FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- jurisicduska
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Kako ja vidim Radovca?
Radovac je prije svega još uvijek dijete i nedovoljno razmišlja o svojoj karijeri, on misli da je sve u životu postigao, ima dobar posao, ima novac, ima sigurnost, igra za Sarajevo, to je bio san svih nas da se ne lažemo, koji smo trenirali po šljakama i igrali lopte a i mnogih drugih ljudi. On je isto tako jako talentovan dječak, koji mora početi preuzimati odgovornost i polako izlaziti iza štita zvanog još uvijek sam talenat ima vremena. Nema vremena. Sarajevo ne trpi, pregazi te ko da te nema i grad i klub ako ne znaš da se boriš i ako si piči.ć!
Ima nešto što ja smatram da on posjeduje a to je da od svih karakteristika fudbalskih ima po malo, niti jedna njegova karakteristika nije superiorna da kažeš ima motoriku ima tehniku,ima šut, ima dribling, ima brzinu, staminu, ima on svega ali ni jedno dovoljno razvijeno, npr ko Cimi, Cimi je lošiji s loptom od Radovca ja garantujem ali je zato motorički dva puta spremniji, te kao takav ima daha da sprovede zamisli u djelo. Njemu treba razvijati odveć urođene karakteristike a ne od njeg praviti koljača, kad to on nije. On ima dugu loptu ko malo ko ali to ne ispoljava jer ne igra tako, to treba početi raditi, dvije tri po utakmici onako preko pola terena pa da vidimo. Treba početi uzimati prvo metre pa kilometre, ne može se krenuti od tog da igra najodgovornije mjesto u ekipi a nije mu dorastao, dozirajte ga, nemojte mu davati kapitensku, nemojte ga dodatno izlagati nečemu čemu smo svi vidjeli kako završi. Par stvari u nastavku koje on treba usavršiti a potentan je da ih usavrši ima kapacitet i talenat za to.
Treba mu početi raditi na samopouzdanju, to će dobro uraditi stariji igrač ili mentor kojeg mi nemamo sad, Jajalo je to radio za Cimija,.
Raditi na pasu u dubinu preko odbrane i promjeni strana.
Raditi na najtipičnijem potezu za zadnjeg veznog a to je stajanje na loptu, okret ka naprijed (ne nazad što je sad slučaj), otvaranju prostora, 3 metra 3 metra pa polako.
Raditi na usavršavanju šuta i centaršuta iz zadnje zone protivničkog dijela terena.
Raditi na komunikaciji između njega i tima, njemu tim ne vjeruje a Cimija je tim napravio, vjerovali su da može i on je dokazao, to je isto bilo do njeg kao i do ekipe.
Raditi na markiranju igrača, ne moraš ti nužno satrat igrača i biti dobar zadnji vezni ako udaraš, imate primjera bezbroj od Pirla pa nadalje. Bitno je čitanje igre, markiranje, pozicioniranje, tačno određene kretnje, fudbal se igra u poljima tačno se zna gdje se pas momže dodati i koju bi on zonu trebao pokrivati i biti odgovoran za nju, imam osjećaj da trči ko muha bez glave, nikakva korist od tog a mogla bi.
Te stvari trener je tu da ga oplemeni, (kojeg on nije osim Husrefa imao, donekle i kodrinja) on ima dobru podlogu, iz fudbalske je porodice, ima urođene atribute samo ga treba brusiti i dozirati i raditi na stvarima koje sam ukazao jer za njih ima smisla, ostavit se teretane i krućenja nogu i nabijanja mase koja će ga dovesti do tog da ga ima svugdje po malo i da ostane nedefinisan igrač, nadam se da će to neko prepoznati, ja sam mu lično slao par puta i poruke podrške i govorio i za šišu i kudio za psovanje, **** neke stvari se ne mogu promijeniti ali eto ukazati što da ne i zanimljivo meni nije psovao nego sam ga doživio ko super odgojenog dječaka baš, ali eto mišljenja su podjeljena.
Ja mu želim svu sreću, kao i bilo kome osim ovih par prznica ali on će dobrano morati porediti na sebi da bi uspio.
Radovac je prije svega još uvijek dijete i nedovoljno razmišlja o svojoj karijeri, on misli da je sve u životu postigao, ima dobar posao, ima novac, ima sigurnost, igra za Sarajevo, to je bio san svih nas da se ne lažemo, koji smo trenirali po šljakama i igrali lopte a i mnogih drugih ljudi. On je isto tako jako talentovan dječak, koji mora početi preuzimati odgovornost i polako izlaziti iza štita zvanog još uvijek sam talenat ima vremena. Nema vremena. Sarajevo ne trpi, pregazi te ko da te nema i grad i klub ako ne znaš da se boriš i ako si piči.ć!
Ima nešto što ja smatram da on posjeduje a to je da od svih karakteristika fudbalskih ima po malo, niti jedna njegova karakteristika nije superiorna da kažeš ima motoriku ima tehniku,ima šut, ima dribling, ima brzinu, staminu, ima on svega ali ni jedno dovoljno razvijeno, npr ko Cimi, Cimi je lošiji s loptom od Radovca ja garantujem ali je zato motorički dva puta spremniji, te kao takav ima daha da sprovede zamisli u djelo. Njemu treba razvijati odveć urođene karakteristike a ne od njeg praviti koljača, kad to on nije. On ima dugu loptu ko malo ko ali to ne ispoljava jer ne igra tako, to treba početi raditi, dvije tri po utakmici onako preko pola terena pa da vidimo. Treba početi uzimati prvo metre pa kilometre, ne može se krenuti od tog da igra najodgovornije mjesto u ekipi a nije mu dorastao, dozirajte ga, nemojte mu davati kapitensku, nemojte ga dodatno izlagati nečemu čemu smo svi vidjeli kako završi. Par stvari u nastavku koje on treba usavršiti a potentan je da ih usavrši ima kapacitet i talenat za to.
Treba mu početi raditi na samopouzdanju, to će dobro uraditi stariji igrač ili mentor kojeg mi nemamo sad, Jajalo je to radio za Cimija,.
Raditi na pasu u dubinu preko odbrane i promjeni strana.
Raditi na najtipičnijem potezu za zadnjeg veznog a to je stajanje na loptu, okret ka naprijed (ne nazad što je sad slučaj), otvaranju prostora, 3 metra 3 metra pa polako.
Raditi na usavršavanju šuta i centaršuta iz zadnje zone protivničkog dijela terena.
Raditi na komunikaciji između njega i tima, njemu tim ne vjeruje a Cimija je tim napravio, vjerovali su da može i on je dokazao, to je isto bilo do njeg kao i do ekipe.
Raditi na markiranju igrača, ne moraš ti nužno satrat igrača i biti dobar zadnji vezni ako udaraš, imate primjera bezbroj od Pirla pa nadalje. Bitno je čitanje igre, markiranje, pozicioniranje, tačno određene kretnje, fudbal se igra u poljima tačno se zna gdje se pas momže dodati i koju bi on zonu trebao pokrivati i biti odgovoran za nju, imam osjećaj da trči ko muha bez glave, nikakva korist od tog a mogla bi.
Te stvari trener je tu da ga oplemeni, (kojeg on nije osim Husrefa imao, donekle i kodrinja) on ima dobru podlogu, iz fudbalske je porodice, ima urođene atribute samo ga treba brusiti i dozirati i raditi na stvarima koje sam ukazao jer za njih ima smisla, ostavit se teretane i krućenja nogu i nabijanja mase koja će ga dovesti do tog da ga ima svugdje po malo i da ostane nedefinisan igrač, nadam se da će to neko prepoznati, ja sam mu lično slao par puta i poruke podrške i govorio i za šišu i kudio za psovanje, **** neke stvari se ne mogu promijeniti ali eto ukazati što da ne i zanimljivo meni nije psovao nego sam ga doživio ko super odgojenog dječaka baš, ali eto mišljenja su podjeljena.
Ja mu želim svu sreću, kao i bilo kome osim ovih par prznica ali on će dobrano morati porediti na sebi da bi uspio.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 27 sep 2015, 22:28, ukupno mijenjano 3 puta.
Izvini brate nemoj me pogresno shvatit ali ti si stvarno jadan i pič...a,High je napisao/la:Koji prevrat.Na derbiju nećemo izgubiti, što znači da će nam posljednji poraz protiv njih biti onaj iz 2009.
Hvala katolifiliji i Slobodi za samo -2 za prvim.
cuj necemo izgubit,pa nisu Juventus da na x idemo,hajde malo vise samopouzdanja sta je to ???
2-0 i to odmah u prvom poluvremenu, Benko prima platu ko citav njihov tim zajedno
@duskajurisic
Čime se ti baviš, ovo mi djeluje kao da je neki trener pisao, da ne kažem Husref lično
Svaka čast!
Samo ću se osvrnuti na ovaj zadnji pasos, i ja sam mu često slao poruke i na većinu je veoma korektno odgovorio. Bez imalo ufuranosti ili nečega.
Čime se ti baviš, ovo mi djeluje kao da je neki trener pisao, da ne kažem Husref lično
Svaka čast!
Samo ću se osvrnuti na ovaj zadnji pasos, i ja sam mu često slao poruke i na većinu je veoma korektno odgovorio. Bez imalo ufuranosti ili nečega.
BICA je napisao/la:Izvini brate nemoj me pogresno shvatit ali ti si stvarno jadan i pič...a,High je napisao/la:Koji prevrat.Na derbiju nećemo izgubiti, što znači da će nam posljednji poraz protiv njih biti onaj iz 2009.
Hvala katolifiliji i Slobodi za samo -2 za prvim.
cuj necemo izgubit,pa nisu Juventus da na x idemo,hajde malo vise samopouzdanja sta je to ???
2-0 i to odmah u prvom poluvremenu, Benko prima platu ko citav njihov tim zajedno
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- jurisicduska
- Kontakt:
Pravnik brate, ali sam cijeli život u fudbalu i sam sam propao jer mi je sve važnije bilo, imao sam priliku i kod Dženana probati i kod Alagića i kod Teskeredžića i Bogile. Edukujem se oko fudbala, mislim da je to postala filozofija i šah, nije više dovoljno znati igrati, samo taktika, zato sam ja za trenera oduvijek najglasnije navijao, igrača će biti, trener je pola ekipe i više. Hvala na lijepom mišljenju, poštovanje je uzajamno.hilmo je napisao/la:@duskajurisic
Čime se ti baviš, ovo mi djeluje kao da je neki trener pisao, da ne kažem Husref lično![]()
![]()
Svaka čast!
dugo ću dugo sanjati noćima, sanjati noćimaa, suze u njenim plaviiim, plaviiim očimaa

Btw je li iko primjetio onu scenu kad je Karacic izlazio na poluvremenu??
Ja sam oplakao!
Ide Karacic prema ulazu, obucen isto neki seoski lola sa onom kapom s pijace i pali cigaru.. Dobacuje mu neki nas s istoka j... ti majku Karacicu, a on se nasmija ono od srca i uhvati hladno za kitu, ono u stilu pocuclaj mi ga! Onaj poludio frajer, ja i rođak oplakali. I moram pohvaliti Karacica za stajling i cigaru, kakva kraljina! Isto oni sto cugaju pred granapom..

Ide Karacic prema ulazu, obucen isto neki seoski lola sa onom kapom s pijace i pali cigaru.. Dobacuje mu neki nas s istoka j... ti majku Karacicu, a on se nasmija ono od srca i uhvati hladno za kitu, ono u stilu pocuclaj mi ga! Onaj poludio frajer, ja i rođak oplakali. I moram pohvaliti Karacica za stajling i cigaru, kakva kraljina! Isto oni sto cugaju pred granapom..
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
joker90 je napisao/la:Btw je li iko primjetio onu scenu kad je Karacic izlazio na poluvremenu??Ja sam oplakao!
Ide Karacic prema ulazu, obucen isto neki seoski lola sa onom kapom s pijace i pali cigaru.. Dobacuje mu neki nas s istoka j... ti majku Karacicu, a on se nasmija ono od srca i uhvati hladno za kitu, ono u stilu pocuclaj mi ga! Onaj poludio frajer, ja i rođak oplakali. I moram pohvaliti Karacica za stajling i cigaru, kakva kraljina! Isto oni sto cugaju pred granapom..![]()
Ma seljačina mrtva, dobio bi on još koju prigodnu na kraju utakmice i od ostale raje nego se mudro kod tunela prišlepao Mateju i Barbariću, pa on čestita ono Mateju i to, zato je prošao onako mirno na kraju
1946
Pravim avatare samo onima koji vjeruju u titulu (:zagorski je napisao/la: Već sam se ja navikao
Ali bi ti mogao i meni kakve fine slikice za avatar poslati kao kompenzaciju za 'duševnu bol' koju mi nanosiš ovim stalnim prozivanjem
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
- FrancescoTotti
- Kontakt:
A ovaj ne vadi ahahahhaMCMXLVI je napisao/la:Pravim avatare samo onima koji vjeruju u titulu (:zagorski je napisao/la: Već sam se ja navikao
Ali bi ti mogao i meni kakve fine slikice za avatar poslati kao kompenzaciju za 'duševnu bol' koju mi nanosiš ovim stalnim prozivanjem
@duska brate nema ti se sta rec. Ja sam nekad davno rekao, tvoje postove printat i slat u klub ljudima da citaju
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
- ElCartel11
- Kontakt:
FK Sarajevo je u zadnje 3 ligaske utakmice dalo 9 golova, dok je vodeca ekipa Zrinjskog u 10 odigranih kola dala 11 golova. 
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Danas igrali Atromitos-Paok.. Steta sto nije bilo Cimija da bude sudar bivsih pitara na sredini terena!
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Polakoooo sa euforijom,u derbiju nema pravila!
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ma i fizika je ocajna brate, ne mozes ti zivjeti na taj nacin i ulaziti u duel sa ovim drvosjecama. Ja samo cekam kad ce ga neko odvaliti da prelezi pola godinehilmo je napisao/la:Mislim da kod radovca nije problem fizike, više je to problem u nedostatku samopouzdanja. Ne očekujemo mi od njega da se hrve na sredini sa igračima nego da svojim potezima izbaci napadaču u šansu, radio je to jako dobro, ali u zadnje vrijeme slabije. Danas, osim one situacije na samom početku nije imao pas da valja narijed.Suki46 je napisao/la: Radovac-los , nema snage , poslije odlaska Cimirota itekako pao u formi , sredinu ekipe trebaju igrati Ikande-Rustemovic (Kovacevic) , Radovac solidan back-up , jedino da se ne probudi u meduvremenu i krene malo snagu i kondiciji da popravlja
Ne treba ga das na silu gurati, jer se time situacija može samo pogoršati. Ukoliko ne bude nekih problema sa povredama u toku sedmice ja bih njega za derbi na klupu.
A Dulja je konačno uputio pas na vrijeme.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Jel im Đelmić dobio zuti danas ?
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
- jurisicduska
- Kontakt:
Nije, što se vi plašite igrača koji je počeo igrati fudbal u 23 godini i igrao u Borcu gdje je bio 6ti po kvalitetu i u Čeliku gdje je bio 5ti po kvalitetu, meni nikad jasno bit neće. To što ga oni dižu jer nemaju koga drugog njihova stvar, kakav Đelmić ba.Suki46 je napisao/la:Jel im Đelmić dobio zuti danas ?
Asmir SuljićBosniacum Lilium je napisao/la: ma i fizika je ocajna brate, ne mozes ti zivjeti na taj nacin i ulaziti u duel sa ovim drvosjecama. Ja samo cekam kad ce ga neko odvaliti da prelezi pola godine
NIje imao fiziku ali je imao brzinu.
Samir Radovac
Nema fiziku ali ima inteligenciju (fudbalsku).
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Nažalost samo fudbalskuhilmo je napisao/la:Asmir SuljićBosniacum Lilium je napisao/la: ma i fizika je ocajna brate, ne mozes ti zivjeti na taj nacin i ulaziti u duel sa ovim drvosjecama. Ja samo cekam kad ce ga neko odvaliti da prelezi pola godine
NIje imao fiziku ali je imao brzinu.
Samir Radovac
Nema fiziku ali ima inteligenciju (fudbalsku).
1946
Trenutno korisnika/ca: jurisicduska, mosarajvosa83, perodeformero, Serha, trunks1946 i 23 gosta.