FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

starigrad
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la starigrad » 14 sep 2015, 23:44

pile87 je napisao/la:
starigrad je napisao/la:sve vise sam siguran da ipak imamo limitiran igracki kadar i, polagano, pripremam se na cinjenicu da cemo tesko izboriti evropu ove godine. nakon ovih 8 kola, i prikazane igre, ja sam se psihicki pripremio na scenarij da cemo zavrsiti izmedju 5. i 8. mjesta na tabeli. niko sretniji od mene da me situacija na tabeli demantuje na kraju sezone, ali, daj Boze. nije ovo ni do ode, ni do sablje, niti sada do capljica... da se ferguson vrati iz penzije i dodje sada u Zelju, tesko bi napravio znacajniji pomak u igri i rezultatu. nek nam je Bog na pomoci. proljetni dio, kada bi sa kvaltetnim pripremama i, eventualnim, pojacanjima mogli nesto i pokusati je kratak. nemojte mi sada prisivati epitet pljuvaca, zlonamjernika, ubacenog pitara... demantujte me cinjenicama, ako to mozete. prodjosmo one amatere sa malte i, na guzove ferenc, (realno, ljudi nas trebali oderati prvo poluvrijeme u gostima), pa dodje standard (opet na guzove pozitvan rezultat prve utakmice, nakon ogromne srece u prvom poluvremenu), pa se tjesimo da nas je dadina stativa kostala prolaska u plej of. u medjuvremenu nas uzme raspali borac, koji je jucer, vise nego, smjesno i nemocno izgledao na kosevu. jedina utakmica ove sezone, gdje smo, kao, imali neki inicijativu, bila je ona u vitezu. sve ostalo ni glave ni repa. i siroki nije bila losa predstava i osteceni smo za gol i pobjedu, ali, tu smo igrali tu "evropsku" taktiku, nemoj da ga primim, a naprijed sta uradim. nemamo igre, bas nikako. blagojevic, dado i amir dave i peljaju loptu do iznemoglosti. bekovi ne ucestvuju u fazi napada. napadaci vise i ne znaju kako, gdje i kada da se postave. ne znam, opet kazem, daj Boze na dobro i hajr.
Nemamo mi ogranicenu ekipu nego umornu Dado i Amir ne mogu da hodaju Memija se vraca. Oni su zadnji put odmarali prosle sezone na zimskoj pauzi i dodatno su se potrosili u evropskim utakmicama. Mi imamo kratku klupu ustvari nemamo je da napravimo rotaciju da odrzimo ritam utakmice niti ga mozemo promjeniti. Ne mozemo ni kreirati sansu za napadaca jer sve izgleda sporo tromo. Sve lici na nesto prvih pola sata dok ima svjezine onda izbi nabi pa sta bude. Kriv je neko ko dovodi igrace vec sam pisao o tome ko je god radio na tome taj nas je nagrdio ove godine. Nadati se samo da Vlado ima neke veze i poznanstva da dovede igrac dva da ima neke rotacije.
hoces reci da rezerve nisu dio ekipe? hoces reci da imamo prave igrace u prvih 11, na svakoj poziciji u timu? ja ne mislim da odgovori mogu biti potvrdni. ne znam ko je odgovoran i ko je radio na dolasku i odlasku igraca, ali stojim iza misljenja da nemamo ni prvih 11 kako bi trebalo, a da ne govorim o igracima sa klupe, koji bi mogli promjeniti ritam i unijeti zivost (izuzev tiaga, koji pokazuje da bi mogao nesto uraditi, ali se ne forsira. ne znam zasto). opravdanje za igrace je umor. ok, hajmo i to prihvatiti za njih par. zasto nemamo igrace koji ce uskociti na njihova mjesta i odmoriti ih. svi smo vidjeli sta je bilo kad su nam falila trojica iz prve postave. ni glave, ni repa. nemamo jake individualce, koji ce odluciti utakmicu potezom i moramo se oslanjati na timsku igru. nazalost, nemamo kvalitetan tim.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 14 sep 2015, 23:47

terrorist je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:
terrorist je napisao/la:Kjosevski flauta nargilu prije par sati, i vi se pitate sto nema raje na utakmicama ?
Nece niko gledati bogalja od kojeg makar 100 ljudi sa tribina moze bolje odigrati, a ovaj pare prima !
Naravno pa da se primjetit kako cijela tribina hvala bogu je uspjela u fudbalu pa svi igraju bar et u zelji, a ne gdje još bolje u inostranstvu, al jbg uvijek amo mi **** bolji igrači od igrača, bolji treneri od trenera, bolji predsjednici od predsjednika itd... a bas se pitam kako ti pametni nisu to uspjeli u životu kao npr. Ti da te gledamo sad da igraš u želji, vjerovatno jisi htjeo da amiru, kerimu, dadi i ostalima uzimas mjesto merhametli bio ;)
Ogranicen si ko balkon. Vjerovatno si srednjoskolac koji nije ne zna ni sta je fakultet, a ne traziti posao.
Eto ove mlade nade, igracine sve posteno dosli do ugovora. Jesu, isto ko sto se ljudi posteno zaposle u ministarstva. Imas primjer KK Sparsa gdje je javna tajna da je para vrtila gdje burgija nije htjela. Tako je i u Zelji, i u svakom klubu. Ako mislis drugacije, ne odgovaraj na moj post jer nemamo o cemu pricati.
Naravno evo me krenuo na spavanje valja u prvu smjenu ;)
Te fore teško kod mene mogu proći, dosta sam ja stariji od tvoje procjene i zanimljivo sa svim tim zavrsenim obrazovanjima i trenutno na poslu u noćnoj, al et očigledno to je taj tvoj nivo razmišljanja pa su svi isti kao ti ;)

Da evo pitam te sto bilo od tih 100 ljudi na tribini nije bio danas na terenu u zeljinom dresu ili bar olimpicovom? Sta je razlog kad su već bolji?
Pusti mi se šuplje placa se da igras, kako da ne satrase se Amir, kerim pa prije toga i Riki placajuci, to je debilizam kakav samo može izac iz bosanske glave, tj. Najpametbije glave jer jbg u svemu smo bolji od svakog na jeziku al hiljadu razloga što nije tako u praksi ;)

Choks
Kontakt:

Post Postao/la Choks » 14 sep 2015, 23:50

Nemamo mi tu povezanost sa klubom. Dođu momci iz Gračanice, iz Brčkog, Konjica i da ne nabrajam sve gradove jer ću nekoga izostaviti, a mrsko doći ljudima sa Otoke, Malte, Skenderije... E to je fazon.

Tako je care . Iz Konjica dolazi svaku utakmicu dosta raje . Sto sa kombijem , sto sa autima . I nije meni licno jasno kako ne moze doci iz Sarajeva na tekmu koja milja . Ima i iz Jablanice dolaze , čak i iz Čapljine . Što znam momke . Meni se ne svidja ni prozivanje igrača . Ja te volim volim Željo . Uvijek uz tebe !!
Brkica

Guvo88
Kontakt:

Post Postao/la Guvo88 » 14 sep 2015, 23:53

Ja znam u facu svakog covjeka koji godinama dolazi na jug.Isto danas na zapadu 500 istih faca koji ce uvijek dolaziti i dolaze godinama. Ti iz drugih gradova dodu, ali mozda svaku 10 utakmicu. Pustite to ba.

Choks
Kontakt:

Post Postao/la Choks » 14 sep 2015, 23:58

Ja znam u facu svakog covjeka koji godinama dolazi na jug.Isto danas na zapadu 500 istih faca koji ce uvijek dolaziti i dolaze godinama. Ti iz drugih gradova dodu, ali mozda svaku 10 utakmicu. Pustite to ba.

Nije tačno za svaki grad . To i jeste taj problem sto hoce svak kod nas da i omalovazi neciju ljubav i dolazak na tekme . Uglavnom nije vazno sta kaze vec ko kaze . Ne kontas ili ne zelis . Pozz . Ljubav se dokazuje podrskom na tribini . A mi seljaci iz drugih gradova uvijek to dokazemo gospodine sa tim sto dodjemo na tekmu svaku .
Brkica

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 15 sep 2015, 00:01

Ma da se ne lazemo, lijepa igra nas ne krasi vec duze vrijeme. Nije to od juce. Broj sansi koje mi stvaramo je ocajan, iskreno. Eto Velez smo pobijedili, ne sjecam se bas da smo im visili pred golom, redali sanse...juce Sloboda mogla dati 7-8 golova hladno tom Velezu. Kad mi budemo stvarali pritisak na Grbavici kao sto smo radili u prvoj Amarovoj povratnickoj sezoni, vratit ce se i publika. Tad je go visio u zraku, a danas 2-3 zrele sanse na utakmici, 1 go maksimalno i tjt. Joci se psuje sve, a objektivno nema lopti, protiv Viteza se nafulao, al poslije toga izglednu sansu nije imao.

Taj Vezni red je najveci problem, sva trojica u evidentnom padu forme, a nemas alternative. Ja bih sansu dao Hirosu, ali ocigledno se ne vjeruje momku za vise od 20 minuta svako trece kolo.

I sad bih se ja raspisao, na dugo i na siroko, ali da ne pisem romane, puno je lakse kritikovati kad se uzmu bodovi. Poslije poraza ili nerijesene sam los 2 dana, ovako sam nasekiran losom igrom, al s nadom da ce iduca tekma donijet nesto novo.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Guvo88
Kontakt:

Post Postao/la Guvo88 » 15 sep 2015, 00:01

Ja postujem svakog navijaca, proslu tekmu je bilo 5 momaka iz Doboja i to je sporadicno. Zna se ko dolazi na uvijek utakmice bili 1 ili 10.Svaka se faca zna napamet.
Zadnja izmjena: Guvo88, dana/u 15 sep 2015, 00:04, ukupno mijenjano 1 put.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 15 sep 2015, 00:02

starigrad je napisao/la:sve vise sam siguran da, ipak, imamo limitiran igracki kadar i, polagano, pripremam se na cinjenicu da cemo tesko izboriti evropu ove godine. nakon ovih 8 kola, i prikazane igre, ja sam se psihicki pripremio na scenarij da cemo zavrsiti izmedju 5. i 8. mjesta na tabeli. niko sretniji od mene da me situacija na tabeli demantuje na kraju sezone, ali, daj Boze. nije ovo ni do ode, ni do sablje, niti sada do capljica... da se ferguson vrati iz penzije i dodje sada u Zelju, tesko bi napravio znacajniji pomak u igri i rezultatu. nek nam je Bog na pomoci. proljetni dio, kada bi sa kvaltetnim pripremama i, eventualnim, pojacanjima mogli nesto i pokusati je kratak. nemojte mi sada prisivati epitet pljuvaca, zlonamjernika, ubacenog pitara... demantujte me cinjenicama, ako to mozete. prodjosmo one amatere sa malte i, na guzove ferenc, (realno, ljudi nas trebali oderati prvo poluvrijeme u gostima), pa dodje standard (opet na guzove pozitvan rezultat prve utakmice, nakon ogromne srece u prvom poluvremenu), pa se tjesimo da nas je dadina stativa kostala prolaska u plej of. u medjuvremenu nas uzme raspali borac, koji je jucer, vise nego, smjesno i nemocno izgledao na kosevu. jedina utakmica ove sezone, gdje smo, kao, imali neki inicijativu, bila je ona u vitezu. sve ostalo ni glave ni repa. i siroki nije bila losa predstava i osteceni smo za gol i pobjedu, ali, tu smo igrali tu "evropsku" taktiku, nemoj da ga primim, a naprijed sta uradim. nemamo igre, bas nikako. blagojevic, dado i amir dave i peljaju loptu do iznemoglosti. bekovi ne ucestvuju u fazi napada. napadaci vise i ne znaju kako, gdje i kada da se postave. ne znam, opet kazem, daj Boze na dobro i hajr.
E ovo je klasični bosnjo posra se u onih lijepih mjesec dana što su nam naša djeca pružila čuj naguzove Ferencvaros momci odigrali bez greške, protiv standarda samo jedno loše poluvrijeme, kad smo igrali protiv maltezana igrači su imali dva treninga dnevno i zato je losa bila utakmica znači momci su odigrali čitavu polusezonu srcem, evropu tako sam bio ponosan na njih i sad što je najtužnije navijač želje kaže da je to naguzove presmiješno
Zadnja izmjena: CARSON, dana/u 15 sep 2015, 00:03, ukupno mijenjano 1 put.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 15 sep 2015, 00:02

Guvo88 je napisao/la:Ja znam u facu svakog covjeka koji godinama dolazi na jug.Isto danas na zapadu 500 istih faca koji ce uvijek dolaziti i dolaze godinama. Ti iz drugih gradova dodu, ali mozda svaku 10 utakmicu. Pustite to ba.
Meni je protiv Slobode bila 107. Ligaska utakmica zaredom kako nisam fulio domacu tekmu, a uvijek sam na Jugu, na istom mjestu. Mislis li da mene znas ?
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 15 sep 2015, 00:05

slika
!
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Choks
Kontakt:

Post Postao/la Choks » 15 sep 2015, 00:06

Hahaah okej iduci put dolazimo u kalošama da budemo upečatljivi .
Brkica

Guvo88
Kontakt:

Post Postao/la Guvo88 » 15 sep 2015, 00:07

U facu znam sve ove standardne koji dolaze kad je situacija kao danas i kao sto ce biti protiv Drine. Na jugu nece biti vise od 500 ljudi.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 15 sep 2015, 00:10

CARSON je napisao/la:
starigrad je napisao/la:sve vise sam siguran da, ipak, imamo limitiran igracki kadar i, polagano, pripremam se na cinjenicu da cemo tesko izboriti evropu ove godine. nakon ovih 8 kola, i prikazane igre, ja sam se psihicki pripremio na scenarij da cemo zavrsiti izmedju 5. i 8. mjesta na tabeli. niko sretniji od mene da me situacija na tabeli demantuje na kraju sezone, ali, daj Boze. nije ovo ni do ode, ni do sablje, niti sada do capljica... da se ferguson vrati iz penzije i dodje sada u Zelju, tesko bi napravio znacajniji pomak u igri i rezultatu. nek nam je Bog na pomoci. proljetni dio, kada bi sa kvaltetnim pripremama i, eventualnim, pojacanjima mogli nesto i pokusati je kratak. nemojte mi sada prisivati epitet pljuvaca, zlonamjernika, ubacenog pitara... demantujte me cinjenicama, ako to mozete. prodjosmo one amatere sa malte i, na guzove ferenc, (realno, ljudi nas trebali oderati prvo poluvrijeme u gostima), pa dodje standard (opet na guzove pozitvan rezultat prve utakmice, nakon ogromne srece u prvom poluvremenu), pa se tjesimo da nas je dadina stativa kostala prolaska u plej of. u medjuvremenu nas uzme raspali borac, koji je jucer, vise nego, smjesno i nemocno izgledao na kosevu. jedina utakmica ove sezone, gdje smo, kao, imali neki inicijativu, bila je ona u vitezu. sve ostalo ni glave ni repa. i siroki nije bila losa predstava i osteceni smo za gol i pobjedu, ali, tu smo igrali tu "evropsku" taktiku, nemoj da ga primim, a naprijed sta uradim. nemamo igre, bas nikako. blagojevic, dado i amir dave i peljaju loptu do iznemoglosti. bekovi ne ucestvuju u fazi napada. napadaci vise i ne znaju kako, gdje i kada da se postave. ne znam, opet kazem, daj Boze na dobro i hajr.
E ovo je klasični bosnjo posra se u onih lijepih mjesec dana što su nam naša djeca pružila čuj naguzove Ferencvaros momci odigrali bez greške, protiv standarda samo jedno loše poluvrijeme, kad smo igrali protiv maltezana igrači su imali dva treninga dnevno i zato je losa bila utakmica znači momci su odigrali čitavu polusezonu srcem, evropu tako sam bio ponosan na njih i sad što je najtužnije navijač želje kaže da je to naguzove presmiješno
jesam Bosnjak (ne i klasicni, napaceni bosnjo, kako me ti predstavljas) i toga se ne stidim. napisao kako sam vidio, a ti pogledaj snimak prve utakmice sa ferencom, pogotovo prvog poluvremena, i njihove sanse. stojim iza svega sto sam napisao, a ti svoje misljenje iznosi kako mislis da valja i treba. ti sad, kao, vise volis Zelju od mene? ja ga kao pljujem, a ti ga kao branis? jel' to moram pisat u superlativima (iako nema osnova za to), da bih bio Bosnjak i navijac Zelje po tvojoj mjeri? tebi tvoje misljenje, meni moje. pisem sto mislim i vidim, tebi i slicnim jazavcima necu podilaziti
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

Olympique
Kontakt:

Post Postao/la Olympique » 15 sep 2015, 00:11

Aldine odmori.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 15 sep 2015, 00:14

Meni samo nije jasno kako su igrači pali snagom, igrom nakon Standarda. Nisu jednu utakmicu odigrali kako treba.

Uprava snosi krivicu jednim djelom, radi kadra a vidjet cemo da li je smjena Odovica greska.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 sep 2015, 00:14

odma da napisem da nije provokacija ,vidim sutra igraju juniori ligu prvaka . sta i kako i kad igraju juniori zelje ? znam da se nesto spominjalo dace igrati neke kvalifikacije

Guvo88
Kontakt:

Post Postao/la Guvo88 » 15 sep 2015, 00:15

bordobijeli je napisao/la:odma da napisem da nije provokacija ,vidim sutra igraju juniori ligu prvaka . sta i kako i kad igraju juniori zelje ? znam da se nesto spominjalo dace igrati neke kvalifikacije
Nisu prijavljeni Memija, Beganovic i Amir. Hiros. Sehic ce igrati.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 15 sep 2015, 00:16

Choks je napisao/la:Hahaah okej iduci put dolazimo u kalošama da budemo upečatljivi .
Treba napraviti transparent Forumaši i majice uradit, da se skupljamo u sektoru A. Naravno, bez Aldina :urnebes:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 sep 2015, 00:19

Guvo88 je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:odma da napisem da nije provokacija ,vidim sutra igraju juniori ligu prvaka . sta i kako i kad igraju juniori zelje ? znam da se nesto spominjalo dace igrati neke kvalifikacije
nisam na to mislio nego koje natjecanje igraju ,posto vidim da ova juniorska liga prvaka igraju isti timovi kao sto su im i prve ekipe ,cak su i grupe iste ,samo igraju ranije u tooku dana a ovi seniori navece .

Guvo88
Kontakt:

Post Postao/la Guvo88 » 15 sep 2015, 00:21

bordobijeli je napisao/la:
Guvo88 je napisao/la:
nisam na to mislio nego koje natjecanje igraju ,posto vidim da ova juniorska liga prvaka igraju isti timovi kao sto su im i prve ekipe ,cak su i grupe iste ,samo igraju ranije u tooku dana a ovi seniori navece .
Mi ne igramo to po grupama vec na dvije utakmice, izbacivanje. Igramo 29 septembra.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Grk1234 i 6 gostiju.