Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
14%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
19
33%
4) St.Pauli
12
21%
5) Mainz
9
16%
6) Augsburg
8
14%
7) Union Berlin
2
3%

Ukupno glasova: 58

harishp
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la harishp » 10 maj 2010, 19:20

E bas si boldiran :lol: :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 10 maj 2010, 19:20

@Bjeljinac

Da li skupljas Panini slicice?

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 maj 2010, 19:22

cole-ch je napisao/la:@Bjeljinac

:mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 10 maj 2010, 19:43

Bijeljinac je napisao/la:
cole-ch je napisao/la:@Bjeljinac

Skuplja moje najmladje dijete, sto hoces da se razmjenjujete?
Pa moze, razmena ili tapke. :D

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 10 maj 2010, 20:05

Bijeljinac je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Oni koji nisu bili u Sinsheimu ne mogu govoriti o Hoffenheim .Infrastrukturu koju ima ovaj klub posjeduje još 5-6 klubova u svijetu.Da ne pričam o skautingu,omladinskom pogonu itd.Neki bi se prvo trebali informisati pa onda pisati u ovoj temi.Provale koje izvaljuje gospon iz Bijeljine su za rubriku "Vjerovali ili ne".
Ne igra samo infrastruktura fudbal, nego i igraci, a fakat je da se ekipa kadrovski ljetos nije adekvatno popunila kako bi ponovila rezultat iz 2008/09. Pa zar i sam Rangnik nije kukao mjesecima kako ne osjeca apsolutnu podrsku uprave po pitanju pojacanja. Naravno zna da gazda ima pare, a kao trener je najslabija karika u timu, kod losijih rezultata on je najugrozeniji, nije samo slucaj u Hofenhajmu.
Ili sam ja pogrijesio u opasci, posto se Hofenhajm plasirao u Ligu Evrope :? Prije bi to bilo za doticnu rubriku, jer tvoj komentar istina ne ide ni u jednu rubriku, nego u narodnu uzrecicu 'ja drumom, a ti sumom'. Ne bude li pojacanja nema nista od gornjeg doma, to sam i ranije govorio, na kraju krajeva se i obistinilo kada je u pitanju tek zavrsena sezone, a zato sam dobio osebujne kritike koje su se na kraju pokazale kao pucanje corcima u prazno, i ne vazi samo u slucaju Hofenhajma, ima jos takvih primjera u bundesligi.
To je bilo i očekivano sobzirom da je njihov vlasnik Dietmar Hopp prošle godine usljed recesije izgubio 2 milijerda eura.Pojačanja će svakako biti mladih i super talentovanih igrača , a nikako super zvijezda jer to nije njihov plan.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 10 maj 2010, 20:22

@harishp: sta bi s onim ogbasi ;) ? sjecam se njega kad je on i john obi mikel igrali za lyn u norveskoj ligi, ovaj ogbasi je tad bio prejak

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 maj 2010, 20:35

steve-o je napisao/la:@harishp: sta bi s onim ogbasi ;) ? sjecam se njega kad je on i john obi mikel igrali za lyn u norveskoj ligi, ovaj ogbasi je tad bio prejak
Mislis na Chinedu Obasija.On je igrao u lynu dvije sezone dok nije presao u Hoffenhaim.
Opet je tek u zadnjih par kola se oporavio od povreda koje gu zezale.Prvo na pocetku sezone pa onda poslije Africkog kupa.
Tip kad je zdrav kompletniji je i ubitacniji i od onog Eduarda.Samo ovaj ima Brazilski stembilj a Obasi Nigerijski..
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 10 maj 2010, 20:37

harishp je napisao/la:
steve-o je napisao/la:@harishp: sta bi s onim ogbasi ;) ? sjecam se njega kad je on i john obi mikel igrali za lyn u norveskoj ligi, ovaj ogbasi je tad bio prejak
Mislis na Chinedu Obasija.On je igrao u lynu dvije sezone dok nije presao u Hoffenhaim.
Opet je tek u zadnjih par kola se oporavio od povreda koje gu zezale.Prvo na pocetku sezone pa onda poslije Africkog kupa.
Tip kad je zdrav kompletniji je i ubitacniji i od onog Eduarda.Samo ovaj ima Brazilski stembilj a Obasi Nigerijski..
to je taj. gledao sam ga malo kad je igrao za nigeriju na ANC, nije uopste tad bio los, cak se bolje pokazao od recimo yakubu-a...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 maj 2010, 20:46

Pa fakticki ova tri cetiri zadnja meca sto je Hoffenhaim pobijedio ili odigrao nerijeseno i tako zaebao Subotica :mrgreen: ;) za LS a malo falilo i Stutgarta kao sto je i HSV dohakao.I jeste uveliko njegova zasluga.
Jer se konacno vratio zdrav i odmah se napredak uoci.Brz je a dobro spara i nabacuje sa strane ili sredine.isto tako zna i umociti dosta puta.
On,Ba i Vedo kad su zdravi sami se sebe boje u napadu a kamoli protivnici. :mrgreen:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 10 maj 2010, 20:52

harishp je napisao/la:Pa fakticki ova tri cetiri zadnja meca sto je Hoffenhaim pobijedio ili odigrao nerijeseno i tako zaebao Subotica :mrgreen: ;) za LS a malo falilo i Stutgarta.I jeste uveliko njegova zasluga.
Jer se konacno vratio zdrav i odmah se napredak uoci.
On,Ba i Vedo kad su zdravi sami se sebe boje u napadu a kamoli protivnici. :mrgreen:
ma bit ce sigurno bolje iduce sezone za hoffu, zdrav obasi i vedo odlican tandem ;) a mali nevenko se us.ere svaki put kad vidi vedu ili dzeku, a nije ni cudo kad covjek pomisli kako su ga vozali njih dvojica :lol: :lol:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 maj 2010, 21:04

Hoop mora napraviti rezove.
Kao prvo pojacati klupu.Togo Princ,Maiqousel,Vukcevici kurcevici palcevici nisu cestito ni za klupe.
A kamoli da mjenjaju ove o kome govorimo.
Mozda cak i Ragnicka promijeniti.nije on los ali postoji cinjenica da ne zna napraviti taktiku u slucaju da fali jedan ili dva igraca.Spetlja se kao i ovi sa klupe.
Znaci nova krv za kompletnu klupu.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 maj 2010, 21:06

@Haris
Sad sam čitao na ****(prijašnji DSF), da je neki novi lik u igri, a da će Ragnick napustiti kormilo. Eh sad, koliko je to tačno, ne bih znao. Pisali su i za Houliera i preuzimanje Wolfsburga, pa opet ništa. Mada, čisto sumnjam i da je neko drugi bio umjesto Ralpha da bi bio konkurentniji sa onakvom ekipom i onakvim pehovima sa povredama.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 maj 2010, 21:15

Govorili su o promjeni menadjera Jan Scnidelmeiser koji se zasitio i poceo gubiti konce.
Iako im nacin rada bio odlican.Mlade igrace do tada nepoznate i skoro sve i jedan igrac iz stranih zemalja je poslije toga reprezentativac svoje zemlje.Plus jos i par domacih reprezentativaca elfovaca.
Ragnick je kao biva uzeo par dana da on razmisli iako on nema sta razmisljati. :mrgreen:
Jer zna se ko razmislja o racunu onaj ko ga i placa Hoop. 8-)
To su ti rezovi koje vjerovatno i spremaju.Sta ce biti znat ce se za koji dan.
P.S nagadjanja kazu da se pricalo o Thomas von Hessenu.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

bistrikboy
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la bistrikboy » 10 maj 2010, 23:13

Posto je Kicker objavio svojih idealnih 11 protekle sezone,s kojim se ja bas i ne slazem,pokusacu sastaviti i svoju idealnu 11-torku:

-----------------------Neuer---------------------------

Lahm---------Bordon-------Hyppia--------Howedes

Robben--------Kroos-------Schweinsteiger----Ozil

----------------Dzeko-------Kuranyi-----------------

Ukratko cu i objasniti svoj izbor.Neuer je ove godine izrastao u onog tipa golmana kakav je bio i Kahn,dominantan,arogantan ali i ponekad i sklon kiksevima,Lahm je svjetska klasa,Bordon odigrao kapitenski i crveni u utakmici protiv Bayerna te njegovo neigranje u Hanoveru odlucilo o prvaku,Hyppia dugo vremena davao sigurnost Bayerovoj omladini,Howedes je samo jedan od 5-6 mladih odbrambenih igraca koji su ove godine bili dosta dobri (Hummels,Badstuber,Boateng,Aogo,Contento...)kuca i na vrata reprezentacije Njemacke,Robben kao i Lahm svjetska ekstraklasa,Kroos je bio glavni i najbolji igrac Bayera ove godine,slijedece godine kod LvG ce imati tezi posao ali ako zeli postati jedan od temelja nove Njemacke reprezentacije mora i tu prepreku savladati,Scweinsteiger je ove godine odigrao najbolju sezonu u karijeri,konacno je pronasao "svoju" poziciju i na njoj je među najboljima na planeti,Ozil je momak koji ima "ono nesto",moze sam rijesiti utakmicu,nakon male krize poslije nove godine je ponovo u formi,bice bitna karika na SP-u,Dzeko je ne samo najbolji strijelac vec i najkorisniji igrac lige,te prvi nakon Kirstena koji je u dvije uzastopne sezone postigao vise od 20 golova,Kuranyi je bio glavni igrac Magathovog sistema,postao je pravi radnik,prava je steta sto napusta BL.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 11 maj 2010, 13:01

Početak rješenja svih problema za Hoff je prodaja Carlosa Eduarda, za kojeg, usput, mogu da klepe dobre novce. Frajer je totalno netimski igrač a uz to je i najveća zvijezda kluba, pa mu Ragnick praktično daje odriješene ruke. Ne može ekipa pravilno funkcionisati sa takvim igračima.

U ekipi se mora naći mjesta za Ibiševića, Obasija i Dembu Ba. Kada igraju njih trojica zajedno, to je sasvim druga ekipa. Isto tako, i ova trojica moraju poraditi na timskoj igri i podređivanju vlastitih sujeta interesu kluba. Salihović mora biti oprezniji sa startovima, onim bespotrebnim, omakne mu se često.

Zadnja linija i nije tako loša.

Dakle, po meni, trebali bi prodati par igrača: Eduardo, Maicosuel, Vukčević, Togoe (ako ih ko bude htio) a za dobijeni novac kupiti 2 kvalitetna igrača, oba u sredini terena.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 11 maj 2010, 18:40

McLaren novi trener Wolfsburga? Ovo je jaaaaaaaako zanimljivo. :D
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 maj 2010, 19:31

Trasimaco je napisao/la:McLaren novi trener Wolfsburga? Ovo je jaaaaaaaako zanimljivo. :D
ja se bas pitam kako ce se on u wolfsburgu snaci...jako nedefinisan trener, s engleskom dozivio blamazu kao selektor, tad su ga mediji pojeli, pobjegao u holandiju i osvoji titulu i to ispred psv-a, ajaxa....zanimljivo...nisam sto posto siguran, niti bi sad mogao reci sta bi mogao napravit s wolfsburgom....al mogao bi proc ko fred rutten sa schalkeom, dosao kao prvak holandije i ubrzo i otisao, nije cak ni cijelu sezonu izdrzao....al mozda mcLaren nesto i napravi ipak ovu titulu koju je osvojio s malim twenteom treba cijenit
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 maj 2010, 19:51

effe_sa je napisao/la:
Trasimaco je napisao/la:McLaren novi trener Wolfsburga? Ovo je jaaaaaaaako zanimljivo. :D
ja se bas pitam kako ce se on u wolfsburgu snaci...jako nedefinisan trener, s engleskom dozivio blamazu kao selektor, tad su ga mediji pojeli, pobjegao u holandiju i osvoji titulu i to ispred psv-a, ajaxa....zanimljivo...nisam sto posto siguran, niti bi sad mogao reci sta bi mogao napravit s wolfsburgom....al mogao bi proc ko fred rutten sa schalkeom, dosao kao prvak holandije i ubrzo i otisao, nije cak ni cijelu sezonu izdrzao....al mozda mcLaren nesto i napravi ipak ovu titulu koju je osvojio s malim twenteom treba cijenit
Rutten nije bio prvak s Twenteom, vec je bio drugi na tabeli koliko se ja sjecam. Stvarno sada ne znam sto vecina Vas spominje Englesku i to njihovo ispadanje. Covijek je veoma odlican trener koji je s M`Borom to dokazao, bili su uvijek u sredini tabele, igrali polufinale kupa, finale Kupa Uefa, zatim bio izbornik jedne Engleske, onda otisao u Holandiju i od jedan mali klub doveo na najveci nivo, i to ipred PSV-a, Feynoorda, Ajaxa, AZ-a koje su po meni jace ekipe od Twente-a. Jedina mana u Njemackoj cemu biti sto samo poznaje Engleski jezik, i kada bi Wolfsburg doveo jednog pomocnika koji govori Engleski i Njemacki (npr. Markus Babbel) to bih bila odlicna kombinacija.
A zaboravio sam vec kada smo kod te Engleske, da je covijek koji je u Nedjelju drzao govor na Marienplatzu dozivio isto s Holandijom 2002.godine.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 12 maj 2010, 20:08

Meni je McLaren u ovom slucaju zanimljiv samo zbog jedne stvari, a to nije uspjeh Wolfsburga.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 12 maj 2010, 20:36

Trasimaco je napisao/la:Meni je McLaren u ovom slucaju zanimljiv samo zbog jedne stvari, a to nije uspjeh Wolfsburga.
Mislis da moze kumovati dolasku Dzeke u United :?
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Amirutah1988 i 12 gostiju.