Eurobasket 2015
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: Eurobasket 2015
Pa lave ljudi ti objasnjavaju vec dovoljno sto je Dirk najveci Europljanin ikad ... Ev pokusat cu pa valja skontas; NBA liga je jedan poseban svijet, dimenzija, galaksija i sta sve ne kosarke. Znaci toj ligi niko nije ni blizu po kvaliteti. Uspjesi pojedninih igraca su najvrijedniji upravo u toj ligi i tamo se stice to pravo ime i prava reputacija u svijetu kosarke. Tamo igras 82 utakmice u sezoni i moras biti j.e.b.e.n.o dobar da bi tokom citave sezone bio najbolji. Ali to je samo regularna sezona, postoji jos i playoff gdje ti sa svojim timom moras najjace timove lige dobiti po 4 puta u seriji da bi dosao do titule najbolje ekipe lige i ujedno time i najbolje ekipe svijeta. Eh sad zamisli tog jednog Dirka, po svemu posebnog igraca i igraca kakvog prije nikad nije bilo niti ce poslije ikad bit, koliko je bio dobar kad je u takvoj konkurenciji godinama ubacivao 20+ poena u prosjeku a nekad cak i 25+ poena, bio godinama top 5 igrac lige, osvojio MVP nagradu i finala i sezone pored igracina poput Kobea, Brona, Wadea, Duncana, Garnetta itd, u finalu dobio fakticki SAM strasnu ekipu Miamia sastavljenu od u tom trenutku 2 od 3 najbolja igraca svijeta (Bron, Wade) i jednim od u tom trenutku 3 najbolja krilna centra svijeta (Bosh). Dakle to je covjek koji ima jednu j.e.b.e.n.u konstantu u najjacoj ligi svijeta i gdje ga ljudi cijene kao Boga. Njegov stil igre je isto tako poseban, reci mi jesi li ikad vidio covjeka od 213 cm koji pogadja trice i suteve s poludistance onakvom lakocom ? Jesi kad prije njega vidio sut u padu s jedne noge kojeg se ne moze blokirat i koji ulazi strasnim procentima ? Ja nisam. On je sa reprezentacijom u timu sa 11 prosjecnih igraca u najboljem slucaju osvojio 2 medalje i to ih je sam do tih uspjeha vodio. To je druze moj jedno veliko cudo kakvo se veoma veoma rijetko desava u kosarci koja je timski sport i u kojoj pojedinac, ma kako dobar bio, cesto zna biti totalno beznacajan. Dirk je u NBA uspio sto niko od Europljana nije. I zbog toga je najveci i najbolji Europljanin ikad. Tu onima koji ozbiljno prate kosarku i koju istu razumiju nema nikakve dileme. Sve silne All starove i 4 puta izbor u najbolju petorku sezone ne treba ni spominjat.
Pau je bez sumnje veliki igrac i za mene najveci Euro centar ikad al on u NBA kao prva opcija nikad nije ostvario pobjede u prvoj rundi PO (uvijek Memphis dobijao metle) i osvojio je ta dva prstena s Kobisom kao prvom opcijom i fransiznom klasom u Lakersima. On je u reprezentaciji igrao sa fantasticnim igracima i to je bila ekipa koja je godinama bila ubjedljivo druga najbolja repka svijeta sa nenormalnom sirinom i nenormalnim brojem klasnih igraca. On je igrao u ekipi s Navarrom, meni najboljim euroligaskim bekom 21. stoljeca, Calderonom, vrhunskim playmakerom i covjekom koji je u NBA dosta zapazenu karijeru napravio, Rudyjem, zadnjih par sezona najboljim bocnim igracem Eurolige, Marcom, godinama jedinm od njaboljih centara NBA lige i svom plejadom odlicnih igraca koje su cak jedni Amerikanci sa najvecim zvijezdama jedva dobijali. Dirk je s druge strane igrao sa 11 levata medju kojima su Ademola Okulaja i Femerling (bas, ko su ti jbt) bili najbolji igraci. I da zakljucim ovo sve sto pricam; Dirk je dominirao na najvisem nivou kosarke vise nego sto je Pau dominirao na ovom nizem nivou kosarke jer jednostavno NBA titula je teza za osvojit i vrijednija nego bilo koji Eurobasket ili Mundobasket (kojeg Ameri uopce ozbiljno ne shvataju btw). Da su Spanci uzeli Olimpijadu Amerima druga bi tu prica bila.
Pau je bez sumnje veliki igrac i za mene najveci Euro centar ikad al on u NBA kao prva opcija nikad nije ostvario pobjede u prvoj rundi PO (uvijek Memphis dobijao metle) i osvojio je ta dva prstena s Kobisom kao prvom opcijom i fransiznom klasom u Lakersima. On je u reprezentaciji igrao sa fantasticnim igracima i to je bila ekipa koja je godinama bila ubjedljivo druga najbolja repka svijeta sa nenormalnom sirinom i nenormalnim brojem klasnih igraca. On je igrao u ekipi s Navarrom, meni najboljim euroligaskim bekom 21. stoljeca, Calderonom, vrhunskim playmakerom i covjekom koji je u NBA dosta zapazenu karijeru napravio, Rudyjem, zadnjih par sezona najboljim bocnim igracem Eurolige, Marcom, godinama jedinm od njaboljih centara NBA lige i svom plejadom odlicnih igraca koje su cak jedni Amerikanci sa najvecim zvijezdama jedva dobijali. Dirk je s druge strane igrao sa 11 levata medju kojima su Ademola Okulaja i Femerling (bas, ko su ti jbt) bili najbolji igraci. I da zakljucim ovo sve sto pricam; Dirk je dominirao na najvisem nivou kosarke vise nego sto je Pau dominirao na ovom nizem nivou kosarke jer jednostavno NBA titula je teza za osvojit i vrijednija nego bilo koji Eurobasket ili Mundobasket (kojeg Ameri uopce ozbiljno ne shvataju btw). Da su Spanci uzeli Olimpijadu Amerima druga bi tu prica bila.
pa jarane, nije Gasol kriv što je imao bolje saigrace i sa njima poosvajao mnogo više medalja od Dirka....uostalom, Gasol je vazda bio najbolji u svim tim španskim pohodima na medalje (izuzev par puta kad ga je možda malkice zasjenio Navaro).filip13 je napisao/la:let3 je napisao/la:što mu ne smeta da bude bolji evopljanin od Dirka....mislim masa velikih americkih zvijezda nije bilo MVP, pa šta sa timBernardBarnjak je napisao/la:Da je Nowitzki imao sugrace, trenere kao i Gasol osvojio bi isti broj titula.
Da je Gasol imao suigrace i trenere kao Nowitzki osvojio bi manje titula zbirno.
Gasol nikad nece stici Nowitzkog po broju poena u NBA.
Gasol nikad nece biti MVP NBA.![]()
Gasol je bio MVP Mundobasketa 2006 u Japanu, donio zlato svojoj zemlji tada
pa od tih americkih zvijezda dirk je bolji,od anthonya npr.
dirk je donio medalje svojoj zemlji sa saigracima koji su bili rezerve u slaboj njemackoj ligi,za razliku od paua koji na ovom eurobasketu ima 4 clana prve petorke evropskog prvaka i jednog od najboljih rookiea u nba ,a da ne spominjem prosle spanske sastave,dovoljno je se prisjetiti dirkovih saigraca i uporediti ih sa gasolovim saigracima
Šta sad?? Dirk je bolji, jer je imao lošije saigrace...jel to hoces da kažeš

Epi ponovo samara neznalice. Cijeli kosarkaski pdf bi se trebao zvati epidarius.
710 Apperances
186 Goals
Best midfielder of all time-Steven Gerrard
186 Goals
let3 je napisao/la:DA...kratko i jasnofilip13 je napisao/la:mislim bio je i kukoc mvp mundobasketa 1990.,trebamo ga porediti sa ovom dvojicom zbog toga?
pa nisu ni kukoc ni gasol samio donijeli titule svojim repkama nego su imali vanserijske saigrace za razliku od dirka koji je imao rezerve u bundesligi za saigrace,kukoc je imao rađu,divca ,drazena,danilovica,komazeca,vrankovica,savica,perasovica,zdovca,treba li podsjecati kakve su oni imali karijere i ko su oni u evropskoj i nba kosarci,gasol je imao navarra,calderona,reyesa,fernandeza,garbajosu,rodrigueza,e sad uporedi te saigrace sa dirkovim saigracima
- skyisthelimit
Gasol je odlican, samo znamo kako je znao igrati u finalima NBA kad je protiv Garnetta bio manji od makov zrna. Da se ne lazemo.
15.10 - 15.06 ...
Obojica su veliki igrači, ali Dirk je bolji, najbolji sa našeg kontinenta. Čovjek je povređen srušio Miami. 

"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"
+1KopLfc je napisao/la:Epi ponovo samara neznalice. Cijeli kosarkaski pdf bi se trebao zvati epidarius.
Ceo forum ss.ba je samo serija fusnota na mudrosti koje iznosi @Epidaurus.

pa jarane, nije Gasol kriv što je imao bolje saigrace i sa njima poosvajao mnogo više medalja od Dirka....uostalom, Gasol je vazda bio najbolji u svim tim španskim pohodima na medalje (izuzev par puta kad ga je možda malkice zasjenio Navaro).let3 je napisao/la:filip13 je napisao/la:što mu ne smeta da bude bolji evopljanin od Dirka....mislim masa velikih americkih zvijezda nije bilo MVP, pa šta sa timBernardBarnjak je napisao/la:Da je Nowitzki imao sugrace, trenere kao i Gasol osvojio bi isti broj titula.
Da je Gasol imao suigrace i trenere kao Nowitzki osvojio bi manje titula zbirno.
Gasol nikad nece biti MVP NBA.![]()
Gasol je bio MVP Mundobasketa 2006 u Japanu, donio zlato svojoj zemlji tada
pa od tih americkih zvijezda dirk je bolji,od anthonya npr.
dirk je donio medalje svojoj zemlji sa saigracima koji su bili rezerve u slaboj njemackoj ligi,za razliku od paua koji na ovom eurobasketu ima 4 clana prve petorke evropskog prvaka i jednog od najboljih rookiea u nba ,a da ne spominjem prosle spanske sastave,dovoljno je se prisjetiti dirkovih saigraca i uporediti ih sa gasolovim saigracima
Šta sad?? Dirk je bolji, jer je imao lošije saigrace...jel to hoces da kažeš

to si samo ti tako shvatio,ja tpo nmisam rekao,ocito ne mozes neke stvari shvatiti,ima ovaj sto ne moze da prevali da je dirk i od navarra bolji,cudna logika
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Malo mi glupo ovo, porede dva igraca i nabrajaju medalje koje je osvojila EKIPA u kojoj igra Gasol a ignorisu medalje i priznanja koje je dobio na INDIVIDUALNOJ osnovi Dirk (i koje ce zadugo ostati nedostizne za nekog drugog evropskog igraca).
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Sta ti nije jasno? Nowitzki je najbolji igrac evrope svih vremena. Kako porediti 2 igraca? Zamjeni im timove. Vise titula ima Pau ali individualno je Dirk bolji. Zasto? Zato sto je sa slabijim suigracima imao konkretne rezultate.Olympique je napisao/la:Kako je objasnio,kad mu glavni argumenti pocinju sa DA JE?Sta je sad to,gledamo u kasike?filip13 je napisao/la:BernardBarnjak je napisao/la:Da je Nowitzki imao sugrace, trenere kao i Gasol osvojio bi isti broj titula.
Gasol nikad nece biti MVP NBA.
kratko,jasno,@bernard objasnio
Pau je titule osvajao sa Bryantom & Phil Jacksonom.
Dirk je 7 strijelac NBA svih vremena. MVP NBA. Biti 7 strijelac NBA znaci biti numero uno u evropi. Ja na toj listi ne vidim evropljanina isped njega.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Broj poena u NBA playoffu. Pau je 55.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
MaGiCa je napisao/la:+1KopLfc je napisao/la:Epi ponovo samara neznalice. Cijeli kosarkaski pdf bi se trebao zvati epidarius.
Ceo forum ss.ba je samo serija fusnota na mudrosti koje iznosi @Epidaurus.
sta ti velis na ovu raspravu oko najboljeg evropljanina svih vremena?
pricas iskljucivo o NBA dijelovima karijere ove dvojice igraca.....treba pogledati malo širu sliku i reprezentativni dio karijere nekog igraca, a tu je Gasol daleko daleko ispred Dirka.Epidaurus je napisao/la:Pa lave ljudi ti objasnjavaju vec dovoljno sto je Dirk najveci Europljanin ikad ... Ev pokusat cu pa valja skontas; NBA liga je jedan poseban svijet, dimenzija, galaksija i sta sve ne kosarke. Znaci toj ligi niko nije ni blizu po kvaliteti. Uspjesi pojedninih igraca su najvrijedniji upravo u toj ligi i tamo se stice to pravo ime i prava reputacija u svijetu kosarke. Tamo igras 82 utakmice u sezoni i moras biti j.e.b.e.n.o dobar da bi tokom citave sezone bio najbolji. Ali to je samo regularna sezona, postoji jos i playoff gdje ti sa svojim timom moras najjace timove lige dobiti po 4 puta u seriji da bi dosao do titule najbolje ekipe lige i ujedno time i najbolje ekipe svijeta. Eh sad zamisli tog jednog Dirka, po svemu posebnog igraca i igraca kakvog prije nikad nije bilo niti ce poslije ikad bit, koliko je bio dobar kad je u takvoj konkurenciji godinama ubacivao 20+ poena u prosjeku a nekad cak i 25+ poena, bio godinama top 5 igrac lige, osvojio MVP nagradu i finala i sezone pored igracina poput Kobea, Brona, Wadea, Duncana, Garnetta itd, u finalu dobio fakticki SAM strasnu ekipu Miamia sastavljenu od u tom trenutku 2 od 3 najbolja igraca svijeta (Bron, Wade) i jednim od u tom trenutku 3 najbolja krilna centra svijeta (Bosh). Dakle to je covjek koji ima jednu j.e.b.e.n.u konstantu u najjacoj ligi svijeta i gdje ga ljudi cijene kao Boga. Njegov stil igre je isto tako poseban, reci mi jesi li ikad vidio covjeka od 213 cm koji pogadja trice i suteve s poludistance onakvom lakocom ? Jesi kad prije njega vidio sut u padu s jedne noge kojeg se ne moze blokirat i koji ulazi strasnim procentima ? Ja nisam. On je sa reprezentacijom u timu sa 11 prosjecnih igraca u najboljem slucaju osvojio 2 medalje i to ih je sam do tih uspjeha vodio. To je druze moj jedno veliko cudo kakvo se veoma veoma rijetko desava u kosarci koja je timski sport i u kojoj pojedinac, ma kako dobar bio, cesto zna biti totalno beznacajan. Dirk je u NBA uspio sto niko od Europljana nije. I zbog toga je najveci i najbolji Europljanin ikad. Tu onima koji ozbiljno prate kosarku i koju istu razumiju nema nikakve dileme. Sve silne All starove i 4 puta izbor u najbolju petorku sezone ne treba ni spominjat.
poštujem te kao forumaša, ali fakat mi se ne da smarati više oko ovoga....povlacim se iz dalje rapsrave....Dirk je najbolji

evo našamarao me covjek argumentima i poslao na klupu
( ovo da nahranim sujetu kolege @ KopLfc

Zadnja izmjena: let3, dana/u 20 sep 2015, 22:37, ukupno mijenjano 1 put.
Kawhi je napisao/la:
a dirk 17.
Kada izadje Iphone 26 vidjet ce se i Gasol na slici ne budite hejteri
710 Apperances
186 Goals
186 Goals
Pa da. To je i poenta.filip13 je napisao/la:
a dirk 17.

KopLfc je napisao/la:Kada izadje Iphone 26 vidjet ce se i Gasol na slici ne budite hejteri

Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Dirk>Pau, baš kao što je Wilt>Russell, bez obzira na broj titula - zato jer su prvopomenuti dominirali ligom, a drugi samo imali jači supporting cast.filip13 je napisao/la:sta ti velis na ovu raspravu oko najboljeg evropljanina svih vremena?

Vidimo.filip13 je napisao/la:Kawhi je napisao/la:
a dirk 17.

"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"
MaGiCa je napisao/la:Dirk>Pau, baš kao što je Wilt>Russell, bez obzira na broj titula - zato jer su prvopomenuti dominirali ligom, a drugi samo imali jači supporting cast.filip13 je napisao/la:sta ti velis na ovu raspravu oko najboljeg evropljanina svih vremena?
i @magica objasnio
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Ma nemoj tako. Meni je bas OK kad neko ima drugacije misljenje. Zao mi sto ste se posvadali ali mi je ok rasprava. Cijelo prvenstvo smocse druzili.let3 je napisao/la:
evo našamarao me covjek argumentima i poslao na klupu
( ovo da nahranim sujetu kolege @ KopLfc)
Svako ima pravo na svoje misljenje.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.