Nogometna reprezentacija Hrvatske

Ko je najbolji golman u povijesti reprezentacije

Ladić
10
17%
Pletikosa
18
31%
Subašić
31
53%

Ukupno glasova: 59

SGD53
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la SGD53 » 22 sep 2015, 13:46

Ne bi me iskreno čudilo da u skorom periodu vidimo otkazivanja igrača reprezentaciji, previše lošeg zraka u HNS-u struji, a ovime su prokopali dno.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 22 sep 2015, 14:26

marconato je napisao/la:...
Jel u Srbiji još uvijek vide Mamica kao "cudotvorca,najuspjesnijeg menadzera na Balkanu" ili se to malo promijenilo?

Holiga:
Laku noć, Hrvatska: imenovanje Čačića finalni je čin ‘privatizacije' Vatrenih
Hrvatski nogomet je diktatura. Bilo je to jasno i godinama ranije, kad su se postavljali prošli izbornici, ukidala Udruga prvoligaša, birali predsjednik i Izvršni odbor, uspostavljao Odbor za hitnost; kad se odlučivalo o domaćinstvu utakmica ili o odnosu prema kompromitiranim, pa i osuđenim sucima i dužnosnicima. Time je atmosfera oko momčadi teško narušena i s vremenom se sve više navijača od nje otuđilo.

Međutim, posljednji HNS-ov potez s postavljanjem Ante Čačića za izbornika predstavlja kap koja je prelila čašu. Dok je izbor Igora Štimca bio rezultat sramotnog pakta među moćnicima, a dolazak Nike Kovača u tom trenutku jedino realno ad hoc rješenje da se pokuša spasiti ono što se spasiti dalo, ovo je definitivno završni, vulgarni iskaz moći diktature. Nemušta produkcija reality showa ‘Hrvatska traži izbornika’ bila je jadan pokušaj stvaranja iluzije o stručnom i neovisnom odabiru, jer laureat je bio poznat i prije te jeftine medijske eskapade. Ima li Čačić znanja i autoriteta za tu funkciju i zar doista nije bilo boljih kandidata - u ovom je trenutku sporedno. Ono što javnost smeta je to što se radi o ‘kućnom’ treneru Velikog brata, diktatora i njegovog uskog kruga suradnika koji su jedini pobjednici ovog showa. Govorimo, naravno, o Zdravku Mamiću.

Nogometni savez tu bi trebao biti da skrbi o općoj dobrobiti nogometa u zemlji i ugledu u inozemstvu, njegovoj popularnosti i imidžu, da osigura najbolje moguće uvjete reprezentaciji. Ljudi koji ga vode tu su zbog momčadi, klubova, lige i navijača. A ne obrnuto, da smo svi tu kako bismo služili privatnim interesima te ostanku na vlasti Mamića, Šukera i njihove klike.

Na društvenim se mrežama ljudi masovno izjašnjavaju da više ne navijaju za ‘vatrene’. Poziva se na bojkot, pokreće se inicijativa za ujedinjenjem svih navijačkih skupina i novi ustanak protiv saveza. Nije li to i najveći problem hrvatskog nogometa, a ne ime izbornika ili neizvjesnost oko plasmana na Euro? Ako stalno raste broj onih koji se odriču reprezentacije jer ovakav potez vide kao završni korak prema njenoj ‘privatizaciji’ - a ima, nažalost, i onih radikalnih koji neće birati sredstava da joj naštete neredima ili kukastim križevima - nije li to jasan pokazatelj da je stanje postalo neodrživo i da ova vlast ne zastupa nikoga osim sebe samu?

Uoči utakmice Dinama i Arsenala, britanski The Guardian je objavio priču o tome kako su braća Mamić u ovosezonsku kampanju za Ligu prvaka krenula iz zatvora. Bilo je tužno vidjeti kako su dvojica ili trojica domaćih komentatora naglašavanje tako notorne činjenice doživjela kao otočku aroganciju ili cinizam. U Zagrebu sam razgovarao s autorom tog članka, Davidom Hytnerom, koji me je pitao: “Dobro, nešto mi nije jasno. Njih dvojica na slobodi su samo zato jer su platili milijunsku jamčevinu i sve ukazuje na to da su stvarno sebi prisvojili klupski novac te da bi prije ili kasnije trebali završiti natrag iza rešetaka. Kako je moguće da su samo nastavili obavljati svoje poslove u tom klubu i da se mediji ponašaju kao da ništa nije bilo? Je li to vama normalno?”

Da se nadovežem: kako je moguće da dvojica ključnih dužnosnika osumnjičena za težak zločin ( Mamić i Vrbanović), koji čekaju završetak istrage, a protiv njih svjedoče i neki od ključnih reprezentativaca, nastavljaju obavljati svoje poslove kao da ništa nije bilo, pa i postavljaju izbornika za kojega je sasvim jasno da će samo još dodatno otuđiti reprezentaciju od naroda? Je li to vama normalno?

Jer ako jest, onda jedino preostaje da ugasimo svjetlo i kažemo, ‘laku noć, Hrvatska’
Uoči utakmice Dinama i Arsenala, britanski The Guardian je objavio priču o tome kako su braća Mamić u ovosezonsku kampanju za Ligu prvaka krenula iz zatvora. Bilo je tužno vidjeti kako su dvojica ili trojica domaćih komentatora naglašavanje tako notorne činjenice doživjela kao otočku aroganciju ili cinizam. U Zagrebu sam razgovarao s autorom tog članka, Davidom Hytnerom, koji me je pitao: “Dobro, nešto mi nije jasno. Njih dvojica na slobodi su samo zato jer su platili milijunsku jamčevinu i sve ukazuje na to da su stvarno sebi prisvojili klupski novac te da bi prije ili kasnije trebali završiti natrag iza rešetaka. Kako je moguće da su samo nastavili obavljati svoje poslove u tom klubu i da se mediji ponašaju kao da ništa nije bilo? Je li to vama normalno?”

Da se nadovežem:kako je moguće da dvojica ključnih dužnosnika osumnjičena za težak zločin ( Mamić i Vrbanović), koji čekaju završetak istrage, a protiv njih svjedoče i neki od ključnih reprezentativaca, nastavljaju obavljati svoje poslove kao da ništa nije bilo, pa i postavljaju izbornika za kojega je sasvim jasno da će samo još dodatno otuđiti reprezentaciju od naroda? Je li to vama normalno?
Evo i Hytner kuži sve samo još pojedincima odavde ništa nije jasno :tokralju:

Izbori :kafa:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 22 sep 2015, 14:30

SiamoNoi je napisao/la: Jel u Srbiji još uvijek vide Mamica kao "cudotvorca,najuspjesnijeg menadzera na Balkanu" ili se to malo promijenilo?
Ne generalizuj... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 22 sep 2015, 14:35

Pa ne,pitam ozbiljno.Ranije sam čitao neke srpske portale i uvijek ga se hvalilo i ona priča "da je nama Mamić" pa me zanima jel se malo promijenila ta slika kako ga "masa" vidi.Znam da ima onih koji znaju kako stvari stoje,ali mi se uvijek činilo da su u manjini.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 22 sep 2015, 14:46

Pa ti sto ga gotive ili su ga gotivili, pricali su to u kontekstu svojih klubova, jer koliko god paradoksalno bilo, Mamić za nase klupske funkcionere i jeste uspjesan sportski radnik! Onda zamisli kakva je situacija kod nas... :kafa:

Sad je neka druga prica, Mamić se trudi da sa reprezentacijom postigne ono sto Tole i ekipa vec deceniju rade od nase nacionalne selekcije... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 sep 2015, 15:26

Di je HNS odrzao presicu :tokralju: :lol: :lol: :lol:
slika
S ovim se samo sprdat :rol:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 22 sep 2015, 15:38

Ajde, Cacica bi nekako i mogli progutati... Mislim, ipak je trener, nisu doveli nekog vodoinstalatera, ali ako vec prave tako riskantan potez zasto onda Simunic? :? Da li su ti ljudi bas tako bezobrazni i bas ih toliko nije briga? Da li mozda nikog nisu mogli naci (u sto sumnjam)?

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 22 sep 2015, 16:15

Koja je razlika izmedju Simunica (pomocnika Cacicu), Boksica (pomocnika Stimcu), R.Kovaca (pomocnika N.Kovacu) i Prosineckog (pomocnika Bilicu)??

Jedina razlika je ta sto je R.Kovac od sviju njih vec prije na par mjeseci bio pomocnik u mladoj reprezentaciji. Ovi ostali su svi bili bez ikakvog trenerskog angazmana. Jedinog pravog pomocnika imao je Bilic u obliku Nikole Jurcevica. Sve ostalo su bili ucenici, bas kao i sami izbornici tako da mi je Simunic jednako sporan kao i svi ostali, tj. popljujem se na sve odabranike zajedno.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 22 sep 2015, 16:48

Šimunić je kažnjen sa 10 utakmica zbog znamo kojeg skandiranja...istog onog zbog kojeg je HNS kaznjen nakon Norveske i skandiranja "obicnih građana" na toj utakmici.Inače,onaj HNS koji se bori protiv "huliganizma" i osuđuje svastiku na Poljudu i na cijem je celu osoba koja se slikala na znamo čijem grobu.Fino su se uvukli.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 22 sep 2015, 16:55

Ma Šimunić je dijete dijaspore, ljudi moji, toga prvo morate biti svjesni. Odgajan i učen u duhu prosječnog australskog/argentinskog/čileanskog hrvata. Nije on kriv što je takav, ali nema opravdanja za ono što je napravio. A to što je napravio je najmanje on svjestan jer je sam mislio da radi nešto dobro. O tome se radi. S njime desna struja vješto manipulira, a on ispada samo lutak i budala. Žao mi ga bude..

On je fašist/ustaša isto ko što sam ja četnik. Malo pogledajte gdje je on živio, s kim se družio i igrao, proveo karijeru, pa onda sudite..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 22 sep 2015, 17:03

Signore je napisao/la:Koja je razlika izmedju Simunica (pomocnika Cacicu), Boksica (pomocnika Stimcu), R.Kovaca (pomocnika N.Kovacu) i Prosineckog (pomocnika Bilicu)??
Ne govorim ja o trenerskim kvalitetima, vec o svemu sto se desavalo oko Simunica prije godinu- dvije i da je u mnogim domacim i stranim medijima okarakterisan kao glupi fasista. Toliko glup da nije uspio ni da prikrije taj svoj fasizam u javnosti. I onda ide ono vec izlizano poredjenje sa Njemackom: kako bi bilo da neko sa slicnim prekrsajem bude izabran za pomocnika selektora Njemacke? :? Oprostio se lik, odmakao se od reprezentacije i svega i oni ga hladno pozovu nazad. :facepalm:

slika

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 22 sep 2015, 17:17

Može on biti okarakteriziran da je goli kuhar, al to ne znači da jest. A u novine, naslovnice, će se staviti ono što će proizvesti više klikova i više biti čitano, bilo istinito ili ne...
Većina ne znači da je nešto/netko u pravu...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 22 sep 2015, 17:50

Slazem se s Dubravom. Uostalom, da i jest nacista to bi zapalilo vise ljudi nego da nije. To je cinjenice koliko god nekome smetalo. Simunic je idol navijaca, sto zbog onog incidenta, sto zbog drugih stvari i cinjenice da se uvijek borio za grb na dresu. Njega se stavilo da bi se ugodilo navijacima, navijacima Hrvatske, a ne drugih reprezentacija, ali samo ce njega sje*at i unistit mu ugled koji uziva kod navijaca Hrvatske.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 22 sep 2015, 18:04

dubrava je napisao/la:Može on biti okarakteriziran da je goli kuhar, al to ne znači da jest. A u novine, naslovnice, će se staviti ono što će proizvesti više klikova i više biti čitano, bilo istinito ili ne...
O cemu ti? Lik je dobio 10 utakmica zabrane zbog nacistickog pozdrava i to je jedino bitno u ovom trenutku i tako ce uci u historiju. Sta bi novinari trebali, doci mu na vrata i povirit' mu u kucu da se uvjere da li je covjek stvarno nacista ili nije? :roll:

Ovdje govorim o percepciji Hrvatske u svjetskoj javnosti: prvo svastika, pa pomocnik nacista. Sta se desava, jebote? :crazy:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 22 sep 2015, 18:06

SlevinKelevra je napisao/la: Ovdje govorim o percepciji Hrvatske u svjetskoj javnosti: prvo svastika, pa pomocnik nacista. Sta se desava, jebote? :crazy:
Boli ih za percepciju svjetske javnosti, zive po svom :mrgreen:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 sep 2015, 18:07

Koga boli qurac za "fasiste".. Jbte to je najmanja briga u hrvatskom nogometu.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 22 sep 2015, 18:15

Lillard je napisao/la:Koga boli qurac za "fasiste".. Jbte to je najmanja briga u hrvatskom nogometu.
Slazem se da ima i precih stvari. Moj prvi post na ovu temu jeste bilo cudjenje zasto uvuci Simunica u svu tu pricu kad vec imas skandal oko Cacica i svega ostalog? Zar ih bas toliko boli qurac?

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 22 sep 2015, 18:18

SlevinKelevra je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Koga boli qurac za "fasiste".. Jbte to je najmanja briga u hrvatskom nogometu.
Slazem se da ima i precih stvari. Moj prvi post na ovu temu jeste bilo cudjenje zasto uvuci Simunica u svu tu pricu kad vec imas skandal oko Cacica i svega ostalog? Zar ih bas toliko boli qurac?
Da. Ovim su pokazali tj Mamic je pokazao i ovcama da je na celu svega.

I pokusat ce uzet sto vise para dok ne ode u zatvor, a to ce bit i brzo :kafa:

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 22 sep 2015, 19:00

SlevinKelevra je napisao/la:
dubrava je napisao/la:Može on biti okarakteriziran da je goli kuhar, al to ne znači da jest. A u novine, naslovnice, će se staviti ono što će proizvesti više klikova i više biti čitano, bilo istinito ili ne...
O cemu ti? Lik je dobio 10 utakmica zabrane zbog nacistickog pozdrava i to je jedino bitno u ovom trenutku i tako ce uci u historiju. Sta bi novinari trebali, doci mu na vrata i povirit' mu u kucu da se uvjere da li je covjek stvarno nacista ili nije? :roll:

Ovdje govorim o percepciji Hrvatske u svjetskoj javnosti: prvo svastika, pa pomocnik nacista. Sta se desava, jebote? :crazy:
Fulao si poantu i ono što sam rekao u komentaru iznad.
Znam ja kakav je to pozdrav i što je vikao Šimunić, ali isto znam i tko je i odakle je Šimunić i kakvo je razmišljanje ljudi kao što su Šimunić. Opet, ne opravdavam to nimalo niti se može opravdati, ali moraš shvatiti taj mentalni sklop. Ne znanje ne opravdava, ali zato se treba obrazovati i tu osobu/e naučiti vrijednostima.

Percepcija hrvata iz latinske amerike i australije ( a i drugih van matice) je sljedeća:
- NDH je bio izraz težnji hrvatskog naroda
- pozdrav za dom spremni je stari hrvatski pozdrav i nema veze s fašizmom
- srbi su zli i imaju tri prsta
- srbi i komunjare su krivi za sve zlo što se dogodilo hrvatskom narodu od stoljeća sedmog
- katolička crkva je jedina koja je uvijek bila uz hrvatski narod
- nijemci su dobri dečki, britanija i francuska su za srbe i zli su
- hdz je jedina domoljubna opcija i može pomoći hrvatskom narodu na putu do blagostanja
- sdp su srbi, komunjare i domaći srbi
....
....
(naravno, ne treba generalizirati)

Kad netko odrasta u takvom okruženju, kad je njegova glava filana raznim povijesnim neistinama i iluzijama onda je sasvim normalno da takva osoba zapjeva "Evo zore evo dana" ili pozdravi "Za dom spremni".
Mnogi koji viču za dom spremni ni sami ne znaju što je to i kakvo ima značenje. Jedan od njih je i Josip Šimunić. Šimunić sigurno nije fašist ni ustaša ni nacist. U njegovoj priči stvari se ne mogu izvaditi iz konteksta i mora se uvijek dati cjelokupni pogled na stvar.

Šimunić je dobar dečko kojeg se vješto izmanipuliralo. Pa isti je u Berlinu živio i igrao sa onim Srbinom, kako se ono zove, Pantelić ja mislim. I ne samo on, bilo je tu još masa drugih igrača, ljudi raznih nacija, rasa, vjera, opredjeljenja...

Prije bih mogao okarakterizirati kao fašistu/ustašu/nacista Igora Štimca nego Šimunića.

A i što se tiče svastike, tu je isto sasvim pogrešno gledanje. Može o toj svastici pisati 5 Sunova ili onih njemačkih bildova i vrtiti da su hrvati fašisti i ovakvi ili onakvi, ali to ima veze s istinom isto kao i činjenica da je zemlja ravna ploča. Svastika je izraz gnjeva, ljutnje i bijesa dijela navijača protiv vodstva HNS-a. I gotova priča. To je bio način da se svastikom izbaci reprezentacija kako bi vrhuška otišla jer ako nema repke na prvenstvima nema ni eura. A tamo gdje nema eura nema ni mamiža, vrbanovića, šukera, srebrića i ostalih daltona...

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 22 sep 2015, 19:02

Signore je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la: Ovdje govorim o percepciji Hrvatske u svjetskoj javnosti: prvo svastika, pa pomocnik nacista. Sta se desava, jebote? :crazy:
Boli ih za percepciju svjetske javnosti, zive po svom :mrgreen:
Točno.

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []