FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ma nemaju ljudi pojma o fudbalu ako cemo realno i pisu kako vecina pise jer pogledaju vrlo malo utakmica. Samo neznalica moze reci da lose igra. Istina je da proslu tekmu bio najlosiji ali ne moze se tako gledati.
-
Hadzijalagic
- Kontakt:
Proslu tekmu je Amir bio najlosiji po meni od ovih od kojih se ocekuje dobra partija..
BUDI ŽELJO !!!
- MiguelHerrera
- Kontakt:
Puno sreće novom treneru Čapljiću, nadam se da će uspjeti do utakmice unijeti pozitivne energije igračima jer je to u ovoj situaciji najpotrebnije. Svako dobro Odoviću, velikom majstoru.
Vezano za Damira, ne vidim razlog za kritike na njegov račun. Cijela ekipa loše igra. Neki valjda očekuju da on sam nosi cijelu ekipu - da razigrava, presjeca lopte, daje golove,... Po mom mišljenju, Damir odlično obavlja svoj dio posla na terenu, bori se kao lav. Najvažnije od svega je što stalno napreduje u igri, baš zbog toga od njega ove godine i najviše očekujem.
Vezano za Damira, ne vidim razlog za kritike na njegov račun. Cijela ekipa loše igra. Neki valjda očekuju da on sam nosi cijelu ekipu - da razigrava, presjeca lopte, daje golove,... Po mom mišljenju, Damir odlično obavlja svoj dio posla na terenu, bori se kao lav. Najvažnije od svega je što stalno napreduje u igri, baš zbog toga od njega ove godine i najviše očekujem.
Dado je napredovao izuzetno u svim segmentima. Cijela ekipa je solidna, nema tu nekih posebnih rupa, problem je sirina. I sad, naravno, sef struke, koji zasluzuje podrsku, ali ostaje gorcina zbog glupe odluke da se Odovic smjeni. Jos ne mogu da se dohavizam, al' nikako.
Vladi sve najbolje u svakom slucaju. Nase dijete, nasa skola, tu nema greske. Ako je trener karakterom 3% kakav je igrac bio, plave bebe su najebale. Sretno!
Oda nas, odmori, svari ovaj djon, molimo te i sa srecom u daljem radu. Da se opet nekad okupimo u nasoj zajednickoj kuci. Hvala brate!
Vladi sve najbolje u svakom slucaju. Nase dijete, nasa skola, tu nema greske. Ako je trener karakterom 3% kakav je igrac bio, plave bebe su najebale. Sretno!
Oda nas, odmori, svari ovaj djon, molimo te i sa srecom u daljem radu. Da se opet nekad okupimo u nasoj zajednickoj kuci. Hvala brate!
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.
Nastavice se...
Nastavice se...
Sad se vec moze reci da je ovo bio totalno netaktican potez uprave. Dali su vjetra u ledja svojim dusmanima a bili su ih sabili u cosak. Strah me da ce sve dobro sto se uradilo i ono sto je poceto pasti u vodu. Najgore od svega sto kod nas postoje uvijek neke struje. Nije vise Oda u pitanju u pitanju je u kakvom je stanju Zeljo. I ko mu sve o glavi radi. Mi kao navijaci smo blijedi posmatraci kao sto je bio slucaj i dosta puta do sada nakon nekoliko godina zalicemo za propustenom prilikom i ljudima. Iskreno se nadam da ce imati snage da se izbore sa ovim i da ce nastaviti sa radom. U protivnom mi se kao klub vracamo na pocetno stanje i za par godina cemo se opet pitati kako imamo dugove i zasto ne mozemo dovesti najbolje igrace ove lige.
Sto se tice Capljica on je nas i ne treba sve ovo nevativno prebacivati njemu. Njemu treba dati podrsku kakvu je i Oda imao. Njemu je jos teze preuzima "tudju ekipu" ekipu koju ne poznaje sa kojom nije prosao pripreme. Tesko da moze ista radikalno promjeniti po bilo kom pitanju moze eventualno donijeti pocetni pozitivni sok. Za bilo sta potreban je duzi period i mnogo rada.
Ja bi stvari postavio drugim redoslijedom Oda je i sve da su mu htjeli dati otkaz morao ostati do zime. Imao bi dovoljno vremena da nadjes adekvatnu zamjenu novi trener bi prosao pripreme sa ekipom doveo po potrebi sebi igrace. Ovako me strah da potrosimo Capljica uzalud jer tesko ce napraviti veliki korak naprijed.
Sto se tice same ekipe u velikim smo problemima svi nasi mladi igraci su preumorni oni od prosle zime nisu imali odmora i to se vidi na njima. Memija, Dado, Amir su motor ekipe ali motor koji radi vec godinu bez gasenja. Uz njih mi imamo dobrih igraca Kosorica, Bogdanovica, Blagojevica, Djelmica, Antolovica, Tijaga zatim Stokica koji je dobar ali ga moramo cekati zadnju se trudio dosta vise budi se ali svi znamo da je dobar moramo ga istrpiti dok se ne uklopi. Ostatak je bledunjav nedorecen i lose selektovan premalo je igraca ozbiljnih za nesto vise i upravo to zamjeram Odi zasto nisi sve stavio pod pritisak da ti treba jos igraca kvalitetnih nego si govorio da si zadovoljen igracima sada da bilo sta kaze nema tezenu jer ce biti da pere sebe. Odavno sam upozoravao da se lose radi u sportskom dijelu narocito sa dovodjenjem igraca pa i disciplinom. Ne moze Oda nikako sam snositi odgovoronst jer ce sa Capljicem efekat biti isti nama treba SD u pravom smislu rijeci ne pokusaj koji nema nikakvu udgovornost radi cijeg se nerada kola lome na treneru. Ako neko prima platu za nesto red je da ima i odgovornost isto kao i igraci na terenu.
S obzirom da je vec kasno za dovodjenje igraca jer sve sto valja je naslo klub nas sportski dio kluba je cekao da neko sam dodje i ponudi se
mozda da da jos para da igra. Apsolutno sam ubjedjen da smo samo malo bili azurni ustvari da smo ista pokusali sada bi imali ekipu kako treba sa popunjenim pozicijama bili smo previse staticni ustvari nismo mrdnuli klincem.
Kako je za sve kasno nije kasno za dobru analizu samo ne znam ko ce je napraviti trener koji je tu dva dana, SD koji blage veze nema i nije SD ili neki ekonomista iz uprave koji veze nema sa igracima i fudbalom a pokusava se praviti pametan.
Ja bi prvo pronasao SD uradio analizu igrackog kadra spremio se za iduci prelazni rok i pokusao spasiti sta se spasiti da a unaprijed bi halalio sezonu jer mi u ovom trenutku plasman u evropu izgleda kao da bi osvojili ligu prvaka. Moje neko misljenje neko se moze slagati sa ovim ili ne ali ja mislim tako bez strateskog rada i dugorocnog planiranja nema pravog uspjeha. U prilog tome ide da sve ekipe koju su uzele titule nakon toga su krahirale jer je bilo daj da uzmem titulu. Nek nam je dragi Bog na pomoci ali ja od ove sezone ne ocekujem vise nista osim toga da ne ispadnem.
Sto se tice Capljica on je nas i ne treba sve ovo nevativno prebacivati njemu. Njemu treba dati podrsku kakvu je i Oda imao. Njemu je jos teze preuzima "tudju ekipu" ekipu koju ne poznaje sa kojom nije prosao pripreme. Tesko da moze ista radikalno promjeniti po bilo kom pitanju moze eventualno donijeti pocetni pozitivni sok. Za bilo sta potreban je duzi period i mnogo rada.
Ja bi stvari postavio drugim redoslijedom Oda je i sve da su mu htjeli dati otkaz morao ostati do zime. Imao bi dovoljno vremena da nadjes adekvatnu zamjenu novi trener bi prosao pripreme sa ekipom doveo po potrebi sebi igrace. Ovako me strah da potrosimo Capljica uzalud jer tesko ce napraviti veliki korak naprijed.
Sto se tice same ekipe u velikim smo problemima svi nasi mladi igraci su preumorni oni od prosle zime nisu imali odmora i to se vidi na njima. Memija, Dado, Amir su motor ekipe ali motor koji radi vec godinu bez gasenja. Uz njih mi imamo dobrih igraca Kosorica, Bogdanovica, Blagojevica, Djelmica, Antolovica, Tijaga zatim Stokica koji je dobar ali ga moramo cekati zadnju se trudio dosta vise budi se ali svi znamo da je dobar moramo ga istrpiti dok se ne uklopi. Ostatak je bledunjav nedorecen i lose selektovan premalo je igraca ozbiljnih za nesto vise i upravo to zamjeram Odi zasto nisi sve stavio pod pritisak da ti treba jos igraca kvalitetnih nego si govorio da si zadovoljen igracima sada da bilo sta kaze nema tezenu jer ce biti da pere sebe. Odavno sam upozoravao da se lose radi u sportskom dijelu narocito sa dovodjenjem igraca pa i disciplinom. Ne moze Oda nikako sam snositi odgovoronst jer ce sa Capljicem efekat biti isti nama treba SD u pravom smislu rijeci ne pokusaj koji nema nikakvu udgovornost radi cijeg se nerada kola lome na treneru. Ako neko prima platu za nesto red je da ima i odgovornost isto kao i igraci na terenu.
S obzirom da je vec kasno za dovodjenje igraca jer sve sto valja je naslo klub nas sportski dio kluba je cekao da neko sam dodje i ponudi se
Kako je za sve kasno nije kasno za dobru analizu samo ne znam ko ce je napraviti trener koji je tu dva dana, SD koji blage veze nema i nije SD ili neki ekonomista iz uprave koji veze nema sa igracima i fudbalom a pokusava se praviti pametan.
Ja bi prvo pronasao SD uradio analizu igrackog kadra spremio se za iduci prelazni rok i pokusao spasiti sta se spasiti da a unaprijed bi halalio sezonu jer mi u ovom trenutku plasman u evropu izgleda kao da bi osvojili ligu prvaka. Moje neko misljenje neko se moze slagati sa ovim ili ne ali ja mislim tako bez strateskog rada i dugorocnog planiranja nema pravog uspjeha. U prilog tome ide da sve ekipe koju su uzele titule nakon toga su krahirale jer je bilo daj da uzmem titulu. Nek nam je dragi Bog na pomoci ali ja od ove sezone ne ocekujem vise nista osim toga da ne ispadnem.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Ima li novi trener Uefa A licencu, kako se to moze saznati ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Čapljić ima A licencu
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga?
Fin intervju sa Vladom Capljicem dok je vodio Srem, izmedju ostalog spominje pred kraj kako bi volio da radi u velikim klubovima ex. Yu Zeljo - Partizan - Dinamo, na kraju mu se i ispuni
http://www.kladionicasoccer.com/vest/?s ... bal-ponosi
Da li se zna otprilike na sta gospoda planira potrositi ova dva miliona i nesto maraka? naravno uz redovne troskove, koji racun i dug?
Ako na zimu dio novca ne uloze u igracki kadar komotno mogu po strik pa na jedan od reflektora jer nikada slabiji igracki kadar od poslije rata pa do danas nismo imali.
Da li se zna otprilike na sta gospoda planira potrositi ova dva miliona i nesto maraka? naravno uz redovne troskove, koji racun i dug?
Ako na zimu dio novca ne uloze u igracki kadar komotno mogu po strik pa na jedan od reflektora jer nikada slabiji igracki kadar od poslije rata pa do danas nismo imali.
Trenutno raspolazu samo sa parama od prve rate za Bajica.KGB je napisao/la:Fin intervju sa Vladom Capljicem dok je vodio Srem, izmedju ostalog spominje pred kraj kako bi volio da radi u velikim klubovima ex. Yu Zeljo - Partizan - Dinamo, na kraju mu se i ispuni![]()
Ne znam kakva dva miliona spominjes.
Govorim u globalu o ukupno nekih dva miliona i nesto od karata i TV. prava, prodaje Kvesica i Bajica, i prihoda od UEFE 625.000 eura tu i tamo pare od transfera Dzeke 3% (nepoznato) dakle koliko vidim cekaju pare od UEFE i ako sada raspolzau sa ostatkom para , odmah su umali pare od od karata i TV. prava a zatim i Kvesica i Bajica i opet nedovoljno da se dovede makar jedan igrac u vidu pojacanja, neznam stvarno 
- SarajlijaTM
Re: RE: Re: FK Željezničar
Popravio se,nije vise tako kao sto pricas,a bilo je.Harrison je napisao/la:Dijete u hodalici bi se brze kretalo po terenu od tog vaseg Dade kojeg toliko hvalite. A da ne pricam o duelima...
Trci,ima ga svugdje,a znao je biti jedan od najboljih
Šta misliš jesu li možda morali plaćati putovanja za Maltu, Mađarsku, Belgiju? Jesu li plaćali korištenje stadiona, zaštitare? Ostali troškovi? To je vjerovatno sve džabe bilo.KGB je napisao/la:Govorim u globalu o ukupno nekih dva miliona i nesto od karata i TV. prava, prodaje Kvesica i Bajica, i prihoda od UEFE 625.000 eura tu i tamo pare od transfera Dzeke 3% (nepoznato) dakle koliko vidim cekaju pare od UEFE i ako sada raspolzau sa ostatkom para , odmah su umali pare od od karata i TV. prava a zatim i Kvesica i Bajica i opet nedovoljno da se dovede makar jedan igrac u vidu pojacanja, neznam stvarno
DRUG NEBI TI PUNCA
bagrcavi je napisao/la:Šta misliš jesu li možda morali plaćati putovanja za Maltu, Mađarsku, Belgiju? Jesu li plaćali korištenje stadiona, zaštitare? Ostali troškovi? To je vjerovatno sve džabe bilo.KGB je napisao/la:Govorim u globalu o ukupno nekih dva miliona i nesto od karata i TV. prava, prodaje Kvesica i Bajica, i prihoda od UEFE 625.000 eura tu i tamo pare od transfera Dzeke 3% (nepoznato) dakle koliko vidim cekaju pare od UEFE i ako sada raspolzau sa ostatkom para , odmah su umali pare od od karata i TV. prava a zatim i Kvesica i Bajica i opet nedovoljno da se dovede makar jedan igrac u vidu pojacanja, neznam stvarno
Jok mi smo Zeljo nama je sve djaba
normalno da jesu ali jelli barem ostalo nesto? da se kvalitetno nesto uradi? ovako ce sve izlapiti, potrositi nista kvalitetno uraditi i napraviti, drugi bi dio tih para potrosili na pomenute troskove i dio ulozili u igracki kadar, kako stvari stoje sjebat ce se pare i ove kao i sve ostale prije, ostat ce nam isti igracki kadar ovakav kakav je, a reci pare smo potrosili na dugove, toga se ja bojim.
Najveci dio zarađenih para ide na izmirenje postojecih i prijašnjih obaveza. Prije par dana smo dobili informaciju kako je 110 000 uplaceno Zavodu PIO da bi se neki radnici mogli poslati u penziju. Svi bi mi voljeli da su se za te pare dovela dva kvalitetna igraca ali sta smo s tim postigli imali bi iste troskove i onda sebi nametnuli jos vece na osnovu ovih zaposlenika.
Ovako misljenja sam da ce vecina para koja je zaradjene odmah od evrope ici na dio dugovanja a tek kada legnu pare od Evrope krajem godine da ce se onda u prelaznom roku pokusati nesto uloziti u igracki kadar.
Samo jedno znam ako slijedece godine ne izadjemo u Evropu e onda nam se tek crno pise jer nece biti tolikog priliva sredstava kao ove godine, gdje smo od UEFE zaradili 620 000 Eura, pa zatim prodaja Kvese i Baje pa onda ulaznice i TV prava. Sto znaci ova kalendarska godina nam je prekretnica da se rijesimo dijela duga i da na zimu ojačamo igracki kadar za nastavak sezone
Ovako misljenja sam da ce vecina para koja je zaradjene odmah od evrope ici na dio dugovanja a tek kada legnu pare od Evrope krajem godine da ce se onda u prelaznom roku pokusati nesto uloziti u igracki kadar.
Samo jedno znam ako slijedece godine ne izadjemo u Evropu e onda nam se tek crno pise jer nece biti tolikog priliva sredstava kao ove godine, gdje smo od UEFE zaradili 620 000 Eura, pa zatim prodaja Kvese i Baje pa onda ulaznice i TV prava. Sto znaci ova kalendarska godina nam je prekretnica da se rijesimo dijela duga i da na zimu ojačamo igracki kadar za nastavak sezone
damirc je napisao/la:Najveci dio zarađenih para ide na izmirenje postojecih i prijašnjih obaveza. Prije par dana smo dobili informaciju kako je 110 000 uplaceno Zavodu PIO da bi se neki radnici mogli poslati u penziju. Svi bi mi voljeli da su se za te pare dovela dva kvalitetna igraca ali sta smo s tim postigli imali bi iste troskove i onda sebi nametnuli jos vece na osnovu ovih zaposlenika.
bez evrope nema ničega. pa makar te nabili nogom u prvom kolu.
Neka se uprava nabije nogom ako od ovih para ne realizuju dugove i potrazivanja, a da trebaju pojacanja to je neminovno.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Pa to ja govorim, istrpiti jos ovu sezonu, a od slijedece nema izgovora ni za sta, zbog trenutnog preusmjeravanja vecine finansijskih sredstava na dugove i potrazivanja trpi igracki kadar i sami rezultati a zatim i posjeta na utakmicama, da smo u vrhu tabele, prvi i da bjezimo drugoplasiranom pet sest bodova nikoga skoro nebi zanimalo stanje oko finansija, u upravi, relacijama i sl.Elegant je napisao/la:Neka se uprava nabije nogom ako od ovih para ne realizuju dugove i potrazivanja, a da trebaju pojacanja to je neminovno.
Ali logicno i sasvim normalno da i neko bude odgovoran za neke stvari u slucaju negativnog ishoda u svemu pomenutom.
Olimpic se, jednostavno, mora pobijediti da bi se malo smanjile tenzije. Ne smijem ni pomisliti kakav bi to bio pritisak ako bi se kiksalo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.