Prošli derbi na Grbavici vi niste izgledali kao ozbiljna fudbalska ekipa, na Koševu su nijanse vjerovatno odlučile prvaka države. Meni je tu jasno bilo kakav je Odović trener (iako sam prvi ja bio skeptičan kada ste ga doveli). I ovakva ekipa Želje je ekipa za vrh tabele nema tu dileme, međutim, klupa je ono o čemu se nije vodilo računa, a upravo je jaka klupa ta koja osvaja trofeje. Već sam na našoj temi pisao da je uprava kluba ta kojoj odgovara sportski direktor, njemu odgovara struka i igrački kadar u pogledu izbora i dovođenja i normalno je sasvim da oni snose dio odgovornosti za stanje u kojem se nalazite, kao što snose i zasluge za otplatu dugovanja, lijepu evropsku avanturu i sve ostalo. Naša uprava je sigurno najuspješnija/najsposobnija u klubskoj historiji, doveli su investitore, sponzore, igrače i donijeli nam trofeje ali i kao takvi nisu izuzeti od kritike za loš rezultat na tabeli - to je jedino mjerilo fudbalskog kluba. Prije smo se mi međusobno spuštali rezultatima, pozicijama na tabeli, potezima na terenu a danas se izgleda spuštamo bilansom stanja i uspjeha, visinom obeštećenja i svotom novaca na računu. To bi bilo prikladno kada bi smo navijali za fabriku namještaja ili salon auta, ali pošto navijamo za sportske klubove ono što je mjerodavno jesu razultati, trofeji, igra i pozicija na tabeli - sve osim toga je supsidijarno i podređeno ostvarivanju sportskih rezultata. I opet o tom financijskom/organizacijskom stanju u klubovima pišu ljudi koji nemaju blage veze o životu, tako da apsolutno sve što se piše jesu ništa drugo do insinuacije. Opet, prvenstvo je zanimljivo, interesantno i daleko od bilo kakve izvjesnosti i sigurno će biti mnogo uspona i padova pa nam ostaje da ga pratimo.

U Sarajevu sve ima svoju priču i u Sarajevu ništa nije slučajno.