FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Lako im se na gotovo vratiti, gdje su bili ranije? Lako je šupljirati, spominjati milione k'o da se o feninzima radi, praviti Grbavice, a šta sad imamo od toga? Treba zabraniti Žuji i kompaniji pristup i Grbavici i klubu, kako, potpuno nebitno, lopovi ne smiju stati u kraj transparentnom radu kluba...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
E članovi kluba u decembru mogu birati 2 pravca u kojima će Željo krenuti ili na bolje sa ljudima koji vole klub ili da odemo u pm ako vrate te ublehaše. Žujo i kompanija marš od Svetinje!tm8782 je napisao/la:Bravo!pinki je napisao/la:Trebalo bi da rezimiramo ove 'struje':
-Dake tu je Misimović koji je faktički trenutno prvi čovjek
-Tu je Žujo koji izgleda želi da se vrati
-Tu su dugovi koje su napravili ove prethodne Uprave
nastavi niz...
dakle ovi koji su protiv trenutne uprave su ili Žujini igrači ili nekog trećeg, a po mom skromnom mišljenju Žujo se više nikad ne smije vratiti (sjetimo se obećanja, a svi znamo šta nam je ostavio)
ako ostane Misimović, mora iznijeti SVE podatke, koliko, kada, ko je napravio dug i koliko se vratilo
ako dođe neko treći isti slučaj...
Kako sam cuo Zujo je voljan da se vrati, kao i Dzelo, violina i kompanija slična njima.
Ko god poželi nekog od ovih navedenih daBogda mu u kući bili glavni.
Kunem vam se Allahom da neću nikad kročiti na Grbavicu ukoliko se neko od ovih ublehaša vrati.
Volim klub više od sebe ali neke stvari neću da gledam i podržavam.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
-
- Kontakt:
Koliko se ja sjecam Amar je u klub doveo i Gredica i Siljka i to je meni tada bilo dovoljno da im vjerujem.. Za Misketa sam cuo tek kada je renovirao pomocni teren a posle sam cuo da je i najzasluzniji sto smo dobili licencu za europu u prosloj sezoni.. Je li misimovic prije tih desavanja bio involviran u strukture kluba??
Bez obzira na sve Sablji treba dati punu podrsku..
Bez obzira na sve Sablji treba dati punu podrsku..
BUDI ŽELJO !!!
prije nove godine nije.
Misimović je zvanično ušao u strukture kluba 12.1.2015. kada je održana Skupština FK Željezničar.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
-
- Kontakt:
Da ne bi bilo neke zabune, ja fakat nemam nista protiv Misketa, pogotovo sto je za kratko vrijeme puno pomogao klubu ali mi nije jasno kako je ni od kuda za kratko vrijeme postao najuticajniji covjek u klubu??ChWilla je napisao/la:prije nove godine nije.
BUDI ŽELJO !!!
dao pare da klub opstane kad niko drugi nije htio ili mogao i kad ih nije bilo na vidiku niodakle. eto u jednoj rečenici.
Dobro, eto to je onda riješeno, on nije bio kada su se pravili dugovi, da se razumijemo nikoga ne guram ne štitim, nisam ničiji plaćenik.
Iako nije bio tu i sad ne znamo kakav je, kako radi, iako su ga neki ljudi hvalili da više ne može marka otići nigdje a da on ne odobri, te da je donio pare u klub..
Idemo dalje
Iako nije bio tu i sad ne znamo kakav je, kako radi, iako su ga neki ljudi hvalili da više ne može marka otići nigdje a da on ne odobri, te da je donio pare u klub..
Idemo dalje
teška situacija i nemam ništa pametno reći, osim što znam da je bilo bojkota od strane pojedinih igrača i to je milion % tačno, zašto je to tako ne znam, reko bi vam jedno ime, ali neću da me nalijepite jer neću da pljujem ni po klubu ni po igračima.
Mi smo specijalisti da se dijelimo. Da zauzimamo stranu. Da stvari posmatramo isključivo. Da sve vidimo crno-bijelo. Zašto je to tako? Malo zbog toga što je puno frustracije svuda oko nas a koja je posljedica problema kroz koje prolazimo, i pojedinci i društvo u cjelini.Malo zbog toga što smo ovdje anonimni i može nam se. Ovo je jedno od rijetkih mjesta (prilika)gdje možemo maštati, glumiti,ugoditi sebi,biti važni, biti pametni...Takav je medij,takva su pravila i ****.
Žao mi je što se u konglomeratu tih problema,interesa,želja...gubi fokus. A fokus bi trebao biti sport,takmičenje, igra,FK Zeljo,stadion,navijanje,radost,tuga... Ono što ne vidimo,ono što je van terena, to je nešto što navijača ne bi trebalo zanimati.I nigdje u normalnoj državi ga i ne zanima. Kod nas je sve naopako. Nas upravo to najviše zanima. Najviše nas zanimaju stvari van terena. Najviše nas zanima ono što ne bi trebalo uopće da nas zanima.
Činjenice to jasno pokazuju. Na stadionima je sve manje ljudi, za racunarom sve više. To je ovo. Ovdje možemo sve po svom. Ovdje možemo lagati,maštati, biti treneri, menadžeri, tužioci, sudije, agenti,obavještajci...i boli nas neka stvar.
Ovo je globalni problem. Neće ga niko riješiti. Ali možemo bar diskutovati o tome. Možemo uticati jedni na druge da se bar malo odgovornije ponašamo kad diskutujemo o klubu koji volimo.
Dakle,život i svijet nisu crno-bijelo boje.
Žao mi je što se u konglomeratu tih problema,interesa,želja...gubi fokus. A fokus bi trebao biti sport,takmičenje, igra,FK Zeljo,stadion,navijanje,radost,tuga... Ono što ne vidimo,ono što je van terena, to je nešto što navijača ne bi trebalo zanimati.I nigdje u normalnoj državi ga i ne zanima. Kod nas je sve naopako. Nas upravo to najviše zanima. Najviše nas zanimaju stvari van terena. Najviše nas zanima ono što ne bi trebalo uopće da nas zanima.
Činjenice to jasno pokazuju. Na stadionima je sve manje ljudi, za racunarom sve više. To je ovo. Ovdje možemo sve po svom. Ovdje možemo lagati,maštati, biti treneri, menadžeri, tužioci, sudije, agenti,obavještajci...i boli nas neka stvar.
Ovo je globalni problem. Neće ga niko riješiti. Ali možemo bar diskutovati o tome. Možemo uticati jedni na druge da se bar malo odgovornije ponašamo kad diskutujemo o klubu koji volimo.
Mislim da nije vrijeme da se nešto krije, treba sve iznijeti ako mislimo riješavati stvari, nek se zna ko je, a njega upitati zašto i zbog koga!Velahalve je napisao/la:teška situacija i nemam ništa pametno reći, osim što znam da je bilo bojkota od strane pojedinih igrača i to je milion % tačno, zašto je to tako ne znam, reko bi vam jedno ime, ali neću da me nalijepite jer neću da pljujem ni po klubu ni po igračima.
- zubanovic89
- Kontakt:
Jel svi clanovi imaju pravo glasa u decembru? Ako je tako ljudi koji su trenutno u klubu trebaju izaci sa podacima koliko su Zujo i kompanija napravili duga i koliko su ukrali para. Ja vjerujem da ce oni imati svoj dio publike na glasanju i ne smije se dopustiti da se vrate u klub. Mislim da je zbog ovoga Gredic konstantno potencirao clanstvo, jer malim brojem clanova je lako manipulisati, 2500 ljudi vec malo teze.
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!
-
- Kontakt:
Je li dao pare ili je dotatno zaduzio klub? Ako sutra ode mi cemo mu vjerovatno biti obavezni vratiti novac koji je on ulozio? Ne znam je li tacna cifra ali cuo sam da se radi o nekih 350k KM koje je on investirao a prema novom statutu bi trebalo uloziti puno veci novac da bi imao ovlasti kakve ima.. Ja ga licno ne poznajem.. Cuo sam neke price vezane za radnike u Megamixu i to je sve.. Pitanja postavljam iz ciste navijacke brige za klub.. Nista zlonamjerno..ChWilla je napisao/la:dao pare da klub opstane kad niko drugi nije htio ili mogao i kad ih nije bilo na vidiku niodakle. eto u jednoj rečenici.
Vjeruj da je na terenu kako treba niko ne bi pisao o ovim stvarima.. Teren je uzrok svog nezadovoljstva a onda zadiremo i u teme koje ne razumijemo i sa kojima nismo upoznati na pravi nacin a sva ta pitanja imaju jednu svrhu a ona je da odgovori na pitanje zasto igramo toliko lose kada znamo kako su igraci koji su sada u Zelji odigrali proslu polusezonu i Europu..FKZ1921 je napisao/la: A fokus bi trebao biti sport,takmičenje, igra,FK Zeljo,stadion,navijanje,radost,tuga... Ono što ne vidimo,ono što je van terena, to je nešto što navijača ne bi trebalo zanimati.I nigdje u normalnoj državi ga i ne zanima. Kod nas je sve naopako. Nas upravo to najviše zanima. Najviše nas zanimaju stvari van terena. Najviše nas zanima ono što ne bi trebalo uopće da nas zanima.
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u 29 sep 2015, 09:52, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!
- katakomba2
- Kontakt:
kad dodju teski dani, i kada ti lose krene....
Željezničar za život cijeli !
94 godine ponosa !
94 godine ponosa !
jesu ako navijaš za JuveFKZ1921 je napisao/la:Mi smo specijalisti da se dijelimo. Da zauzimamo stranu. Da stvari posmatramo isključivo. Da sve vidimo crno-bijelo. Zašto je to tako? Malo zbog toga što je puno frustracije svuda oko nas a koja je posljedica problema kroz koje prolazimo, i pojedinci i društvo u cjelini.Malo zbog toga što smo ovdje anonimni i može nam se. Ovo je jedno od rijetkih mjesta (prilika)gdje možemo maštati, glumiti,ugoditi sebi,biti važni, biti pametni...Takav je medij,takva su pravila i ****.

Bravo i ne samo oni nego svi redom i Đelo i Buki i prethodne uprave, jer ako je istina ono što sam čuo na zadnjoj utakmici da su vodili duple knjige i da u tu maznuli milion, pa to je za SIPA-e i Poreske. Zato ova sad Uprava mora izaći sa podacima, znači MORA, ako ne iznesu podatke onda i oni mute nešto, kratko i jasno!zubanovic89 je napisao/la:Jel svi clanovi imaju pravo glasa u decembru? Ako je tako ljudi koji su trenutno u klubu trebaju izaci sa podacima koliko su Zujo i kompanija napravili duga i koliko su ukrali para. Ja vjerujem da ce oni imati svoj dio publike na glasanju i ne smije se dopustiti da se vrate u klub. Mislim da je zbog ovoga Gredic konstantno potencirao clanstvo, jer malim brojem clanova je lako manipulisati, 2500 ljudi vec malo teze.
Eh ovako.Nisam u mogucnosti da trenutno obrazlozim neke stvari vezane za skupstinu pa cu citirati momka sa jednog od nasih foruma jer je to u stvari najblize istini.
"To nema veze s informacijama iz kluba, vec sa zdravim razumom. Klub ti fino u obracanju clanovima kaze da trenutni UO u decembru daje mandat na raspolaganje i da ce se birati novi UO nakon sto se izabere nova Skupstina i onda opet kruze price da je neko kupio Zelju za neke pare, da neko kao sam povlaci sve poteze jer je dao pare kad niko drugi nije htio prici Zelji. Zdrava logika kaze da je trenutna Uprava izgurala novi Statut kako se ne bi desavale takve stvari u buducnosti, vec da klub napokon pocne transparento funkcionisati i da napokon zazivi slogan 'Mi smo Zeljini, Zeljo je nas' kojim se toliko busamo. Zasto bi neko izglasao novi Statut na osnovu kojeg mora biti smijenjen ako zeli ostvariti neki interes o kojem ovdje mahala prica? Nema smisla.
I nije istina da ce se samo pozicije rotirati. Procitaj Statut, procitaj obracanje clanovima. Bira se potpuno nova Skupstina, potpuno nova, samo clanovi kluba mogu biti kandidati i mogu glasati. Skupstina bira Predsjednika UO, a on UO. Dakle sve je na nama navijacima, ako ozbiljno shvatimo ovaj momenat, dobicemo kvalitetnu Skupstinu, ako ne shvatimo, dobicemo istu situaciju koju smo imali do sada, a to je Skupstinu kojom ce upravljati sitni interesi pojedinaca.
I stvarno je zanimljivo kako vise niko ne pise o dugovanjima prema igracima, zamisli, isplacene im sve plate, kako vise niko ne pise o losem poslovanju garniture koja je dobila nogu, zavalili nas ljudi i niko ni losu rijec da kaze o njima, vec je problem mahalska da je neko kupio kao Zelju za neke pere, a sam sebi izglasao Statut koji ce ga skloniti. Pa razmislite malo.
Opravdano mozemo kritikovati lose poteze kada su u pitanju treneri i sportski segment zadnjih par mjeseci, tu kiksamo 100% i to budala vidi, ali o nekim zavjerama pricati, kupovini, prodaji kluba za male pare, je presmijesno. Dzelo nas je **** godinama pa mu niko nikad a nije rekao, a frajer nas zavalio da se nikad ne izvadimo.
Ja se samo nadam da ce Bajramovic, Vukotic, Nikolic, Misimovic, Almir Manuel (halalite ako sam nekoga zaboravio) imati svog kandidata za Predsjednika UO na izborima u decembru, jer su uradili vise posla za Zelju nego sve Uprave zajedno zadnjih 20 godina. Da ce u narednom mandatu cijeli UO biti sastavljen od ljudi koji su slicni njima i da ce novi UO biti pojacan ljudima koji shvataju fudbal tako dobro kao gore nabrojani biznis. Vjerujem da ce u narednom mandatu biti pametniji kada je u pitanju sportski dio i da ce nas i rezultatski vratiti na mjesto gdje smo navikli da budemo zahvaljujuci Amaru Osimu.
Kritika je uvijek dobrodosla, ali utemeljena kritika. Niko nije corav da ne vidi ocit problem koji imamo zadnja dva mjeseca kada je u pitanju rezultat, ali taj rezultat je nekada znao izostati godinama, pa se nismo ovoliko bunili i galamili protiv pojedinaca. Dakle, neko baca bombe i velika vecina nasjeda na te gluposti, prije nego razmisli svojom glavom. Zelimo kao biti ozbiljan klub, a mi sami nismo ozbiljni.
I ja ne znam ko je odgovoran za dovodjenje igraca, znam da se fulalo, ali to je jedna sezona, fulalo se i ranije pa se nisu glave skidale na ovaj nacin. Bice fula i u buducnosti, ali siguran sam da se iz zadnjeg prijelaznog roka puno naucilo.
I ovaj UO ce morati poloziti racune Skupstini, a vjerujem da ce i nama navijacima do Skupstine biti predstavljeni ostvareni rezultati za vrijeme njihovog mandata, kada cemo u biti svi vidjeti sta su uradili dobro, a sta lose. Do tada, sve sto se prica nije validna info, vec mahala.
Ljudi, razmislite prije nego povjerujete nekoj info. Provjerite na vise izvora, ne mora biti sve tacno sto dodje iz usta potrckala iz Makijata. Moramo biti jaki i svi zajedno vratiti klub rezultatski na pravi put. Mi navijaci smo kljuc. Sto manje price i mahale, sto vise vjere u Zelju i lozione. Samo zajedno mozemo izaci jaci iz svega ovoga. Uprave, igraci, treneri su prolazni, Zeljo je vjecan."
"To nema veze s informacijama iz kluba, vec sa zdravim razumom. Klub ti fino u obracanju clanovima kaze da trenutni UO u decembru daje mandat na raspolaganje i da ce se birati novi UO nakon sto se izabere nova Skupstina i onda opet kruze price da je neko kupio Zelju za neke pare, da neko kao sam povlaci sve poteze jer je dao pare kad niko drugi nije htio prici Zelji. Zdrava logika kaze da je trenutna Uprava izgurala novi Statut kako se ne bi desavale takve stvari u buducnosti, vec da klub napokon pocne transparento funkcionisati i da napokon zazivi slogan 'Mi smo Zeljini, Zeljo je nas' kojim se toliko busamo. Zasto bi neko izglasao novi Statut na osnovu kojeg mora biti smijenjen ako zeli ostvariti neki interes o kojem ovdje mahala prica? Nema smisla.
I nije istina da ce se samo pozicije rotirati. Procitaj Statut, procitaj obracanje clanovima. Bira se potpuno nova Skupstina, potpuno nova, samo clanovi kluba mogu biti kandidati i mogu glasati. Skupstina bira Predsjednika UO, a on UO. Dakle sve je na nama navijacima, ako ozbiljno shvatimo ovaj momenat, dobicemo kvalitetnu Skupstinu, ako ne shvatimo, dobicemo istu situaciju koju smo imali do sada, a to je Skupstinu kojom ce upravljati sitni interesi pojedinaca.
I stvarno je zanimljivo kako vise niko ne pise o dugovanjima prema igracima, zamisli, isplacene im sve plate, kako vise niko ne pise o losem poslovanju garniture koja je dobila nogu, zavalili nas ljudi i niko ni losu rijec da kaze o njima, vec je problem mahalska da je neko kupio kao Zelju za neke pere, a sam sebi izglasao Statut koji ce ga skloniti. Pa razmislite malo.
Opravdano mozemo kritikovati lose poteze kada su u pitanju treneri i sportski segment zadnjih par mjeseci, tu kiksamo 100% i to budala vidi, ali o nekim zavjerama pricati, kupovini, prodaji kluba za male pare, je presmijesno. Dzelo nas je **** godinama pa mu niko nikad a nije rekao, a frajer nas zavalio da se nikad ne izvadimo.
Ja se samo nadam da ce Bajramovic, Vukotic, Nikolic, Misimovic, Almir Manuel (halalite ako sam nekoga zaboravio) imati svog kandidata za Predsjednika UO na izborima u decembru, jer su uradili vise posla za Zelju nego sve Uprave zajedno zadnjih 20 godina. Da ce u narednom mandatu cijeli UO biti sastavljen od ljudi koji su slicni njima i da ce novi UO biti pojacan ljudima koji shvataju fudbal tako dobro kao gore nabrojani biznis. Vjerujem da ce u narednom mandatu biti pametniji kada je u pitanju sportski dio i da ce nas i rezultatski vratiti na mjesto gdje smo navikli da budemo zahvaljujuci Amaru Osimu.
Kritika je uvijek dobrodosla, ali utemeljena kritika. Niko nije corav da ne vidi ocit problem koji imamo zadnja dva mjeseca kada je u pitanju rezultat, ali taj rezultat je nekada znao izostati godinama, pa se nismo ovoliko bunili i galamili protiv pojedinaca. Dakle, neko baca bombe i velika vecina nasjeda na te gluposti, prije nego razmisli svojom glavom. Zelimo kao biti ozbiljan klub, a mi sami nismo ozbiljni.
I ja ne znam ko je odgovoran za dovodjenje igraca, znam da se fulalo, ali to je jedna sezona, fulalo se i ranije pa se nisu glave skidale na ovaj nacin. Bice fula i u buducnosti, ali siguran sam da se iz zadnjeg prijelaznog roka puno naucilo.
I ovaj UO ce morati poloziti racune Skupstini, a vjerujem da ce i nama navijacima do Skupstine biti predstavljeni ostvareni rezultati za vrijeme njihovog mandata, kada cemo u biti svi vidjeti sta su uradili dobro, a sta lose. Do tada, sve sto se prica nije validna info, vec mahala.
Ljudi, razmislite prije nego povjerujete nekoj info. Provjerite na vise izvora, ne mora biti sve tacno sto dodje iz usta potrckala iz Makijata. Moramo biti jaki i svi zajedno vratiti klub rezultatski na pravi put. Mi navijaci smo kljuc. Sto manje price i mahale, sto vise vjere u Zelju i lozione. Samo zajedno mozemo izaci jaci iz svega ovoga. Uprave, igraci, treneri su prolazni, Zeljo je vjecan."
Zadnja izmjena: DANAN, dana/u 29 sep 2015, 09:54, ukupno mijenjano 1 put.
Kakvu sad ulogu u klubu ima Misimovic ??
Ko ga moze otjerat a da dodje ona crna ekipa ?
Ciji ji Edis, igraci ??
Nije normalno sta se desava, mislim da ne smijemo dozvolit da rade od kluba sta hoce, pa nije to nicija privatna prcija.
Ciji ji Edis, igraci ??
Nije normalno sta se desava, mislim da ne smijemo dozvolit da rade od kluba sta hoce, pa nije to nicija privatna prcija.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
-
- Kontakt:
Boga mi, kampanja je krenula uveliko. Vidi se to po mnogim komentarima, a i po clancima na ovom i ostalim portalima. Jeftinije je platit pojedince da sire propagandu nego krv prosipat radeci za klub...
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
-
- Kontakt:
Sablja je Zeljin vojnik i ne smije ga se pominjati ni u kakvom negativnom kontekstu..godrina je napisao/la:Kakvu sad ulogu u klubu ima Misimovic ??
Ciji ji Edis, igraci ??
BUDI ŽELJO !!!