Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Pa po meni nije isto kao za HDD, jer koliko znam, integisanu ne mozes zamijeniti nikako, pa moras komplet maticnu mijenjati(??), a crkavanje eksterne graficke nece unistiti maticnu i moze se zamijeniti.
@romeo evo moj neki prijedlog, za tvoje potrebe i vise nego dovoljno

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Graficka je integrisana u procesor. Miky_92 ti je sastavio odlican racunar ako s vremena na vrijeme mislis odigrat neku igru, ali podesavanja bi bila sva na low. Samo bi tu ubacio napojnu od 500w, u imtecu je ista dosta jeftinija. Poz
4.10.2009.
Problem je sljedeći:
- imam par textova u Wordu, donio kući iz firme na USB, i textovi ne prikazuju slova č ć š đ ž već umjesto č bude ~, umjesto š bude ^ itd.Već su takvi bili u firmi na računaru. Imal neka opcija da se to pretvori u č š itd?
- imam par textova u Wordu, donio kući iz firme na USB, i textovi ne prikazuju slova č ć š đ ž već umjesto č bude ~, umjesto š bude ^ itd.Već su takvi bili u firmi na računaru. Imal neka opcija da se to pretvori u č š itd?
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Ne znam gdje da se obratim osim ovdje
FB profil je bio hackovan i sve zivo izbrisano, vratio sam profil medjutim u prijateljima pise broj 1 pa me muci sta je u pitanju s obzirom da trenutno nema nikog u prijateljima 
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Nije pc u pitanju, ali je PS3
Ako ima netko tko se razumije, molio bih da mi se javi preko poruke pa da priupitam par stvari
Ako ima netko tko se razumije, molio bih da mi se javi preko poruke pa da priupitam par stvari
Ljudi imam problem sa skidanjem stvari sa neta. Ne mogu skinuti nista sa interneta, nebitno sa koje stranice, preko torrenta, pa cak ni YT mp3 convertera, nista znaci. Kad idem na download krene samo da kao ponovo ucita stranicu, ali se nista ne desava.
-
Hadzijalagic
- Kontakt:
Preskeniraj ti to kakvim antivirusom.. To ti se 99% zakacio neki trojanac.. Takodje obrisi Cookiese.. Vidi u task menageru imas li pokrenutih kakvih sumnjivih procesa..suhakrpa je napisao/la:Ljudi imam problem sa skidanjem stvari sa neta. Ne mogu skinuti nista sa interneta, nebitno sa koje stranice, preko torrenta, pa cak ni YT mp3 convertera, nista znaci. Kad idem na download krene samo da kao ponovo ucita stranicu, ali se nista ne desava.
BUDI ŽELJO !!!
I ja mislim da je neki virus, al nmgu skinuti antivirus da skeniramHadzijalagic je napisao/la:Preskeniraj ti to kakvim antivirusom.. To ti se 99% zakacio neki trojanac.. Takodje obrisi Cookiese.. Vidi u task menageru imas li pokrenutih kakvih sumnjivih procesa..suhakrpa je napisao/la:Ljudi imam problem sa skidanjem stvari sa neta. Ne mogu skinuti nista sa interneta, nebitno sa koje stranice, preko torrenta, pa cak ni YT mp3 convertera, nista znaci. Kad idem na download krene samo da kao ponovo ucita stranicu, ali se nista ne desava.
- Illmatic09
- Kontakt:
Skineš kod nekog prijatelja na stick ili možda imaš u kući još jedan komp. pa prebaciš sa sticka sve na svoj komp.
Lijep pozdrav svima sa dobrom voljom
Neki dan sam promijenio zvucnu karticu (stara crkla)
tacnije drug mi je postavio i instalirao sve uredno radi.
Eh pitanje je kako da nadjem tj instaliram "sound manager" za ovu zvucnu tj za ovaj driver od audia prije sam imao realtek audio ac 97 ako se ne varam i na njemu sam imao sound manager i mogao sam efekte zvuka mjenjati a to mi je upravo vazno,jer ovaj zvuk sto imam kao da ima basa nekog pa se ne cuje jasno
Nadam se da sam dobro pojasnio sta trazim tj sta mi treba.Evo slike od ovog novog audia drivera sto je instaliran tj ovo se nalazi u control panelu.
samo jos da za njega istaliram "sound manager" da mogu efekte zvuka mjenjati ,nadam se da je to moguce? Unaprijed hvala svima koji pokusaju pomoci 
p.s.evo i ova slika u slucaju da je potrebno:
Neki dan sam promijenio zvucnu karticu (stara crkla)
Eh pitanje je kako da nadjem tj instaliram "sound manager" za ovu zvucnu tj za ovaj driver od audia prije sam imao realtek audio ac 97 ako se ne varam i na njemu sam imao sound manager i mogao sam efekte zvuka mjenjati a to mi je upravo vazno,jer ovaj zvuk sto imam kao da ima basa nekog pa se ne cuje jasno
p.s.evo i ova slika u slucaju da je potrebno:
"Zivot se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"!
-
Hadzijalagic
- Kontakt:
Kada instaliras najnoviji driver trebao bi dobiti ovakav interfejs

Ovdje imas te drivere pa nadji najnoviji za svoj sistem
http://www.cmedia.com.tw/EN/DownloadCenter_Detail2.html
Vidim da se nesto treba registrovati..
Inace vecinu tih podesavanja mozes uraditi na nacin: desni klik na onu ikonu zvucnika na taskbaru, pa kliknes na playback devices i onda na speakers.. Tu mozes sve nastimati..

Ovdje imas te drivere pa nadji najnoviji za svoj sistem
Inace vecinu tih podesavanja mozes uraditi na nacin: desni klik na onu ikonu zvucnika na taskbaru, pa kliknes na playback devices i onda na speakers.. Tu mozes sve nastimati..
BUDI ŽELJO !!!
Ma jest virus drug imaš pravo neka skine malwarebytessuhakrpa je napisao/la:I ja mislim da je neki virus, al nmgu skinuti antivirus da skeniram
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.
Meša Selimović.
- Centre forward
- Kontakt:
Poz. Može li mi neko objasnit' o čemu se ovdje radi ?
Da li je virus ili šta već ?
Comp je star samo par dana, i na njemu je originalna sedmica. Skenir'o sam sa Microsoft Security Essentials (valjda 'vako) al' opet isto. Da li je potrebno obarat' sistem i kako bi to najlakše išlo jer ima jedan poseban dio na hardu "Lenovo_Recovery" i valjda je tu sve bitno. Meni je do juče bio XP tako da sam potpuno nov ovdje. Pomagajte. 
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ništa što AdBlock ne može riješiti
Skini ekstenziju za svoj browser i pokreni neku stranicu, ako ostane reklama briši programe koji su ti sumnjivi i nepoznati i to bi trebalo biti to
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Instaliraj sebi Adblocker i rijesen problemCentre forward je napisao/la:Poz. Može li mi neko objasnit' o čemu se ovdje radi ?Da li je virus ili šta već ?
Comp je star samo par dana, i na njemu je originalna sedmica. Skenir'o sam sa Microsoft Security Essentials (valjda 'vako) al' opet isto. Da li je potrebno obarat' sistem i kako bi to najlakše išlo jer ima jedan poseban dio na hardu "Lenovo_Recovery" i valjda je tu sve bitno. Meni je do juče bio XP tako da sam potpuno nov ovdje. Pomagajte.
Ja imam malo veci problem http://prntscr.com/8hhrb2 pokusavao sam sa update drivera itd bezuspjesno restartuje se komp i ovo
Hvala na odgovoru ,imas ppHadzijalagic je napisao/la: Ovdje imas te drivere pa nadji najnoviji za svoj sistem
"Zivot se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"!
Na racunaru mi od udara groma crkla graficka ( pretpostavio sam da je ona samo ), stavio drugu i racunar ocita normalno bio i kad treba sistem da krene blicne kratko plavi ekran i nesto pise, al to bude brzo pa ne vidim. Sad evo ne ucitava graficku nikako, racunar se upali, kao i svi kuleri.
Posto racunar nije jak, ddr2 je, dualni procesor sa 1gb rama, sad viđoh na Piku maticcnu dual core 3.0, sa integrisanom grafickom i gigom rama 35 KM
Sad pretpostavljam da je kod mene i neka greska na maticnoj, odnosno kvar,a moguce i hdd. Pa kontam uzeti ovo i prebaciti komponente sa svog na ovu maticnu. i jos eventualno hdd uzeti neki, jer nisu ni oni skupi.
Sta vi predlazete?
Posto racunar nije jak, ddr2 je, dualni procesor sa 1gb rama, sad viđoh na Piku maticcnu dual core 3.0, sa integrisanom grafickom i gigom rama 35 KM
Sad pretpostavljam da je kod mene i neka greska na maticnoj, odnosno kvar,a moguce i hdd. Pa kontam uzeti ovo i prebaciti komponente sa svog na ovu maticnu. i jos eventualno hdd uzeti neki, jer nisu ni oni skupi.
Sta vi predlazete?
Mia San Mia
- Centre forward
- Kontakt:
Hvala momcima sjeverno na odgovoru.
Neg', još jedno pitanje, jel' ima neki pouzdan Youtube converter ??
Neg', još jedno pitanje, jel' ima neki pouzdan Youtube converter ??
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
- Illmatic09
- Kontakt:
Ja sam skino browser "Torch" i gore samo kliknem na ikonicu pored slusalica i skine video na komp. Ima već 3 mjeseca to radim i do sad nemam problema, dok sam sa onim Y-T converterom imao.Centre forward je napisao/la:Neg', još jedno pitanje, jel' ima neki pouzdan Youtube converter ??
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.