Cuo sam da je Bosna povaljena protiv Azota kad su igrali nedavno od strane sudija,,haman da je azot 2 gola iz cistog ofsajda dao,,,,sad opet mi nije jasno,,sto ce azotu,,il smo i mi tu prste umjesali.atomac123 je napisao/la:A i jest frajer panglu protiv onih amatera u 90.minuti dobit direktni crveni. Hajd vidjet ćemo, nadam se dvije da će dobit. Al hajd, što ne bi izvukli i 6, nije Ronaldo. Samo je Azot upitan, oni se naloze ko da Barca dolazi. Ova Bosna Sema je nepoznanica, al ne bi tu trebalo bit problema, pogotovo ako budemo kompletni.AsimBrkan je napisao/la:Znaci opet nemanga protiv Azota i protiv Bosne Seme kuci,,aa vjerovatno ce dobiti 3 utakmice,,jer imam saznanje da je u zapisniku napisano namjerno uderanje protivnickog igraca,,,valjda cemo uspjeti bar 4 boda izvuci bez njega,,bod u vitkovicima i kuci tri
Druga Liga - grupa Centar
Re: Druga Liga - grupa Centar
Ja koliko sam se informirao, ta Bosna uopce nije neka ekipa. Nasi su gore izgubili 2-0 nakon sto su oba gola primili iz vlastitih gresaka u obrani. Ekipa koja uz malo srece moze dobiti svakog, ali i svatko nju. Ako se njih plasite onda niste za Prve Lige. Po pricama, TOSK je puno bolje igrao i imao vise pojedinaca koji su se istakeli.
Te price o sucima objesit macku o rep. Nakon njihove pobjede u Maglaja vjesali su neke klipove kako su oni osteceni, a maglajlije su pricali da su oni. U ovoj ligi je uvijek netko ostecen, tih prica ce uvijek biti i ne treba ih uzimati zdravo za gotovo. Uostalom, i da izgubite u Vitkovicima, nemate za cim zaliti, i Bosna je tu izgubila, direktni konkurent.
Sto se tice Hadzica. I oni su nas na srecu uzeli. Zabili nam gol u drugoj minuti nakon jos jedne greske u obrani. Poslije nasi napadali, bili bolji. Oni imali 2-3 kontre i to je jedino cega se protiv njih trebate plasiti. Ovdje su zasluzili maksimalno bod, nikako tri, ali eto uzeli su ih.
Po ovome sto sam ja gledao i slusao, ne znam tko moze naskoditi TOSK-u. Jedino cega se trebate plasiti je doigravanje, jer prvak ne ulazi direktno u visi rang nego kroz doigravanje.
Te price o sucima objesit macku o rep. Nakon njihove pobjede u Maglaja vjesali su neke klipove kako su oni osteceni, a maglajlije su pricali da su oni. U ovoj ligi je uvijek netko ostecen, tih prica ce uvijek biti i ne treba ih uzimati zdravo za gotovo. Uostalom, i da izgubite u Vitkovicima, nemate za cim zaliti, i Bosna je tu izgubila, direktni konkurent.
Sto se tice Hadzica. I oni su nas na srecu uzeli. Zabili nam gol u drugoj minuti nakon jos jedne greske u obrani. Poslije nasi napadali, bili bolji. Oni imali 2-3 kontre i to je jedino cega se protiv njih trebate plasiti. Ovdje su zasluzili maksimalno bod, nikako tri, ali eto uzeli su ih.
Po ovome sto sam ja gledao i slusao, ne znam tko moze naskoditi TOSK-u. Jedino cega se trebate plasiti je doigravanje, jer prvak ne ulazi direktno u visi rang nego kroz doigravanje.
Mislim da ćemo se kroz ligu prošetati, i mene plaši jedino to doigravanje, Jug će biti Brotnjo Čitluk ili Igman Konjic, zapad Krajina Cazin ili Iskra Bugojno, sjever Sloga Simin Han. To su neka moja predviđanja. Ova Sloga se sprema na ulazak, cak su stadion dotjerali na nivo haman Premijer lige. Ostalo su naši dobri znanci. Ne bih volio Igman Konjic zbog naših animoziteta iz sezone 2006/2007 kad su ljudi zbog nas ispali.Signore je napisao/la:Ja koliko sam se informirao, ta Bosna uopce nije neka ekipa. Nasi su gore izgubili 2-0 nakon sto su oba gola primili iz vlastitih gresaka u obrani. Ekipa koja uz malo srece moze dobiti svakog, ali i svatko nju. Ako se njih plasite onda niste za Prve Lige. Po pricama, TOSK je puno bolje igrao i imao vise pojedinaca koji su se istakeli.
Po ovome sto sam ja gledao i slusao, ne znam tko moze naskoditi TOSK-u. Jedino cega se tbate p doigravanje, jer prvak ne ulazi direktno u visi rang nego kroz doigravanje.
TŽV!
Ma kleknut cete kad tad, ne mozete bas sve dobit, al vise od 20 utakmica bi trebali dobiti. Pitanje je i kakvi cete bit na proljece. U ovoj ligi se ekipa preko stanke raspadne bez problema, ali mi djelujete dovoljno ozbiljan klub da se to ne desi.
Brotnjo, Iskra i Sloga bi po meni trebali u doigravanje.
I ne znam kako ce se igrat to doigravanje? Ulazi jedan ili dva?
Ma normalno da ce se izgubiti, kad tad, jer svakom se desi los dan. Medjutim, ako se iduce tri utakmice ne izgubi, po meni su velike sanse da se ova polusezona zavrsi bez poraza.Signore je napisao/la:Ma kleknut cete kad tad, ne mozete bas sve dobit, al vise od 20 utakmica bi trebali dobiti. Pitanje je i kakvi cete bit na proljece. U ovoj ligi se ekipa preko stanke raspadne bez problema, ali mi djelujete dovoljno ozbiljan klub da se to ne desi.
FGR !
Kup sistem, znači dvije tekme, dva ulaze, ko koga izvuče. Igra se kući i na strani. S tim što postoji mogućnost da u ždrijebu ne ucestvuje klub koji ne ispunjava uslove za 1. LFBiH. U tom slučaju neko ulazi direktno voljom ždrijeba, ostala dva igraju doigravanje. Ovo je malo vjerovatno jer od nabrojanih jedino Igman ne ispunjava uslove, nemaju omladinski pogon, ali se to sve može brzo ispraviti.Signore je napisao/la:Ma kleknut cete kad tad, ne mozete bas sve dobit, al vise od 20 utakmica bi trebali dobiti. Pitanje je i kakvi cete bit na proljece. U ovoj ligi se ekipa preko stanke raspadne bez problema, ali mi djelujete dovoljno ozbiljan klub da se to ne desi.
TŽV!
Nismo dugo cekali, pade i TOSK. Azot - TOSK 1-0
Zepce - Usora 2-0
Kakva utakmica, kakav sudac i kakav teren
Konacno i ja bez ikakvih obaveza da u miru pogledam taj spektakl na Kranjaci. Usora mi se ne cini ni malo naivna ekipa, ali pomalo glupava, bas kao i sudac danasnjeg meca. Covjek je svirao svaki kontakt sto je i trebalo s obzirom da je teren bio uzasan i da bi se netko mogao ozlijediti, ali u drugom poluvremenu igraci Usore su na svaki dosudjeni prekrsaj za Zepce trcali prema sucu, cak su i pomocni dolazili pripomoci kolegi koji je dao mozda 1-2 zuta. Mogao je podijelit 3 crvena bez da mu je itko ista rekao, ali ocito se prepao batina pa nije smio.
Imala je Usora 3-4 dobre prilike, mogli su cak i oni pobijediti, ali mislim da je Zepce zasluzilo sva tri boda jer je pokazalo vise volje i zelje za igranjem dok su se u Usori oslanjali na taktiku lezanja po terenu.
Ne znam gdje idemo iduce kolo, al ocekujem prve gostujuce bodove
Zepce - Usora 2-0
Kakva utakmica, kakav sudac i kakav teren

Imala je Usora 3-4 dobre prilike, mogli su cak i oni pobijediti, ali mislim da je Zepce zasluzilo sva tri boda jer je pokazalo vise volje i zelje za igranjem dok su se u Usori oslanjali na taktiku lezanja po terenu.

Idete Krivaji u Zavidovice, možete to uzeti hladno.Signore je napisao/la:Nismo dugo cekali, pade i TOSK. Azot - TOSK 1-0
Zepce - Usora 2-0
Kakva utakmica, kakav sudac i kakav terenKonacno i ja bez ikakvih obaveza da u miru pogledam taj spektakl na Kranjaci. Usora mi se ne cini ni malo naivna ekipa, ali pomalo glupava, bas kao i sudac danasnjeg meca. Covjek je svirao svaki kontakt sto je i trebalo s obzirom da je teren bio uzasan i da bi se netko mogao ozlijediti, ali u drugom poluvremenu igraci Usore su na svaki dosudjeni prekrsaj za Zepce trcali prema sucu, cak su i pomocni dolazili pripomoci kolegi koji je dao mozda 1-2 zuta. Mogao je podijelit 3 crvena bez da mu je itko ista rekao, ali ocito se prepao batina pa nije smio.
Za TOŠK, bespotrebno prosuti bodovi protiv Azota, ali ne leži nam ta ekipa nikako, biće bolje. Zakomplilovali smo situaciju jer idemo Radniku za 2 kola, ako se ne prisaberu igrači moglo bi to bit -4. Ali barem je Bosna Sema otpala, jer će biti na -6 za Toskom, odnosno -7 za Radnikom iduće kolo najvjerovatnije.
TŽV!
Pa gledam sad malo tablicu i rezultate. Ne cini mi se jaka Krivaja. Primili su pet komada na Usori koju smo mi dobili. Onda su dobili peticu i na Teasnjci, uzeli bod kuci Famosu pa primili cetiri komada na Jelahu i tek su onda zenickog Rudara dobili 2-0 kuci. U zadnjem kolu remizirali u Brezi.
Nasi su imali puno tezi raspored, igralo se sa tri prvoplasirane ekipe i to dvije u gostima, a onda uslijedili Mladost i Usora za prvih sest bodova. Mislim da bi mogli slaviti i u Zavidovicima.
Tad Radnik vam po svim pricama uopce nije nesto jak. Nasi su sami sebe pobjedili tu utakmicu, bod smo zasluzili minimalno, al jbg, ne moze uvijek biti onako kako zamislis.
Nasi su imali puno tezi raspored, igralo se sa tri prvoplasirane ekipe i to dvije u gostima, a onda uslijedili Mladost i Usora za prvih sest bodova. Mislim da bi mogli slaviti i u Zavidovicima.
Tad Radnik vam po svim pricama uopce nije nesto jak. Nasi su sami sebe pobjedili tu utakmicu, bod smo zasluzili minimalno, al jbg, ne moze uvijek biti onako kako zamislis.
Mislim da Radnik nema ni ambicije, bilo bi dobro da se javi neko iz Hadzica da nam kaže šta se tamo dešava, oni su konstantno, zadnjih 6-7 godina treći, četvrti. Mislim da tu bude svašta u drugoj polusezoni kod njih. Jasne ambicije osim Toska je iskazala jedino još Bosna Sema, ali mislim da oni nisu realan prvak ove godine.
TŽV!
Treba puno para da iz kantona odmah preletis i u prvu federalnu. I to po pricama znam, nista posebna ekipa, nasi i gore dva gola iz vlastitih gresaka dobili. Mislim da TOSK nebi trebao imati problema. Sad izgleda gusto, al tek je pocelo, na polusezoni ce vec biti jasnije i ocekujem barem 7-8 bodova prednosti nad drugoplasiranim, ma tko god on bio. Radnik ce mozda tuci sve redom da bi na kraju mogao prodavati, tko zna, tako to obicno funkcionira u ovim nizim ligama.
Krivaja otela Famosu taj bod, protiv Zenice ne znam kako je bilo, al vjerovatno na neki pritisak su dobili, u Brezi su trebali do 20 minute gubit tri razlike ali eto, uglavnom, Krivaja doma ne bira sredstva da pobijedi
Vidjet cemo za vikend kako ce proci. Ako budu igrali u nedjelju vjerojatno cu otici, u subotu jako tesko, eventualno da je termin iza 5, ali jako tesko. Po onome sto sam gledao i slusao, nasi dobro igraju, ali ih zapao raspored da u prva tri kola igraju s tri najbolje ekipe u ligi, ali Usora i Mladost su kasnije bili dio naplate. U Zavidovicima je prvo gostovanje kod slabije ekipe i bio bi red da uzmemo neke gostujuce bodove, ali pamtim ih od prije 5-6 sezona kada smo dole igrali kup, seljakluk tezi. Ipak su to dva susjedna grada i sigurno necemo bit lijepo docekani, barem ne od ljudi na tribinama.
Jel znas kakvo je sudjenje dole?
Jel znas kakvo je sudjenje dole?
-
- Kontakt:
Zasto je Krivaja otela Famosu bod?lisander je napisao/la:Krivaja otela Famosu taj bod, protiv Zenice ne znam kako je bilo, al vjerovatno na neki pritisak su dobili, u Brezi su trebali do 20 minute gubit tri razlike ali eto, uglavnom, Krivaja doma ne bira sredstva da pobijedi
Zato sto je dala go iz nepostojećeg penala i ljudi nisu mogli centra preci od sudija, eto zato
Bio sam u Zavidovicima prije par sezona, i bilo je ok sudjenje, kao i atmosfera prema gostima. Ne znam kako je sad. Ne vjerujem da će sudjenje biti problem, jedino taj domacinski mentalitet, da bodovi ne smiju biti prosuti kod kuće.
TŽV!
Parovi 7. kola:
Mladost - Azot
Radnik - Pobjeda
Usora - Natron
Krivaja - Žepče
Famos - Rudar B.
Borac - Rudar Z.
TOŠK - Bosna
Slobodan Ilijaš
Kup BiH, jedini predstavnik ove lige:
Orašje 3 - 2 TOŠK
Mladost - Azot
Radnik - Pobjeda
Usora - Natron
Krivaja - Žepče
Famos - Rudar B.
Borac - Rudar Z.
TOŠK - Bosna
Slobodan Ilijaš
Kup BiH, jedini predstavnik ove lige:
Orašje 3 - 2 TOŠK
TŽV!
Nemoj da pricas nebuloze. Da nije Krivaja promasila u prvom poluvremenu ono sto su promasili i sto je golman Famosa skidao na 0 0, gubio bi famos i 3, 4 nula..i onaj gol sto su dali, penal je cist kao suza. Ovo ti pricam jer sam gledao tekmu i uz klub sam svaki dan i igrac kojeg je lopta pogodila u ruku nakon izvodjenja kornera je sam rekao da je penal. A to sto se nismo sastali sa loptom u drugom poluvremenu je nedostatak snage i iskustva pojedinih igraca iz omladinskog pogona. Zasluzeno je bilo 2 2 i nemoj pricati nista. Koja god ekipa u Zavidovice dodje, naigraju se. Za razliku od drugih terena gdje mi odemo. LPlisander je napisao/la:Zato sto je dala go iz nepostojećeg penala i ljudi nisu mogli centra preci od sudija, eto zato
TOSK - Bosna Sema 2-0 ,,,,Bosna ova navikana ekipa,,da je bolji teren bio primili bi bar jos 3 komada,,mada imali su i oni dvi dobre prilike,ali bas nezrelo profulane. Mada me vise brinu sudije koje nas na nasem terenu non stop karaju,,5 kartona nasim,,zatim dosta ne sviranih faula, plus par nepostojecih ofsajda. Sve u svemu zasluzena pobjeda_ mada u drugom smo malo fizicki pali ali izmjene su svjezinu unijele. Bedak, Hankic, Hasanbasic i Nuhanovic najbolji pojedinci po meni
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.