao/la:
To ti je logika, odnosno moto svih propalih studenata. :mrgreen:

"Vidi onog lopova sa diplomom, štela 100%. Ja bolji od njega u osnovnoj bio, i sad on kao zna nešto :puke: " :mrgreen:
Jes', jes', eno i Gates jučer to na kafi govori za onog štrebera Obamu :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 11 sep 2015, 15:45

Paviljon 7. Rio, kakav je taj dio Bjelava? :P

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 sep 2015, 15:47

Otelo je napisao/la:Paviljon 7. Rio, kakav je taj dio Bjelava? :P
Najbolji si paviljon dobio, jesi tražio sa nekim koga znaš da budeš cimer ili su te oni rasporedili :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 11 sep 2015, 15:50

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Paviljon 7. Rio, kakav je taj dio Bjelava? :P
Najbolji si paviljon dobio, jesi tražio sa nekim koga znaš da budeš cimer ili su te oni rasporedili :)
Ma dobio sam neku dvojicu što idu na građevinu :P

Samo mi reci jel net ima u sobama ili se dogovoriš sa nekom kompanijom da oni priključe?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: VensanKasel i 17 gostiju.