2. Bundesliga - Cvajta
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Re: 2. Bundesliga - Cvajta
Marcel Halstenberg novi igrac RB Leipziga. Konzerve ce St. Pauliju platiti 3 mil eura. Moze igrati stopera i lijevog beka.
Zanimljivo da je RB Leipzig za dvije godine potrosio oko 42 mil eura na pojacanja.
Zanimljivo da je RB Leipzig za dvije godine potrosio oko 42 mil eura na pojacanja.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
- Omerbavarac
- Kontakt:

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- samo_lijevo
- Kontakt:
NIkad losije prvenstvo u zadnjih 5-6 godina.
Bice zestoka borba za trecu ligu, mnogi konkurisu. Ne zna se ko je slabiji. Duisburg je po meni vec prezaljen, ono je osrednja treceligaska ekipa.
Minhen definitivno odlucio da ispadne, Nurnberg isto tako.
Bice zestoka borba za trecu ligu, mnogi konkurisu. Ne zna se ko je slabiji. Duisburg je po meni vec prezaljen, ono je osrednja treceligaska ekipa.
Minhen definitivno odlucio da ispadne, Nurnberg isto tako.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- samo_lijevo
- Kontakt:
FUSSBALLFANS BEWERFEN RB-BUS MIT GELD
Heidenheim - Vor der Zweitliga-Partie am Freitagabend beim 1. FC Heidenheim hat es erneut Proteste gegen RB Leipzig gegeben. Die Ideen scheinen dabei nicht auszugehen, denn diesemal "regnete" es Geld auf den Mannschaftsbus.
Bei der Ankunft am Stadion öffneten offenbar einige Heidenheim-Anhänger mehrere Koffer mit gefälschtem Geld, mit dem sie den Bus bewarfen.
Auf dem gefakten 100-Dollar-Schein ist eine Karrikatur von RB-Boss Dietrich Mateschitz (71) zu sehen sowie der Schriftzug: "Scheiss Red Bull. In Capitalism he trusts".
Nicht nur am Bus, sondern auch im Stadiongelände fand man die Geldscheine.
AUSGERECHNET FRAHN VERDIRBT DEN SIEG
Heidenheim - RB Leipzig hat in der 2. Fußball-Bundesliga den Sprung auf den Relegationsplatz verpasst.
Im Spitzenspiel am Freitag kamen die Sachsen nicht über ein leistungsgerechtes 1:1 (1:0) beim 1. FC Heidenheim hinaus und bleiben Tabellenvierter.
Marcel Halstenberg schoss die auswärts noch ungeschlagene Mannschaft von Trainer Ralf Rangnick in der 36. Minute in Führung, doch ausgerechnet der frühere Leipziger Kapitän Daniel Frahn glich per Foulelfmeter aus (62.).
https://mopo24.de/#!nachrichten/rb-leip ... bull-13876
-
Nerminovic
- Kontakt:
Bravo tako im i treba
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
-
Nerminovic
- Kontakt:
Bravo tako im i treba
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
-
Pale_Companion
- Kontakt:
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Freiburg nastavlja sa dobrim igrama u cvajti i drže vodeću poziciju. Na najboljem putu su da se vrate naredne sezone u elitno društvo, nadam se da će to i ostvariti... S druge strane, čini se da cvajta niti ove sezone neće biti lagana šetnja za konzerve iz lajpciga kako su neki to ovdje zorno prikazivali 
Agieren statt reagieren
- samo_lijevo
- Kontakt:
Hajde, ako zatreba kupice oni Mesija na pauzi. Nije to njima problem.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Po meni GLUP potez Paderborna...Za mene je Effenberg sto bi Nijemci rekli pravi Klugscheißer i vidijecemo koliko ce biti uspjesan.BILD @BILD 38m38 minutes ago
Fußball-Hammer des Jahres: #Effenberg wird Trainer von #SCPaderborn.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Konačno da opet i ovi malo žešći tipovi dobivaju bitne funkcije u timovima. Jeste da je Effenberg postao trener "samo" Paderborna (ipak je startao sa klubom koji je u profesionalnom fudbalu), ali vremenom će preuzeti i značajniji tim. A svakako se treba samo nadati da u Paderbornu ne pregori i ne zabilježi loš start trenerske karijere. A Effenberg svojim karakterom može mnoge ekipe razdrmati i podići iz letargije. A po onome kako je analizirao utakmice mislim da bi trebao znati obavljati trenerski posao. Samo sada to sve treba predstaviti na djelu, sada je praksa, nema više samo teoretisanja.
A generalno bi volio da tipovi poput Effenberga, Kahna pa i Matthausa (on zna nekad srati, ali je lik koji ima mišljenje i petlju i svakom će reći svoje mišljenje) preuzimaju klubove u Bundesligi i generalno u obje prve lige (ni Cvajtara nije zanemariva), jer u većini klubova je previše tih nekakvih finih menadžera i funkcionera, tako da sve više ponestaje te vatre koju su ranije podgrijavali kako otkačeni (pozitivno) likovi na terenu, tako i oni pored njega.
A generalno bi volio da tipovi poput Effenberga, Kahna pa i Matthausa (on zna nekad srati, ali je lik koji ima mišljenje i petlju i svakom će reći svoje mišljenje) preuzimaju klubove u Bundesligi i generalno u obje prve lige (ni Cvajtara nije zanemariva), jer u većini klubova je previše tih nekakvih finih menadžera i funkcionera, tako da sve više ponestaje te vatre koju su ranije podgrijavali kako otkačeni (pozitivno) likovi na terenu, tako i oni pored njega.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Moram biti iskren i reći da me ova vijest izuzetno razveselila i cijeli dan sam skroz euforičan jer će Leitwolf konačno početi trenersku karijeru. 
Već se više puta nagađalo da bi Effe mogao preuzeti neki klub i sada se konačno to i dogodilo. Istina je da bih ga itekako volio gledati kao trenera Schalkea jer se o tome pričalo prije i smatram da bi mu to bio odličan klub za početak karijere ali ok, mnogi su počeli sa nekim slabijim klubom za početak karijere.
Što se tiče njega, ma šta se tu ima za reći a da se ne zna. Odrastao sam uz tu generaciju Bayerna a on je bio ikona kluba i igrač koji je bio definitivno poseban jer ima ogromnu karizmu.
Smatram da znanja ima, karizma je neponovljiva, autoritet ima, motivator je sam po sebi ogroman. Ne znam, ovdje sam subjektivan ali za trenera ima sve što treba trener imati. Za onaj početak dovoljno, za nekog ozbiljnog i vrhunskog trenera mora izuzetno jako raditi.
Ako će u tom trenerskom poslu biti pametan i redovno raditi na sebi i razvijati se u tom smjeru svakodnevno onda neće imati problema da jednog dana preuzme bolji klub od Paderborna. Kad je već krenuo u taj posao ( iako kasni već par godina ali ok ) nadam se da će se truditi biti što bolji i da stvarno radi na sebi. Jednostavno, mora se posvetiti ovom poslu potpuno jer bi inače moglo to loše i brzo završiti.
O ekipi Paderborna ne znam ništa i zato ne mogu ništa komentirati o tome kakva su ekipa. S obzirom da su loši, prema tabeli cvajte, mora se priznati da je ovo odlična prilika da Effe odmah pokaže u ovoj sezoni neke rezultate ako ima taj trenerski kvalitet. Nisam upoznat sa kvalitetom ove momčadi ali ovako laički i neupućen moram reći da treba imati "damu" preuzeti ovaj klub ali bi zato nagrada trebala doći ako će se pokazati kao odličan trener.
Ok, dosta, da ne filozofiram, zadovoljan sam da je Stefan Effenberg konačno krenuo u trenersku karijeru i nadam se da će ona biti itekako uspješna.
Već se više puta nagađalo da bi Effe mogao preuzeti neki klub i sada se konačno to i dogodilo. Istina je da bih ga itekako volio gledati kao trenera Schalkea jer se o tome pričalo prije i smatram da bi mu to bio odličan klub za početak karijere ali ok, mnogi su počeli sa nekim slabijim klubom za početak karijere.
Što se tiče njega, ma šta se tu ima za reći a da se ne zna. Odrastao sam uz tu generaciju Bayerna a on je bio ikona kluba i igrač koji je bio definitivno poseban jer ima ogromnu karizmu.
Smatram da znanja ima, karizma je neponovljiva, autoritet ima, motivator je sam po sebi ogroman. Ne znam, ovdje sam subjektivan ali za trenera ima sve što treba trener imati. Za onaj početak dovoljno, za nekog ozbiljnog i vrhunskog trenera mora izuzetno jako raditi.
Ako će u tom trenerskom poslu biti pametan i redovno raditi na sebi i razvijati se u tom smjeru svakodnevno onda neće imati problema da jednog dana preuzme bolji klub od Paderborna. Kad je već krenuo u taj posao ( iako kasni već par godina ali ok ) nadam se da će se truditi biti što bolji i da stvarno radi na sebi. Jednostavno, mora se posvetiti ovom poslu potpuno jer bi inače moglo to loše i brzo završiti.
O ekipi Paderborna ne znam ništa i zato ne mogu ništa komentirati o tome kakva su ekipa. S obzirom da su loši, prema tabeli cvajte, mora se priznati da je ovo odlična prilika da Effe odmah pokaže u ovoj sezoni neke rezultate ako ima taj trenerski kvalitet. Nisam upoznat sa kvalitetom ove momčadi ali ovako laički i neupućen moram reći da treba imati "damu" preuzeti ovaj klub ali bi zato nagrada trebala doći ako će se pokazati kao odličan trener.
Ok, dosta, da ne filozofiram, zadovoljan sam da je Stefan Effenberg konačno krenuo u trenersku karijeru i nadam se da će ona biti itekako uspješna.
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Četvrtoligaš Unterhaching mlatnuo i izbacio milionske trupe iz Leipziga
Agieren statt reagieren
Trupe iz Leipziga danasnjom pobjedom su zasjele na prvu poziciju....

FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
-
KayserSose
- Kontakt:
Daleko od toga da mi je Ratten simpatičan, ali je bez dileme Bundesligi potreban. Zato aufgec Ratten!phily je napisao/la:Trupe iz Leipziga danasnjom pobjedom su zasjele na prvu poziciju....
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Ima li negdje zvaničan podatak koliki je godišnji budžet RB Leipziga?
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Thy veceras u pobjedi svoje ekipe protiv Fortune postigao 4 gola
Iako je Fortuna veoma losa ove sezone, opet nije mala stvar postici cetiri gola.
Iako je Fortuna veoma losa ove sezone, opet nije mala stvar postici cetiri gola.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Fortuna katastrofa ove sezone, kao i Duisburg, koji je zadnji, eto iduce kolo igraju derbi zacelja tabele, nadam se pobjedi crvenih.
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.