Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Tribalian
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Tribalian » 03 sep 2015, 14:22

hoshafka je napisao/la: nekako mi se to čini logičnim, i čak ga može testirati svako od nas, sad i ovdje. Odnosno to radimo u svakodnevnom životu kad pravimo planove.
Npr: ako učiš položit ćeš ispit, e sad ako ne položiš to znači da su se tvoje namjere, misli, planovi preklopili sa profesorovim i rezultirali time da ne položiš odnosno da budućnost bude takva.
Uostalom ljudi prave planove jer je praksa dokazala da su ostvarivi, tvoje misli postaju tvoja realnost.
I za kraj bi citiro Henrya Forda.
,,Bilo da misliš da možeš, ili da misliš da ne možeš – u pravu si."
Da, zakon privlacnosti.

Sam kreiras sve, samo je bitno da si u skladu sa tim.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 03 sep 2015, 14:26

Otelo je napisao/la:
topnik1 je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Zapravo ako spriječiš holokaust onda se on nije ni desio, i jer se nije desio onda ga niko nije mogao osjetiti. Ja se vratim u prošlost i nagovorim tvoju bivšu da ne prekine s tobom. Da li bi ti i dalje osjećao da ono što si osjećao nakon prekida?
Znaš da bi to povuklo pravu chain reaction, i u jednoj od tih u međuvremenu se možda desila tvoja smrt, koja nije bila u prvobitnoj verziji. I onda dolazi pitanje, ako si u prošlosti izazvao da umreš u budućnosti, kako si pobogu uopšte u prošlosti.

Vidiš :mrgreen:
Kad Hawking nije to skontao, neću ni ja. Ali ako recimo ja ubijem Hitlera, ne rodim se nikad i ne mogu se vratiti u prošlost onda niko nije ubio Hitlera, holokaust se desio i ja sam se vratio u prošlost da ubijem Hitlera, nisam se rodio, nisam se vratio u prošlost, nisam ubio Hitlera, desio se holokaust, ja sam se rodio, otišao u prošlost, ubio Hitlera i tako u krug? :crazy:

Ali opet kažem, vjerovatno postoje fikse tačke koje se ne smiju dirati, a i turističko putovanje u prošlost u vidu običnog posmatrača može imati smisla jer se ništa ne bi desilo ;)
to je paradoks djeda

@tribaliane sabor u Nikeji? nisam znao.. :mrgreen:

što se tiče vjerovanja da buducnost nije određena to je citat iz Terminatora
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

flwz
Kontakt:

Post Postao/la flwz » 03 sep 2015, 16:42

Jeste li ikad mozda razmisljali o tome da samo duhovno budes u buducnosti, dok recimo fizicki si u svojoj "sadasnjosti".
Recimo kontrolom sna, ili misli, savrsenom gradnjom perspektive buducnosti bi itekako mogao pogledati u nju, pogledati a ne biti dio nje. Naravno govorim savrsenom, jer samo tako bi mogao i uspjeti, ako bi uopste ikad dokucili pojam savrsenstva i uspjeli ga primjeniti.
Mislim da je to najblazi i najjednostavniji nacin, ako se u ovoj tematici ista moze nazvati jednostavnim.
Zeljeznicar 1921

One can have no smaller or greater mastery than mastery of oneself.
- Leonardo da Vinci

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 03 sep 2015, 16:57

flwz je napisao/la:Jeste li ikad mozda razmisljali o tome da samo duhovno budes u buducnosti, dok recimo fizicki si u svojoj "sadasnjosti".
Recimo kontrolom sna, ili misli, savrsenom gradnjom perspektive buducnosti bi itekako mogao pogledati u nju, pogledati a ne biti dio nje. Naravno govorim savrsenom, jer samo tako bi mogao i uspjeti, ako bi uopste ikad dokucili pojam savrsenstva i uspjeli ga primjeniti.
Mislim da je to najblazi i najjednostavniji nacin, ako se u ovoj tematici ista moze nazvati jednostavnim.
Nisam jer nema potrebe i nije moguce. Buducnost je neodredjena, a mi moramo imati konkretnu stvar koju bi mogli posmatrati.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 03 sep 2015, 23:36

tesko, koliko puta se desilo samo nesto da isplanirate neki plan za sutra, i desi vam se upravo sasvim drugacije

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 04 sep 2015, 00:37

QUARESMA 18<<< je napisao/la:tesko, koliko puta se desilo samo nesto da isplanirate neki plan za sutra, i desi vam se upravo sasvim drugacije
Uvijek :lol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 04 sep 2015, 16:38

.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

filip13

Post Postao/la filip13 » 12 sep 2015, 09:37

[youtube][/youtube]

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 12 sep 2015, 12:37

slika

:clap:
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

jasko__
Kontakt:

Post Postao/la jasko__ » 19 sep 2015, 11:12

Moze li mi neko preporuciti dobar dokumentarac o 9/11
Ili mozda link za youtube
Znam da ima onaj najpoznatiji dokumentarac na tu temu ali se ne mogus sjetiti imena reditelja :P

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 19 sep 2015, 11:45

jasko__ je napisao/la:Moze li mi neko preporuciti dobar dokumentarac o 9/11
Ili mozda link za youtube
Znam da ima onaj najpoznatiji dokumentarac na tu temu ali se ne mogus sjetiti imena reditelja :P

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Ovaj je solidan
This time next year we'll be millionaires.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 19 sep 2015, 19:59

[youtube][/youtube]

ja sam preko ovog dokumentarca shvatio šta se zaista desilo.. ima još 2 dijela čini mi se , znači otprilike 30 min traje..

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 21 sep 2015, 01:48

Nekako hajde nek me i uvjere da je moguće da od udara aviona se sruše dva nebodera,,haj eto nek bude to da je istina...mada me ne mogu uvjeriti u to, al hajd...
Al kako će objasnit pad "zgrade 7" koja se nalazi 100-200 m od WTC ..u nju NIŠTA nije udarilo. Kasnije su objasnili da je pala zbog POŽARA, wtf...do toga nije jedna zgrada se nije urušila zbog požara, pogotovo onako rušenje. Naravno ljudi koji su bili u toj zgradi su čulu jake eksplozije, nakon koji su pobijegli i preživijeli pad zgrade.
Druga stvar Pentagon. Službena verzija vrha Amerike je da je avion udario u pentagon. Međutim nema niti jednog dokaza da je avion u tu građevinu udario. Nepostoji niti jedan dio aviona. A sve kamere koje su snimala to područje su uzete od strane FBI, a u javnost se pustio samo jedan snimak u kojem se samo vidi eksplozio pentagona, nigdje se ne vidi kako avion udara. Praktično avion je prilikom udara ispario hahaha. Na kraju imate sve to objašnjeno na velikom broju videa..

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 sep 2015, 22:54

Zagor je napisao/la:Nekako hajde nek me i uvjere da je moguće da od udara aviona se sruše dva nebodera,,haj eto nek bude to da je istina...mada me ne mogu uvjeriti u to, al hajd...
Al kako će objasnit pad "zgrade 7" koja se nalazi 100-200 m od WTC ..u nju NIŠTA nije udarilo. Kasnije su objasnili da je pala zbog POŽARA, wtf...do toga nije jedna zgrada se nije urušila zbog požara, pogotovo onako rušenje. Naravno ljudi koji su bili u toj zgradi su čulu jake eksplozije, nakon koji su pobijegli i preživijeli pad zgrade.
Druga stvar Pentagon. Službena verzija vrha Amerike je da je avion udario u pentagon. Međutim nema niti jednog dokaza da je avion u tu građevinu udario. Nepostoji niti jedan dio aviona. A sve kamere koje su snimala to područje su uzete od strane FBI, a u javnost se pustio samo jedan snimak u kojem se samo vidi eksplozio pentagona, nigdje se ne vidi kako avion udara. Praktično avion je prilikom udara ispario hahaha. Na kraju imate sve to objašnjeno na velikom broju videa..
Sad će te proglasiti ljubiteljem teorije zavjera jer misliš svojom glavom.

Postoje svjedoci koji su čuli ekspolzije u podzemnim garažama par trenutak prije udara aviona u WTC.Na ruševinama su pronađeni tragovi eksploziva nanotermit koji topi čelik.

No ajmo mi ipak vjerovati amerčkoj vladi, da je par ljudi (arapa) otelo avione u zemlji koja ima najveće osiguranje na planeti i zabilo te iste avione u nebodere koji su inače konstruisani tako da mogu podnijeti udar većeg aviona kasnije sruše kao kule od karata.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 26 sep 2015, 23:00

Saurman je napisao/la:
Zagor je napisao/la:Nekako hajde nek me i uvjere da je moguće da od udara aviona se sruše dva nebodera,,haj eto nek bude to da je istina...mada me ne mogu uvjeriti u to, al hajd...
Sad će te proglasiti ljubiteljem teorije zavjera jer misliš svojom glavom.

Postoje svjedoci koji su čuli ekspolzije u podzemnim garažama par trenutak prije udara aviona u WTC.Na ruševinama su pronađeni tragovi eksploziva nanotermit koji topi čelik.

No ajmo mi ipak vjerovati amerčkoj vladi, da je par ljudi (arapa) otelo avione u zemlji koja ima najveće osiguranje na planeti i zabilo te iste avione u nebodere koji su inače konstruisani tako da mogu podnijeti udar većeg aviona kasnije sruše kao kule od karata.
Suvisno je o tome uopste i pricat, nisu to nikakve teorije zavjere to su ciste cinjenice. A ovi sto i dalje vjeruju da to nije inside job su debili koji vjeruju u djeda mraza.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 sep 2015, 23:26

Momciluk je napisao/la: Suvisno je o tome uopste i pricat, nisu to nikakve teorije zavjere to su ciste cinjenice. A ovi sto i dalje vjeruju da to nije inside job su debili koji vjeruju u djeda mraza.
Prije se može reći da su debili oni koji vjeruju u zvaničnu verziju američke vlade jer to su isti oni debili koji su vjerovali da Saddam ima biološko oružije pa kad su pregazili Irak a nisu pronašli ništa onda su upitali Rumsfelda ( ministra odbrane ) kako to da američki insperktori nisu pronaši nikakve tragove oružija za masovno uništenje.I onda ide najdebilnija izjava jednog američkog državnika.

- Ne znam odgovor na to pitanje i da je moguće da su Iračani uništili svoje zalihe.

U jeku napada na svoju zemlju uništiš oružije sa kojim se trebaš braniti. :tokralju:

Amerkinaci su izrežirali napad na WTC kako bi pokrenuli imaginarni rat protiv terorista.
Amerikanci su izrežirali da Saddam posjeduje oružije za masovno uništenje da bi se dočepali nafte.
Amerikanci su izrežirali svrgavanje Gadafija,Mubaraka i drugih kako bi postavili marionetske vlade po nalogu Izraela.
Amerikanci su naoružali i obučili pobunjenike koje sad popularno nazivamo ISIS.
Amerikanci su pokrenuli rat u Siriji al' ovaj put iza Assada stoji Rusija pa nisu u mogućnosti uraditi ono što su uradili Libiji,Iraku i drugom državama gdje su donijeli svoju "demokratiju" pa sad kmeče što Putin razmješta trupe po Siriji kako bi razyebao one kozojebe iz ISIS-a.

A vi i dalje vjerujte amerima i medijima koji plešu onako kako Washington svira.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 26 sep 2015, 23:30

Saurman je napisao/la:
Momciluk je napisao/la: Suvisno je o tome uopste i pricat, nisu to nikakve teorije zavjere to su ciste cinjenice. A ovi sto i dalje vjeruju da to nije inside job su debili koji vjeruju u djeda mraza.
Prije se može reći da su debili oni koji vjeruju u zvaničnu verziju američke vlade
Upravo sam i rekao da su debili oni koji vjeruju u "zvanicnu" verziju :thumbup:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.