Eurobasket 2015

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

edo07
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Eurobasket 2015

Post Postao/la edo07 » 14 sep 2015, 11:33

Paradajz je napisao/la:Ne znam za tu izjavu, ali otprilike je rekao, da ako ce razmisljati o Cesima, Letoncima i ne znam kime jos, gde su onda ? I da su propali ako ne dobiju Cehe, sto i delimicno jest' tacno.

Mada kada se procita ceo intervju on je vrlo onako dosledan i realan dok prica o Hrvatima, navodi on tu tanku klupu, kratku rotaciju, ali kad pocne da prica o Srbiji kao o nekom "bauku", e onda su Hrvati "ako ne i skuplji tim", whatever that means i da imaju 3 NBA igraca (sto je inace presudno kada je kvalitet u pitanju). Ali kad se dotakao Kalinica, u kontekstu "prosecnog" igraca, mnogo mi je smesno bilo, ali eto, njemu je bitno da je Rudez NBA igrac.

A inace sam ja dosta ocekivao od Hrvata, generalno je ovo dobar skup individualaca, necu reci tim, jer to zaista nisu pokazali. Sem Simona i Bojana koji je na standardnom nivou, svi su debelo podbacili, pogotovo mlade nade Saric i Hezonja, koji izgleda moraju jos puno raditi na sebi. Od Maria sam dosta ocekivao i mozda sam ga malo i precenio, bar njegov trenutni nivo. O Tomicu necu ni da pricam, ono je sramota kako covek igra, za njega je Bradule trenutno Hakeem, a to ni u ludilu ne treba da bude tako, no jest'.
Pogledas sastav Srbije i sastav Hrvatske i sve je jasno...Srbija je amerika za Hrvatsku...ili je ovaj stariji Saric glup ili lik pojma nema o kosarci...on se nasao da potcjenjuje najjacu naciju u kosarci u Europi a ovamo dize u nebo kroate..ne kaze se dzaba ko visoko leti, nisko pada...

Admir_Sa
Kontakt:

Re: Eurobasket 2015

Post Postao/la Admir_Sa » 14 sep 2015, 13:00

Pa nije stariji Šarić puno pogriješio kod tih izjava, ali u košarci je puno bitnije da imaš tim i sistem nego da imaš pojedince, a nikakvog sistema nema. to je razlika između današnje hrv i srb.

za raspad hrvatske na parketu prvo je kriv trener, pa mediji pa igrači, tim nekim redom bi ja to posložio. trener zato što nije znao da sve te dobre individualce ukomponuje u jedan tim koji bi u svakom trenutku znao šta treba da radi. Meni je neshvatljivo da jedan Bilan koji je već 2-3 godine jedan od najboljih igrača aba lige ne može dobiti 5-10 minuta i napraviti se par akcija za njega koje mu odgovaraju. Kod Srbije imaš Teodosića koji jedini ima tu neku slobodu i to je to, on je taj čovjek koji će biti prvi kriv ako se ne odigra dobro, al zato ostali znaju šta im je uloga. Kod Hrvata se taj neki vođa raspe na 3-4 igrača i onda imaš 10 napada gdje svako od njih radi neke nerezonske poteze. Trener je kriv isto što nije od Tomića napravio prednost Hrvatske, ne može neko godinama biti prvi centar Barcelone, a u reprezentaciji da ima mizernu statistiku. Bogdanovića nije koristio kako bi trebao, Šarića isto tako i da dalje ne nabrajam.

Mediji su isto krivi jer su previše napuhali pojedine igrače da su se ovi jednostavno samouništili, Hezonja odigra nekoliko sjajnih utakmica za Barcelonu, biran bude na draftu i odma je igrač koji će donijeti prevagu, pa oni naslovi veliki hendikep će biti ako Mario propusti EB, pa Mario ovo, Mario ono, jednostavno preveliki teret su mu stavili na leđa. Dario Šarić isto, on ove godine u Efesu protiv najboljih ekipa evrope nije baš odigrao puno sjajnih utakmica, a na eurobasketu igra protiv najboljih i odma je on predvodnik, vođa, neko ko će donijeti medalju i slično. Oni igrači o kojima se nije puno pisalo su i najbolje odigrali ovaj EB kod Hrvata. Na trećem mjestu su krivi igrači, al opet kada ispadneš iz sistema ili kada nemaš sistem i individualne greške su česte.

Eh sad kod Srbije su mediji i svi ostali odigrali poptuno drugačiju ulogu, sekunde ne dižući igrače i sve ostale u nebesa. Pa kod njih se prije prvenstva non stop pričalo o slaboj centarskoj liniji, nisu igrali pola godine godinu, kako će se snaći, šta će i slično, a onda dobiješ Raduljicu koji napuni fince, turke...Kuzmića koji sve minute na terenu odradi dobro. A sve to jer je momcima lakše igrati kada ne nose veliki teret na leđima. Pa do prije 2 godine se o Bjelici sekunde nije pričalo o nekoj zvijezdi u usponu, budućem ovom ili onom, a momak mvp eurolige, nba, na eurobasketu se igra sa svima. Da ne govorim o Kaliniću ili Bogdanu. Kakav sistem ima Srbija pokazatelj je i Nedović koji skoro da ništa kvalitetno nije odigrao prošle sezone u valenciji, a evo ga na eurobasketu bolji nego ikad. Znači uloge su fenomenalno raspoređene, a lider je jedan i to je to. Gledano indivudalno uopšte srbije nije jača od hrvatske, al im je sistem i sve ostalo 5 nivoa iznad
nema potpisa

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 sep 2015, 13:04

edo07 je napisao/la:
Paradajz je napisao/la:Ne znam za tu izjavu, ali otprilike je rekao, da ako ce razmisljati o Cesima, Letoncima i ne znam kime jos, gde su onda ? I da su propali ako ne dobiju Cehe, sto i delimicno jest' tacno.

Mada kada se procita ceo intervju on je vrlo onako dosledan i realan dok prica o Hrvatima, navodi on tu tanku klupu, kratku rotaciju, ali kad pocne da prica o Srbiji kao o nekom "bauku", e onda su Hrvati "ako ne i skuplji tim", whatever that means i da imaju 3 NBA igraca (sto je inace presudno kada je kvalitet u pitanju). Ali kad se dotakao Kalinica, u kontekstu "prosecnog" igraca, mnogo mi je smesno bilo, ali eto, njemu je bitno da je Rudez NBA igrac.

A inace sam ja dosta ocekivao od Hrvata, generalno je ovo dobar skup individualaca, necu reci tim, jer to zaista nisu pokazali. Sem Simona i Bojana koji je na standardnom nivou, svi su debelo podbacili, pogotovo mlade nade Saric i Hezonja, koji izgleda moraju jos puno raditi na sebi. Od Maria sam dosta ocekivao i mozda sam ga malo i precenio, bar njegov trenutni nivo. O Tomicu necu ni da pricam, ono je sramota kako covek igra, za njega je Bradule trenutno Hakeem, a to ni u ludilu ne treba da bude tako, no jest'.
Pogledas sastav Srbije i sastav Hrvatske i sve je jasno...Srbija je amerika za Hrvatsku...ili je ovaj stariji Saric glup ili lik pojma nema o kosarci...on se nasao da potcjenjuje najjacu naciju u kosarci u Europi a ovamo dize u nebo kroate..ne kaze se dzaba ko visoko leti, nisko pada...
E sad vec malo pretjerujes. Hrvatska je dosta dobra kada bi se gledalo po pojedincima, istina da je to mozda malo i napuhano, ali Hrvatska godinama ne moze da igra timski. Sreca pa kosarka bas i nije tenis

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 14 sep 2015, 13:13

dubrava je napisao/la:
Beko je napisao/la:Gdje ima izjava Sarica, da Ceska igra kosarku tek nekih 10-15 godina, a Hrvati od pamtiveka? Slovenci na veliko citiraju tu izjavu clana porodice Saric, a nemogu da nadzem, za koji medij je izjavio, i da li je taj statement isitina.

Inace Cesi nositelji nekoliko medalja sa prvenstava starog kontinenta, su importirali kosarku na prostore Slovenije.
I ja sam to pročitao na teletextu HRT. Vjerojatno je to dao izjavu za radio, ali pozorno slušam i pratim radio i tu njegovu izjavu nisam upratio.
I da, Mi igramo košarku od stoljeća 7 :kafa: Kada su dolazili naši stari, petero braće (trenutno mi blokada u glavi pa se ne mogu sjetiti imena) i sestre Tuga i Buga sa sobom su iz dalekih ukrajinskih stepa nosili košarkašku loptu.
:kafa:
Prva tekma je odigrana u Mursi 928.godine, sa tadašnjim Servima. Naravno, naša lagana pobjeda 9:7.
http://sport.hrt.hr/298631/saric-ocito- ... #playvideo

Eto izjave

Cehoslovacka sa 12 medalja na eurobasketima, a Dario misli da igraju zadnjih 10-15 godina :lol: Nije ni cudo sto su izgubili, sa ovakvim razmisljanjem

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 sep 2015, 13:19

Da smo bar izgubili jer smo ih podcijenili ili sto smo napuhani.
Ali ne, popusili smo zato sto je igra bila uzasna, zato sto su nam igraci luzercine, zato sto ih Peras nije dobro pripremio.

Srecom tj. nadam se ide smjena generacije, rjesit se luzera i na Eurobasket 2017 krenut ispocetka, bez ikakvih najava i bilo cega.

Sto se tice prvenstva, do kraja "navijam" za Grke. Iz razloga sto u sportu uvijek volim vidjet dobru obranu nego dobar napad, takav sam (osim u nogometu logicno) :mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

MysticAladin
Kontakt:

Post Postao/la MysticAladin » 14 sep 2015, 13:25

Lillard je napisao/la:Da smo bar izgubili jer smo ih podcijenili ili sto smo napuhani.
Ali ne, popusili smo zato sto je igra bila uzasna, zato sto su nam igraci luzercine, zato sto ih Peras nije dobro pripremio.

Srecom tj. nadam se ide smjena generacije, rjesit se luzera i na Eurobasket 2017 krenut ispocetka, bez ikakvih najava i bilo cega.

Sto se tice prvenstva, do kraja "navijam" za Grke. Iz razloga sto u sportu uvijek volim vidjet dobru obranu nego dobar napad, takav sam (osim u nogometu logicno) :mrgreen:

Ti samo ne voliš Italijane...to je sve! :D

Ondje gdje imaju odličan napad, ti voliš odbranu. Ondje gdje imaju decenijama najbolju odbranu na svijetu, ti voliš napad
I krv svoju za Bosnu moju i život svoj za Juve moj!!!

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 14 sep 2015, 14:56

Pa jugoslovenska škola košarke se izgrađivala na temeljima koje je preuzela od Čehoslovačke i SSSR-a.Od kraja WWII pa tamo negdje do sredine 60-ih godina.Mi smo bili učenici a oni učitelji,i sve novine smo preuzimali upravo od te škole košarke.Zemlje koja igra "tek 10-15 godina" :damn: :facepalm: SFRJ je prvi zapažen rezultat u košarci na EP,ostvarila 61' u Beogradu,kada smo bili srebrni(SSSR u finalu bio bolji 60-53),a u to je vrijeme Čehoslovačka imala 1 tozla(1946),4 srebra(47,51,55,59)2 bronze(35,57).Znači u tom trenutku je omjer bio ČSSSR 7-1 SFRJ kada su medalje sa EP u pitanju.(Prije 55 godina).

Od tada su se stvari drastično promjenile u Evropskoj i Svijetskoj košarci,gdje je SFRJ do svog raspada 1991,na EP uzela 5 zlata(73,75,77,89,91)4 srebra(65,69,71 i 81) te 3 bronze(63,79,87) to jest ukupno 12 medalja(za 30 godina).Sa druge strane ČSSR je bila sila koja je silazila sa velike pozornice,te je u istom periodu uspjela da se dočepa još 2 srebra(67 i 85) te 3 bronze(69,77 i 81)=5 medalja,

Suma summarum;Čehoslovačka 12 medalja sa EP(1 tozla,6 srebrnih,5 bronzi) SFRJ 13 medalja sa EP(5 zlata,5 srebrnih i 3 bronze).
I onda po Šariću ,Češka igra košarku tek 10-15 godina :clap: :oops:
Češka je od raspada sa Slovačkom bila u određenoj krizi,ali je oduvijek imala dobrih košarkaša i ovaj uspjeh uopšte nije slučajan,niti toliko senzacionalan.Možemo reći,da se Česi u suštini polako vraćaju tamo gdje pripadaju,a to je vrh Euro košarke,za šta dokaz većih od medalja koje sam pobrajao,nije potreban.
Mens sana in corpore sano.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 14 sep 2015, 14:57

Admir_Sa je napisao/la: Eh sad kod Srbije su mediji i svi ostali odigrali poptuno drugačiju ulogu, sekunde ne dižući igrače i sve ostale u nebesa. Pa kod njih se prije prvenstva non stop pričalo o slaboj centarskoj liniji, nisu igrali pola godine godinu, kako će se snaći, šta će i slično, a onda dobiješ Raduljicu koji napuni fince, turke...Kuzmića koji sve minute na terenu odradi dobro. A sve to jer je momcima lakše igrati kada ne nose veliki teret na leđima. Pa do prije 2 godine se o Bjelici sekunde nije pričalo o nekoj zvijezdi u usponu, budućem ovom ili onom, a momak mvp eurolige, nba, na eurobasketu se igra sa svima. Da ne govorim o Kaliniću ili Bogdanu. Kakav sistem ima Srbija pokazatelj je i Nedović koji skoro da ništa kvalitetno nije odigrao prošle sezone u valenciji, a evo ga na eurobasketu bolji nego ikad. Znači uloge su fenomenalno raspoređene, a lider je jedan i to je to. Gledano indivudalno uopšte srbije nije jača od hrvatske, al im je sistem i sve ostalo 5 nivoa iznad
Bogami, nije bas k'o Hrvati, ali i nasi mediji su isto tako stavljali nase u sam vrh pretendenata za medalju, ali ne zato sto bas oni tako misle prvi, vec im je to nametnuto. Hajd' sto su to nasi mediji manje vise kroz tisinu prenosili, nego su i ostali evropski mediji i kladionice postavljale Srbiju visoko, kao treceg favorita na turniru. A onda pogledas izjavu Saleta pred turnir gde kaze da se nece zadovoljiti nicim nego direktnim plasmanom na OI (dakle minimum finale) i da juri zlato.
Nije to bas da je proslo bez ikakvih ocekivanja i pritiska, samo je pristup tom cilju bio maksimalno profesionalan, mec po mec.

Sto se Bjelice tice, pa ja ne znam kako se o njemu nije pricalo. Pa on kad je u Zvezdi dobio slobodu kod Pesica i kad ga je ovaj gurao bukvalno na playa, odmah se moglo primetiti kakav potencijal taj momak ima, samo je problem veliki bila glava, a u jednom intervjuu je bas to spomenuo da se u mladosti mnogo nezrelo ponasao. Meni licno bio najveci potencijal nase kosarke u tom trenutku. On je sad igrac koji svoj potencijal "mozda" koristi na maksimumu. Kazem mozda, jer treba ga videti u NBA, da li ce njemu ona liga pomoci jos dalje da ode, ili ce nazadovati.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 14 sep 2015, 17:39

"Ovde je očigledno da nije problem u taktičkoj postavci ili nedostatku kvaliteta, već isključivo o prokletstvu što smo napustili pobedničko postolje"

:lol: :lol: :lol: :tokralju:

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 14 sep 2015, 17:50

A i generalno portal je vrh :lol:

Drina1945
Kontakt:

Post Postao/la Drina1945 » 14 sep 2015, 17:57

Admir_Sa je napisao/la:Pa nije stariji Šarić puno pogriješio kod tih izjava, ali u košarci je puno bitnije da imaš tim i sistem nego da imaš pojedince, a nikakvog sistema nema. to je razlika između današnje hrv i srb.

za raspad hrvatske na parketu prvo je kriv trener, pa mediji pa igrači, tim nekim redom bi ja to posložio. trener zato što nije znao da sve te dobre individualce ukomponuje u jedan tim koji bi u svakom trenutku znao šta treba da radi. Meni je neshvatljivo da jedan Bilan koji je već 2-3 godine jedan od najboljih igrača aba lige ne može dobiti 5-10 minuta i napraviti se par akcija za njega koje mu odgovaraju. Kod Srbije imaš Teodosića koji jedini ima tu neku slobodu i to je to, on je taj čovjek koji će biti prvi kriv ako se ne odigra dobro, al zato ostali znaju šta im je uloga. Kod Hrvata se taj neki vođa raspe na 3-4 igrača i onda imaš 10 napada gdje svako od njih radi neke nerezonske poteze. Trener je kriv isto što nije od Tomića napravio prednost Hrvatske, ne može neko godinama biti prvi centar Barcelone, a u reprezentaciji da ima mizernu statistiku. Bogdanovića nije koristio kako bi trebao, Šarića isto tako i da dalje ne nabrajam.

Mediji su isto krivi jer su previše napuhali pojedine igrače da su se ovi jednostavno samouništili, Hezonja odigra nekoliko sjajnih utakmica za Barcelonu, biran bude na draftu i odma je igrač koji će donijeti prevagu, pa oni naslovi veliki hendikep će biti ako Mario propusti EB, pa Mario ovo, Mario ono, jednostavno preveliki teret su mu stavili na leđa. Dario Šarić isto, on ove godine u Efesu protiv najboljih ekipa evrope nije baš odigrao puno sjajnih utakmica, a na eurobasketu igra protiv najboljih i odma je on predvodnik, vođa, neko ko će donijeti medalju i slično. Oni igrači o kojima se nije puno pisalo su i najbolje odigrali ovaj EB kod Hrvata. Na trećem mjestu su krivi igrači, al opet kada ispadneš iz sistema ili kada nemaš sistem i individualne greške su česte.

Eh sad kod Srbije su mediji i svi ostali odigrali poptuno drugačiju ulogu, sekunde ne dižući igrače i sve ostale u nebesa. Pa kod njih se prije prvenstva non stop pričalo o slaboj centarskoj liniji, nisu igrali pola godine godinu, kako će se snaći, šta će i slično, a onda dobiješ Raduljicu koji napuni fince, turke...Kuzmića koji sve minute na terenu odradi dobro. A sve to jer je momcima lakše igrati kada ne nose veliki teret na leđima. Pa do prije 2 godine se o Bjelici sekunde nije pričalo o nekoj zvijezdi u usponu, budućem ovom ili onom, a momak mvp eurolige, nba, na eurobasketu se igra sa svima. Da ne govorim o Kaliniću ili Bogdanu. Kakav sistem ima Srbija pokazatelj je i Nedović koji skoro da ništa kvalitetno nije odigrao prošle sezone u valenciji, a evo ga na eurobasketu bolji nego ikad. Znači uloge su fenomenalno raspoređene, a lider je jedan i to je to. Gledano indivudalno uopšte srbije nije jača od hrvatske, al im je sistem i sve ostalo 5 nivoa iznad
Sve si dobro posložio, svaka čast ali nemoj zaboraviti da je Srbija prošla kroz tu fazu raspada sistema u periodu od 2003. do 2008. godine i upravo se na osnovu toga sada ponašaju svi od navijača do stručnog štaba preko medija. Ima i sada euforije ali to je sada mnogo opreznije nego tih godina kada smo izlazili na parket kao da smo već osvojili sve.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 14 sep 2015, 18:03

– Svesni smo da je tada bila himna “Hej Sloveni“ i da će igrači možda tražiti da se intonira “Bože pravde“, što nije nikakav problem. Mogu i obe – navodi Suker
:lol:

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 14 sep 2015, 19:28

Hrvatska je uvjek imala ogromno talenta u kosarkaskoj reprezentaciji, i kao Bosanac sam rado navijo za decke, dok igraju protiv stranaca, znaci pokusam, da vidim neku ekipu sa sportskog vidika. To jeste talenat, trud, disciplina, homogenost, itd. Bas mi je zao sto su ispali, ali brat bratu, Cesku su podcjenili. I to golemo. A malom Saricu se izjava moze oprostiti, jer decko nije nesto intelektualno nadaren. Nas Dzanan je vec sada "stariji" od njega.

Da se vratim na Eurobasket. Nepoznajem konstelacije za nadaljni turnir, ali pozelijo bi finale izmedzu Grcke i Srbije, jer su trenutacno vrh u Evropi.
dobre guzove ima Belma

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 sep 2015, 21:12

Šarićeva izjava je pomalo nespretna/nesretna. Kako god....Samo jasno je da je otkako je Češka postala samostalna, znači od te podjele Čehoslovačke na Češku i Slovačku, Hrvatska za nekoliko klasa bolja od Češke. Govorim o tim uspjesima i rejtingu obje reprezentacije, otkako su obje države postale samostalne. Na više je evropskih prvenstava učestvovala i naša reprezentacija (reprezentacija Bosne i Hercegovine) u odnosu na Češku, a da ne govorimo o uspjesima Hrvata u odnosu na Čehe.
Period Čehoslovačke je neka druga priča. S tim da kada se dotaknemo Čehoslovačke onda Šarićeva izjava ispadne nespretna. A da su Česi u ovih zadnjih dvadesetak godina neki pojam u košarci, to svakako nisu. Hrvatska je svakako bila veliki favorit i u ovom jučerašnjem susretu. Samo favoriti i individualno jače ekipe ne pobjeđuju uvijek, tačnije pobjeđuje onaj ko pokaže više na terenu. Tako su Česi bili bolji, organizovani, borbeniji, u svim segmentima su nadigrali Hrvatsku, igrali su i dopadljivo i zasluženo su prošli dalje.
A i jučer sam rekao, a vidim par ljudi ovdje isto misli, u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji prave organizacije i prave discipline odavno nema, zato ova reprezentacija često u zadnje vrijeme ostane iza svojih očekivanja. A možda se nekada previše i uzdiže ova generacija, jer bilo je svakako i boljih generacija. A na momenat čovjek pomisli da su ovi današnji bolji i od Kukoča, Rađe, Giričeka itd...Malo to mediji u Hrvatskoj napušu, ali nije to ništa neuobičajno za balkanske prostore generalno.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

filip13

Post Postao/la filip13 » 14 sep 2015, 22:38

DANTES je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:na rts nazvase duska ivanovica njihovim,srbijanskim trenerom
On je Crnogorac, ucestvovao u kampanji za nezavisnu CG..
kao i filip vujanović predsjednik srbin a nezavisan.. crnogorci su trenutno zbunjen narod

e jng,nemojmo o tome kakvi su koji narodi

filip13

Post Postao/la filip13 » 14 sep 2015, 22:42

ftv i rtrs sutra ne prenose francuska-latvija nego to daju u snimku oko 23 i 30,moraju prenositi ligu prvaka

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 14 sep 2015, 22:53

filip13 je napisao/la:ftv i rtrs sutra ne prenose francuska-latvija nego to daju u snimku oko 23 i 30,moraju prenositi ligu prvaka
Možda će RTRS+

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 14 sep 2015, 22:55

filip13 je napisao/la:ftv i rtrs sutra ne prenose francuska-latvija nego to daju u snimku oko 23 i 30,moraju prenositi ligu prvaka
Bitno je ono u 18:30 ocekujem ludu utakmicu od MVP znao je on Spance zatrpati :D

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 14 sep 2015, 23:50

Mozambik je napisao/la:
dubrava je napisao/la:
Beko je napisao/la:Gdje ima izjava Sarica, da Ceska igra kosarku tek nekih 10-15 godina, a Hrvati od pamtiveka? Slovenci na veliko citiraju tu izjavu clana porodice Saric, a nemogu da nadzem, za koji medij je izjavio, i da li je taj statement isitina.

Inace Cesi nositelji nekoliko medalja sa prvenstava starog kontinenta, su importirali kosarku na prostore Slovenije.
I ja sam to pročitao na teletextu HRT. Vjerojatno je to dao izjavu za radio, ali pozorno slušam i pratim radio i tu njegovu izjavu nisam upratio.
I da, Mi igramo košarku od stoljeća 7 :kafa: Kada su dolazili naši stari, petero braće (trenutno mi blokada u glavi pa se ne mogu sjetiti imena) i sestre Tuga i Buga sa sobom su iz dalekih ukrajinskih stepa nosili košarkašku loptu.
:kafa:
Prva tekma je odigrana u Mursi 928.godine, sa tadašnjim Servima. Naravno, naša lagana pobjeda 9:7.
http://sport.hrt.hr/298631/saric-ocito- ... #playvideo

Eto izjave

Cehoslovacka sa 12 medalja na eurobasketima, a Dario misli da igraju zadnjih 10-15 godina :lol: Nije ni cudo sto su izgubili, sa ovakvim razmisljanjem
Najvise se svi dohvatili najnebitnije stvari koju je izjavio ovdje.Bravo,svaka čast.

Izbori :kafa:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.