Košarkaška Reprezentacija Srbije

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan

Drina1945
Kontakt:

Re: Košarkaška Reprezentacija Srbije

Post Postao/la Drina1945 » 18 sep 2015, 10:44

Samo polako, nema euforije, nema buke, idemo korak po korak. Protiv Litvanije smo favoriti i ako budemo koncentrisani na tu utakmicu ne vidim neki drugi ishod sem pobjede.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 18 sep 2015, 11:00

Danas rotacija mora doci do izrazaja. Sirinu imamo, oni je nemaju, prakticno koriste sedam igraca max, Kalnieitisa pritisnuti, ali ga u piku pustati da sutira, dakle Radule ili Kuzmic da ne preuzimaju svaki put, jer bolje on da bude na sutu (celo prvenstvo ocajan sut) nego da nas Jonas dole unisti. Druga stvar, Jonas je poznat po tome sto brzo ulazi u licne greske, Raduljica to mora iskorisiti, jer ako Jonasa izbacimo iz igre, to je 50% posla odradjeno, Javtokas je nikakva pretnja u napadu. Milaknis, Kuzminskas, pa i Jankunas su jedini pravi suteri u ovoj ekipi i njih maksimalno treba stegnuti, Pefi i Nedovic da im ne daju da disu, pogotovo Milaknisa ciji je posao upravo prolazenje oko blokova i otvoren sut. I za Maciulisa koji je po meni njihov najjaci igrac, imamo odgovor u vidu Simona, pa i Kalinica, ma prakticno na sve sto nude imamo odgovor, a oni za nas nemaju, i to je to, ovde samo sami sebe mozemo da pobedimo ili da im dozvolimo da udju u sutersko ludilo, kvalitetniji smo tim, i nadam se da cemo to i dokazati, i uci u epsko finale sa Spancima, ponovo. Ne znam zasto, ali ocekujem od Tea neku sutersku kliniku veceras, Zoran Erceg presudan x faktor, ali i odbrana spoljne linije pre svega.

Za Rio. :salut:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 sep 2015, 11:12

hrabro drsko i pametno...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 18 sep 2015, 13:54

Kvalitetniji smo i to treba na terenu da pokažemo.

U boj krenite junaci svi... :salut:
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!

krlekapiten
Kontakt:

Post Postao/la krlekapiten » 18 sep 2015, 14:08

Pozdrav svim navijačima košarkaške reprezentacije Srbije.
Pratim srpsku košarku 30 i kusur i kao svi radujem se svim ovim uspesima u poslednjih par godina, povratku košarke u zemlju košarke.

Danas će odlučiti mirna glava i odbrana. I srpski centri moraju kako znaju i umeju zaustaviti Mačiulisa i Valančiunasa.

Ubeđen sam u pobedu.

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 18 sep 2015, 15:26

Litvanije je veoma ozbiljan i respektabilan protivnik,ali imam osjećaj da ćemo ih otresti ko beba zvečku :plac: :opaopa: :crazy:
Mislim da bi Kalinić večeras mogao da pokaže igre iz Finalne serije KLS-a i Play-off ABA lige ;)
Samo hrabro i pametno,kao i do sad :) ;) :kralj:
Mens sana in corpore sano.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 18 sep 2015, 15:29

Sretno veceras :salut:
This time next year we'll be millionaires.

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 18 sep 2015, 16:38

Momciluk je napisao/la:Sretno veceras :salut:
:salut: :thumbup:

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 18 sep 2015, 17:28

Hoćemo slogu, hoćemo borbu, hoćemo tim. AJ SRBIJA!
[youtube][/youtube]

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 18 sep 2015, 17:45

U utakmici Juniorskog All-Stara u Lilu,igrali su i mladi igrači Partizana i CZV,Vanja Marinković i Boriša Simanić.Prvi je postigao 17 a drugi 8 poena.

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 18 sep 2015, 18:41

Srbija - Litvanija

Večerašnja utakmica je svakako jedna od najvažnijih utakmica za srpske košarkaše od samostalnosti (ukidanja sankcija) i prvog nastupa na velikim takmičenjima (Eurobasket '95). Jedna sjajna generacija je započela svoju dominaciju upravo pobedom nad Litvanijom u finalu '95, a ova nova generacija predvođena sa klupe jednim od učesnika tog finala, mogla bi večerašnjom pobedom ''započeti'' novu sjajnu košarkašku priču.

Naime, ja bih uspehe i neuspehe, uspone i padove srpske reprezentativne košarke podelio na tri perioda:

1995 - 2002

Dve titule prvaka sveta, tri titule prvaka Evrope, srebro sa OI i još jedna bronza sa EP. Jedini kiks se desio u Sidneju 2000. godine na OI. Ne može bolje.

2002 - 2009

Eksperimenti sa Vujoševićem, Šakotom, Slavnićem, sramota u Beogradu, blamaža u Atini, wild card za SP, bez plasmana u Peking, neki od najgorih sastava koje smo slali na velika takmičenja, Željkova konferencija za štampu, činjenica da niko nije hteo da vodi reprezentaciju sa klupe ili da igra za istu. Ne može gore od toga, što ćemo se uveriti u narednom periodu.

2009 - ? (2016)

Pojavila se nada u neka bolja vremena dolaskom Dude Ivkovića i osvojenim srebrom na EP '09. Stari lisac je odmah rekao da je medalja došla prerano, pa smo sledeće godine ostali bez medalje (iako smo igrali bolju/lepšu košarku nego na EP '09). Svima je jasno da nam je ukradeno finale (srebro), ali smo isto tako prepustili bronzu Litvancima ''bez borbe''.

Naredno takmičenje je još bolje pokazalo koliko je Duda bio u pravu i kako još uvek nismo bili dovoljno zreli za najveće domete i uspehe u kontinuitetu. I ovde možemo pronaći opravdanje u povredama (jer je stvarno tako bilo), ali ne smemo zaboraviti ni sraman pristup u razigravanju i borbi za kvalifikacije (OI). Tu sramotu, malokrvnost i nedostatak želje najbolje opisuje izjava k-a-p-i-t-e-n-a Nenada Krstića posle meča sa Rusijom: ''Očekivali smo pobedu, razočarani smo, ne znam kako ću pronaći motiv (plasman na OI bukvalno, uzimajući u obzir jačinu kvalifikacionog turnira) za naredne utakmice.'' To je izjavio kapiten, možda ne baš tim rečima ali otprilike...

Ponovo smo propustili OI, a zatim su nas onako osakaćene Španci birali za protivnika u Sloveniji. Tu treba podvući crtu.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Otišao je Duda, došao je Sale Nacionale i kao grom iz vedra neba - hoće čovek da pobedi Španiju. Nije pobedio Španiju, ali jeste Francuze, Grke, Brazilce, što je bilo dovoljno za srebro (iz grupe smrti).

Nova godina, novo takmičenje, nova grupa smrti, nova Saletova želja - hoće (finale) da pobedi Francuze. Nije imao priliku za tako nešto, ali je pobedio Španiju.

I sad dolazimo do meča sa Litvancima, istim onim Litvancima kojima je taj čovek ''utrpao'' 41 poen i tako započeo dominaciju svoje generacije. Novom pobedom nad Litvancima 20 godina kasnije, Sale (ovog puta) kao selektor uvodi Srbiju u drugo finale zaredom, osvaja drugu medalju zaredom na isto toliko takmičenja i vodi srpske košarkaše na OI posle 12 godina.

Porazom od Litvanije, Srbiji ostaje borba za bronzu i borba za OI. Ko može da garantuje bronzu i ko može da garantuje plasman na OI ? Vrlo lako se može ostati bez medalje i bez plasmana na OI (bez Saleta na klupi i opet sve ispočetka). I onda opet propuštamo jedno takmičenje i onda mogu da se vuku paralele Poljska/Španija, Litvanija/Francuska, London/Rio, Duda/Sale...

Pobedom - Srbija se definitivno vratila ili kako mi to volimo reći: ''Košarka se vratila kući.'' Porazom - sigurno je samo da ništa nije sigurno.

Prvi rođak dečka od sestre Ace (informacije) Stojanovića se odjavljuje.
I think I'm a pussy one.

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 18 sep 2015, 18:53

Teksi,opet alal vera!Zaključak dokazuje koliko je večerašnji meč bitan,možda i bitniji od onoga koji slijedi(u borbi za zlato,jer bi onda relativno opušteno igrali taj meč).Uzeli bi 2.medalju uzastopno,otišli na OI nakon 12 godina.Počeo bi kontinuitet velikih rezultata ekipe koja ima potencijala za velike rezultate ;)

nacelnik
Kontakt:

Post Postao/la nacelnik » 18 sep 2015, 19:00

Bice nekoliko zanimljivih duela večeras ...Maciulis-Bjelica,,,Valanciunas -Raduljica,,,Seibutis-Teodosić...Kalnietis-Marković,,,ko pogodi vie iz vana prolazi,,,po meni Srbija favorit,,,jednstavno najviše pokazali do sad,,,

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 18 sep 2015, 19:02

nacelnik je napisao/la:Bice nekoliko zanimljivih duela večeras ...Maciulis-Bjelica,,,Valanciunas -Raduljica,,,Seibutis-Teodosić...Kalnietis-Marković,,,ko pogodi vie iz vana prolazi,,,po meni Srbija favorit,,,jednstavno najviše pokazali do sad,,,
Po meni ključni dueli. :kafa:

nacelnik
Kontakt:

Post Postao/la nacelnik » 18 sep 2015, 19:09

djoleprijedor je napisao/la:
nacelnik je napisao/la:Bice nekoliko zanimljivih duela večeras ...Maciulis-Bjelica,,,Valanciunas -Raduljica,,,Seibutis-Teodosić...Kalnietis-Marković,,,ko pogodi vie iz vana prolazi,,,po meni Srbija favorit,,,jednstavno najviše pokazali do sad,,,
a duel sa klupe recimo Kuzminskas-Bogdanović...ma biće odlična utakmica..,, ;)

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 18 sep 2015, 19:12

nacelnik je napisao/la:
djoleprijedor je napisao/la:
a duel sa klupe recimo Kuzminskas-Bogdanović...ma biće odlična utakmica..,, ;)
Trebao bi Bogdan napokon da odigra kako zna.MOžda baš večeras kad bude čupavo :zviz:

nacelnik
Kontakt:

Post Postao/la nacelnik » 18 sep 2015, 19:18

Moguće da je on taj,,,a nebi me čudilo ni da Kalinić ubode par trojki,,,ali ipak mislim ako Litvanci ne zaustave Teodosića da su gotovi,,,vjerovatno će Seibutis pokušat prvi naTeodosića..ako on ne uspije onda Maciulis,,,

hayden
Kontakt:

Post Postao/la hayden » 18 sep 2015, 19:30

Večeras očekujem pobjedu. Ako treba do zadnje kapi krvi, do zadnje kapi.

U gradu je već ludilo, puni kafići, kafane, čeka se emisija pa onda utakmica. Ako pobjede biće nezapamćeno ludilo.

sasistika
Kontakt:

Post Postao/la sasistika » 18 sep 2015, 23:05

:shhh:
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 sep 2015, 23:12

Nisam se ovoliko skenjao zbog košarke još od polufinala SP u Turskoj 2010. :(

Jbga, imali smo šansi, promašili sve - i živo i mrtvo i to bi bilo to... ubili nas Litvanci odbranom.

Ako ništa drugo, makar smo od njih ispali, a ne od neke egzotike ili ogavnih Španaca. :kafa:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.