Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

SlevinKelevra
Kontakt:

Re: $: RE: Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la SlevinKelevra » 27 sep 2015, 21:52

Gunner4 je napisao/la:
A Libijci, Sirijci i Iracani nisu imali veze sa raspadom svojih drzava?

Od Jugoslavije pa preko Iraka, Libije, Sirije, Ukrajine, Jemena... Svagdje je princip isti.
Uglavnom drzave sa sa dubokom etnickom, vjerskom ili nacijonalnoj podjeli. I svedno koliko god standard bio visok naci ces odredjen procenat nezadovoljnih a o tako podjeljenim drzavama da ne pricamo. Dovoljno je takvim napuniti dzepove i show moze da pocne...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Dakle, slazemo se? Za haos i raspad drzava prije svega treba kriviti unutrasnje probleme a ne strane faktore? Glupa mi je prica, eto, haman Libijci trcali u polju rosne trave pa navratise zli Ameri i syebase im idilu. :roll:

Gunner4
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Gunner4 » 27 sep 2015, 22:02

Da ali svaka drzava ima unutrasnje probleme, manje ili vise... Dovoljan je mali procenat uz odredjeni strani faktor da se napravi haos u drzavi...

Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 27 sep 2015, 22:16

SlevinKelevra je napisao/la:
Gunner4 je napisao/la:
A Libijci, Sirijci i Iracani nisu imali veze sa raspadom svojih drzava?

Od Jugoslavije pa preko Iraka, Libije, Sirije, Ukrajine, Jemena... Svagdje je princip isti.
Uglavnom drzave sa sa dubokom etnickom, vjerskom ili nacijonalnoj podjeli. I svedno koliko god standard bio visok naci ces odredjen procenat nezadovoljnih a o tako podjeljenim drzavama da ne pricamo. Dovoljno je takvim napuniti dzepove i show moze da pocne...

Dakle, slazemo se? Za haos i raspad drzava prije svega treba kriviti unutrasnje probleme a ne strane faktore? Glupa mi je prica, eto, haman Libijci trcali u polju rosne trave pa navratise zli Ameri i syebase im idilu. :roll:
Pa tako i jeste bilo.

Ako nisi citao nadji kakav im je standard bio prije Amera i "arapskog proljeca".. a isto tako mozes i naci kakvo im je sada stanje u drzavi, cetiri godine nakon sto je ubijen Gadafi.

A i mislim da znamo zasto je Gadafi svrgnut i ubijen.. a to sigurno nije los zivot Libijaca

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 27 sep 2015, 22:19

dscile je napisao/la: Pa tako i jeste bilo.

Ako nisi citao nadji kakav im je standard bio prije Amera i "arapskog proljeca".. a isto tako mozes i naci kakvo im je sada stanje u drzavi, cetiri godine nakon sto je ubijen Gadafi.
Pa, i Jugoslavija je bila utopija pa je razjebase Jugosloveni. Isto tako je i bilo sa Libijom. Amerikanci, kao i svaka druga svjetska sila imaju svoje interese i zauzimaju stranu, sto je normalno, ali ne mozes vjerovati da se neko u Americi jednog dana probudio i rekao: Ajmo razyebati prekrasnu Libiju. :crazy:

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 27 sep 2015, 22:23

Čuj ameri razyebali Jugoslaviju, jest baš im je bila trn u oku a i ogromne interese su imali. Nešto se dvoumim je l' kriva Amerika ili ustaše sa Sarumanom na čelu.
Don't hate what you don't understand.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 27 sep 2015, 22:32

Pa, i Jugoslavija je bila utopija pa je razjebase Jugosloveni. Isto tako je i bilo sa Libijom. Amerikanci, kao i svaka druga svjetska sila imaju svoje interese i zauzimaju stranu, sto je normalno, ali ne mozes vjerovati da se neko u Americi jednog dana probudio i rekao: Ajmo razyebati prekrasnu Libiju. :crazy:
Pa pazi, i ne mislim da je nekome u sred noci palo na pamet da razj*bu neku drzavu.. Jednostavno, imali su neki cilj u tom svemu.. nesto zbog cega ce profitirati.. pa su pod izgovorom kako brane narod Libije (ako se ne varam) dosli do tog cilja i ta ih drzava vise ne zanima.. a koliko znam tamo se i dalje ratuje.

Drug moj, mi smo otisli u offtopic jer ovo nije nikakva misterija.. tako da cu ja samo zavrsiti sa recenicom kako mi se gadi ta politika Amerike u stranim drzavama radi njenog licnog profita.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 27 sep 2015, 22:38

dscile je napisao/la:
Pa pazi, i ne mislim da je nekome u sred noci palo na pamet da razj*bu neku drzavu.. Jednostavno, imali su neki cilj u tom svemu.. nesto zbog cega ce profitirati.. pa su pod izgovorom kako brane narod Libije (ako se ne varam) dosli do tog cilja i ta ih drzava vise ne zanima.. a koliko znam tamo se i dalje ratuje.

Drug moj, mi smo otisli u offtopic jer ovo nije nikakva misterija.. tako da cu ja samo zavrsiti sa recenicom kako mi se gadi ta politika Amerike u stranim drzavama radi njenog licnog profita.
Druze, Ameri su imali krivih poteza, tipa Iraq, ali to da su krivci za svaki ozbiljniji sukob u svijetu je jedan obicni mit, koji je postao popularan u posljednje vrijeme zbog porasta antiamerickog raspolozenja. Slobodno se moze podvesti pod teoriju zavjere, a znamo svi kakvih gluposti tu ima.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 27 sep 2015, 23:12

xaviesta je napisao/la:Čuj ameri razyebali Jugoslaviju, jest baš im je bila trn u oku a i ogromne interese su imali. Nešto se dvoumim je l' kriva Amerika ili ustaše sa Sarumanom na čelu.
:rol:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 27 sep 2015, 23:18

SlevinKelevra je napisao/la: Druze, Ameri su imali krivih poteza, tipa Iraq, ali to da su krivci za svaki ozbiljniji sukob u svijetu je jedan obicni mit, koji je postao popularan u posljednje vrijeme zbog porasta antiamerickog raspolozenja. Slobodno se moze podvesti pod teoriju zavjere, a znamo svi kakvih gluposti tu ima.
Ameri su morali nakon 11.9. nekome pokazati da nisu baš za staro željezo i da je taj događaj samo trenutak slabosti. Prvi na udaru je bio Sadam i vjerujem da bi ga svakako riješili bilo tad prije 10 godina ili sad ovim Arapskim proljećem.

Osnovni zadatak Amerike i NATOa je udaljavanje što dalje od ovih totalitarnih, komunističkih sistema koji se pod vođstvom Rusije i njenog partnera Kine sve više približavali Evropi odnosno zapadu. Nakon toga dolazi drugi interesi u vidu nafte, zlata ili šta već ostalog. Sve ove arapske države su bile takvog uređenja i sistema da su mogli lahko da nađu zajednički jezik sa Rusijom i Kinom i kao takve se bile sve podložnije i pod većom kontrolom od istih. To Zapad nije mogao dozvoliti, tj. da se takav sistem uvuče u Evropu i generalno na zapad.

Borba za slobodu koju propagira Amerika - nama je floskula jer je izgovorena iz njenih usta - je slogan, motiv koji je vjerujem istinit i jedan od razloga zašto se Amerika upušta u ove sve avanture - u jednom slučaju je licemjeran, Izrael, ali to je mnogo složenija priča za koju bi nam trebalo godine da je raspravimo. Kad pogledamo sve one države koje su pokrenule revolucije, sve su to bile države jednoumlja, tiranije, mjesta etničkih ili ideoloških različitosti koje dovode do terora nad jednom etničkom ili ideološkom skupinom, zanemarivanja prava kako pojedinca tako i skupine - u svemu tome Amerika je htijela da stane u kraj. To nije borba Amerike i Zapada protiv muslimana, ovih ili onih skupina već protiv takvog jednog sistema pa bez obzira gdje on pripadao. To što se još može ušićariti od toga je prilika koja se ne propušta i koja svakako dobro dođe za finansiranje takvih kampanja.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 sep 2015, 00:20

@muamerc, svaka cast! Upravo tako :salut:

I slazem se da bi Sadam svakako popusio, ali 2003 je bila idealno vrijeme jer je Bush kao ratni predsjednik imao najvise sansi za reizbor. To je vrijeme kada mu je popularnost vec krenula strmoglavo padati.

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 28 sep 2015, 00:43

muamerc je napisao/la:
NYKnicks Fan je napisao/la:Zasto Amerika ne napadne Rusiju, Kinu, Iran, Sjevernu Koreju, Kubu? :urnebes:

I meni su smijesni Amerikanci, kao oni uvode svima zabrane za posjedovanje nuklearnog oruzja a oni ga imaju najvise :urnebes:
Ne isplati se napasti direktno, uvijek ima levata koji ce posao odraditi za tebe. A svakako 1 na 1 sa Amerikom (Usa) ne moze niko.

Svaka nacija i zemlja na svijetu zeli da bude dominantna i prva u svijetu, ne znam samo sto se to spocitava samo Americi. Amerika ima resurse za takvu politiku i ne vidim razlog zasto se ne bi tako ponasali.

Sto se tice nuklearnog oruzja kamo srece da nije svo oruzje kod Amerike. Tad bi svijet bio puno sigurniji. To je mnogo puta bolje nego cinjenica da mnoge totalitarne drzave imaju to oruzje i da upotreba istog zavisi od raspolozenja jednog covjeka. Te "divlje" zemlje je mnogo teze kontrolisati u smislu trgovine s tim oruzjem i moze se desiti vrlo lahko da neki budalas kupi nuklearku na crno i raznese neki grad i tako napravi veliku stetu svima i izazove ratove i veca razaranja.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ovo može napisati samo osoba ispranog mozga koja je istoriju i političke prilike učila iz holivudskih filmova. Pod ovu konstataciju prolazi o ovaj iznad post o američkoj borbi za slobodu.

Što se tiče sigurnosti i korištenja nuklearnog naouržanja, možeš li mi navesti totalitarne - divlje države koje su to oružje nekada koristile?

Ustvari, možeš li mi reći koja je jedina država koja je koristila nuklearno oružje u ratne svrhe?

I da, totalitarni sistemi Rusije i Kine od kojih amerika spašava zapad, Bliski istok i sjevernu Afriku :rol: Majko moja mila.

Mada mi se čini da sam ja gori jer odgovaram čovjeku koji napiše da je slogan borba za slobodu istinit. :mrgreen:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 sep 2015, 00:57

xaviesta je napisao/la:Čuj ameri razyebali Jugoslaviju, jest baš im je bila trn u oku a i ogromne interese su imali. Nešto se dvoumim je l' kriva Amerika ili ustaše sa Sarumanom na čelu.
Generalno ne mora to biti Amerika u nasem slucaju, jednostavno reci zapad kako bi nas pridruzili kapitalistickom sistemu. Tebi mi izgledamo kao patuljci ali velike su se pare obrnule na nama od 90 pa do danas jer ipak Jugoslavija je 20+ mil stanovnika

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 sep 2015, 01:14

U kojem ti svijetu zivis? :?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 sep 2015, 01:18

dscile je napisao/la:Nisam jedan od teoreticara zavjere, ali to sa 9/11 je svakako dosta sumnjivo i postoji dosta rupa u njihovoj prici.. Meni je najzanimljivija ona kako je pasos jednog od teroriste prezivio udar, vatru, pad zgrade.. ili sta vec i ostao netaknut.

Ameri su za mene (ne generalno narod, nego vlada) najveca **** koja postoje. Unistavaju dobre drzave tipa Libija gdje su ljudi zivjeli ko carevi, da bi ostvarili neke svoje licne ciljeve. I tako ce vjerovatno nastaviti dok ne bocnu u pogresnu drzavu i ne pokrenu neki novi treci svjetski rat..

To da li oni stoje iza ISIS-a ne znam.. nesto trenutno ni ne vjerujem previse u to, ali sam siguran da postoji razlog zbog kojeg ISIS odavno nije unisten. Oni imaju resurse da zbrisu pola svijeta, a kao ne mogu locirati i izbombardovati neke pobunjenike kojih ima 50-100 hiljada..
Bravo! ti jednostavno koristis svoj mozak ;)

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 sep 2015, 01:19

MortemHz je napisao/la:
U kojem ti svijetu zivis? :?
U stvarnom. Gdje ne mislim da mi neko stalno radi o glavi i da je svijet prepun misterija i teorija zavjere.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 sep 2015, 01:20

Izgleda samo crno i bijelo druze..

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 sep 2015, 01:20

Baader je napisao/la:
muamerc je napisao/la:
NYKnicks Fan je napisao/la:Zasto Amerika ne napadne Rusiju, Kinu, Iran, Sjevernu Koreju, Kubu? :urnebes:

I meni su smijesni Amerikanci, kao oni uvode svima zabrane za posjedovanje nuklearnog oruzja a oni ga imaju najvise :urnebes:
Ne isplati se napasti direktno, uvijek ima levata koji ce posao odraditi za tebe. A svakako 1 na 1 sa Amerikom (Usa) ne moze niko.

Svaka nacija i zemlja na svijetu zeli da bude dominantna i prva u svijetu, ne znam samo sto se to spocitava samo Americi. Amerika ima resurse za takvu politiku i ne vidim razlog zasto se ne bi tako ponasali.

Sto se tice nuklearnog oruzja kamo srece da nije svo oruzje kod Amerike. Tad bi svijet bio puno sigurniji. To je mnogo puta bolje nego cinjenica da mnoge totalitarne drzave imaju to oruzje i da upotreba istog zavisi od raspolozenja jednog covjeka. Te "divlje" zemlje je mnogo teze kontrolisati u smislu trgovine s tim oruzjem i moze se desiti vrlo lahko da neki budalas kupi nuklearku na crno i raznese neki grad i tako napravi veliku stetu svima i izazove ratove i veca razaranja.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ovo može napisati samo osoba ispranog mozga koja je istoriju i političke prilike učila iz holivudskih filmova. Pod ovu konstataciju prolazi o ovaj iznad post o američkoj borbi za slobodu.

Što se tiče sigurnosti i korištenja nuklearnog naouržanja, možeš li mi navesti totalitarne - divlje države koje su to oružje nekada koristile?

Ustvari, možeš li mi reći koja je jedina država koja je koristila nuklearno oružje u ratne svrhe?

I da, totalitarni sistemi Rusije i Kine od kojih amerika spašava zapad, Bliski istok i sjevernu Afriku :rol: Majko moja mila.

Mada mi se čini da sam ja gori jer odgovaram čovjeku koji napiše da je slogan borba za slobodu istinit. :mrgreen:
Do sada jedini su potegli to oruzje oni koje "branim" - da ne idemo u detalje da li je opravdano - a od sada vise dajem sansi da ce neko drugi potegnuti za istim a to ne zelim da se desi - upravo iz razloga sto su puno slabiji od Amerike i nemaju drugog nacina da bi joj mogli nastetiti.

Da pitamo Kurde iz Iraka u vezi borbe za slobodu, da pitamo beduine i marginalce iz Libije sta misle o tome, tako sve one koje nisu uz vladajuci rezim svih tih drzava, sve novinare, naucnike, umjetnike, pisce, mislioce koji su zatvarani i progonjeni od istih samo zato sto ne razmisljaju kao oni ili koji zele samo da kazu istinu, da li je njima taj slogan prevara ili stvarnost? I ako se ovo promjeni u nekoj od ovih drzava ili sistema to je za mene pobjeda slobode a onda i motiv za takvo nesto je borba za slobodu - ne konkretno Amerike, vec tih drzava kroz uspostavu prava tamo da svak moze da iskaze ono sto misli i da bude ono sto hoce a da ga niko zbog toga ne marginalizuje ili odstrani. Moze biti moja zabluda sto se tice stvarnog motiva Amerike ali pobjeda ovog gore, makar i u slabom objmu, je za mene uspijeh i dovoljan razlog da se ta borba nazove borba za slobodu.

Naravno, Americi je prvo interes Amerika i amerikanci pa tek ostalo/i - kazem kao i svakoj naciji. A svakako nakon toga je ta borba o kojoj govorimo i drago mi je da je tako.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 sep 2015, 01:22

Bas ti ne radi, ovo sto ti sada pises, mailovi, fb profil, razgovori sa prijateljima i porodicom putem telefona su svi presretnuti u USA i Velikoj Britaniji..

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 28 sep 2015, 01:28

Muamere pogledaj nešto drugo osim Foxa. Molim te.

Zaluđen si, a ako misliš da su Libija, Sirija i Irak oslobođeni, onda ti stvarno mogu reći da ti nema pomoći.

Zato ću i stati nakon ovog posta.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 28 sep 2015, 01:35

tuzlak1987 je napisao/la:Bas ti ne radi, ovo sto ti sada pises, mailovi, fb profil, razgovori sa prijateljima i porodicom putem telefona su svi presretnuti u USA i Velikoj Britaniji..
slika

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Giuseppe1 i 74 gosta.