Eurobasket 2015

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

nele-BHF
Kontakt:

Re: Eurobasket 2015

Post Postao/la nele-BHF » 17 sep 2015, 09:24

Ova tema se svela na "Košarkaška reprezentacija srbije". Da ne postoji takva tema možda bi i razumio...

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 17 sep 2015, 10:09

Litvanci su stvarno, individualno nikad gori, cak vise nemaju one prave vrhunske sutere na koje se uvek mogu osloniti, ali uvek tu ima neke hemije, da se to poveze i skocka, i da uz par odlicnih igraca poput Jonasa i Maciulisa, odu ovako daleko, to je bilo dovoljno da se dobije ovakva Italija. Iskreno nisam ocekivao, ali zreb im je dosta pomogao, do ove faze nisu naleteli ni na jednog ozbiljnog protivnika i pretendenta za medalju, pa verovatno ni sad u 1/4 finalu.

Jesu Italijani jaki, ali samo individualno i to par igraca, timski su zesci fail od ekipe, a odbrana jedna od najgorih na turniru, pogotovo odbrana reketa, nemaju sirinu i oni sa tim karakteristikama nemaju sta da traze, sto se i potvrdilo. Samo sutem da dodjes do vrha, to ne moze ni na basketu u mojoj ulici, kamoli ovde. Maksimalno ih je vukao taj sut i silovanje ovih "zvezda" u timu, taj cist individualni kvalitet koji je dolazio do izrazaja, ali to ih je na kraju unistilo, jer svi oni trose nenormalan broj lopti, svi suteri, svi scoreri, a najvise Bargnani, a ne mogu da kompenzuju to u odbrani, i opet najvise Bargnani, koji izgleda kao pravi kancer ekipe. Drugo sto su ti sutevi vecim delom nerezonski, preko ruke, a ne plod nekog protoka lopte, ideje, nego cista improvizacija i 1 na 1 igra. Ako ih krene, dobijaju sve, ako ne, pa recimo da je poraz 90% izvestan. To je neozbiljna ekipa za vece domete i to sam na pocetku sampionata rekao, cim naidju na iole organizovaniju ekipu, gube. Sinoc ih nije islo, ali su i sami Litvanci krivi sto je mec otisao u egal, jer su nametnuli jak tempo i omogucili visok broj poseda Italijanima, inace bi mozda resili i pre OT.

Litvanci mozda nemaju najbolju organizaciju, ali koriste maksimum od onoga sto imaju, i uz sut koji ih je isao sinoc (a Kalnietisa narocito, jer pre ovog meca nije bazen mogao pogoditi), protiv "onakve" odbrane Italijana, pobeda nije smela doci u pitanje.

Jaki su, ali mislim da bi opet sirina Srbije trebalo da dodje do izrazaja, kao sto su i Cesi iskusili (a iskreno ne vidim Cesku daleko od kvaliteta Litvanije). Kladionice su pogodile ovog puta, jer se sva tri glavna favorita za zlato, nalaze u top4.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 sep 2015, 11:19

Za koga god navijam on izgubi, znači navijam za Srbiju. :mrgreen:

Srbija, Srbija, Srbija. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 17 sep 2015, 11:28

nele-BHF je napisao/la:Ova tema se svela na "Košarkaška reprezentacija srbije". Da ne postoji takva tema možda bi i razumio...
što je stvarno čudno jer ta ekipa uopšte ne igra na Ep na šta se tema odnosi. ili ipak? čekaj pa igra i to u polufinalu
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 17 sep 2015, 13:34

Danas ocekujem rutinu Grka sa Letoncim i obezbjedjene kvale za Rio od njih.
Veceras,vece sanse dajem Francuzima i vjerujem da ce pobjediti.Domacini su,kvalitetni su,imaju sjajnu odbranu,sirinu rostera,te nekoliko igraca koji mogu unistiti protivnike,te svakako veliko samopouzdanje.
Spance vuce Gasol i imali su i srece sa Njemcima pa i Grcima,u zadnjim momentima.Ipak,ova ekipa nema dovoljno dugu klupu da parira domacinu,a ukoliko ustopuju Gasola(szo nije nemoguce ako vidimo ko je ispod kosa Francuske)onda se usudjujem reci da bi mogli vidjeti i ubjedljivu pobjedu domacina.Moja prognoza ,10-18 razlike.Rezultat tipa 87-72,84-68,85-75..
Mens sana in corpore sano.

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 17 sep 2015, 13:38

nele-BHF je napisao/la:Ova tema se svela na "Košarkaška reprezentacija srbije". Da ne postoji takva tema možda bi i razumio...
Jer smo tako u mogućnosti. :cool: :opaopa:

p.s. Stvarno bi mogli ljudi koji navijaju za Srbiju više pisati na temi reprezentacije. ;)
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 sep 2015, 13:48

Nek napiše neko preview za Franke i Španjolce. @rio, tu li si :?:

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 17 sep 2015, 13:57

Večeras Francuzi favoriti svakako.Ali me nebi iznenadio trijumf Spanaca.Spanci jednostavno mogu bolje od svega sto su pruzili do sad.Mislim na vanjsku liniju.Francuzi se vec vide sami na tronu a nekako tu meni nesto fali.
Prvi favorit za mene Srbija svakako.Sutra ocekujem razbijanje Litve na proste faktore.
Dvije stvari Srbi imaju koje ce po meni biti presudne.Prvo duzina klupe.Kada ti imas Bogdanovica Nedovica Kalinica koji su jaki i napadacki i defanzivno skočni onda je to velika prednost jer odmaras Tea Bjelicu bez posljedica.
Druga i najvaznija stvar je Sale Djordjevic.
Covjek je u igru Srbije unio onu leprsavost i inovaciju svojstvenu ekipi u kojoj je on igrao.Brz protok svi igraju poentiraju ,a ono sto je posebna draz su te asistencije blokovi utrcavanja...
Odbrana je odlicna gine se na terenu.Duzina klupe je garant visokog ritma koje ,vidjelo se protiv Finaca i Ceha, malo ko moze pratiti...

I da Italija dobija Srbiju ....na nekom drugom prvenstvu mozda kako sam i rekao... :wave:

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 17 sep 2015, 14:00

Jbg stari kad se čitavo prvenstvo svelo na to... :mrgreen:

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 17 sep 2015, 14:02

Iznenadili su me Litavci. Nisam mislio da će proći Talijane. Nisam mislio ni da će proći Gruzijce. Al eto, prođoše. Šta bi bilo da igraju dobro...

Al, opet, ne vidim kako bi mogli Srbe dobiti. Srbi imaju širinu i uopće ne sumnjam u njihovu pobjedu. Čak bi mogao nešto i baciti na kladionici. hmm
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 17 sep 2015, 15:00

Zaustaviti Kalnietisovu organizaciju igre (i ovako i onako ga slabo sluzi sut), na Maciulisu mijenjati Bjelicu i Kalinica, Valanicunasu probati smanjiti ucinak ili ga uvesti u probleme sa licnim... i pobjeda ne bi trebala izostati.

Mislim da smo bolji, samo da ne bude nekog iznenadjenja i da potvrdimo tu kartu za OI..

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 17 sep 2015, 15:03

Vecerasnji klasik po meni dobija ekipa koja nametne svoj ritam i prilagodi igru svom rosteru. Ako bude ofanzivna utakmica s brzim ritmom ocekujem dominaciju Sergija i dvocifren broj spanskih trica, a ako pak bude dfanzivna rovovska bitka ocekujem rutinsku pobjedu Francuza. Jedino u sta ne sumnjam vecras je Gasolovih 20+ poena, mislim da ce lako izvuci Goberta na poludistancu i tricu i natrpat dosta suteva preko njega.

Srbija-Litvanija ocekujem rutinsku pobjedu Srba, a za Litvance jedinu sansu vidim u dominaciji Valanciunasa u sredini i jos jednom losem suterskom danu Srba. Premalo igraca ova Litvanija ima da se suprostavi Srbima koji mogu presingom unistit Mantasa sa Markovicem i Nedovicem, a po potrebi i Gagijem i Kalinom.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 17 sep 2015, 15:08

Uzima Litva. :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 17 sep 2015, 15:10

Jedan lagani offtopic: zasto je Rudy Fernandez tako omrazen? Ne pratim toliko euro kosarku, pa me bas zanima...

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 17 sep 2015, 15:12

SlevinKelevra je napisao/la:Jedan lagani offtopic: zasto je Rudy Fernandez tako omrazen? Ne pratim toliko euro kosarku, pa me bas zanima...
Zato sto je mucki provokator. :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 17 sep 2015, 15:14

Jesam ja valjda jedina osoba na svijetu koja gotivi Rudyja ? :mrgreen:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 17 sep 2015, 15:17

Epidaurus je napisao/la:Jesam ja valjda jedina osoba na svijetu koja gotivi Rudyja ? :mrgreen:
Nisi, gotive ga i navijaci Real Madrida.

Najveci cigan kojeg sam vidio u kosarci - apsolutno, tu nema dileme. Mozda i ne samo u kosarci :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 17 sep 2015, 15:18

SlevinKelevra je napisao/la:Jedan lagani offtopic: zasto je Rudy Fernandez tako omrazen? Ne pratim toliko euro kosarku, pa me bas zanima...

Simulira, provocira, stalno se zali sudijama.

+ faca
slika

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 17 sep 2015, 15:22

Epidaurus je napisao/la:Jesam ja valjda jedina osoba na svijetu koja gotivi Rudyja ? :mrgreen:
Nisi naravno. Ti i njegova žena. :mrgreen:
Nemoj se ljutiti morao sam.
I meni je nekad bio malo drag. Sada nije nikako. Njega ne volim individualno a srbiju kao ekipu :mrgreen:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 17 sep 2015, 15:25

Lillard je napisao/la:
Nisi, gotive ga i navijaci Real Madrida.

Najveci cigan kojeg sam vidio u kosarci - apsolutno, tu nema dileme. Mozda i ne samo u kosarci :kafa:
Eh zato ga izgleda i gotivim sto navijam za Real :mrgreen:

Ma meni je licno on bas igracina, jest da je pogan sto se tice glume i toga al je realno najbolji vanjski igrac Eurolige. Steta bas sto je povrijedjen na Eurobasketu

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []