AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

milanist
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la milanist » 22 sep 2015, 22:39

uhhh kako teska tekma, mada se posle prvog dijela uposte nije cinilo tako.
nema se sta puno govoriti, sve se vidjelo, prvio dio extra drugi katastrofa.
Utakmica vrijedna 3 bobe i 50 kermi. Hvala Milane :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 22 sep 2015, 22:44

Ako budemo ovako kukavički igrali, kad -tad ce doći neko i pošteno ce nas prizemljit. Ne mogu da shvatim da ni jedanu normalnu akciju nismo stvorili u drugom poluvremenu. Miha je zezno za izmjenom,.prepo se jadan k'o da Messi ulazi a ne Zapata. Uzas uzas, stomak me zabolio gledajući patnju. Fuj. Idemo dalje..
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 22 sep 2015, 22:46

Jest vala bas, od dobijene utakmice sam morao drhtati gotov citavo drugo poluvrime, a sve to radi Minihi izmjena, sta je imas zatvarati u 50-oj minuti, igraj kako si igrao covjece boziji, a ne ovako se povuc ko da je na drugoj strani Real a ne Udine. Ubacuje mrtvog Alexa, koji ne zna hodati kako treba a kamoli da igra. Joj kad mu vidim ledja tacno cu janje okrenuti.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 sep 2015, 22:47

Hvala bogu pa zavrsi ovo cudo, umalo infarkt ne dobi ovih zadnjih 20 minuta. Ne moze kod nas nista normalno i mirno zavrsiti, pa to ti je... :zzz:

Generalno dobra igra, ono prvo poluvrijeme je pravi Milan koji uvijek morati igrati onako i dominirati na terenu. Drugo poluvrijeme ne treba uzeti za zlo, otkako je izasao Calabria oni nisu znali ni gdje su ni sta su ni koju poziciju igraju, pa tako ovi iskoristise zbrku i zbunjenost i uvalise dva gola koja su opet samo plod neuigrane odbrane, a ne neke genijalnosti Udinesea. Treba se ovo malo popraviti, ne smijemo vise dolaziti u ove situacije i bespotrebno mjenjati igrace jer je nastala havarija.
Ajde boga ti, bilo proslo, 3 bobe u dzepu i idemo kuci. :kafa:

ne znam zasto se calabria vadio, al' ajde nebitno, mali je izdominirao... drugi igrac koji je izdominirao je monto, il capitano ja cu ti ga popusiti ako vec niko nece, pa nije realno kako je covjek odigrao ove zadnje 3 tekme :tokralju:

ostatak osim honde je bio ok, nemam puno zamjerki.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 22 sep 2015, 22:47

Odbrana je komicna. Uzas.

Odmah me Balo podsjetio sto sam bio protiv njegovog povratka.
Meljanje lopte uz aut liniji ili gradjenje lopte 35 m od gola, okrenut ledjima...njegov treadmark.
Zabio je dobar gol i borio se ali dok on zavrsi svoje, protivnicka odbrana se poslozila i Bacca ima 2 cuvara pored sebe.
Smor.

Ovdje se vidilo koliko ekipa ima potencijala ali i koliko ima rupa.
U prvom se vidjelo da ima napretka i da igra na nesto lici ali vidi se i koliko je odbrana tanka
i koliko je ekipa psihicki slaba i ukocena.

Honda i Siljo ubijaju volju za zivotom. Stalno ih prozivaju i covjek pomisli da je to po automatizmu, da su dezurni krivci.
Al su definitivno najgori.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

Maestro21

Post Postao/la Maestro21 » 22 sep 2015, 22:53

Ne može kod njih ništa normalno, nemoguće da su tako pali debili. Sliniša bolje da je ubacio Mexa nego djeda Alexa, lik je gotov umro.
Forza Milan!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 22 sep 2015, 22:54

@rope

calabria je bio maestralan kao i prvu tekmu, ali ovdje ga je morao izvaditi Sinisa, malac je imao zuti karton, jos je udine na tu stranu ubacio Duvana Zapatu koji je mnogo jaci od malog Calabrie, pa je zato Mihajlovic premjestio naseg Zapatu na beka, a alexa na mjesto stopera.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 sep 2015, 22:58

Ma da nije nije zamjenio Calabriu, smijem se zakleti da nikada ne bi doslo do ovoga. Oni su generalno neuigrani, al' otkako udje Alex i pocese igrati neku divlju formaciju gdje se nije znalo ko koga yebe, svi su se skupa pogubili. Znaci Sinisa - ne radi to vise, to neka bude lekcija za ubuduce. :kafa:

I jos jedna losa stvar je tanka klupa, pri onoj situaciji ti bukvalno nisi imao koga ubaciti, da makar malo stane na loptu i unese sigurnost u sredini. Kako bi nam valjao jos kakav veznjak poput Jacka, da ga mozes svugdje ubaciti kad zatreba i znas da ce uvijek dobro odigrati.
Za Hondu vise nemam rijeci, pa koliko vec puta ce mu se ovo tolerisati i gurati ga u prvu postavu? :facepalm: Onaj hudnik Suso struhnu na klupi, a bar bi unio malo svjezine ako nista, ovaj je pokretan k'o trokrilni ormar.

ma u redu to milanista, ali trebao je ubaciti polija na beka koji vec ima uskustva, a ostatak ostaviti da igra na istim pozicijama...ovako je nastao haos jer su se sva trojica gurala na stopera, a na beku rupetina.
jos nisu znali ni ko koga treba cuvati ni koji ce uci u blok igracu koji suta, ma nista.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 22 sep 2015, 23:00

Ko bi onda zamijenio japanca :D
Mah dobro je, kada se vrate Antonelli, Kuco, pa i Bertolaci, biti ce tu vise sirine i svjezine. Jos Menez kad zamijeni japansku ublehuto je to :D

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 22 sep 2015, 23:04

Pa neće ga gurati do gola ako već napada po krilu. Ponavljam ako je već htio vaditi Calabriu mogao je Polia staviti na beka, nebi mu bilo prvi put da igra beka.
Kako su mi izvadili živce kod jednog kornera pred kraj, ljudi dodali kratku loptu a niko od naših da izadje na čovjeka.
Nadam se da će im ovo biti lekcija za ubuduće
Il Club più titolato al mondo!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 22 sep 2015, 23:10

Sve sto je Sinisa zamijenio bilo je pogresno, i izmjene i promjena pozicija igracima. Sad sve zaboraviti i okrenuti se narednoj utakmici, opet mensecini gostovanje, Genoa?

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 22 sep 2015, 23:14

Ovom sudiji želim da više nikad ne sudi utakmice a Udineseu da ispadne iz lige. Mariu svaka čast na večerašnjoj utakmici. Borio se kao lav i nije napravio nikakvu glupost nakon što su ga isprebijali. Ni on sam ne zna koliko puta je dobio po nogama.
Igra u prvom poluvremenu vrlo dobra. U drugom ne znam šta se je desilo. Onaj prvi gol ih je totalno poremetio.
Hondu treba pod hitno otjerati na klupu i dati šansu Susu. Ne kontam kako japanac stalno igra. Suso odigra jednu utakmicu, trudi se ali ne pokaže ništa posebno pa završi na klupi. Honda katastrofalno odigra 10 utakmica pa odigra i 11-tu. Nema nikakve logike.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 22 sep 2015, 23:14

Jeste gostovanje u Genovi u nedelju u 12:30 termin cini mi se, nezgodno ali se moze i tu izvuc 3 boda. Znaci Genova - Milan, Milan - Napoli, Torino - Milan. Sljedeca 3 kola teske utakmice, moramo dobit Genovu pa onda protiv Napolija cemo vidjet na cemu smo.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 22 sep 2015, 23:19

Trebaju oni jos pure pojesti da postanu stabilan kolektiv, ali raduje kada vidim koliki je domet ove ekipe i kako znaju igrati dobro kada su svi poslozeni. Taman ocekujem da se do januara trupe posloze, pa dovedu dva jaka imena. :cool:
Ima tu puno nekih nedostataka, ali nista sto se ne moze ispraviti. Samo neka nastave sa kupljenjem bodova, to je najbitnije. Isto je bitno da su prebrodili onu krizu sa pocetka i nesuglasice izmedju igraca, mislio sam da ce nas to ukopati, al' evo vidim da je sad-zasad sve ok i da im je stvarno stalo da pobjedjuju.

Jos da se vrate ovi povrijedjeni, pa da imamo koga ubaciti u igru kako bog zapovijeda.

Ova Genoa je strasno zajebana, ja mislim da mi nema mrzeg gostovanja :salut: al' eto, valjda moze se do bodova disciplinovanom igrom. Napoli se moze i treba dobiti na San Siru, nisu ni oni neki bauk.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 22 sep 2015, 23:21

Ma Genovu nek Berlu sredi ha ja brate :D

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 22 sep 2015, 23:22

Gledao zadnjih pola sata, čini mi se da je Siniša fulao sa izmjenama, umjesto beka ubacio stopera i umjesto ofanzivnog veznog stavio veznjaka koji više naginje ka destrukciji, ukratko mentalitet malih klubova i to ne smije raditi sa Milanom. Danas se izvukao al' neki drugi put neće.

Raduje me efikasnost, igra je također odlična. Dok nam igra ova sredina neće biti zime sa tim da se mora računati i na njihov pad forme pa onda se valja opet oslanjati na napad. U januaru su neophodna pojačanja u vezi. Što se odbrane tiče, previše konfuzno je to izgledalo sa tri stopera i bekom koji ne služi ničemu.

Uglavnom pobjeda se piše, nadam se da ćemo održati ovaj nivo igre i u narednim utakmicama.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

<<<PreddatoR>>>
Kontakt:

Post Postao/la <<<PreddatoR>>> » 22 sep 2015, 23:25

Nije ni loše što smo primili 2 komada, istina na kraju je baš bilo nezgodno i strahovao sam jako, ali bitna je pobjeda a primljeni golovi će biti samo dobra lekcija za budućnost.

Dobar dio utakmice sam propustio tako da neću nešto posebno analizirati, no i to je bilo dovoljno da se vidi koliko su loši, blago rečeno, Honda i Sciglio.
Vidim mali Calabria opet odličan, kapiten na nivou... Ima tu još dosta finih stvari, kao i mjesta za napredak, ali u globalu sam zadovoljan ovim otvaranjem sezone.
>>“Float like a butterfly, sting like a bee.
Your hands can't hit what your eyes can't see.”

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 22 sep 2015, 23:29

Pisao bih nesto ali sve ste rekli vec. Utakmica za zaborav na kraju :) Uzeli smo 3 boda i idemo dalje.
Vidjelo se sve,i da mozemo i znamo igrati ali isto tako da znamo i stati i blokirati sami sebe,i to u kratkom roku. Jos puno posla je pred Mihom,koji je nazalost fulio izmjenu veceras.
Sve u svemu idemo dalje,na gostovanje Genoi po nove bodove :D

Forza Milan!!

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 22 sep 2015, 23:56

Po Mihajlovićevim riječima izveo je Calabriu da bi imao novu visinu u odbrani pa je zato uveo Alexa. Ne znam onda zašto nije Mexesa uveo. Kakav si ti to trener kad protivnik uvodi novog napadača ti uvodiš novog štopera a vodiš 3:0? Nisu ti napravili nikakav problem u prvom poluvremenu a ti mijenjaš svoju odbranu jer si se prepao.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 sep 2015, 10:53

Prethodne dvije utakmice i prvo poluvrijeme sinoć su jasan pokazatelj da ova ekipa napreduje i da se može upustiti u borbu za top 3 pozicije.Ali morat ce dovesti makar dva igraca u Januaru,jedan od njih mora biti playmaker.I to bi onda bila i vise nego dobra ekipa.Međutim, drugo poluvrijeme od sinoć nam govori da traume i strahovi koji su se nakupili u zadnje dvije godine nisu nestali.Jednostavno se ekipa se uplasi pobjede koja je vec servirana.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: celikmilan i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []