FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

mavi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la mavi » 14 sep 2015, 21:14

Dino će biti, ako Bog da, naš novi Buki, mali je pravi pitbul, sušta suprotnost od svih ostalih veznjaka, pogotovo Sadikovića. Čudno, obzirom da je mali Odin komšija, vjerovao sam da će mu Oda pružiti šansu, an Čapljić u svojoj premijeri na Željinoj klupi. Potez vrijedan svake hvale!! Ustvari, mislim da je ovo Edisova odluka, dobra stvar je to što ga je Čapljić poslušao. Nadam se da će tako biti i za malog Hiroša i Žerića, da ne gledam više Sadikovića kako se vucara po terenu.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 sep 2015, 21:15

nemoj se sekirati, i oni će isto čim pomisle da umiju :mrgreen:

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 14 sep 2015, 21:17

ono sto sam govorio prije par godina je izgleda tacno. uprkos najlosijem startu u prvenstvu ikada u zeljinoj istoriji i nakon najvece bruke u doboju u istoriji zelje, obestinilo se ono sto govorim vec godinama... olimpik protiv nas nece pobjedu ostvariti pa taman da sa 11 juniora igramo... nekako sam mislio da im se sada pruzila sansa, ali ocigledno nemaju oni taj mentalitet protiv nas... znaci, dok sam ziv, olimpik zelju nece pobjediti...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Guvo88
Kontakt:

Post Postao/la Guvo88 » 14 sep 2015, 21:18

Kako ce pobjedit kad Stanic njihov igrac zadrzava igru :urnebes:

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 14 sep 2015, 21:19

jovanmaksimovic je napisao/la:ono sto sam govorio prije par godina je izgleda tacno. uprkos najlosijem startu u prvenstvu ikada u zeljinoj istoriji i nakon najvece bruke u doboju u istoriji zelje, obestinilo se ono sto govorim vec godinama... olimpik protiv nas nece pobjedu ostvariti pa taman da sa 11 juniora igramo... nekako sam mislio da im se sada pruzila sansa, ali ocigledno nemaju oni taj mentalitet protiv nas... znaci, dok sam ziv, olimpik zelju nece pobjediti...
Neki dan si mi pao na pamet, čini mi se da si ti napisao da Želju uvijek neka kriza uhvati sa ovim godinama koje završavaju sa brojem 5. Tačno poslije ovoga svega to više nije za*ebancija :mrgreen:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 sep 2015, 21:20

Guvo88 je napisao/la:Kako ce pobjedit kad Stanic njihov igrac zadrzava igru :urnebes:
jest nas pripazio u zadnjim minutama. džaba je sve, željo je željo...

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 14 sep 2015, 21:22

DooVe je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:ono sto sam govorio prije par godina je izgleda tacno. uprkos najlosijem startu u prvenstvu ikada u zeljinoj istoriji i nakon najvece bruke u doboju u istoriji zelje, obestinilo se ono sto govorim vec godinama... olimpik protiv nas nece pobjedu ostvariti pa taman da sa 11 juniora igramo... nekako sam mislio da im se sada pruzila sansa, ali ocigledno nemaju oni taj mentalitet protiv nas... znaci, dok sam ziv, olimpik zelju nece pobjediti...
Neki dan si mi pao na pamet, čini mi se da si ti napisao da Želju uvijek neka kriza uhvati sa ovim godinama koje završavaju sa brojem 5. Tačno poslije ovoga svega to više nije za*ebancija :mrgreen:
1965 afera planinic
1975 raspad sampionskog tima i ispadanje
1985 udarac od koje se zeljo ni danas nije oporavio
1995 najveci poraz u ligi i klub pred gasenjem
2005 smjena trenera ko na traci i sanjanje evrope
2015 ?!?!
nadam se da se nece nista vise lose desiti zelji ove godine... dosta mi je mladosti i bruke koju moram nositi do svoje smrti...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 14 sep 2015, 21:23

jovanmaksimovic je napisao/la:
DooVe je napisao/la:
1965 afera planinic
1975 raspad sampionskog tima i ispadanje
1985 udarac od koje se zeljo ni danas nije oporavio
1995 najveci poraz u ligi i klub pred gasenjem
2005 smjena trenera ko na traci i sanjanje evrope
2015 ?!?!
nadam se da se nece nista vise lose desiti zelji ove godine... dosta mi je mladosti i bruke koju moram nositi do svoje smrti...
Eh to je to, nevjerovatno zaista kako se nekad brojevi poigraju. Ma ne mora biti ništa strašno eto dovoljno je ovako što je svaka tekma za apaurina. Ali doći će to sve na svoje, Željo je to!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 sep 2015, 21:26

boga vam nemojte slutiti još i neko praznovjerje kad imamo koliko hoćeš realnih problema. '95 je rat završio, ništa drukčije nije bilo ni tri godine prije ni tri poslije do zubandana. 2005. sanjanje evrope...ali isto tako i četiri godine poslije toga. nema potrebe za tim.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 14 sep 2015, 21:32

Naravno da nema ;) . Kokot ne igra protiv Drine (3 žuta kartona)

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 sep 2015, 21:34

nek' malo oguli jabuku i razmisli o svojim postupcima.

a opet bez njega ne bi imali ni ovu šaku bodova.

zeka_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zeka_tm87 » 14 sep 2015, 21:35

DooVe je napisao/la:Naravno da nema ;) . Kokot ne igra protiv Drine (3 žuta kartona)
valjda ce na njegovo mjesto Tiago bilo bi dobro da zabije prvenac dovoljno se ispromasivao.
51%--------49%

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 14 sep 2015, 21:35

Kokot trenutno nosi stvarno letargicnu ekipu Želje.Hvala Bogu na ovoj pobjedi.U nedelju protiv Drine se nadam boljoj igri.

P.S.

Sutra u kupu,zahvaljujuci savezu,ocekujem naravno gostovanje u prvom kolu negdje daleko recimo Prijedor ili Bijeljina.
Zadnja izmjena: bistrikboy, dana/u 14 sep 2015, 21:38, ukupno mijenjano 1 put.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 sep 2015, 21:37

zeka_tm87 je napisao/la:
DooVe je napisao/la:Naravno da nema ;) . Kokot ne igra protiv Drine (3 žuta kartona)
valjda ce na njegovo mjesto Tiago bilo bi dobro da zabije prvenac dovoljno se ispromasivao.
promašio je samo ono u zenici, jeste nevjerovatno, ali to je bukvalno to. sve ostalo je pokušavao asistirati, a u širokom znamo šta je bilo.

zeka_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zeka_tm87 » 14 sep 2015, 21:39

ma ja mislim da ce on biti dobar igrac za nasu ligu i ekipu samo da se jos adaptira i nauci jezik on ce biti zeljina bomba
51%--------49%

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 14 sep 2015, 21:41

Guvo88 je napisao/la:Zasto brazilac ne igra to mi nije jasno nikako?
Zato što je taktički neodgovoran, nije spreman za 90 min i ima jezičku barijeru. Igrat će polahko.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 14 sep 2015, 21:42

Nevjerovatno je kako nemamo mjere,ni u cemu.
Pravi se nepotreban a nevjerovatan pritisak na ekipu i klub opcenito. Od,donedavno dobrog tima,napravismo grupu neznalica,igraca prevara,foliranata,...
Je li realno da jedan isti igrac bude do nedavno odlicno pojacanje,a evo danas se pise:koja je to prevara od igraca. Je li to normalno? Ne moze biti normalno nikako.
Evidentno je da je ekipa u krizi. Uzroci krize uopce nisu nedokucivi. Prvenstveno leze u velikom broju utakmica koje je odigrao vrlo mali broj igraca.I to je to. Mnogi klubovi u Evropi su prosli ili prolaze slicnu krizu. Mislim na klubove koji su kao i Zeljo igrali od drugog ili treceg predkola.
Kad je u krizi neko ko ti je drag,logicno je da mu pokusas pomoci. Nama je Zeljo kao drag. I sta mi radimo? Guramo ga svim silama da ga potopimo sto dublje. Razvali sve,mijenjaj sve,srusi sve,**** mater svakom i svemu...
Evidentno je da smo skloniji da mrzimo nego da volimo. Evidentno je da cemo za saku licnog interesa,pogaziti inters kluba. Nevjerovatno.
Danas sam slucajno zavrsio na jugu.Kamo srece da nisam. Jedva sam izduro prvo poluvrijeme...Zalosno je kako dvojica,trojica nakih bosova tamo maltretiraju tu djecu i tjeraju ih da navijaju protiv svog kluba. Strasno je to.
A sta je problem i koliki je ustvari nas problem? Sta je to sto izaziva to nezadovoljstvo i histeriju kaja se pojavila? Je li plasman na tabeli? je li broj bodova? Je li to gotovo prvenstvo? Haman samo mi navijaci mislimo da je gotovo.Predali smo se. Kad pogledas tabelu vidis da nista nije dramaticno. Bjezi Sarajevo dva boda,Siroki tri,Sloboda sest...Umjesto da se skupimo sad kad smo u krizi,poguramo ekipu,pokusamo im pomoci da se dignu...mi radimo sve suprotno. Na nesta i na nekog se furamo. Glumimo nake zajebane face...Neko kao ima naka prava na nesto,neko bi da ucjenjuje,neko bi postavljao neke ultimatume... S kojim pravom? Koje su to zasluge?
Kolicina i intezitet destrukcije su nevjerovatni. Ne vidim realne osnove za to.Nemam nikakve dileme da se radi o organizovanoj i osmisljenoj kampanji protiv kluba. Odakle dolazi,koji su razlozi...,ne znam. Ali je evidentna.

Mirsad94
Kontakt:

Post Postao/la Mirsad94 » 14 sep 2015, 21:45

Lose je ovo izgledalo i danas, sreca nasa pa smo na vrijeme dali go, inace... Sljedeca takma sa Drinom kuci gdje igramo sa vise protiska cini se nego u gostima. Zoran suspenzija, umjesto njega vjerovatno Brazilac ali hajd ga znaj novi je trener. Mislim da razlog losih rezultata je katastrofalana forma trojca u sredini Amir-Dado-Blagojevic koji su bili nasa najveca pokretacka snaga u Evropskim utakmicama.Evo svi kukamo na Jocu i napadace ali kljuc lose igre i losih rezultata je u veznom redu. Isto tako mislim da je vrijeme da jedan od ove trojice preseli na klupu a umjesto njega klasicni zadnji vezni a jedini kojeg imamo je Dino a evo danas ( a i kroz treninge) je pokazao da moze odgovoriti tom zadataku.Jer ova formacija 4-3-2-1 se uvijek transformise u 4-3-3 u fazi napada, i u toj situaciji je potreban zadnji vezni da pomogne krilima, da presjece loptu i kontranapade..a Amir i Blagojevic to nisu a jos manje Dado. Ova danasnja utakmica i sljedeca kuci su nam bukvalno kao dva finala nakon kojih se moze vratiti sve na staro, makar pobjedili sljedecu na misice kao i ovu. Nadajmo se najboljem, Volim te Zeljo.

Dinara
Kontakt:

Post Postao/la Dinara » 14 sep 2015, 21:48

Igra ocajna,ali ja ne bih imao nista protiv da igramo ovako i pobijedjujemo. Vazno je da je Capljic debitovao pobijedom. Gledao sam jedan njegov intevju dok je radio kao trener u Srbiji. On je tip trenera kojem je vazno da je u svlacionici mir,tj. da je ekipa jedna porodica. Ima mentalitet pobijednika,prica sa igracima o svemu i cesto odvaja posebno vrijeme za razgovor sa igracima u svlacionici. Nekako gdje je god radio ekipa je bila u problemima, cesto je znao timove koje je vodio spasiti ispadanja ili uvesti u visi rang takmicenja. Ja vjerujem da ce biti dobar.... Veliki plus za davanje prilike mladjim igracima :D

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 14 sep 2015, 21:49

FKZ1921 je napisao/la:Nevjerovatno je kako nemamo mjere,ni u cemu.
Pravi se nepotreban a nevjerovatan pritisak na ekipu i klub opcenito. Od,donedavno dobrog tima,napravismo grupu neznalica,igraca prevara,foliranata,...
Je li realno da jedan isti igrac bude do nedavno odlicno pojacanje,a evo danas se pise:koja je to prevara od igraca. Je li to normalno? Ne moze biti normalno nikako.
Evidentno je da je ekipa u krizi. Uzroci krize uopce nisu nedokucivi. Prvenstveno leze u velikom broju utakmica koje je odigrao vrlo mali broj igraca.I to je to. Mnogi klubovi u Evropi su prosli ili prolaze slicnu krizu. Mislim na klubove koji su kao i Zeljo igrali od drugog ili treceg predkola.
Kad je u krizi neko ko ti je drag,logicno je da mu pokusas pomoci. Nama je Zeljo kao drag. I sta mi radimo? Guramo ga svim silama da ga potopimo sto dublje. Razvali sve,mijenjaj sve,srusi sve,**** mater svakom i svemu...
Evidentno je da smo skloniji da mrzimo nego da volimo. Evidentno je da cemo za saku licnog interesa,pogaziti inters kluba. Nevjerovatno.
Danas sam slucajno zavrsio na jugu.Kamo srece da nisam. Jedva sam izduro prvo poluvrijeme...Zalosno je kako dvojica,trojica nakih bosova tamo maltretiraju tu djecu i tjeraju ih da navijaju protiv svog kluba. Strasno je to.
A sta je problem i koliki je ustvari nas problem? Sta je to sto izaziva to nezadovoljstvo i histeriju kaja se pojavila? Je li plasman na tabeli? je li broj bodova? Je li to gotovo prvenstvo? Haman samo mi navijaci mislimo da je gotovo.Predali smo se. Kad pogledas tabelu vidis da nista nije dramaticno. Bjezi Sarajevo dva boda,Siroki tri,Sloboda sest...Umjesto da se skupimo sad kad smo u krizi,poguramo ekipu,pokusamo im pomoci da se dignu...mi radimo sve suprotno. Na nesta i na nekog se furamo. Glumimo nake zajebane face...Neko kao ima naka prava na nesto,neko bi da ucjenjuje,neko bi postavljao neke ultimatume... S kojim pravom? Koje su to zasluge?
Kolicina i intezitet destrukcije su nevjerovatni. Ne vidim realne osnove za to.Nemam nikakve dileme da se radi o organizovanoj i osmisljenoj kampanji protiv kluba. Odakle dolazi,koji su razlozi...,ne znam. Ali je evidentna.
Sve rečeno. Mi smo sebi najveći dušmani i to je jednostavno tako, nažalost.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Lokomotifa i 9 gostiju.