FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- Beduin
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
U sezoni 2008/09 kad smo zavrsili na trecem mjestu, u prvih 10 kola smo imali 16 bodova (dakle, 3 manje nego sad). U 15 kola (polusezona) smo imali 24 boda, a u 18 utakmica (koliko bi trebala biti ova polusezona) 33 boda.
Na kraju sezone smo imali 50 bodova, 7 manje od prvoplasiranog i 2 manje od drugoplasiranog.
Istina, te sezone je dosta manje bodova i trebalo za prvaka i za izlazak u Evropu, nego narednih sezona, negdje otprilike 55-57 bodova, ali ova 3 naredna kola ce dosta toga pokazati i nama puno znaciti, protiv relativno slabijih ekipa.
Na kraju sezone smo imali 50 bodova, 7 manje od prvoplasiranog i 2 manje od drugoplasiranog.
Istina, te sezone je dosta manje bodova i trebalo za prvaka i za izlazak u Evropu, nego narednih sezona, negdje otprilike 55-57 bodova, ali ova 3 naredna kola ce dosta toga pokazati i nama puno znaciti, protiv relativno slabijih ekipa.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Moglo je to i tako da izgleda.

NKMramor je napisao/la:Moglo je to i tako da izgleda.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Moglo je, ali nije

Moglo je, ali nisu tražili.NYKnicks Fan je napisao/la:Moglo je, ali nije![]()
![]()
Komentar na dresove je bio: "Bijeli i nekako, al' ova dva su izgleda taktička zamisao, da nam protivnici dobiju epileptične napade kad' vide dresove."
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Pa ti gledaj sad, vidi taktikeNKMramor je napisao/la:Moglo je, ali nisu tražili.NYKnicks Fan je napisao/la:Moglo je, ali nije![]()
![]()
Komentar na dres mi je bio: "Bijeli i nekako, al' ova dva su izgleda taktička zamisao, da nam protivnici dobiju epileptične napade kad' vide dresove."
Jbg, ovi su valjda za proljece? A ti predlozi ove za narednu sezonu i mirna Bosna.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ove povrede Sirokog koliko su poremetile njih, toliko su i nas..ubacili su ljudi tornjeve u igru, a mi i onako lose branimo prekide i imamo problema sa ekipama koje igraju na visoke lopte, pa je Husref morao reagovati sa Skahicem umjesto Ordagica..i normalno da smo onda izgubili ton igre, posebno kada je i Saric pao fizicki
svejedno morali smo odigrati bolje drugo poluvrijeme, i odigrali bi da smo imali Ahmetovica..Krpic jednostavno nije dorastao ovom nivou takmicenja, niti jednu loptu nije zadrzao i jos onda kad usra cistu gol sansu za Sarica..
a na klupi nemamo rjesenja, nema ni Mujica, ni Govedarice ni Mehidica..jednostavno molit boga da izdrzimo bez povreda do prelaznog roka i onda pod hitno dovesti jedno krilo i jednog igraca koji moze uskociti umjesto Ahmetovica..
a sto se tice dresova i bilo mi je cudno sto su uzeli cistu katalošku varijantu za prvi dio...vjerovatno zato ih i nisu htjeli pustati u prodaju jer znaju da ce doci ovi novi "custom made"
svejedno morali smo odigrati bolje drugo poluvrijeme, i odigrali bi da smo imali Ahmetovica..Krpic jednostavno nije dorastao ovom nivou takmicenja, niti jednu loptu nije zadrzao i jos onda kad usra cistu gol sansu za Sarica..
a na klupi nemamo rjesenja, nema ni Mujica, ni Govedarice ni Mehidica..jednostavno molit boga da izdrzimo bez povreda do prelaznog roka i onda pod hitno dovesti jedno krilo i jednog igraca koji moze uskociti umjesto Ahmetovica..
a sto se tice dresova i bilo mi je cudno sto su uzeli cistu katalošku varijantu za prvi dio...vjerovatno zato ih i nisu htjeli pustati u prodaju jer znaju da ce doci ovi novi "custom made"
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Bez obzira sto se igra 18 kola, jesenji prvak je ona ekipa koja nakon 15. kola buda prva na tabeli. Tako je bilo kad se prosli put u jesenjm dijelu igralo vise utakmica. Zato ti kazem izbaci Celik, ili ako hoces ubaci i Rudar i Slaviju pa racunaj a ne ovako ni tamo ni ovamo.solinas je napisao/la:Jeste drug,Ali polusezona ove godine je nakon 18 kola.Gifron je napisao/la:Pa napisao sam polusezone yebemu, zna li neko citati? 30 kola, 15 je pola
Zato svi tako racunamo.
Jos 8 kola do polusezone
- tuzlak1987
- Kontakt:
Nema logike ali eto
Djaba nam ako budemo prvi nakon 15, ako 16,17 i 18 izgubimo i padnemo na tabeli onda se svakako ne mozemo nazvati jesenjim prvakom jer na proljece kaskamo
Djaba nam ako budemo prvi nakon 15, ako 16,17 i 18 izgubimo i padnemo na tabeli onda se svakako ne mozemo nazvati jesenjim prvakom jer na proljece kaskamo
potpuno nevazno,ocami,odabrao sam onih 6 relativno lagan raspored,i sansa da se ucvrstimo medju prva tri.
poslije,otom-potom,vidicemo kakva ce biti pojacanja,sta uprava planira.
poslije,otom-potom,vidicemo kakva ce biti pojacanja,sta uprava planira.
"Modra boja,na bijelome platnu,
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
O, j e b a l a vas tabela i ta prepirka oko jesenjeg prvaka. ...koga bolan boli tuki za jesenjim prvakom. ...gdje si nakon 30. kola, to je bitno. ...smarate opasno sa jesenjim prvakom
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Pa takva su pravila bila, mozda se promjenilo:) ali nebitno nama odgovara da igramo jos ta tri kola jer igramo dobro a i to su relativno laganije utakmice.tuzlak1987 je napisao/la:Nema logike ali eto![]()
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
sad je najbitnije dobiti ove 3 naredne utakmice sto se "moraju" dobiti, i onda je sve moguce
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
MUSEMIĆ JE OVOJ EKIPI USADIO POBJEDNICKI MENTALITET...DA BI BILI PRVACI JOS NAM OSTAJE DA U GLAVAMA SVARIMO DA NEMA J E B E N I H LAGANIH UTAKMICA, BOLAN...KAKAV BOLAN LAKSI RASPORED. ...SVAKA CE TEKMA BIT U KOST. ...SVI CE GINUTI DO ZADNJE MINUTE. ...POGOTOVO OVI ZA OPSTANAK
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
- Beduin
- Kontakt:
Jel rusimo klubski rekord neporazenosti ako pozitivno prodjemo protiv Olimpica? Ne sjecam se da nam je bio duzi niz od 9 utakmica neporazenosti.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Utakmica protiv Olimpica bit će teška.Oni imaju dobru ekipu i znaju se braniti.Nakon nas gostuju Širokom . Nešto kasnije u 15. I 16. kolu igraju protiv Sarajeva i Zrinjskog.Nadam se da Musemić neće tražiti pravih 11 kad utakmica odmakne,vjerujem da će pravih 11 igrati od početka.Vidim da su nam se neki igrači počeli umarati puno prije kraja utakmice.Nije sramota pauzirati jedno kolo .Bolje to nego odigrati neriješeno ili izgubiti. Eto im Drine u narednom kolu pa neka se raspucaju.Mi nismo Škahića doveli da bude rezerva , pogotovu ne slabijim od sebe.Neko je spomenuo Kisu.Ne treba on da mijenje Stjepanovića nego Ordagića na onoj poziciji a Stjepanović bi tada imao veći manevarski prostor.Ne smijemo sebi više dozvoliti da primamo golove kao protiv Borca ili Mladosti.Svi naši gore ,sijevne kontra ,kad pogledamo u nas pozadi 2-3 igrača , zavlada panika i eno je u našoj mreži.Nama je lakše igrati u gostima jer je i bod sa gostovanja uspjeh. Mi problem imamo kod kuće .Od 5 primljenih golova , tri smo primili kod kuće i to iz četiri utakmice kao domaćini.Na strani smo primili dva gola iz 6 utakmica .Problem je očigledno prisutan i ne treba ga gurati pod tepih. Morankić doživi povredu na utakmici protiv Borca i poslije klupa.I dan- danas sam uvjeren ,da se to nije desilo, da bi utakmica išla drugim tokom.
Ja volim FK Tuzla City
Dresovi su u najmanju ruku nikakvi, onaj model od prosle godine, na pruge, je za ove dresove izmislio ljepotu.
Stvarno ne razumijem, imas covjek (mramor) ciji dresovi jedu malu djecu i ti odradis ovakve dresove. Svasta
Stvarno ne razumijem, imas covjek (mramor) ciji dresovi jedu malu djecu i ti odradis ovakve dresove. Svasta
Nevolis Ordagica I dzaba, uvijek neku zamjerku, po meni Kiso nikad nebi igrao prije Ordagica, a Skahic je bolji I od Efendica I Mehmedagica pa jedan bi trebao na klupu od njih dvojice.sloboda72 je napisao/la:Utakmica protiv Olimpica bit će teška.Oni imaju dobru ekipu i znaju se braniti.Nakon nas gostuju Širokom . Nešto kasnije u 15. I 16. kolu igraju protiv Sarajeva i Zrinjskog.Nadam se da Musemić neće tražiti pravih 11 kad utakmica odmakne,vjerujem da će pravih 11 igrati od početka.Vidim da su nam se neki igrači počeli umarati puno prije kraja utakmice.Nije sramota pauzirati jedno kolo .Bolje to nego odigrati neriješeno ili izgubiti. Eto im Drine u narednom kolu pa neka se raspucaju.Mi nismo Škahića doveli da bude rezerva , pogotovu ne slabijim od sebe.Neko je spomenuo Kisu.Ne treba on da mijenje Stjepanovića nego Ordagića na onoj poziciji a Stjepanović bi tada imao veći manevarski prostor.Ne smijemo sebi više dozvoliti da primamo golove kao protiv Borca ili Mladosti.Svi naši gore ,sijevne kontra ,kad pogledamo u nas pozadi 2-3 igrača , zavlada panika i eno je u našoj mreži.Nama je lakše igrati u gostima jer je i bod sa gostovanja uspjeh. Mi problem imamo kod kuće .Od 5 primljenih golova , tri smo primili kod kuće i to iz četiri utakmice kao domaćini.Na strani smo primili dva gola iz 6 utakmica .Problem je očigledno prisutan i ne treba ga gurati pod tepih. Morankić doživi povredu na utakmici protiv Borca i poslije klupa.I dan- danas sam uvjeren ,da se to nije desilo, da bi utakmica išla drugim tokom.
postali smo kao Olimpic, s razlikom što ne mjenjamo boje 
TAKO JE, SAMO UTAKMICA PO UTAKMICA. ZA SLOBODU SADA POSTOJI SAMO UTAKMICA PROTIV OLIMPICA. SAMO I ISKLJUČIVO UTAKMICA PROTIV OLIMPICA.staragarda je napisao/la:MUSEMIĆ JE OVOJ EKIPI USADIO POBJEDNICKI MENTALITET...DA BI BILI PRVACI JOS NAM OSTAJE DA U GLAVAMA SVARIMO DA NEMA J E B E N I H LAGANIH UTAKMICA, BOLAN...KAKAV BOLAN LAKSI RASPORED. ...SVAKA CE TEKMA BIT U KOST. ...SVI CE GINUTI DO ZADNJE MINUTE. ...POGOTOVO OVI ZA OPSTANAK
Ja volim FK Tuzla City
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.