SS.BA FBL - 3. sezona (Yahoo)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

jose
Kontakt:

Re: RE: Re: SS.BA FBL - 3. sezona (Yahoo)

Post Postao/la jose » 20 sep 2015, 13:28

dema je napisao/la:ja nisam za nove kategorije,a nisam ni za to novo bodovanje,ali sto se tice bodovanja nije mi problem ni ztaj drugi sistem ali je steta ne nagradit ubjedljivu pobjedu
Ja sam isto za win-lose sistem. Mislim da se prije svega treba vrednovati pobjeda, jer smo već vidjeli da je po dosadašnjem sistemu nekad vrlo nebitno pobijediti ili izgubiti 5:4 (jedan bod gore-dole).
Takođe glasam da se ne uvode nove kategorije.
Ili eventualno da se uvedu nove kategorije u 2.ligu, pa nek novajlije isprobaju sistem, da iz prakse vidimo valja li to šta. ;)
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: SS.BA FBL - 3. sezona (Yahoo)

Post Postao/la Tracy3McGrady » 20 sep 2015, 14:43

Većina je za win-lose sistem bez novih kategorija, tako će vjerovatno biti. Za drugu ligu nam trebaju još 3 čovjeka.

@jose, dobio si prava komesionara.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 20 sep 2015, 18:00

Igram dugo yahoo fantasy i win-lose se pokazala kao najbolja opcija. Naime, iskustvo pokazuje da su na početku svi članovi aktivni, ali vremenom barem 2 člana izgube interes i postanu neaktivni.
S tim u vezi, oni koji su s njima igrali na početku su u nedostatku, jer su ovi postavljali ekipu, pa bi ih pobjeđivali knap ili bi čak gubili match up-e. Međutim, kad ovi postanu neaktivni, oni timovi koji s njima igraju u tom trenutku budu u prednosti jer bilježe lagane pobjede sa velikom razlikom i napreduju tako na tabeli, pa upadnu i u play off na taj način.

A, što se tiče kategorija, osnovne kategorije su mi najdraže, ne volim ni kada ukinu TO (najbolji igrači imaju uvijek najviše izgubljenih lopti) ili FT % (samo da bi uzeli D.Howarda ili trenutno DeAndre Jordana). Ma, admini znaju već;)

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 20 sep 2015, 20:55

Mislim da smo u Alphonse dobili jednog novog odličnog takmicara koji će se prošetati u prvu ligu. jedno je sigurno, druga liga se igra i ispast će takmicari iz prve lige slijedeće godine, koliko takmicara će morati napustiti prvu ligu zavisi od broja ekipa u drugoj ligi. Ko god želi da igra i slijedeće godine morati će se boriti do kraja sezone da ne ispadne
Što će dati veću draž ovim našim ligama. U drugoj ligi su 4 člana plus moj drugi tim koji se neće promovisati i odradit ću los draft kako bi izgubio svaku tekmu. Još 1 član (vjerovatno Greivis) nam treba da se liga igra, još 3 bi bilo dobro imati a još 5 bi bilo idealno. Ako uspijemo da imamo 10 ekipa u drugoj ligi biće vjerovatno 4 ekipa koje će ispadati iz prve. Ako bude 8 onda 3 ulaze. A ako ostane sadašnjih 6 onda će po 2 ići gore/dole, ali to ćemo jose u ja još vidjeti.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 20 sep 2015, 21:00

Et napravio i poslo mail :D

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: Re : RE: Re: SS.BA FBL - 3. sezona (Yahoo)

Post Postao/la Tracy3McGrady » 20 sep 2015, 21:11

JoseMourinho je napisao/la:Et napravio i poslo mail :D
Poslao sam ti pozivnicu. Greivis ima problem oko pravljenja novog maila, traži mi broj telefona ili tako nešto, jel ko imao isti problem?

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 20 sep 2015, 21:51

Pa trazi mu broj telefona da mu posalji neki confirmation code,i ja sam isto napravio sad kad sam mail pravio,znaci mora dati broj na koji ce mu yahoo poslati sms sa kodom,valjda je to to..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 20 sep 2015, 21:54

da jeste i meni trazio i aktiviro mi mail tj potvrdio:) ad ste kontali draft??
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: Re : RE: Re: SS.BA FBL - 3. sezona (Yahoo)

Post Postao/la JoseMourinho » 21 sep 2015, 00:20

Tracy3McGrady je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:Et napravio i poslo mail :D
Poslao sam ti pozivnicu. Greivis ima problem oko pravljenja novog maila, traži mi broj telefona ili tako nešto, jel ko imao isti problem?
I meni tražilo nek ukuca svoj broj i dobije SMS-om kod i gotov mail ;)

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 21 sep 2015, 00:33

Kucao sam broj ali nece da prihvati. Iznerviralo me, nek igra neko drugi.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 21 sep 2015, 00:37

Greivis je napisao/la:Kucao sam broj ali nece da prihvati. Iznerviralo me, nek igra neko drugi.
Da nisi kuco pozivni sa nulom?

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 21 sep 2015, 00:40

JoseMourinho je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Kucao sam broj ali nece da prihvati. Iznerviralo me, nek igra neko drugi.
Nisam. Ima 387 prije, nisam budala. :mrgreen:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 21 sep 2015, 03:21

Greivis je napisao/la:
Mislim da treba i +387.
Meni su nedavno tražili da potvrdim broj i koliko se sjećam pisalo ja +387 pa onda moj broj.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: SS.BA FBL - 3. sezona (Yahoo)

Post Postao/la JoseMourinho » 21 sep 2015, 03:29

Greivis je napisao/la:
Nikad se ne zna :mrgreen: preko slučajnu grešku da nisi napravio, sta ti bide kad sve ukucas možeš li dalje pa da kliknes send SMS ili?

@kawai
Dobro mu je to odma yahoo stavi + kad izaberes BiH :D

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 21 sep 2015, 12:05

3 čovjeka još uvijek nisu prihvatili 100% pozivnice, u slučaju da to ne urade u zadatom roku biće prebačeni u drugu ligu i bit će liga sa 14 ekipa. Namješteno je takođe da će biti win-lose bodovanje.
Iz druge lige u prvu ide prvi iz regularne sezone plus pobjednik (eventualno drugoplasirani u slučaju da ovaj osvoji) sigurno, što se tiče trenutnog broja ekipa. Kao što sam već napisao, u slučaju 8 ekipa onda upadaju 3, ako bude 10 onda će upasti 4 i to je maksimalan broj ekipa koji će moći upasti u prvu ligu. Takodje prijava za drugu ligu će trajati do dana drafta.

Da napomenem trojicu koji nisu potvrdili učešće, a to su Liverpool Knicks, Adriano i admir pacers.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 21 sep 2015, 13:08

Vidim ima jedna novost u fantasy-ju: postojaće tzv. IL (injured list), koja će omogućiti da nekog svog igrača, koji će biti duže vremena povrijeđen, staviš na IL, a u međuvremenu uzmeš privremeno nekog drugog igrača. Kad ovaj nakon mjesec dana ozdravi, njega vraćaš u tim, a otpuštaš drugog igrača.
Valjda su skontali da se u zadnje vrijeme toliko glavnih igrača povređuje, da su morali smisliti ovako nešto, da bar malo ublažiš njihov nedostatak.
A new IL roster spot

Injuries are inevitable, but now they're manageable with our added roster spot for inactive or injured players.

If one of your best players is out for a month, just place him in the Injured List (IL) slot on your roster and pick up a temporary replacement.

When your star returns to the hardwood, drop a player to make room and get him back on your active roster where he belongs.

https://help.yahoo.com/kb/fantasy-baske ... sions=true

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 21 sep 2015, 14:24

Tracy3McGrady je napisao/la:3 čovjeka još uvijek nisu prihvatili 100% pozivnice, u slučaju da to ne urade u zadatom roku biće prebačeni u drugu ligu i bit će liga sa 14 ekipa. Namješteno je takođe da će biti win-lose bodovanje.
Iz druge lige u prvu ide prvi iz regularne sezone plus pobjednik (eventualno drugoplasirani u slučaju da ovaj osvoji) sigurno, što se tiče trenutnog broja ekipa. Kao što sam već napisao, u slučaju 8 ekipa onda upadaju 3, ako bude 10 onda će upasti 4 i to je maksimalan broj ekipa koji će moći upasti u prvu ligu. Takodje prijava za drugu ligu će trajati do dana drafta.

Da napomenem trojicu koji nisu potvrdili učešće, a to su Liverpool Knicks, Adriano i admir pacers.
mail je [email protected]
nema potpisa

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 21 sep 2015, 14:59

Eto poslao sam ti pozivnicu, prihvati je i ostaje samo adriano

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 21 sep 2015, 15:14

Tracy3McGrady je napisao/la:Eto poslao sam ti pozivnicu, prihvati je i ostaje samo adriano
u mailu ne mogu direktno da kliknem na link, samo copy-paste varijanta i onda mi izađe ovo kada ide na join
There is not room in this league if all teams from last year return. If you were invited to take over an existing team, please click the link in the email you received to join the league. To create a brand new team, get the commissioner to increase the maximum number of teams, or remove teams that will not be returning.
nema potpisa

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 21 sep 2015, 15:41

Probaj sad.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.