Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 26 sep 2015, 13:56

isto ne kontam sto nismo uzeli Allana kad smo vec tako dobri sa Udinezeom kad se znalo da Vidal ide..kad je Napoli kaparisao Allana?

mislim da je to profil igraca koji bi mogao nadomjestiti dijelom defanzivni angazman Vidala
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 26 sep 2015, 14:06

ultrasstyle_tz je napisao/la:isto ne kontam sto nismo uzeli Allana kad smo vec tako dobri sa Udinezeom kad se znalo da Vidal ide..kad je Napoli kaparisao Allana?

mislim da je to profil igraca koji bi mogao nadomjestiti dijelom defanzivni angazman Vidala
Ja ovih par utakmica sto sam gledao bas sam odusevljen a nije da nismo znali da je i u Udineseu isto bio odlican, isto se to pitam.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 26 sep 2015, 14:09

Pa sta bi to dobili Allanom? On je meni uvijek mirisao na igraca iznad odbrane, a nikako na mezzalu, ima fine geometrije i to je to. Ništa što Lemina nema, a to ćemo već i vidjeti ili smo dijelom vidjeli jer je sa 2 meča već osvojio Maxa.

Imaš još Khediru, Marchu, Sturara, Pereyru, Asu, kuda s Allanom?

Tu se ili dovede WC ala Verrati ili neko ime koje nije bilo zvučno tipa Lemina, nema sredine.

A i previše smo finansirali Udinese da bi svakog njihovog igrača ganjali, ionako nam se Asa-Isla kombinacija nije otplatila do sada.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 26 sep 2015, 14:14, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 26 sep 2015, 14:14

Pa realno kompletniji igrac od Sturara, moze pridonjet i odbrani i napadu jos je poprilicno mlad.
Alessandro Del Piero !

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 26 sep 2015, 14:18

pa Allan bi eliminisao dovodjenje Hernanesa, Lemine i Kedire...

umjesto 3 u vezni bi doveo 2 igraca, ali 2 prava igraca..jednog defanzivca (Alan) i jednog klasicnog playmakera koji mozda ne bi ni imao velike defanzivne zadatke...jace tekme: Pogba, Alan, Markizio ; "slabije" tekme: Pogba, Markizio , playmaker...jos bi tu Sturar, Pereira i po potrebi Asamoa davali sirinu i imas pun vezni red

mada opet je tu sustina playmaker i nedostatak plana u transfer roku...ja smatram da i sa Kedirom i Asamoom cak i potpuno zdravim, necemo dobiti nesto posebno u veznom redu..malo stabilnosti, iskustva i agresivnosti da, ali nista u smislu kreacije i unapredjenja igre...mi jedino nesto znacjano mozemo dobiti sa Markizijom i to samo ukoliko on pronadje u sebi nekog "unutrasnjeg Pirla"

ovako se ne mogu oteti utisku da smo jednostavno nabacali igrace u sredinu terena bez ikakvog plana, u nadi da ce iz kvaniteta isplivati neki kvalitet..to je cisti Secco-ovski modus operandi protiv kojeg sam ja uvijek bio..vazda sam se slagao sa Desampom, bolje 2 dobra igraca i provjerena, nego 4-5 prosjecnih pa hoce li ili nece od kojeg sta bit kao sto smo sad uradili

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 sep 2015, 14:26

ultrasstyle, kako ti se ovaj čini :kafa:
https://****.com - [url=https://****.com/girl/marie-26.html]Marie[/url] [url=https://****.com/girl/luminatria-29.html]Luminatria[/url] [url=https://****.com/girl/alt-barbie-22.html]Alt Barbie[/url] [url=https://****.com/girl/dovia-129.html]Dovia[/url] [url=https://****.com/girl/ali-cruz-32.html]Ali Cruz[/url] - No Selfie - Anonymous Casual Dating - [url=https://****.com] Local Live Chat Dating [/url]

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 26 sep 2015, 14:32

Ako pogledaš naš vezni red Pogba-Marchisio-Khedira-Pereyra-Sturaro-Asamoah-Lemina-Hernanes, dakle, govorim samo o centralnim dijelovima veznog reda, ne bih rekao da postoje evropski klubovi sa nadmoćno boljim izborom, kvalitativno, a da ne govorim kvantitativno, imaš tu 3-4 ekipe svega.

Mi ovdje samo gledamo ono što fali, a to je novi Pirlo, novi Xavi, a njega nemaju ni drugi klubovi pa se igra fudbal i bez njih.

Vezni red ne bi bio problem da smo mi Teveza baš kvalitetno zamijenili ili da je Dybala spreman biti bar 50% onoga što je on bio. Nama fale golovi i bez njih se sve fokusira na vezu. Ova veza je više nego sposobna iskreirati, pogotovo kada ne bude osakaćena povredama, ali golovi se moraju davati.
Najveći problem vidim u tome da Morata-Dybala nisu spremni zamijeniti Teveza prije svega all round igrom, Morata jeste drugi profil, ali Dybala je jako sličan i kada bi on već sada krenuo igrati u skladu s potencijalom možda bi sve drugačije bilo. Zato nam i igra ne liči na ono što je prije bila, jer se znalo da lopta ide Tevezu i onda su glavobolje, onda imaš ubacivanje mezzali u napad, a to je potpuno nestalo.

Nije da u interu sve pršti od kreacije ili da Manchester United igra išta što bi ličilo na ozbiljan fudbal pa imaju bodove kakve imaju.

Samo da se Tevez zamijeni, to može biti kvalitetnom seconda puntom koja po meni fali ili da se ganja neki 3/4tista tipa Chalhanoglu. A ne mora ni biti ništa ako se u vremenu ispred nas pokaže da svi napadači zabijaju dovoljno, a da Hernanes, Lemina, Khedira i Cuadrado odigraju u skladu s nivoom na kojem mogu, a Cuadrado već igra na tom nivou.

#MaxOUT

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 26 sep 2015, 14:42

Alan :lol: Sve tudje valja, samo nase nikad nista ne valja.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 26 sep 2015, 14:51

Glupo je uopšte pisati o Allanu u ovom trenutku, jer i da je on došao ne bi nam mnogo pomogao u ovoj situaciji trenutno, Lemina igra i više nego dobro, sredina jeste loša ove sezone (jer nema tu tečne igre, ali se ponovo iskreira mnogo prilika), ali nas zeza najviše realizacija, jednostavno od početka sezone se promašilo i previše 100% šansi, a šta tek reći za dobre prilike koje nisu završile ni u okviru gola.

I u napadu su nam igrači svako malo povrijeđeni, nisu to povrede koja Marchisio, Khedira, ali su one od par dana ili sedmicu-dvije taman da igrača izbace iz ritma (Mandžo, Morata), Max je zeznuo u nekim utakmicama gdje je trebao Dybalu gurati od prve, ali očito da ga nije želio previše gurati u vatru, a mogao je slobodnom jer je dao već do sad 3 gola i kod lošiji partija bi bio ispoštovan, ovako se već sad rizikuje da ima veliki pritisak na leđima, kad god bude igrao.
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 26 sep 2015, 14:53

Meni je ostao u sjecanju kada je pojeo Pogbu u jednoj tekmi protiv Udinesea. Nisam ja rekao da nam on bas fali ali uopte nebi bio los dodatak ovoj vezi. @Italia ne znam cemu se ti smijes niko ovdje nije rekao da nase ne valja, Allan bi dobro dosao kako god pored ovih povrijedenih igraca Khedire, Asamoaha, Marchisia.
Alessandro Del Piero !

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 26 sep 2015, 14:58

10DelPiero je napisao/la:Meni je ostao u sjecanju kada je pojeo Pogbu u jednoj tekmi protiv Udinesea. Nisam ja rekao da nam on bas fali ali uopte nebi bio los dodatak ovoj vezi. @Italia ne znam cemu se ti smijes niko ovdje nije rekao da nase ne valja, Allan bi dobro dosao kako god pored ovih povrijedenih igraca Khedire, Asamoaha, Marchisia.
Pa to ti je Lemina, koji uopste ne djeluje kao los igrac, vec naprotiv ima super karakteristike. A dosao je iskljucivo nakon ovih brojnih povreda, jer nas vezni red je svakako pretrpan i pitanje je koliko ce ko dobivat prostora kada se vrate Marcha i Khedira. Sta bi to Alan donio Juventusu ? Zabio bi onih 5 golova koje napadaci nisu mogli zabit ? Kako da ne. Bio bi kao i svaki veznjak izuzev Pogbe i Marche u ekipi, nov, izgubljen i nedovoljno hrabar/kvalitetan da preuzme odgovornost na sebe. Ovoj ekipi sigurno ne fale Alan, Valdefiore i slicni, vec da se Marchisio vrati i da napadaci konacno pocnu koristiti prilike. Iako od pocetka govorim da ce Dybala zamjenit Teveza (i nadam se da hoce, ne mora ove godine, ali pred Dybalom je jos decentija kvalitetnog fudbala), cinjenica je da fali taj igrac koji zabije i kada ne napravimo neku priliku, a kamoli u ovakvim situacijama gdje imamo po 30 suteva po utakmici. Tevez bi vec sad bio na kontu 6-7 golova :mrgreen: Al mlada ekipa, ma ima vremena.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

suptilnirocker21
Kontakt:

Post Postao/la suptilnirocker21 » 26 sep 2015, 16:57

Coman jos jedan gol i asistencija. Iskren da budem mislio sam da je precjenjeni talent koji nece uspjeti, ali mozda sam se i prevario mada sigurno je da u bundesligi ima mnogo vise slobode i mnogo vise mu stil bayerna odgovara
https://apex.oracle.com/pls/apex/f?p=94720:1:::NO:::

https://onedrive.live.com/redir?page=view&resid=796391984AA9A643!321&authkey=!AJuV3div6IgqDj0

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 26 sep 2015, 17:01

Paratici ne dovodi levate, rijetko je fulao sa stranim igračima tako da.

Ma ne može se stil fudbala porediti, u Juventusu je igrao i više naprijed, uvijek leđima okrenut odbrani, problem koji je Giovinco imao i koji nijedan trener haman nije razumio, te igrače moraš na krilu ostaviti, da idu okomito na gol gdje su ubitačni. Tamo ima više prostora, par metara ponekad protivnik udaljen od njega i sve je onda lakše, ima on i dalje probleme s igračem na leđima, ali stasat će i na tom polju.

Na krilu je i kod nas znao praviti ovakve stvari, dobre prodore, ali nije imao minutažu koju sada ima, čovjek počinje zadnje 4 od 5 njihovih utakmica, a i ruku na srce, oba gola je dao na tap in, ali asistirao je 2 gola i izborio još 2 penala što je odličan učinak do sada.

#MaxOUT

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 26 sep 2015, 17:08

Imao je i srecu nema Robbena i Riberya i tako..
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 26 sep 2015, 17:11

Zaboravih dodati, a to je ključna stvar, vrlo jednostavna, čovjek nema pritisak kao u Juventusu, paradoksalno je jer i Bayern je veliki klub, ali nema pritisak kao kod nas i zato mu i ide. I zato svaki igrač koji je ostavio trag u Juventusu, znao da se nosi s pritiskom, otišao je i bio vrhunski u drugim zemljama.

Ovamo nemaš armiju koja će da te proziva kako si loš ili novine koje će sutra da te blate kao što Italija ima, puno je mentalitet drugačiji.

Vezano za prve 2 rečenice, zato i aludiram toliko na malog Leminu, momak već se vidi da nema problem s pritiskom jer je karakter i zato nema dileme da će ostaviti veliki trag u Juventusu.

#MaxOUT

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 26 sep 2015, 17:19

Ova sad prica oko Allana.... da smo ga doveli bilo bi ...opet od Udinesea igraca kupujemo, samo njima kesh dajemo, hocemo i jos koga, bla bla, jos jedan dobar igrac iz Serie A, nama trebaju zvijezde bla bla...sad kad ga nismo doveli ... joooj trebali smo, jesmo se zajebali bla bla... uglavnom kako god okrenes posralo bi se na ekipu :geek:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

musla
Kontakt:

Post Postao/la musla » 26 sep 2015, 17:38

suptilnirocker21 je napisao/la:Coman jos jedan gol i asistencija. Iskren da budem mislio sam da je precjenjeni talent koji nece uspjeti, ali mozda sam se i prevario mada sigurno je da u bundesligi ima mnogo vise slobode i mnogo vise mu stil bayerna odgovara
Coman je odličan, pisao sam već da mi je žao što je iz Juve-a otišao ali mora se priznati da mu je BL legla k'o budali šamar, pa pogledajte asist za Lewu, dakle čovjeka koji je prije par dana zabio 5 komada za 9 min., ostavljen sam totalno nigdje nikoga da ga pokuša spriječiti u postizanju pogotka...

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 26 sep 2015, 17:48

Juventus: (4-3-1-2): Buffon; Padoin, Bonucci, Chiellini, Evra; Lemina, Hernanes, Pogba; Pereyra; Zaza, Dybala

Loše je ovo, ne možeš odmarati Cuadrada taman da ispadneš u LP, a i Moratu s injekcijama staviš ako treba.

Dakle, nemaš Moratu, nemaš Cuadrada, ne stavljaš Sandra, Padoin i Evra ti trebaju i u defanzivi, a kreirati nešto i naprijed, ma bježi ba Max.
Veza je koliko toliko ok, ali fale Cuadrado i Morata, da ne spominjem da u ovoj postavci je onda morao staviti Sandra.

Let me guess, opet kriminalno prvo poluvrijeme pa onda kada bude prekasno se uvode oni koji su trebali početi. :shifty:

Divim se ovim forumašima što su optimisti. :mrgreen:

#MaxOUT

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 26 sep 2015, 19:01

Pogba je napisao/la:Divim se ovim forumašima što su optimisti. :mrgreen:
Tvoj "miljenik" Zaza večeras dominira, red je da nastavi golgeterski niz :).

Biće ovo večeras teško, jeste da smo prošle godine napokon razbili taj maler poraza u Napulju, ali u ovakvoj formi teško ćemo i do boda :? . Nadam se da će me iznenaditi i odigrati dobru utakmicu, jer je derbi.
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 26 sep 2015, 19:02

Koman je krilo , i to ocigledno jako potentno krilo, medjutim u Juventusu nikad nije imao priliku da igra na toj poziciji tako da je nezahvalno suditi o njegovim kvalitetima na osnovu onog sto je pruzio u Juventusu...premlad je on da bi se mogao prilagoditi tome da igra spica, ili bilo koju drugu poziciju osim one na kojoj se najbolje snalazi..

kad covjek malo bolje pogleda sve su prilike da je Bajern dobio odlicnog igraca, ali je opet istina i to da Koman nije imao sta traziti u formaciji bez krila u Juventusu i da je sa te strane prodaja najbolje rjesenje i za njega i klub..eh sad paradkos je sto smo mi odjednom poceli igrat sa krilima silom prilika (silom Kvadrada)...ali to je problem naseg lutanja i besciljnosti, a ne Komana :D

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.