PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

molotovljev

Re: PL prepucavanja

Post Postao/la molotovljev » 27 sep 2015, 13:29

HRT 1,2,3,4, RTL 1,2, Split tv, Arena hr, i tako dalje i tako dalje... ali ne, mi nemamo kanal na hrvatskom jeziku. hahaha
F.K.SARAJEVO

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 27 sep 2015, 13:31

Evolve je napisao/la:
solinas je napisao/la:Evolve

Ja nigdje nisam napisao da toga nema na svim stranama,
Ali se ne tretira isto.dvjema stranama SE tolerise sve i svasta dok SE jedni kaznjavaju za sve i svasta.
Izvinuces,Ali ekstremizam na Stadionu borca sirokog,zrinjskog je najveci u drzavi.nema utakmice ni kola da SE nepjevaju ratne pjesme i TD.momak ti je evo Gore ovum velikim postom dosta toga objasnio.

Ja nisam cuo nikakve povike te vrste na stadionu na pecari nepamtim kad. Sad sam iz grada. Vasi su smjesteni u hotel, sami centar grada. Gradska kavana u sklopu hotela, niko im nepsuje, normalno setaju, autobus parkiran, nitko se znaci NEOBAZIRE na njih jer ih nedozivljavaju na taj nacin na koji ti mislis. Jos jedan klub koji igra u sirokom i to je to...
ti izgleda nerazumijes drug moj poentu..meni recimo,jer necu pricati u tudje ime,nesmeta sto evo sad,hrvati,nevole bosnu,neosjecaju je patriotski.
vise su nastrojeni prema hrvatskoj,valjda je to u ovo ludo vrijeme normalno.
medjutim nedopustivo je ponasanje koje se desava,sad kazem generalno,na sportskim terenima...
navijaci sirokog su izbacili kukasti kriz...i na toj istoj istoj utakmici imali jako bolestan repertoar pjesama...kolika je bila kazna.
navijaci sirokog ubise momka iz vatrenog oruzja..kolika je kazna bila...gdje je pocinioc..
u zapadnom mostaru,pustaju se ustaske pjesme na zvucnik halo...spominje se rusenje mostova,pjeva se o logorima u kojima je moj narod poklan..
svaku utakmicu psuju drzavu,savez,i td..kolike su kazne...
navijaci borca takodjer..svaku tekmu..i jucer evo...noz zic,ubij turcina,krv da ti se sledi...kolike su kazne...juce negiraju drzavu i jebu drzavu u kojoj su rodjeni..
a onda uzmi kolike su kazne sa druge strane...prekida se utakmica zbog zastave pod kojom je bih medjunarodno priznata..
placaju se kazne od 10 000 za bezvezna skandiranja...dok se ne prekida zbog kukastih krizeva i velicanja ratnih zlocinaca..
molim te eto,mani demagogije ugrozenosti...ili neka bude isto za sve ili neka rasformiraju ovu ligu.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 27 sep 2015, 13:39

A sta bi vi gledali na tom hrvatskom kanalu? Po cemu su to BHT i FTV bosnjacke televizije? A da logicno, pa najvise se bave drzavom BiH. :lol:
U velikom broju svjetskih drzava imas neku dozu netrpeljivosti izmedju glavnog grada i ostalih, nismo mi nikakav izuzetak.
Ne vole drzavu u kojoj zive, nema ih ni 15% a broj konstatno opada, i oni bi ista prava kao i narod koji cini 50% stanovnistva. Jos entitet spominju, eeeej
Pun mi je qrac vise te jednakopravnosti.
Zapravo kad bolje skontas, kakva to Bosnjaci i Srbi imaju prava a vi nemate? Mozda srpski i bosnjacki politicari su u boljoj poziciji, na kraju ti dodje da je obicni narod u qurcu. A obicno je kod nas, sto ti je politicar u boljoj poziciji, vise si ti nayebo

I da garant kad bi uveli taj kanal na TV-u, vec protiv Velsa bi citav Siroki izaso na trg navijati.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 27 sep 2015, 13:41

svi vi sad pretjerujete. znamo da je svaki nacionalisticki ispad ustvari samo provokacija za gostujucuje navijace, igrace i ne toliko, jer koliko pratim vecina timova premijer lige ima igrac svih 4 nacionalnosti. kod nas je ocigledno jos uvijek prisutan element nacionalisticke provokacije, jer tako dospijes u medije. recimo, da kad se igra u sirokom brijegu ili na bijelom brijegu, protiv timova poput sarajeva ili veleza, koriste se navijacke parole i transparentni koji bi trebali vrijedjati bosnjake, kad se igra u rs-u, protiv istih timova, onda isto se tako desava. jedino gdje su "navijaci" zrinjskog, sirokog brijega i timova iz rs-a slozni jeste da na utakmicama pomenutih timova nema nacionalistickih ispada, jer ih spaja mrznja prema bosni. isto tako kad se igra na kosevu, tusnju, ili bilinom polju, imas i tamo ponekad navijacke nacionalisticke ispade... vecina tih ispada se ali opet desava na stadionima timova, koji nisu probosanski orijentisani.

pitanje se postavlja sada, kako rijesiti ovaj problem? novcanim kaznama? oduzimanjem bodova? nesto trece? ja mislim da novcane kazne ne pomazu nimalo, jer su upravo te kazne na nacionalisticko divljanje mizerne i dodju u paketu sa losom organizacijom susreta, gdje bi i bez tih ispada klub dobio kaznu. oduzimanje bodova? NE, to bi samo povecalo gnjev "navijaca" koji se kazne i tako stvorio krug timova, koji bi napravili u nekom trenutku i veci belaj. pa sta je onda rjesenje? IGNORISANJE i nedavanje paznju tim idiotima, i samo tako ce nauciti da takvo navijanje ne vodi nigdje... ako se neko osjeca uvrijedjenim, samo upalis dugme ignore i ne dopustis da te tako nesto ometa... nakon nekog perioda, i sami ti "navijaci" ce prestati raditi sra-nja i naucice da se kulturnije ponasaju. drugo, davanje medijske paznje tim incidentima, je samo davanje ulje na vatru, i to treba definitvno prestati. kad se ne bude o tome pricalo na portalima ili novinama, onda to postaje beskorisno oruzje protiv protivnicke ekipe, i vremenom ce nestati.

postoji medjutim problem sa zastavama. sta je dozvoljeno a sta nije. savez treba to da rijesi. a ne navijaci medjusobno. recimo po mom misljenu zastave ljiljana, kao i zastava rs-a ili bivse hb mogu su dozvoljene, jer ne predstavljaju vojnu zastavu, dok zastave armije bih-a, vrs-a i vojnih formacija hb-a treba da budu zabranjene. medjutim, to je problem, koji mora rijesiti savez i jasno reci sta je dozvoljeno a sta nije.
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 27 sep 2015, 13:42

ovaj solinaš je stvarno totalno puko... čovjek u svađi sa svim i svačim.. Da sam navijač Slobode mene bi bilo stid od takvih, u stvari isti rang ko ona pastrmka. Samo zuri u komp i ....

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 27 sep 2015, 13:49

Evo jedno rjesenje.
Kad pocnu povici, pustiti policiju da isprebija sve i jednog. I nece vise.
Ili ubaciti kamere, i identifikovati pocinioca i puci mu 300KM kazne il zatvor 7 dana.
Moze jos jednom ponoviti, al treci put sigurno nece.

Ove kazne za klub su smjesne, klub je svakako protiv toga al ne mozes ti uticati na saku balavaca. Klub jedino moze poslati policiju na svoje navijace, a to niko normalna nebi uradio. Vec je bolje da orgijaju po bh stadionima

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 27 sep 2015, 14:01

miki651 je napisao/la:ovaj solinaš je stvarno totalno puko... čovjek u svađi sa svim i svačim.. Da sam navijač Slobode mene bi bilo stid od takvih, u stvari isti rang ko ona pastrmka. Samo zuri u komp i ....
cega da me bude stid...sto mi smetaju kukasti krizevi po stadionima,pljuvanje drzave,velicanje ratnih zlocinaca...
isticanje zastava drugih drzava,pucanje po navijacima iz vatrenog oruzja,spominjanje srebrenice,spominjanje rusenja starog mosta,velicanje ante pavelica...
ako je tako,onda me stid.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 27 sep 2015, 14:04

E nista mi ne ide na qrac ko ovo izjednacavanje i kad kazu paa eeeeto na sve 3 strane ima nacionalizma, svi smo isti. NEEEMA JARANE! NI BLIIZU! Nikad nije bilo i nece biti isto sa sve 3 strane. Zna se na kojim stadionima, i u kojim gradovima se konstantno ponavljaju ispadi, zna se ko stalno pljuje po drzavi od koje zivi i slicno. 2 strane, ali treca NE!
Bahati, bahati Željkan!
1946

Tuzlak04
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak04 » 27 sep 2015, 14:24

Šta je ovo sad. Nacionalističko prepucavanje :kafa:

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 27 sep 2015, 14:28

Tuzlak04 je napisao/la:Šta je ovo sad. Nacionalističko prepucavanje :kafa:
Samo nek je prepucavanje. **** predznak. :mrgreen:

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 27 sep 2015, 14:33

Tuzlak04 je napisao/la:Šta je ovo sad. Nacionalističko prepucavanje :kafa:
Na kraju krajeva, kod nas se sve i svede na to .

Ali se slazem sa @jokerom iznad! Uvijek se svede na dvije strane. Zna se koje. Prepoznat će se.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Duff

Post Postao/la Duff » 27 sep 2015, 14:56

molotovljev je napisao/la:HRT 1,2,3,4, RTL 1,2, Split tv, Arena hr, i tako dalje i tako dalje... ali ne, mi nemamo kanal na hrvatskom jeziku. hahaha
Boli li kad si toliko glup?
https://youtu.be/LQWg93682Jk

Pola ti vijeka ime branili, trn u oku uvijek bio si,
ni u snu nisu mogli vidjeti, da titule će Zrinjski slaviti..!!!

rigotina
Kontakt:

Re: RE: Re: PL prepucavanja

Post Postao/la rigotina » 27 sep 2015, 15:00

Pantelija je napisao/la: sta ima kod bosnjaka, ajd vise ne kakite i ovo izjednačavanje mi ide na ku.rac opasno!
Grb srednjovjekovne Bosne, od doba njenih banova i kraljeva do 1463. godine, je predstavljao grb dinastije Kotromanić: - štit plave boje, koji je na pola podijeljen srebrenom dijagonalnom gredom, u čijem se lijevom i desnom polju nalaze po tri zlatna ljiljana, sve nadvišeno viteškom glavom sa plaštom ili krunom Kotromanića. Ljiljan na grbu dinastije Kotromanić je ljiljan koji je specifičan za Bosnu "Lilium bosniacum".[1]
dakle, naucite jednom da ovo nije zastava VOJSKE RBIH nego zastava iz srednjovjekovne bosne i ja NIKADA necu priznati ovu VARTA zastavu jer nije moja. Imam zastavu koju je koristio KOTROMANIĆ (nije turčin sviju mi) i ona je simbol jedne velike drzave, BIH.

Zastava vojske RS koja je optuzena za genocid je nesto drugo!
Zastavaa paravojnih formacija iz 2.WW također je nesto bolesno, kao i zastava vojske koja je NAPADALA ovu zemlju.
E ovo je nacionalizam u svakom smislu.
naravno te zastave redovno stoje na tribinama kodKATOLIKA I PRAVOSLAVACA (BL, MO, ŠB) ali kada se u sarajevu proslavi dan ARMIJE REPUBLIKE BIH KOJA I DAN DANAS POSTOJI I LEGITIMNA JE prekida se utakmica a sarajevo izgubi bodove.
Na grbavici se proziva savez prekida se utakmica :crazy:
Ali kada se proziva ime nAJVECEG UBICE PROSLOG RATA KOJI IMA UPRLJANE RUKE SVIM I SVACIM, to je normalno.
Kada u ISTOCNOM sarajevu samo SEDAM dana poslije prekida na kosevu na tribini "skolića" stoji zastava VRS tu se utakmica ne prekida!

Idemo dalje.
Nacionalizam.
Sta je nacionalizam? Pjevanje da nema vise mostova (aludirajuci na junačko rusenje simbola NJIHOVOG GRADA (jbt kako moras biti napaćena osoba da ovo pjevas), zatim pjevanje RATKU MLADICU, slobodanu m, noz zica itd itd, da jedan klub koji se naziva sportski ne dopusta igracima druge vjere da igraju u tom klubu, da jedan sportski klub pusta ustašine pjesme da sviraju prije utkamice i na poluvremenu....
Nacionaliuzam nije pjevanje HIMNE BIH KOJA u tekstu ni na jednom jedinom mejstu ne vrijeđa nikoga.
Nacionalizam nije pjevanje VOLIM TE BOSNO jer tu zivite KENGURI!

Nacionalizam koji cujem od nas je GAZI USTŠE- ako se neko od "hrvata" smatra ustasom evo gazim i ja,...
Nacionalizam je kada se cuje GAZI ČETNIKE- ako se ko od srba smatra "četnikom " evo gazim ga i ja...
Znate vi svi dobro ko su i jedni i drugi.

Ako cemo se dijeliti , navijaci iz Federacije, vole svoju zemlju i zive u njoj... medjusobono se vise mlate nego sa ovima iz RS i onog djelića HR.
Ovi ostali mrze sto su rodjeni ovdje i zive u zemlji koju ne smatraju svoju, frustrirani su sami od sebe i time im sve smeta. U savezu sjede ljudi koji valjda jednako frustrirani tom cinjenicom (a i cinjenicom da ih braaca preko granice ne hebu ni 5%) dopustaju oovo ponasanje i ne kaznjavaju ga.

Jako lijepo si ti srocio, nije mi se dalo citat do kraja al se vidi da si u osnovnoj dobijao petice iz zadacnica. Lijep pozdrav ide u Sarajevo
Zadnja izmjena: rigotina, dana/u 27 sep 2015, 15:13, ukupno mijenjano 2 puta.
goveđigulašmajka

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 27 sep 2015, 15:03

a kako bi se onda trebala zvati ta hrvatska televizija,taj javni servis..hrtbh ili :?

a da li je moguce uvesti u hrvatskoj bhhrt televiziju,ili u srbiji,BHRTS :think:

ako u bosni zivi 400 000 hrvata,a nema ih toliko,po zadnjem popisu,i imaju pravo na televiziju,u hrvatskoj zivi 200 000 bosnjaka
u srbiji je bosnjaka oko 700 000 racunajuci sandjak...sto oni ne uvedu televiziju..imaju je u sandzaku,ali nije to to,nije javni servis
i nedobiji entitet..
mislim ode prica daleko svako ima svoje vidjenje,a mi ovdje svakako nista necemo rijesiti tipkajuci..

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 27 sep 2015, 15:06

solinaš, navijač na baterije, bosanac na baterije, patriota na baterije nije ni čudo što jedino za pastrmkom žali.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 27 sep 2015, 15:14

miki651 je napisao/la:solinaš, navijač na baterije, bosanac na baterije, patriota na baterije nije ni čudo što jedino za pastrmkom žali.
mozak ti je na baterije.haman prazan druze.

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 27 sep 2015, 15:44

pa zar samo s odstojanja pratiš avoj klub.. solinas. Ne ide se na Široki daleko od tebe.. Zato imaš net da nabijaš postove..prava mala baterija sve zna a nigdje ga nema.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 27 sep 2015, 16:09

I naravno vjesto izbjegavanje odgovara prebacivanjem teme na analiziranje moje prisutnosti na utakmicama.
A naravno ti si Niko i nista potpuno nerelevantan po tom pitanju tako da necu trositi vrijeme na nesto Sto je poznato cijelom forumu.
I truditi SE da odgovorim.budi mi pozdravljen

miki651
Kontakt:

Post Postao/la miki651 » 27 sep 2015, 16:16

solinas je napisao/la:I naravno vjesto izbjegavanje odgovara prebacivanjem teme na analiziranje moje prisutnosti na utakmicama.
A naravno ti si Niko i nista potpuno nerelevantan po tom pitanju tako da necu trositi vrijeme na nesto Sto je poznato cijelom forumu.
I truditi SE da odgovorim.budi mi pozdravljen
Zaboli nekog što strast prema svom klubu ispoljavaš isključivo preko tastature ali mržnju i frustraciju prema drugima ne možes sakriti i to je žalosno. Nabio si sam postova na svađi koliko svi drugi zajedno. pozz.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 27 sep 2015, 16:24

Sta cu kada nepodnosim fasiste,nacionaliste.Niko nije savrsen

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.