Da nije to neka BH Telecom opcija ako nisu ove lokacije.Papastathopoulos je napisao/la:Ma nemam pojma kakvu, stari dok dodje npr iz Sarajeva do Jablanice dodje mu 50-60 SMS-ova svih tih mjesta kroz koja prodje...pokusavao sam blokirati taj broj da poruke ne mogu stizati, al opet isto...al probacu ovo tvoje kad dodjem kuci, hvala ti...Elegant je napisao/la:Kakvu lokaciju ? Google ili telefonov GPS ?
Ako je Android ides Settings > Location service > pogasis sta hoces, ako je Google aplikacija ides Google settings > Location > ugasis.
Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Šta je ovo, do maloprije sve bilo ok...ukljucen punjac pokazuje mi da se baterija puni, a ne miče se sa 76% vec petneaest minuta?
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Nemam pojma, ali ako je ista trebalo "aktivirati" da to dobije, sumnjam da je on to uradio..Elegant je napisao/la:Da nije to neka BH Telecom opcija ako nisu ove lokacije.Papastathopoulos je napisao/la:Ma nemam pojma kakvu, stari dok dodje npr iz Sarajeva do Jablanice dodje mu 50-60 SMS-ova svih tih mjesta kroz koja prodje...pokusavao sam blokirati taj broj da poruke ne mogu stizati, al opet isto...al probacu ovo tvoje kad dodjem kuci, hvala ti...Elegant je napisao/la:Kakvu lokaciju ? Google ili telefonov GPS ?
Ako je Android ides Settings > Location service > pogasis sta hoces, ako je Google aplikacija ides Google settings > Location > ugasis.
Nego, desava mi se nesto neobicno na Note 2...naime, prestaju mi raditi rotacija displeja i onaj senzor kad se gasi displej dok pricas...zvuci cudno, ali tako je...i ugasim telefon i upalim, sve ok, i bude tako mozda dan-dva i opet prestane raditi...i samo to dvoje, nista vise nisam primijetio...bas ne kontam sta je u pitanju

Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Provjeri to u display opcijama, mozda je auto rotacija iskljucena, ako mislis da nece da se sam zarotira.
A to da ti se displej ugasi da pricas tj. ako je duzi razgovor je kod vecine telefona. I to mozes promjenit u opcijama display ima "sleep" i ako hoces da ti displej bude upaljen odaberi sebi vece vrijeme.
A to da ti se displej ugasi da pricas tj. ako je duzi razgovor je kod vecine telefona. I to mozes promjenit u opcijama display ima "sleep" i ako hoces da ti displej bude upaljen odaberi sebi vece vrijeme.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
vidis ili cu idol3 onda ili hero, tek sad sam skonto da je hero 6 inci, yebote ko tabletNYKnicks Fan je napisao/la:Ja sam uzeo ovaj od 4.7 jbg, na godinu dana 35 KM.JoseMourinho je napisao/la:Koliko te ispo para i na kojem paketu posto ga nema sad u ponudi pa ne mogu cjenovnik vidjetNYKnicks Fan je napisao/la: Ja koliko znam zadnji Alcatel je ovaj Idol 3, ja kupio u Telecomu prije 3 mjeseca

- Papastathopoulos
- Kontakt:
Ma nisam ja toliki laik za telefone, rotacija upaljena normala, a to za displej sto ti pricas je nesto drugo....ovo je senzor pokraj prednje kamere i cim primaknes uho i lice telefonu displej se ugasi i ponovo upali cim odmaknes (mozes testirati bezveze s rukom iznad senzora)...Elegant je napisao/la:Provjeri to u display opcijama, mozda je auto rotacija iskljucena, ako mislis da nece da se sam zarotira.
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Nemoj da ti ga pokuša dekodirati nekako ručno, kao što se prije radilo, jer može zeznuti mobitel, reci tom u radnji da ti ga dekodira preko koda, to će te izaći 30-40KM ispod ne može. Ja sam svoj dao tako i ovaj mi probao standardno da ga dekodira, ali nije išlo i onda mi kaže može preko koda, reko neću. I onda ja javim sestri koja mi je poslala da ona mi uzme kod (za svoje pareBosnianKingdom je napisao/la:Trebam dekodirati Samsung Galaxy S4 koji je iz Švedske može preporuke gdje i kako to uraditi u Sarajevu i otprilike cijena?

- BosnianKingdom
- Kontakt:
Hvala.BelminM23 je napisao/la:Nemoj da ti ga pokuša dekodirati nekako ručno, kao što se prije radilo, jer može zeznuti mobitel, reci tom u radnji da ti ga dekodira preko koda, to će te izaći 30-40KM ispod ne može. Ja sam svoj dao tako i ovaj mi probao standardno da ga dekodira, ali nije išlo i onda mi kaže može preko koda, reko neću. I onda ja javim sestri koja mi je poslala da ona mi uzme kod (za svoje pareBosnianKingdom je napisao/la:Trebam dekodirati Samsung Galaxy S4 koji je iz Švedske može preporuke gdje i kako to uraditi u Sarajevu i otprilike cijena?), al jok sestra nazove tamo gdje je uzela mobitel i kaže otišla mi kćerka u BiH i ne radi mobitel, treba ga dekodirati, kažu nije problem, evo kod.
Sabrine mi moje!
Znači SMS porukom mi dolazi gdje se trenutno nalazim. Gasio sam lokaciju, opet dolazi, majke mi ne znam kako, al me izludi. Preko 100 poruka dnevno...Elegant je napisao/la:Kakvu lokaciju ? Google ili telefonov GPS ?
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
- JoseMourinho
- Kontakt:
Zovnes telekom i pitaš kako izgasit 

Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
To ti je cell broadcast, u podesavanjima poruka trazi tu opciju, kod mene na srpskom je prevedeno kao emitovanje operatera. Salje mu lokacije svih baznih stanica na koje se telefon zakaci.*p!p!t@* je napisao/la:Znači SMS porukom mi dolazi gdje se trenutno nalazim. Gasio sam lokaciju, opet dolazi, majke mi ne znam kako, al me izludi. Preko 100 poruka dnevno...Elegant je napisao/la:Kakvu lokaciju ? Google ili telefonov GPS ?
Jest jest to je to, i meni sad pade na pamet, na nekim telefonima imas da ukljucis to "informacija o celiji" kako prevode. Pa bude prikazano i na pozadini ekrana. Kod nekih telefona se nalazi u glavnim podesavanjima kod nekih je u podesavanjima poruka.
Mia San Mia
Al' se napatih s ovom zastitnom folijom, nakupilo se prasine na njoj i ima jedno 10.000 baloncica 

FK Željezničar
Chelsea FC
Chelsea FC
- dr.van nostrand
- Kontakt:
rekose da se to lijepi nakon kupanja kad jos u kupatilu ima pare koja onemogucava prasini djelovanje 

"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
Ma mozes to i u sobi, samo pod dobrim svjetlom, ili vani. ocistis dobro displej i kad odlijepis drzis stranu ljepljivu dole i opet pogledas dal ima koja tackica prasine, ali dobro pogledaj i uzmes foliju kao u rolnu malo je nakrivis i duz sredine krenes kako je nakrivljena i na obje strane polako naljepljujes istovremeno. Ja zalijepio 4-5 folija na takav nacin, nikad ni mjegurica niti bilo kakve tackice da se poslije pojavi.
Folija se i ne primijeti.
Folija se i ne primijeti.
Mia San Mia
Toliko me je iznervirala da sam je bacio na kraju. 

FK Željezničar
Chelsea FC
Chelsea FC
Kazu da je najbolje u kupatilu kad se para uhvati, nisam probao, al jesam probao karticom(tipa one iz banke) naslonim foliju na dno karticu na nju i lagano prevucem kartica sve fino ispegla
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ovakvu zastitu cu u buduce uzimati, ima ih i skupljih ali se isplati.
- Marsal
- Kontakt:
HTC ONE M7 od 32 GB, za koliko se para može uvalit? 

Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- schweinsteiger
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Majestic-12 [Bot] i 13 gostiju.