Postao/la SlevinKelevra » 17 sep 2015, 15:26
Utorak odlican, srijeda dosta razocaravajuca, zbog Valencie naravno.
Cim te doceka poluprazan stadion, znas da ce nesto krenuti po zlu, i sve sto je moglo, krenulo je: dva euro gola, pa povratak, pa onda jos jedan samar gdje igraci cekaju da vise sta ce Witsel sa loptom... Ipak, grupa im je takva da ce biti puno prosipanja bodova i tesko da ce neko izdominirati. Bez obzira na kiks Valnecija je sigurno jaca od ovog Lyona i od Genta, i mislim da ce biti na jednoj od dvije pozicije na kraju.
Sevilla je napravila dobar posao jer im je grupa takva da ce se svaki kiks skupo placati. Ako misle proci, nego od dvojca Juve, City mora biti ispod, a mislim da je dobro sto je City vec u zaostatku jer zna se koliko spanci ne leze englezima i mislim da se Sevilla moze nadati bodovima u tom dvomecu. Treba reci i da MGladbach nece vjecno biti u krizi i da ce nekom favoritu otkinuti bod sigurno. Bice zanimljivo a dobro je pocelo.
Barcin remi se moze nazvati kiksom jer sam siguran da su racunali na pobjedu. Ipak, realno, trebalo bi da se desi pravo cudo pa da u slijdecih 5 utakmica ne osvoje prvo mjesto na kraju.
Atletico dobar. Rutinska pobjeda protiv Turaka i odmah pole position grupe. Tu vjerovatno ostaju do kraja, jer su za klasu jaci i od Benfice koja vjerovatno prolazi s njima dalje.
Madrid ocekivano. Pomalo kontrovezna utakmica, ali svakako bi uzeli tri boda. Bice zanimljiv dvomec sa PSG-om za prvo mjesto. Prolaz siguran.
Dakle, tri predstavnika u osmini- 99%, cetiri- 80%, svih pet 60%.