FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Koji prevrat.
Na derbiju nećemo izgubiti, što znači da će nam posljednji poraz protiv njih biti onaj iz 2009.
Hvala katolifiliji i Slobodi za samo -2 za prvim.
Zadnja izmjena: High, dana/u 27 sep 2015, 21:34, ukupno mijenjano 1 put.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
miky_hz je napisao/la:-Baric je nas najbolji bek,Hebibovic nesmije ni biti u konkurenciji za tu poziciju,u prvom je desna strana bila kao na treningu Vitez da vjezba ubacivanja,sreca pa Fajic nije poceo od pocetka vjerujem da bi ufatio bar neki centarsut.
-Stepanova sto prije u konkurenciju,Barbaric i Tatko nikako da spoje dobru utakmicu,il ovaj prvi ispada ili ovaj drugi.Ovo je druga losa zaredom Ivanom partija
-Kovacevica nikako ne dirati sa ove pozicije,on je nas najbolji igrac u zadnjih 5-6 utakmica,danasnji gol iz udzbenika za njegovu poziciju,uzimanje lopte,trk u prazan prostor,odlicno otvaaranje,i vrhunska realacizacija![]()
Tako je. Jos samo Stepanov da se vrati na stopera.samosarajvo je napisao/la:Na derbiju početi sa Barbom desno, zadnji vezni Rustem i Kovacevic (ako danas nije bilo nista strasno).Ikande (ako je zdrav i on) treba dobiti priliku nekih 20-25 minuta.Neozbiljno ga je staviti odma u prvu postavu poslje tolike pauze.
U napadu Benko i Krste, krila Dulja i Sevko.
Prve izmjene mogu biti upravo Ikande umjesto Kove, Amer Bekic umjesto Okica/Dulje i Hebibovic isto tako.
naravno zavisno od toga utakmice...
Mislio sam mnogo toga reći o današnjoj utakmici, u većini je to malo loše nego što rezultat pokazuje, ali pošto smo mi porodica, pošto smo mi jedinka, a jedan dio jedinke je rekao ono što je bilo je već historija, na nju se ne treba obazirati nego uzeti pouke i krenuti naprijed. Gledati naprijed. Gledati preko te divne rijeke Miljacke ka novom mjestu gdje ćemo, ako Bog da, uzeti tri boda.
Prije svega moramo ostati čvrsto na zemlji, kako igrači tako i mi navijači. Bez obzira na današnju visoku pobjedu ima tu stavri za popraviti. Moramo još učvrstiti odbranu jer ne može nas Matej uvijek vaditi. Moramo poraviti sredinu jer je danas tu mnogo škripalo.
Samir Radovac je danas bio uvjerljivo najlošiji na terenu, i to je bacilo sjenu na njegove solidne partije koje je imao nakon suspenzije. Samire sine imaj malo hrabrosti krenuti naprijed, nemoj samo Tatomiroviću vraćati. Samire sine, nije fudbal samo trči i trči i zabijaj se u igrače, ti si vezni igrač ti moraš imati ideju, i imaš je, ali si je danas izgleda ostavio kući. Vidimo mi da ti želiš da se trudiš ali ovakav nam ne pomažeš. Stani malo, odmori, porazgovaraj sa trenerom. Samir je zreo za klupe, a ja se nadam da će Ješić znati sa njim i da će ga "uputiti na pravi put". Ne volim da nekom sudim na osnovu jedne utakmice ali Samir često ima oscilacije u samoj utakmici. To mora popraviti, i ja se nadam da hoće.
Adnan Kovačević iz utakmice u utakmicu napreduje, ovaj gol danas i skandiranje s tribina je samo nagrada za njegov rad. Majstore svaka ti čast.
A SAD SPEKTAKL

Prije svega moramo ostati čvrsto na zemlji, kako igrači tako i mi navijači. Bez obzira na današnju visoku pobjedu ima tu stavri za popraviti. Moramo još učvrstiti odbranu jer ne može nas Matej uvijek vaditi. Moramo poraviti sredinu jer je danas tu mnogo škripalo.
Samir Radovac je danas bio uvjerljivo najlošiji na terenu, i to je bacilo sjenu na njegove solidne partije koje je imao nakon suspenzije. Samire sine imaj malo hrabrosti krenuti naprijed, nemoj samo Tatomiroviću vraćati. Samire sine, nije fudbal samo trči i trči i zabijaj se u igrače, ti si vezni igrač ti moraš imati ideju, i imaš je, ali si je danas izgleda ostavio kući. Vidimo mi da ti želiš da se trudiš ali ovakav nam ne pomažeš. Stani malo, odmori, porazgovaraj sa trenerom. Samir je zreo za klupe, a ja se nadam da će Ješić znati sa njim i da će ga "uputiti na pravi put". Ne volim da nekom sudim na osnovu jedne utakmice ali Samir često ima oscilacije u samoj utakmici. To mora popraviti, i ja se nadam da hoće.
Adnan Kovačević iz utakmice u utakmicu napreduje, ovaj gol danas i skandiranje s tribina je samo nagrada za njegov rad. Majstore svaka ti čast.
A SAD SPEKTAKL
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Već sam se ja navikaoMCMXLVI je napisao/la:Navikni se tako do kraja sezone, Mr. No Titlezagorski je napisao/la: Ti se bas meni natovario na kosti
A slusaj,da je Dzeno ostao ove dvije utakmice do Jesica (borac i radnik) bili bi mi sada u znacajnoj dubiozi
Ovi danasnji rezultati kao da su nas pitali.
Ali bi ti mogao i meni kakve fine slikice za avatar poslati kao kompenzaciju za 'duševnu bol' koju mi nanosiš ovim stalnim prozivanjem
Kako lijep dan ( naravno osim vremena
). Zrinjski i Siroki (Sloboda) x igrali , Zeljeznicar zijanio , Sarajevo ubjedljivo dobilo + dali gol iz kornera (ujedno i najbrzi
) . Sad u derbi ulazimo itekako u pozitivnom duhu , 3 tekme u ligi zaredom nismo gola primili + zabili 9 golova , te vracaju nam se Stepanov,Ikande,Rustemovic i mozda Al.Bekic . Sto se tice derbija , oni su pod pritiskom itekako , mi ako budemo max borbeni i pozrtvovani trebali bi dobiti , ako kojim slucajem x bude nemoj da ppet budemo u nekoj negativnoj atmosferi opet je to derbi
. Sto se tice danasnje utakmice , igrali smo s jedno 50 % snage , vidjelo se da smo mislima u derbi , ovakve utakmice su najteze + veoma dobar protivnik kao sto je Vitez .
Delac-svaka para ulozena u njega se isplatila , odlican odlican golman i itekako voli Sarajevo
Hebibovic - ofanzivno standardno dobar , nazad slab , on moze biti itekako koristan vise na poziciji krila
Barbaric- veoma dobar , iskusno , sve lopte pokupio + odlican gol glavom
Tatko - los , ispadao nekoliko puta i jos nekoliko puta nabijao lopte u aut bespotrebno , moze to bolje kapitenu
Puzi- Nije lose , bolji nego na pocetku sezone , inace strana gdje su bili Barbaric i on je bolja nego strana Tatko i Hebib , trebaju Stepanov i Baric igrati
Kovacevic-fino , presjekao lopti dosta , fin gol dao , jedno od otkrovljenje sezone uz Rustemovica
Radovac-los , nema snage , poslije odlaska Cimirota itekako pao u formi , sredinu ekipe trebaju igrati Ikande-Rustemovic (Kovacevic) , Radovac solidan back-up , jedino da se ne probudi u meduvremenu i krene malo snagu i kondiciji da popravlja
Duljevic- Hvala Bogu , krenuo je da igra onako kao treba da igra.Probija po strani , imao nekoliko finih pasova + asistenciju , jedini u ekipi koji voli iz daleka da opuca , treba mu neko reci da vise puca sa 20 m
Okic - standardno dobar , borben , u nekim navratima htio ispasti nesebican , pa su propale neke dobre priliek gdje je trebao da puca , fino je igrao na strani sa Hebibovicem kojeg je zatvarao u vise navrata
Krste - veoma dobar , imao je te 2(3) asistencije , u jednom navratu slabo pucao , mora popraviti komunikaciju sa Benkom i vise da puca
Benko - meni jako drag igrac bez obzira na neke prijasnje utakmice gdje je morao bolje da reaguje , danas gol imao i jos 2 prilike , stativu i jednu sansu poslije 4:0 . Trebaju krila i vezni igraci malo vise da mu dodavaju , imam osjecaj da bi tandem Bekic-Benko jos bolji bio
Znaci idemo na Grbavicu da ih uzmemo imam osjecaj da cemo ih uzeti 0:1 ili 0:2 , da nastavimo niz bez primljenih golova te da Dulejvic nastavi gdje je stao prosle godine + da Benko ili Krste dadne po gol . Sastav koji bi volio protiv Zeljeznicara : Delac , Baric ,Stepanov,Barbaric , Puzi , Rustemovic , Ikande (Radovac) , Okic , Duljevic , Krste , Benko

Delac-svaka para ulozena u njega se isplatila , odlican odlican golman i itekako voli Sarajevo
Hebibovic - ofanzivno standardno dobar , nazad slab , on moze biti itekako koristan vise na poziciji krila
Barbaric- veoma dobar , iskusno , sve lopte pokupio + odlican gol glavom
Tatko - los , ispadao nekoliko puta i jos nekoliko puta nabijao lopte u aut bespotrebno , moze to bolje kapitenu
Puzi- Nije lose , bolji nego na pocetku sezone , inace strana gdje su bili Barbaric i on je bolja nego strana Tatko i Hebib , trebaju Stepanov i Baric igrati
Kovacevic-fino , presjekao lopti dosta , fin gol dao , jedno od otkrovljenje sezone uz Rustemovica
Radovac-los , nema snage , poslije odlaska Cimirota itekako pao u formi , sredinu ekipe trebaju igrati Ikande-Rustemovic (Kovacevic) , Radovac solidan back-up , jedino da se ne probudi u meduvremenu i krene malo snagu i kondiciji da popravlja
Duljevic- Hvala Bogu , krenuo je da igra onako kao treba da igra.Probija po strani , imao nekoliko finih pasova + asistenciju , jedini u ekipi koji voli iz daleka da opuca , treba mu neko reci da vise puca sa 20 m
Okic - standardno dobar , borben , u nekim navratima htio ispasti nesebican , pa su propale neke dobre priliek gdje je trebao da puca , fino je igrao na strani sa Hebibovicem kojeg je zatvarao u vise navrata
Krste - veoma dobar , imao je te 2(3) asistencije , u jednom navratu slabo pucao , mora popraviti komunikaciju sa Benkom i vise da puca
Benko - meni jako drag igrac bez obzira na neke prijasnje utakmice gdje je morao bolje da reaguje , danas gol imao i jos 2 prilike , stativu i jednu sansu poslije 4:0 . Trebaju krila i vezni igraci malo vise da mu dodavaju , imam osjecaj da bi tandem Bekic-Benko jos bolji bio
Znaci idemo na Grbavicu da ih uzmemo imam osjecaj da cemo ih uzeti 0:1 ili 0:2 , da nastavimo niz bez primljenih golova te da Dulejvic nastavi gdje je stao prosle godine + da Benko ili Krste dadne po gol . Sastav koji bi volio protiv Zeljeznicara : Delac , Baric ,Stepanov,Barbaric , Puzi , Rustemovic , Ikande (Radovac) , Okic , Duljevic , Krste , Benko
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Mislim da kod radovca nije problem fizike, više je to problem u nedostatku samopouzdanja. Ne očekujemo mi od njega da se hrve na sredini sa igračima nego da svojim potezima izbaci napadaču u šansu, radio je to jako dobro, ali u zadnje vrijeme slabije. Danas, osim one situacije na samom početku nije imao pas da valja narijed.Suki46 je napisao/la: Radovac-los , nema snage , poslije odlaska Cimirota itekako pao u formi , sredinu ekipe trebaju igrati Ikande-Rustemovic (Kovacevic) , Radovac solidan back-up , jedino da se ne probudi u meduvremenu i krene malo snagu i kondiciji da popravlja
Ne treba ga das na silu gurati, jer se time situacija može samo pogoršati. Ukoliko ne bude nekih problema sa povredama u toku sedmice ja bih njega za derbi na klupu.
A Dulja je konačno uputio pas na vrijeme.
- VivaLasVegas
- Kontakt:
High je napisao/la:Koji prevrat.Na derbiju nećemo izgubiti, što znači da će nam posljednji poraz protiv njih biti onaj iz 2009.
Ja mislim da su nas dobili 2011 ali ne bitno volio bi samo da Harmony i Milan igraju i da ih ubijemo u svim segmentima i da napunimo i istok i sjever i da krenemo putem slave. ABd izgradimo kamp i stadion pokrijemo i onda nam nema grnice. Nije euforija majke mi ali smo najjaci u ligi. Dzeno je srao to je ocito, ova promjena trenera je dosla u pravo vrijeme i sad je vrijeme da napravimo iskorak. Svi volimo Sarajevo, treba nam pokrivena tribina radi publike, treba nam dobra atmosfera i fijuuuuuu
To je to svaka cast.Suki46 je napisao/la:Sastav koji bi volio protiv Zeljeznicara : Delac , Baric ,Stepanov,Barbaric , Puzi , Rustemovic , Ikande (Radovac) , Okic , Duljevic , Krste , Benko![]()
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Bice tribine pokrivene ne sekirajte se. Ali ne jos sezonu dvije.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Upravu si - do mene je. To je onaj derbi pred Bajram, izgubili zbog autogola Zrnanovića. Ma maloprije gledao par izvještaja sa derbija, i zapazih onaj iz 2009. pa mi, valjda, ta godina ostade u mislima i tako se nađe i u postu. Naša pobjeda i neriješeno u Vitezu - prvi smo.VivaLasVegas je napisao/la:High je napisao/la:Koji prevrat.Na derbiju nećemo izgubiti, što znači da će nam posljednji poraz protiv njih biti onaj iz 2009.
Ja mislim da su nas dobili 2011 ali ne bitno volio bi samo da Harmony i Milan igraju i da ih ubijemo u svim segmentima i da napunimo i istok i sjever i da krenemo putem slave. ABd izgradimo kamp i stadion pokrijemo i onda nam nema grnice. Nije euforija majke mi ali smo najjaci u ligi. Dzeno je srao to je ocito, ova promjena trenera je dosla u pravo vrijeme i sad je vrijeme da napravimo iskorak. Svi volimo Sarajevo, treba nam pokrivena tribina radi publike, treba nam dobra atmosfera i fijuuuuuu
Zadnja izmjena: High, dana/u 27 sep 2015, 22:06, ukupno mijenjano 1 put.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Zar nije bilo rečeno da ligu 12 neće moći igrati ko ne bude imao pokriveno bar 3000 stolica? Čak i Kusturica izjavio u avazu čini mi se da će pokrivati istok...
1946
Kad bi Dulja odigrao do kraja ove sezone jos utakmica kao ova danas, prepisao bi Cimirotov transfer lagano.. Koji potencijal momak ima, ako ga ne iskoristi nek se puca nargilom u glavu sve do kraja zivota..
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Rahma je napisao/la:Zelji dajemo 4 komade, vjerujte mi na rijec
Benko. Dulja. Benko. Krste.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Ja znam da ce 10000% bit rekonstrukcija koseva(nakon sto klub objavi koncesiju na nekih 100 godina).BitiSrcemVezan je napisao/la:Zar nije bilo rečeno da ligu 12 neće moći igrati ko ne bude imao pokriveno bar 3000 stolica? Čak i Kusturica izjavio u avazu čini mi se da će pokrivati istok...
A moguce da ce se raditi u fazama, pa da prva faza bude istok
Vidjet cemo. Uglavnom radi se i na tome
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Ovakav krov bi poljepsao stadion za 100%. Tesko je na ovakvim stadionima praviti male krovove. Makar se radila jedna po jedna strana moze i tako.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 27 sep 2015, 22:12, ukupno mijenjano 1 put.
Naravno , zaboravio sam i samopouzdanje koju je izgubio nakon Celika . Njemu naravno itekako treba podrska , kad bude lose igrao , ukazat mu na pogreske i probati to sanirati . Ja i dalje mislim da uz stalno zalaganje na treningu i na tekmama , da ce se dobro prodati za par godina uz Duljevica .Samo rad,red i disciplinahilmo je napisao/la:Mislim da kod radovca nije problem fizike, više je to problem u nedostatku samopouzdanja. Ne očekujemo mi od njega da se hrve na sredini sa igračima nego da svojim potezima izbaci napadaču u šansu, radio je to jako dobro, ali u zadnje vrijeme slabije. Danas, osim one situacije na samom početku nije imao pas da valja narijed.Suki46 je napisao/la: Radovac-los , nema snage , poslije odlaska Cimirota itekako pao u formi , sredinu ekipe trebaju igrati Ikande-Rustemovic (Kovacevic) , Radovac solidan back-up , jedino da se ne probudi u meduvremenu i krene malo snagu i kondiciji da popravlja
Ne treba ga das na silu gurati, jer se time situacija može samo pogoršati. Ukoliko ne bude nekih problema sa povredama u toku sedmice ja bih njega za derbi na klupu.
A Dulja je konačno uputio pas na vrijeme.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Ja se nadam da će Ješić to dobro raditi, ipak ima iskustvo. I po pitanju Radovca i Duljevića. Ne može sve odmah, ali lagano.Suki46 je napisao/la: Naravno , zaboravio sam i samopouzdanje koju je izgubio nakon Celika . Njemu naravno itekako treba podrska , kad bude lose igrao , ukazat mu na pogreske i probati to sanirati . Ja i dalje mislim da uz stalno zalaganje na treningu i na tekmama , da ce se dobro prodati za par godina uz Duljevica .Samo rad,red i disciplina
Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Hamagara, HZbec, napoleon72, perodeformero i 37 gostiju.