Eurobasket 2015

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Interista
Kontakt:

Re: Eurobasket 2015

Post Postao/la Interista » 13 sep 2015, 23:24

filip13 je napisao/la:
Interista je napisao/la:Steta za Gruziju iako sam gledao zadnjih 3-4 minuta ipak derbi je derbi :D Vidim Maciulis rekord karijere 34 poena sreca za Litvu sto je bio raspolozen inace tesko bi ovdje nesto mogli pogotovo sto je Valanciunas izdominiran

Edit:Mirsad je Eminin brat samo ne znam cemu taj zakon turski da kod uzimanja pasosa moras ime mjenjati prodajes svoj identitet za mrve

preldzic nije mijenjao prezime
Samo ne znam po kom osnovu je on zadrzao znam da Pars i Dal su morali kao i Mrsic pred kraj kad je uzeo pa je Demir Kan

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 13 sep 2015, 23:30

Sta je do sada pokazao Andrea Bargnani, sa povredom bi pojacao Italiju :mrgreen:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 13 sep 2015, 23:33

Interista je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
Interista je napisao/la:Steta za Gruziju iako sam gledao zadnjih 3-4 minuta ipak derbi je derbi :D Vidim Maciulis rekord karijere 34 poena sreca za Litvu sto je bio raspolozen inace tesko bi ovdje nesto mogli pogotovo sto je Valanciunas izdominiran

Edit:Mirsad je Eminin brat samo ne znam cemu taj zakon turski da kod uzimanja pasosa moras ime mjenjati prodajes svoj identitet za mrve

preldzic nije mijenjao prezime
Samo ne znam po kom osnovu je on zadrzao znam da Pars i Dal su morali kao i Mrsic pred kraj kad je uzeo pa je Demir Kan
Pa bilo mu je ono tursko ç na kraju prezimena mislim, tako da je promijeni :D samo sto mu lici na tursko prezime pa nije morao bas skroz mijenjat :mrgreen:
This time next year we'll be millionaires.

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 13 sep 2015, 23:34

Preldzic nije mjenjao prezime jer je možda mogao ga provući kao Tursko, a i ime mu je "Tursko" tako da je vjerovatno na tu foru provukao.

Mada bi mu ljepše bilo da je uzeo recimo Guzlan Pakašoglu
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 13 sep 2015, 23:38

FaraonTM je napisao/la:
Negdje sam čuo da je Turkoglou brat Emine Jahović :D :mrgreen:
Slabo si čuo. Mirsad Türkcan je brat Emine Jahović.
Turkoglu, Erden, Ašik, Arslan i Guler su porijeklom iz Sandžaka.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 13 sep 2015, 23:52

SGD53 je napisao/la:Mada bi mu ljepše bilo da je uzeo recimo Guzlan Pakašoglu

Možda je bolje, što reče @dantes, Piçkoglu. Originalnije je.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 13 sep 2015, 23:55

SGD53 je napisao/la:Preldzic nije mjenjao prezime jer je možda mogao ga provući kao Tursko, a i ime mu je "Tursko" tako da je vjerovatno na tu foru provukao.

Mada bi mu ljepše bilo da je uzeo recimo Guzlan Pakašoglu
Sve mogu da razumijem ali njega i Nihada nikad necu uspjeti

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 13 sep 2015, 23:57

Bosniacum Lilium je napisao/la: Sumnjam da zna rijeci naseg :mrgreen:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
[youtube][/youtube] :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 sep 2015, 00:15

bidne :tokralju:

slušaj... :tokralju:

Kako ga brat zadaje. Bolje prica od one moje familije tamo koja ne zna "A" bosanskog :think:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 14 sep 2015, 00:38

Sad gledam snimak Hrvata i Čeha i mogu reći da mi je žao Perasovića iako ima ovdje dosta i njegove krivice.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 14 sep 2015, 01:13

Tunišanin taksijem odveo "orlove" – u svoj stan!

Posle šetnje centrom Lila, Kalinić, Raduljica i Erceg zaustavili su taksi, ali ih je Tunišanin odveo kod sebe kući!
Slobodno veče koje su od selektora Aleksandra Đorđevića dobili posle izborenog plasmana u četvrtfinale Eurobasketa, naši sjajni košarkaši Nikola Kalinić, Miroslav Raduljica i Zoran Erceg iskoristili su za šetnju centrom Lila.

Kako se šetnja odužila, a noge otežale, odlučili su da zaustave taksi na putu ka hotelu, ali – završili su u domu srdačne i gostoljubive porodice. Jednostavno, oduševljenog taksistu, inače Tunišanina poreklom, nisu mogli da odbiju.

Insistirao je, i naš trio je pristao da svrati u njegov dom. Ljubaznom gospodinu i njegovoj porodici ukazali su čast, a njima je uzvraćeno gostoprimstvom - kolačima i kafom.
Jako lepa slika, koju je Kalinić podelio sa pratiocima na Instagramu.

slika
Kakvi carevi :mrgreen:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Gunner4
Kontakt:

Re: $: RE: Re: Eurobasket 2015

Post Postao/la Gunner4 » 14 sep 2015, 05:49

legenda reala je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la: Sumnjam da zna rijeci naseg :mrgreen:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=eucsy_pNP-8[/youtube] :mrgreen:
Prica bolje nego onaj nesrecni Englez Aleksandar Karadjardjevic.

Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 sep 2015, 07:22

filip13 je napisao/la:tesko da je neko ovo ocekivao

ja igrao dvicu na Čehe i dobio kvotu 3,5 :kafa:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 sep 2015, 07:41

tuzlak1987 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:na rts nazvase duska ivanovica njihovim,srbijanskim trenerom
On je Crnogorac, ucestvovao u kampanji za nezavisnu CG..
kao i filip vujanović predsjednik srbin a nezavisan.. crnogorci su trenutno zbunjen narod
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 sep 2015, 08:21

i na kraju zbog svadbe samo sam hrvate pogledao... mada opet izgleda da nisam propustio ništa specijalno.

kad već spomenuste turske igrače dosta ih je odavde porijeklom. neki su čak iz sarajeva
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 14 sep 2015, 09:46

Gdje ima izjava Sarica, da Ceska igra kosarku tek nekih 10-15 godina, a Hrvati od pamtiveka? Slovenci na veliko citiraju tu izjavu clana porodice Saric, a nemogu da nadzem, za koji medij je izjavio, i da li je taj statement isitina.

Inace Cesi nositelji nekoliko medalja sa prvenstava starog kontinenta, su importirali kosarku na prostore Slovenije.
dobre guzove ima Belma

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 sep 2015, 09:48

nisam čuo za to
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 14 sep 2015, 10:26

Saric tuguje Jan Vesely :D

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 14 sep 2015, 11:13

Ne znam za tu izjavu, ali otprilike je rekao, da ako ce razmisljati o Cesima, Letoncima i ne znam kime jos, gde su onda ? I da su propali ako ne dobiju Cehe, sto i delimicno jest' tacno.

Mada kada se procita ceo intervju on je vrlo onako dosledan i realan dok prica o Hrvatima, navodi on tu tanku klupu, kratku rotaciju, ali kad pocne da prica o Srbiji kao o nekom "bauku", e onda su Hrvati "ako ne i skuplji tim", whatever that means i da imaju 3 NBA igraca (sto je inace presudno kada je kvalitet u pitanju). Ali kad se dotakao Kalinica, u kontekstu "prosecnog" igraca, mnogo mi je smesno bilo, ali eto, njemu je bitno da je Rudez NBA igrac.

A inace sam ja dosta ocekivao od Hrvata, generalno je ovo dobar skup individualaca, necu reci tim, jer to zaista nisu pokazali. Sem Simona i Bojana koji je na standardnom nivou, svi su debelo podbacili, pogotovo mlade nade Saric i Hezonja, koji izgleda moraju jos puno raditi na sebi. Od Maria sam dosta ocekivao i mozda sam ga malo i precenio, bar njegov trenutni nivo. O Tomicu necu ni da pricam, ono je sramota kako covek igra, za njega je Bradule trenutno Hakeem, a to ni u ludilu ne treba da bude tako, no jest'.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 14 sep 2015, 11:33

Beko je napisao/la:Gdje ima izjava Sarica, da Ceska igra kosarku tek nekih 10-15 godina, a Hrvati od pamtiveka? Slovenci na veliko citiraju tu izjavu clana porodice Saric, a nemogu da nadzem, za koji medij je izjavio, i da li je taj statement isitina.

Inace Cesi nositelji nekoliko medalja sa prvenstava starog kontinenta, su importirali kosarku na prostore Slovenije.
I ja sam to pročitao na teletextu HRT. Vjerojatno je to dao izjavu za radio, ali pozorno slušam i pratim radio i tu njegovu izjavu nisam upratio.
I da, Mi igramo košarku od stoljeća 7 :kafa: Kada su dolazili naši stari, petero braće (trenutno mi blokada u glavi pa se ne mogu sjetiti imena) i sestre Tuga i Buga sa sobom su iz dalekih ukrajinskih stepa nosili košarkašku loptu.
:kafa:
Prva tekma je odigrana u Mursi 928.godine, sa tadašnjim Servima. Naravno, naša lagana pobjeda 9:7.
Zadnja izmjena: dubrava, dana/u 14 sep 2015, 11:35, ukupno mijenjano 1 put.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.