The Ring (sve o boksu)

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Ko je po vama najbolji "teškaš" danas?

Joshua
31
22%
Wilder
9
6%
Fury
80
56%
neko drugi
23
16%

Ukupno glasova: 143

simurgh
Kontakt:

Re: The Ring (sve o boksu)

Post Postao/la simurgh » 31 maj 2015, 11:05

sekerbay je napisao/la:gledao sam tajsona protiv hamera i nije me odusevio.
jedino sto mu moze pomoci jeste ogromna masa.
ali vilder :ljepota:
Fury nije "seksi" fighter, ali je jako jako dobar. Ogroman, relativno brz, dobar unutra, kao i vani, mjenja polozaj izmedju ortodoks i southpaw u toku borbe.. Chisorru je napravio totalnim amaterom.

Wilder je shiny.. ali kod Wilder-a je uglavnom sve u jednoj ruci (velika desnica). Tyson je kompletniji borac. Wilder moze KO bilo koga, ali isto tako pametan borac bi mogao neutralizirati desnicu i to je to.

Kao Wladimir-ov fan, nadam se da ce pobjediti Fury-ja i penzija :D Pustiti ovu novu djecu da boksuju..

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 31 maj 2015, 19:12

sekerbay je napisao/la:vjerujem da si u pravu. jednostavno, ne pratim boks kao ranije, tako da mi ne preostaje nista drugo nego da se slozim *smile
recimo da redovno pratim ovu dvojicu naturalizovanih nijemaca, malo tesku i golovkina. sto se tice ostalih, s vremena na vrijeme pogledam neki mec i to je to.
nema vise ustajanja ranom zoom kao sto se ustajalo u vrijeme tajsona i dr.

Ps.
pa i ne poredim.
jedan je tehnicar koji bi morao odboksati perfektan mec ako bi htio pobjedu na poene. dakle, bjezanje, klinc i sl., dok bi golovkin isao onako kako ide protiv svih protivnika.
jednostavno, ne boji se varda jer zna da ga ovaj ne moze uzdrmati. sto se tice prokse, cova se lijepo krece i odatle to 'poredjenje'.
:facepalm: i onda priča gluposti o ponajboljem boksaču zadnjih 10 ak godina

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 01 jun 2015, 21:28

simurgh je napisao/la:Jel ko gledao Anthony Joshua-u?! Mislim da ce mali biti buduci Klicko/Lennox.

Slijedeca Wladimir-Fury. To je za mene jako zanimljiv mec. Tyson ima fine sanse..

Teska kategorija postaje ponovo sve zanimljivija. Wilder, Tyson, Joshua.. sve divovi!
Joshua jos nije imao ozbiljnih protvnika.
Jedini njegov mec koji sam gledao je protiv Cammarelea u finalnom mecu olimpijade i smatram da nije zasluzeno pobijedio, sto se profi boksa tice pogledao sam samo par highlightsa.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 jun 2015, 22:03

simurgh je napisao/la: Fury nije "seksi" fighter, ali je jako jako dobar. Ogroman, relativno brz, dobar unutra, kao i vani, mjenja polozaj izmedju ortodoks i southpaw u toku borbe.. Chisorru je napravio totalnim amaterom.

Wilder je shiny.. ali kod Wilder-a je uglavnom sve u jednoj ruci (velika desnica). Tyson je kompletniji borac. Wilder moze KO bilo koga, ali isto tako pametan borac bi mogao neutralizirati desnicu i to je to.

Kao Wladimir-ov fan, nadam se da ce pobjediti Fury-ja i penzija :D Pustiti ovu novu djecu da boksuju..

Koga relevantnog su Fury i Wilder to dobili :?:
Napucavaju tomato canse svako malo, a ni protiv jednog top boksera nisu radili mech.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 01 jun 2015, 22:52

Imaju potencijala to je definitivno samo bezveze gube vrijeme na trecerazredne boksere.

simurgh
Kontakt:

Post Postao/la simurgh » 05 jun 2015, 09:12

MaGiCa je napisao/la:
simurgh je napisao/la: Fury nije "seksi" fighter, ali je jako jako dobar. Ogroman, relativno brz, dobar unutra, kao i vani, mjenja polozaj izmedju ortodoks i southpaw u toku borbe.. Chisorru je napravio totalnim amaterom.

Koga relevantnog su Fury i Wilder to dobili :?:
Napucavaju tomato canse svako malo, a ni protiv jednog top boksera nisu radili mech.
Wilder Steverne-a i Scott, Fury dva puta Chisorra, Cunningham.. Mada ja nigdje nisam rekao da imaju jak resume, pa ne znam odkud tvoje pitanje..

Ja licno nisam ubjedjen u Wilder-a, ali je Fury extra boxer. Nece Wladimiru biti nimalo lako.

simurgh
Kontakt:

Post Postao/la simurgh » 05 jun 2015, 09:14

ASD je napisao/la:
simurgh je napisao/la:Jel ko gledao Anthony Joshua-u?! Mislim da ce mali biti buduci Klicko/Lennox.

Slijedeca Wladimir-Fury. To je za mene jako zanimljiv mec. Tyson ima fine sanse..

Teska kategorija postaje ponovo sve zanimljivija. Wilder, Tyson, Joshua.. sve divovi!
Joshua jos nije imao ozbiljnih protvnika.
Jedini njegov mec koji sam gledao je protiv Cammarelea u finalnom mecu olimpijade i smatram da nije zasluzeno pobijedio, sto se profi boksa tice pogledao sam samo par highlightsa.
AJ je poceo da boksa dosta star. Imao je vrlo malo broj borbi u amaterima, ali je njegov napredak impresivan. I ja nisam siguran dokle ce ici, ali ovo do sada izgleda jako fino.. johnson nije nikada nije bio blizu da bude zaustavljen (boskovao Fury-a, Chisorra-u, Vitalija). AJ ga je zaustavio dvije (trebala je biti prva runda).

Inace Wladimir ga je bas nahvalio nakon sto je bio u njegovom trening kampu.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 06 jun 2015, 00:45

Sta onda reci za Jenningsa, poceo se baviti boksom u 24 godini i nije se osramotio protiv Klitschka.

simurgh
Kontakt:

Post Postao/la simurgh » 07 jun 2015, 01:30

ASD je napisao/la:Sta onda reci za Jenningsa, poceo se baviti boksom u 24 godini i nije se osramotio protiv Klitschka.
Za svaku pohvalu, ali svakako da vise ocekujem od Joshua-e nego od Jennings-a.

Nije prvi put da bokseri koji su vrlo kasno poceli imaju uspjesnu karijeru, ali je rijetko.
Tony Thompson je poceo sa 27, pa 2 puta boksovao sa Wladimirom za titulu. U prvom mecu dao Wladimir-u vjerovatno jednu od najtezih borbi do KO... Nakon toga 2 puta KO-irao tada veliku nadu britankse teske kategorije David Price-a. Desava se..

Forster
Kontakt:

Post Postao/la Forster » 22 jul 2015, 00:37

Da hoće ga SteelHammer razbit', čisto zbog manjka respekta prema jednom od najvecih :facepalm:

[youtube][/youtube]
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi

Ulivaca
Kontakt:

Post Postao/la Ulivaca » 26 jul 2015, 07:15

Kovalev i GGG trenutno su mi najopasniji a u isto vrijeme najzanimljiviji bokseri.
FC Bayern -/- THE Ohio State University

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 sep 2015, 17:39

slika

'I've been in this sport 19 years, been a world champion 18 years, broke all the records. There's nothing else to prove in the sport of boxing.
"My 49-0 is part of boxing. Records are made to be broken. Hopefully, some day we can find the next Floyd Mayweather."
He added: "I'm leaving the sport with all my faculties; I'm still sharp and smart."

"I've accomplished everything in this sport, there's nothing left to accomplish. Money doesn't make me. I make money." "Now it's time to spend time with my family and children, make sure they get the proper education. I also want to help the fighters under the Mayweather banner."
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 15 sep 2015, 10:16

nesto sam ubijedjen da ce ici na 50. pobjedu.
ono, da ostane zapamcen kao jedini bokser sa omjerom 50-0 + sto ce se praviti nevidjeni spektakl.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 nov 2015, 21:05

eh ako brat sad ne izgubi neka se svi ovi teskasi zajedno kolektivno sahrane ... covjek im prza svima sansu u ovim godinama da uzmu titulu ..sasvim korektno od brace da im se nude
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 nov 2015, 22:36

[youtube][/youtube]

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 28 nov 2015, 00:46

Fury je letva, bezveze se pokusava stvoriti hype. Teska kategorija je najnekvalitetnija kategorija u boksu od povlacenja Lewisa i istu ne vrijedi kledati.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

Tryg
Kontakt:

Post Postao/la Tryg » 28 nov 2015, 17:16

Imal iko da prenosi veceras od domacih televizija?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tryg
Kontakt:

Post Postao/la Tryg » 28 nov 2015, 19:41

Tryg je napisao/la:Imal iko da prenosi veceras od domacih televizija?

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 28 nov 2015, 19:55

RTL hrvatski ja mislim da prenosi...

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 nov 2015, 20:40

pustit' će ga Klitschko malo da se zabavi, ali i zbog publike, a onda će ga lagano odradit'

ovo je smiješno, sve borbe protiv nekakvih konobara, hoće li ikada doći pravi borac da im se suprostavi

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.