AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

milanist
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la milanist » 19 sep 2015, 22:47

LegendKiller je napisao/la:
milanist je napisao/la:Sta ja znam muxa, ali on dok je kod nas bio nije pokazao nista vrijedno pomena, a ne mozemo vala reci ni da nije dobijao priliku da igra.On i Gabrijel su odigrali ne mali dio minuta a nista konkretno nisu pokazali.
Saponara kod nas uopće nije dobio pravu priliku. Dvije utakmice je počeo ispočetka, i 3 puta ušao sa klupe po 10-tak minuta, to je premalo ako uzmemo u obzir koliko su prilike dobijali poli, honda, pa još u to vrijeme esien, muntari i dr.. Da imamo Saponaru sada Baca i Adriano bi se nadavali golova uz njegove asistencije. Danas je imao fenomenalu asistenciju sa Macaronea. Ako vam se ne sviđa Saponara uživajte u majstorijama Honde i Polia.
Mozda govoris samo za Seriu A, ali igrao je kako se sjecam povelik broj onih pripremnih utakmica i nista ama bas vrijedno pomena nije pokazao.
Ne kazem da nije bolji od nasih hedalja, ali govorim dok je bio kod nas nije na sebe privukao toliku pozornost da bi ostao u Milanu, dal je to njegova greska ili uprave vidjet cemo uskoro.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 19 sep 2015, 22:48

Calabria za 1h pokazao više nego De Mrtviglio u ovoj sezoni.
Daj ga goni više neko iz Milana da ga ne gledam kako se vuče po terenu i ispada u odbrani, o centarušutu i da ne pričam.

Bacca vrijedi svakog $$, a Bonaventura također odigrao strašnu tekmu.

Ono što me najviše nanerviralo u ovoj utakmici je činjenica da smo poslije svakog postignutog gola STALI ALI DOSLOVNO STALI i prepustili Palermu inicijativu 10-ak minuta gdje su oni uspjeli baš u tih 10 zabiti golove.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 19 sep 2015, 22:57

Solidno, ni dobro ni lose, ali smo kontrolisali utakmicu i vracali se rezultatski, nisam ni jednog momenta pomislio da cemo ovo izgubiti. :mrgreen:

Odbrana se mora popraviti (cuj to) ili jednostavno trebaju malo agresivnije ulijetati u duele i ne cekati da protivnik melja loptu koliko hoce, nekako premekano igramo. Silji opet igrac pobjegao kao protiv Intera :facepalm: citao sam po forumima prosle hefte gdje mu se zamjeralo da lose postavlja ofsajd zamke (ja to iskreno licno nisam prije primjecivao), ali evo, vec me danas uvjerio da je to istina. I u pm materinu, hocel' kad ta asistencija sine, koliko jos godina mora proci? :facepalm: Yebo ga ja, da mene stavis u igru sa dvije lijeve noge za fudbal, ubo mi jednu asistenciju za 3 godine pa makar na srecu, a ovaj ni to nije u stanju.

Moram pohvaliti kapitena, vidi se napredak u nasoj igri otkako je on proigrao :thumbup:
Calabria odlican, decko sa svojih 19 godina moze drzati casove za sve nase bekove koji su prosli u zadnje 4 godine.
Bacca, samo se naklonit i nista vise ne reci :tokralju:

Lose strane su Adriano, tip je prosjecan igrac, Balotelli isto prelose za ovih dvadesetak minuta. Honda - ja vise nemam rijeci, samo se nanerviram bezveze kad pomislim na njega.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 19 sep 2015, 23:06

Već u utorak protiv Udinesea, tražit 3 boda i tu treba. Ove dvije smo dobili na cisti kvalitet napadača, nadam se da ce pojedinci zadržat dobru formu u nastavku..

Bacca, znao sam od početka da ce bit maestro :bow:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 19 sep 2015, 23:25

Udinese je tanak,mada ni mi nismo nesto. Ali svakako da trebamo ganjati pobjedu na tom gostovanju.
Da ne zaboravim reci,ovo do sada Kucka sto je igrao je vise nego dobro,samo nek nastavi ovako :thumbup:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 19 sep 2015, 23:38

Svi veznjaci (osim Honde) su za divno cudo u dobroj formi, stvarno su sva trojica odlicno odigrali ove zadnje dvije tekme. Ali moraju biti malo zesci i grublji, neka jaca ekipa ce nas rasuti jer nemamo klasicnog destruktivca, svi mi djeluju kao mimozice.
I da, ponovo sam se uvjerio da bolje igramo bez De Jonga. Protiv Intera se mozda mislilo da je to slucajnost, ali nakon dvije utakmice mozemo zakljuciti da je to istina. :kafa:

I zasto Susu ne dade sansu Sinisa brate, treba nam taj ofanzivni vezni, pa eto makar da pokusamo. Vidjelo se dosad da ni Jack ni Honda ne valjaju, a ni Balo (iako su ga mnogi gurali na tu poziciju), cini mi se da je danas igrao povucenije i bio je beskoristan.

Sreca pa se Luca vraca iducu tekmu tako da bi trebalo poceti s njim i Calabriom, mali je pokidao. Samo se nadam da nece ispastati radi Silje... :facepalm: mali makar po vidjenom ima sansu postati odlican igrac, a ovaj ako za 23 godine nije naucio centrirati, nece nikad. Abate je ziv primjer.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 sep 2015, 00:35

Ma Calabria će na klupu ako Luca bude spreman 100%.
Il Club più titolato al mondo!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 20 sep 2015, 00:55

Ima li gdje pregled da pogledam?

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 20 sep 2015, 01:01

E nek' sam jednom ušao na ovaj pdf poslije utakmice a da su svi pozitivni :lol:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

betton
Kontakt:

Re: RE: Re: AC Milan

Post Postao/la betton » 20 sep 2015, 03:58

FaraonTM je napisao/la:E nek' sam jednom ušao na ovaj pdf poslije utakmice a da su svi pozitivni :lol:
Uze mi rijeci sa tastature. :mrgreen:
Rossi come il fuoco..Neri come la vostra paura..

Gullit: "At Milan 11 of us would practice against only the 4 defenders and we still couldn't score a goal."

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 20 sep 2015, 09:25

ma dobro šta reći... generalno trebamo biti zadovoljni jer evidentan je napredak u odnosu na prethodne godine. ja se nadam da će u januaru doći vrhunska desetka i onda možemo uraditi mnogo. to nam je rak rana. sa tim igračem bi bili jači 30-40%. on može povući cijeli ekipu naprijed.
stvarno de sciglio me iz utakmice u utakmicu sve više nervira i nervira... momak je umsilio da je maldini i glumi neku hladnokrvnost i smirenost, a pojma nema. krivac je za oba gola manje vise.
bacca je prvi pravi napadač kojeg imamo nakon pippa, čovjek je paklen igrač. kapa dole galliani, sa nečim si i pogodio.
adriano mi je tu kao neko nužno zlo i nadam se back up kada balo dođe sebi. momak se bori i gine, ali mislim da nema kvalitet za prvu postavu.
mislim da smo dobili profesora na desnom boku i to me mnogo raduje. jako inteligentan igrač i čini mi se drzak, ne boji se ni povući loptu, a ni centrirati.
također me raduje i romagnoli jer se vidi da je inteligentan igrač i enorman potencijal.
montolivo kaptineski, dovoljno je reći. kucka je osvježenje, raduje me njegova igra. bonaventura me iznenađuje.
honda je japanska ubleha i treba ga se riješiti što prije. podržavao sam ga i mislio da može nešta napraviti, ali on nema veze sa mozgom. totalno limitiran igrač. ima dobar šut i to je to. ostalo nije vrijedno pomena.
zapata nit smrdi nit miriše, a lopez mora da se popravi.

generalno imamo mladih i talentovanih igrača, imamo i trenera koji može napraviti nešto od milana. nadam se da cemo biti blizu treceg mjesta do januara i da ćemo dobiti 2-3 jaka igrača da se borimo za LP.
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 20 sep 2015, 09:29

rope, balo je dobio zadatak od sinise da tako igra, da striktno cuva loptu i pokusaje proigravati saigrace, odigrao je korektno ono vremena sto je proveo na terenu. Jos je rano bilo sta govoriti, ali da se vidi pozitivna promjena kod njega to stoji.

Sto se tice calabrie mali je pokidao nema sta svaka cast, ali mislim da on jos nece vidjeti prvih 11. ako nista nek mu sinisa par puta daje sansu sa klupe pa ako i dalje bude ovako dobar onda momak i zasluzuje da bude starter.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 20 sep 2015, 13:51

Bacca je napadač kojeg nismo imali od odlaska velikog Ukrajinca.Ubica.Također,bez potrebe napadate Adriana,i on je paklen igrac ali za razliku od Bacce on mnogo vise ovisi o veznom redu.
Calabria masina prava,ne boji se momak nikoga i nicega a tek mu 18 godina.Citave pripreme je kidao i evo sad i u sluzbenom mecu za Milan,nije to neka slucajnost.
Sto se tice Romagnolija,samo cu citirati velikog Costacurtu:"ako Eeverton za Stonesa trazi 50 miliona onda Romagnoli vrijedi barem 70M."-Mozda i najbolji U-23 stoper u Evropi ili jedan od najboljih.

Takodjer dolaskom Bee-a u klub, Berlusconi je najavio da ce Milan imati vise od 100M eura dodatno tokom godine.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 20 sep 2015, 15:02

rope11 je napisao/la:Solidno, ni dobro ni lose, ali smo kontrolisali utakmicu i vracali se rezultatski, nisam ni jednog momenta pomislio da cemo ovo izgubiti. :mrgreen:

Odbrana se mora popraviti (cuj to) ili jednostavno trebaju malo agresivnije ulijetati u duele i ne cekati da protivnik melja loptu koliko hoce, nekako premekano igramo. Silji opet igrac pobjegao kao protiv Intera :facepalm: citao sam po forumima prosle hefte gdje mu se zamjeralo da lose postavlja ofsajd zamke (ja to iskreno licno nisam prije primjecivao), ali evo, vec me danas uvjerio da je to istina. I u pm materinu, hocel' kad ta asistencija sine, koliko jos godina mora proci? :facepalm: Yebo ga ja, da mene stavis u igru sa dvije lijeve noge za fudbal, ubo mi jednu asistenciju za 3 godine pa makar na srecu, a ovaj ni to nije u stanju.

Moram pohvaliti kapitena, vidi se napredak u nasoj igri otkako je on proigrao :thumbup:
Calabria odlican, decko sa svojih 19 godina moze drzati casove za sve nase bekove koji su prosli u zadnje 4 godine.
Bacca, samo se naklonit i nista vise ne reci :tokralju:

Lose strane su Adriano, tip je prosjecan igrac, Balotelli isto prelose za ovih dvadesetak minuta. Honda - ja vise nemam rijeci, samo se nanerviram bezveze kad pomislim na njega.
Balotelli ti je usao da taktički odigra tj da drzi više loptu u nogama..Hona je standardno loš, po meni bi najbolja opcija u napadu bila Bacca - Menez, s tim da ovaj zadrzi proslogodišnju formu! Evidentno je da treba kvalitatetan veznjak da poveže konce :hmmmmm:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 sep 2015, 15:36

Ne znam ja sto je on usao i koji zadatak je imao, al' znam da je to lose odradio. I ako je neko htio vidjeti Balu iza Bacce i Adriana, nista od te ljubavi, ne snalazi se dobro kad je udaljen od gola.

Ostaju jedino Menez i Suso da se probaju i stvarno ne znam sta vise Sinisa ceka sa ovim drugim, pa de mu makar jednu sansu da vidimo na cemu smo, mi ionako nemamo sta izgubiti jer su svi redom bili ocajni na atm. Treba se sto prije naci neko da izdeveramo do januara, a forsiranjem raspalog Honde i ignorisanja ostalih igraca necemo nigdje dogurati.

I sta je sa 20 million dollar baby, zar on nije nekako u Genovi igrao ofanzivnog veznog? Daj da vidimo jel' ima bilo kakve koristi od tog covjeka ili da definitivno zakljucimo da je bacanje para. :zzz:

FORZA MILAN !

Interista02
Kontakt:

Post Postao/la Interista02 » 20 sep 2015, 17:57

Iako vam to možda zvuči smiješno i čudno, ali ozbiljno se namećete za vrh tabele ove sezone :mrgreen:
Najveći problem vam je vezni red, iako to za sada ne funkcioniše toliko loše, ali šta ćete kada se ozljede 2-3 igrača, a bit će sigurno takvih trenutaka.
Treba vam malo širine. Bacca strašan, da ne igra u ovoj raspaloj ekipi, bio bih siguran da će biti prvi strijelac. Balotelli isto odličan, tek će da se pokaže. Izgleda da se uozbilji.

Samo da to Siniša uspostavi kako treba (kako on kaže da se igrači ne prepadnu pobjede), te uz koju klasu u januaru mislim da se možete boriti za taj neki TOP3, ili u gorem slučaju TOP5.

P.S. Bonaventura vam je taj kreativni veznjak kojeg ste priželjkivali čitavo ljeto ;)

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 20 sep 2015, 18:05

Bonaventura je jako inteligentan i zahvalan igrac. Covjek moze odigrati i na krilu, na ofanzivnom veznom, na centralnom veznom. A kada se zagradi cini mi se da nema sanse da mu neko uzme loptu, ima veoma snazne noge.

Postaje mi jedan od drazih igraca ove generacije Milana, zajedno sa Baccom,Romagnoliem i Montolivom, iako ne pruza ono sto se od njega ocekuje trebam priznat da mi je i De Sciglio drag igrac.
Jos cekam da se novi Marchisio dokaže :D

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

muxa
Kontakt:

Re: RE: Re: AC Milan

Post Postao/la muxa » 20 sep 2015, 19:08

Interista02 je napisao/la:Iako vam to možda zvuči smiješno i čudno, ali ozbiljno se namećete za vrh tabele ove sezone :mrgreen:
Najveći problem vam je vezni red, iako to za sada ne funkcioniše toliko loše, ali šta ćete kada se ozljede 2-3 igrača, a bit će sigurno takvih trenutaka.
Treba vam malo širine. Bacca strašan, da ne igra u ovoj raspaloj ekipi, bio bih siguran da će biti prvi strijelac. Balotelli isto odličan, tek će da se pokaže. Izgleda da se uozbilji.

Samo da to Siniša uspostavi kako treba (kako on kaže da se igrači ne prepadnu pobjede), te uz koju klasu u januaru mislim da se možete boriti za taj neki TOP3, ili u gorem slučaju TOP5.

P.S. Bonaventura vam je taj kreativni veznjak kojeg ste priželjkivali čitavo ljeto ;)
Ne zamjeri drug,al malo ti je kontradiktoran post
Il Club più titolato al mondo!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 20 sep 2015, 19:12

Meni je ovaj Milan baš dobra ekipa i mislim da mogu doći do prva tri mjesta ako se baš sve poklopi. Biće teško zbog konkurencije, ali ako Miha skonta kako da uštima odbranu ništa ne bi bilo iznenađujuće.

Eh da mi imamo Baccu u napadu...
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 sep 2015, 19:54

Pa nasa je sansa jedino da Inter i Roma kiksnu, al' s obzirom da su oba kluba krenula dobro u sezonu i da generalno imaju jaci roster nego mi, ne znam koliko je moguce da izborimo top 3.
Druge bi se price pricale da smo bolje pojacali sredinu umjesto sto smo se okretali nebitnim stvarima, al' eto, postoji taj zimski merkato i od njega ce nam najvise zavisiti sudbina. Para ce biti, to nije upitno, al' me strah onih matorih debila. :roll:

Al' generalno nista nije nemoguce, ovo ce biti zanimljivo i neizvjesno do zadnjeg kola. :opaopa:

FORZA MILAN !

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []