Teretana
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus
- Beduin
- Kontakt:
Re: Teretana
Jasmine - ako pijes kreatin, onda ga pij redovno, nebitno dal je dan odmora ili treninga, da bi receptori uvijek bili zasiceni kreatinom.
Sve sto se radi s nekim cilje treba i da se ispostuje pravilno, kvalitetno i do kraja, a ne na rate.
Sagitarius - ja sam nekako uvijek Whey stavljao na prvo mjesto, a pratio sam ga Aminokiselinama kad imam para. Naravno, kreatin ko kreatin sastavni dio svako sportiste koji se bavi tegovima, bespotrebno je i pisati vise o tome. Vremenom dizes trening na veci nivo, ovisno od prioriteta i ciljeva. Cak i preworkout suplementi sadrze kreatin, manje-vise, tako da kad sam njih redovno uzimao nisam ni forsirao kreatin, najcesce ujutro ga popijem pomijesanog s proteinom da tijelo razbudim i dovedem u anabolicko stanje.
Sve sto se radi s nekim cilje treba i da se ispostuje pravilno, kvalitetno i do kraja, a ne na rate.
Sagitarius - ja sam nekako uvijek Whey stavljao na prvo mjesto, a pratio sam ga Aminokiselinama kad imam para. Naravno, kreatin ko kreatin sastavni dio svako sportiste koji se bavi tegovima, bespotrebno je i pisati vise o tome. Vremenom dizes trening na veci nivo, ovisno od prioriteta i ciljeva. Cak i preworkout suplementi sadrze kreatin, manje-vise, tako da kad sam njih redovno uzimao nisam ni forsirao kreatin, najcesce ujutro ga popijem pomijesanog s proteinom da tijelo razbudim i dovedem u anabolicko stanje.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Kad čujem kreatin, ja se naježim..., poznato je šta je to i na koji način djeluje i tu za mene priča završava.
Nikad ga nisam koristio niti bih ikad.
koja služi samo da vas muči često mokrenje.
dreamer, mislim da nema insana na Zemlji koji se ne bi složio s ovim što si napisao.
O ishrani i odmoru je sve poznato, a varijacije vježbi je ono što mnogi ne znaju.
Ako ćeš prsa svaki trening raditi bench presu nema tu napretka, a inače napredak i u snazi ide sporo.
Ali kada ubaciš razboj, razvlačenje..., napredak ide puno brže, a i snaga raste.
Naime, inače ako treniraš a radiš iste vježbe, tu je napredak puno manji, nego sa varijacijama, i treba gledati da se svaki trening za određenu grupu mišića u nečem razlikuje od prethodnog.
U prevodu prestankom korištenja pada i snaga, tj. kad treniraš imaš nešto, hop jesi li prestao ode onaj prividni efekat kojeg je kreatin stvorio._dreamer_ je napisao/la:Kreatin daje snagu i to nije diskutabilno
I ovo dobro zapišite, u prevodu kreatin je hava,_dreamer_ je napisao/la:on sam po sebi nije "hrana za misisce", cisto da ne bude zabune.
koja služi samo da vas muči često mokrenje.
dreamer, mislim da nema insana na Zemlji koji se ne bi složio s ovim što si napisao.
O ishrani i odmoru je sve poznato, a varijacije vježbi je ono što mnogi ne znaju.
Ako ćeš prsa svaki trening raditi bench presu nema tu napretka, a inače napredak i u snazi ide sporo.
Ali kada ubaciš razboj, razvlačenje..., napredak ide puno brže, a i snaga raste.
Naime, inače ako treniraš a radiš iste vježbe, tu je napredak puno manji, nego sa varijacijama, i treba gledati da se svaki trening za određenu grupu mišića u nečem razlikuje od prethodnog.
Kako neko može pisat o kreatinu nešto a nikad ga nije koristio? Automaski ne valja,a ni prob'o nije.Ravni,kosi benchpress su dovoljne vježbe za prsa,dodaš i razvlačenje i ne treba ništa više.A funkcionalna snaga i snaga u teretani po meni niđe veze.Meni nema logike da lik na lat mašini povuče preko sto kila a 2-3 zgiba ne može uradit,a leđa ogromna,ramena i ruke isto :S Ista stvar sa tricepsom,prsima i sklekovima.
praksa je da se kreatin uzima mjesec dana ...zatim se pravi pauza od nekih 7-10 dana (iz razloga da ti se organizam ne navikne previše na unošenje kreatina putem suplementacije i iz tog razloga da ga sam organizam ne bih prestao proizvoditi ) i nakon tog perioda možeš ponovo nastaviti piti kreatin.jasmin10 je napisao/la:Za par dana će biti već mjesec dana kako pijem kreatin. Rekli su mi da ne smijem duže od mjesec dana piti, mada ja u ovih mjesec dana nisam svaki dan pio kreatin, nisam sigurno jedno 10 dana.
Smijem li ja nastaviti sa kreatinom ili da ipak stanem?
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ukoliko si vec u toku mjesec dana imao tu pauzu ... dakle nije problem da nastavis

Oprostite, zanemarite, jer nisam kompetentan.Samir1989 je napisao/la:Kako neko može pisat o kreatinu nešto a nikad ga nije koristio? Automaski ne valja,a ni prob'o nije.
To je za početnike, mada i za njih je bolje da miksaju. Razboj je obavezan, ne zanemarimo učinak sklekova, jeste da postanu lagani, ali ipak pogađaju neka skrivena mjesta.Samir1989 je napisao/la:Ravni,kosi benchpress su dovoljne vježbe za prsa,dodaš i razvlačenje i ne treba ništa više.
Zamjena za razvlačenje, leptir, onda ona vježba također dobra što idu ruke iza glave.
Sve one imaju svoje vrline i rade nešto što druge ne, a valja miksati da ne postane dosadno.
Vidiš o čemu ti pričam, radio je iste vježbe i onda nije fizički spreman, jer tijelo mu nije naučilo pokret na vratilu i kod sklekova, tj.nije razvio grupice mišića koje se aktiviraju kod tih vježbi.Samir1989 je napisao/la:A funkcionalna snaga i snaga u teretani po meni niđe veze.Meni nema logike da lik na lat mašini povuče preko sto kila a 2-3 zgiba ne može uradit,a leđa ogromna,ramena i ruke isto :S Ista stvar sa tricepsom,prsima i sklekovima.

Ne mozemo mi svi svaki mjesec iz dzepa izdvojiti po 200-300 KM,gledamo da uzmemo ono najpotrebnije i najjeftinije.Zato ako gledamo ta dva uvijeta(cijena i potreba) tu u prve redove idu kreatin i aminokiseline. Kreatin 500g u zavisnosti kako ga uzimas,npr jednom dnevno,moze mi biti preko 2 mjeseca,cijena 35 KM. Od aminokiselina tu je Arginine3 (128 kapsula) moze biti 1,5 mjesec cijena 37 KM. Ako ste tanki budzetom,po meni,je bolje uzeti ova dva dodatka za 80 KM nego te pare dati na 2 kg wheya.
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Vidim malo se radi pull over u teretana, lose to. Ja se bio vratio nakon 2 godine, cisto da smrsam, trenirao 3 mjeseca (evo ne treniram vec 2), ja sa stomacinom se dizem na vratilo po 10 puta u seriji. Meni je to glupost sirenje ako se ne osjecas zdravo nego samo pumpas zbog izgleda. Ili recimo gore se ubija, noge mu ne mogu nositi gornji dio.
A ja kad bih se opet vratio, samo whey i to hydro. Ne bih se nikad forsirao ko prije, nema sanse
A ja kad bih se opet vratio, samo whey i to hydro. Ne bih se nikad forsirao ko prije, nema sanse
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- sagitarius
- Kontakt:
Jedes li crveno meso? Jedes pretpostavljam, onaj ne bi da ti bude šok neki, al u crvenom mesu imas kreatin, znaci ipak ga "koristis"Klare je napisao/la:Kad čujem kreatin, ja se naježim..., poznato je šta je to i na koji način djeluje i tu za mene priča završava.

..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
Rekreativcima je tesko uhvatiti formu izvodjenja pa izbjegavaju tu vjezbu.Bosniacum Lilium je napisao/la:Vidim malo se radi pull over u teretana, lose to. Ja se bio vratio nakon 2 godine, cisto da smrsam, trenirao 3 mjeseca (evo ne treniram vec 2), ja sa stomacinom se dizem na vratilo po 10 puta u seriji. Meni je to glupost sirenje ako se ne osjecas zdravo nego samo pumpas zbog izgleda. Ili recimo gore se ubija, noge mu ne mogu nositi gornji dio.
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "
Ne bih da miješamo kruške i jabuke, ali recimo osnovnu razliku da je meso puno proteina i da ti ne daje 10-15% snage tako lako.sagitarius je napisao/la:Jedes li crveno meso? Jedes pretpostavljam, onaj ne bi da ti bude šok neki, al u crvenom mesu imas kreatin, znaci ipak ga "koristis"
A upoznat sam ja da je kreatin sastavni dio našeg metabolizma.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Oh, ja napisao "u teretana". Maksuz selam iz Kentucky 
Ta je vjezba meni uvijek bila medju drazim, bas mi je fino definisala gornji dio tijela
@raja gore u diskusiji
postoji i sinteticko meso, ali mislim da to opet nije to to

Ta je vjezba meni uvijek bila medju drazim, bas mi je fino definisala gornji dio tijela

@raja gore u diskusiji
postoji i sinteticko meso, ali mislim da to opet nije to to

- Beduin
- Kontakt:
Ovo treba staviti pod sticky. Klasicno bosanski, teorija i samo teorija. Ko mari za praksom.Klare je napisao/la:Kad čujem kreatin, ja se naježim..., poznato je šta je to i na koji način djeluje i tu za mene priča završava.
Posto si kompetentan, kako djeluje, koji su to masovni negativni primjeri da su u rangu trenda?
Za razliku od tebe, vecina nas ovdje je koristila ili koristi creatin i zivi smo, zdravi, jaki, treniramo, u formi, a ti se i dalje jezi. I da, nisi kompetentan pricati o creatinu sve dok...

075 ❤
075 ❤
Postoje tvrdnje da nepravilan unos kreatina moze uzrokovati disfunkciju bubrega radi povisenog nivoa kreatinina. Ja naravno o tome ne znam nista previse, a na netu se moze procitati svasta - u oba pravca, a vrlo vjerovatno je da svako ima svoj interes u onome sto tvrdi.
U svakom slucaju, ko god ima problema s bubrezima, po mom misljenju nebi ih trebao dodatno opterecivati, no isto onda glasi i za visoko proteinsku dijetu.
Po mom laickom misljenju jedna od bitnih prevencija je dovoljna hidracija u tijelu - dakle piti dovoljno vode.
Ja kreatin jesam uzeo jednom na pocetku svoje karijere, bilo je to mozda 2005 ili 2006. Ima on svoje, no mene taj suplement nije dojmio, niti smatram da mi je tih 5-10% snage potrebno za dobar napredak.
I bez kreatina sam uvijek postizao odlicne rezultate u odredjenim ciklusima, za laika takve da bi obicno pitali "cime se deres", a zapravo nisam nista uzimao do Whey-a koji mi je s druge strane neizostavan.
pitanje za moje tuzlake: gdje trenirate? Ja kad god sam dole idem kod Fuketa, ali brate, puno mi nesto davati 7-8 maraka po treningu za onu teretanu, mislim da je prepreskup za nase uslove.
U svakom slucaju, ko god ima problema s bubrezima, po mom misljenju nebi ih trebao dodatno opterecivati, no isto onda glasi i za visoko proteinsku dijetu.
Po mom laickom misljenju jedna od bitnih prevencija je dovoljna hidracija u tijelu - dakle piti dovoljno vode.
Ja kreatin jesam uzeo jednom na pocetku svoje karijere, bilo je to mozda 2005 ili 2006. Ima on svoje, no mene taj suplement nije dojmio, niti smatram da mi je tih 5-10% snage potrebno za dobar napredak.
I bez kreatina sam uvijek postizao odlicne rezultate u odredjenim ciklusima, za laika takve da bi obicno pitali "cime se deres", a zapravo nisam nista uzimao do Whey-a koji mi je s druge strane neizostavan.
pitanje za moje tuzlake: gdje trenirate? Ja kad god sam dole idem kod Fuketa, ali brate, puno mi nesto davati 7-8 maraka po treningu za onu teretanu, mislim da je prepreskup za nase uslove.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- Beduin
- Kontakt:
Dreamer
Bubrezi moraju biti natopljeni vodom, u protivnom je npr. kreatinin visok. Zadnji put kad sam vadio nalaze za ljekarski, a sedmicu dana sam toliko obaveza kod kuce imao da nisam ni trenirao niti vode skoro ikako pio, pa sam cijeli dan se znojio i zedan bio, kreatinin mi bio mnogo visok. A poznato je da je kreatinin nestabilan u organizmu i da ga sportisti, najcesce, imaju povisenog. Pa su digli hamp misleci kako mi bubrezi losi, pa ultrazvuk morao raditi i pretrage da se uvjere da je sve ok. Kroz pricu im objasnim za obaveze i neredovno pijenje vode pa mi kazu da bubrezi moraju biti "natopljeni", pogotovo jer sam redovno u gym. Na kraju ispade da ja njih ucim kako je nestabilan kod sportista koji dizu tegove i da on mora varirati, ali oni svoje pa svoje, iz razumljivih razloga. Pa mi poceli i pricu kako ne smijem piti ni protein, kako je sve stetno. Klasicna doktorska prica, jelde.
Slucajeve za koje ja znam po pitanju slabe funkcije bubrega i kreatina jeste to da nisu znali da od ranije imaju problema s bubrezima, trenirali su u koristili kreatin pa su kasnije mislili da im je on uzrocnik te disfunckije. Zato se uvijek i preporucuje konsultacija s ljekarom po pitanju svekog lijeka ili hemije, vadjenje nalaze da bi se pratilo zdravlje i organizam.
Ono sto me, vremenom, pocelo nervirati jesu ovakvi ljudi koji preparat niti koriste niti imaju osjecaj o cemu je rijec, ali konkluzije donose i savjetuju druge na osnovu google clanaka ili misljenja jednog sportasa, a da ne mari za misljenjem mase drugih koji opovrgavaju jegovu teoriju. Naravno, svakome svacije, ali se barem nemoj toliko eksponirati i stavljati u ulogu eksperta bez prakse (ne mislim na tebe ovdje).
Ja sam kod Dzimija u Mejdanu, navikao dole, vecina raje mi je dole, cak je i jeftiniji od Fuketa, a mozes uplatiti sebi i pola mjeseca u dogovoru s njim, jer dodjes samo na godisnji. A sad je ponovo renovirao teretanu, wow je. Imas i na netu slike (ako imas Cipu u prijateljima mozes sve pratiti, ili se meni javi).
Bubrezi moraju biti natopljeni vodom, u protivnom je npr. kreatinin visok. Zadnji put kad sam vadio nalaze za ljekarski, a sedmicu dana sam toliko obaveza kod kuce imao da nisam ni trenirao niti vode skoro ikako pio, pa sam cijeli dan se znojio i zedan bio, kreatinin mi bio mnogo visok. A poznato je da je kreatinin nestabilan u organizmu i da ga sportisti, najcesce, imaju povisenog. Pa su digli hamp misleci kako mi bubrezi losi, pa ultrazvuk morao raditi i pretrage da se uvjere da je sve ok. Kroz pricu im objasnim za obaveze i neredovno pijenje vode pa mi kazu da bubrezi moraju biti "natopljeni", pogotovo jer sam redovno u gym. Na kraju ispade da ja njih ucim kako je nestabilan kod sportista koji dizu tegove i da on mora varirati, ali oni svoje pa svoje, iz razumljivih razloga. Pa mi poceli i pricu kako ne smijem piti ni protein, kako je sve stetno. Klasicna doktorska prica, jelde.

Slucajeve za koje ja znam po pitanju slabe funkcije bubrega i kreatina jeste to da nisu znali da od ranije imaju problema s bubrezima, trenirali su u koristili kreatin pa su kasnije mislili da im je on uzrocnik te disfunckije. Zato se uvijek i preporucuje konsultacija s ljekarom po pitanju svekog lijeka ili hemije, vadjenje nalaze da bi se pratilo zdravlje i organizam.
Ono sto me, vremenom, pocelo nervirati jesu ovakvi ljudi koji preparat niti koriste niti imaju osjecaj o cemu je rijec, ali konkluzije donose i savjetuju druge na osnovu google clanaka ili misljenja jednog sportasa, a da ne mari za misljenjem mase drugih koji opovrgavaju jegovu teoriju. Naravno, svakome svacije, ali se barem nemoj toliko eksponirati i stavljati u ulogu eksperta bez prakse (ne mislim na tebe ovdje).
Ja sam kod Dzimija u Mejdanu, navikao dole, vecina raje mi je dole, cak je i jeftiniji od Fuketa, a mozes uplatiti sebi i pola mjeseca u dogovoru s njim, jer dodjes samo na godisnji. A sad je ponovo renovirao teretanu, wow je. Imas i na netu slike (ako imas Cipu u prijateljima mozes sve pratiti, ili se meni javi).

075 ❤
075 ❤
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Ja sam koristio kreatin i nisam imao problema sa njim, s druge strane znam osobe koje jesu. Sve zavisi kako se dozira, kakvi su kome bubrezi, koliko se vode unosi...
Beduin,
hvala za info. Nemam Cipu u prijateljima tj. nemam zapravo FB uopste (BTW, nisam ga sto godina vidio, bas se fino razvalio, ev gledam mu profil
), no nije to ni bitno, svraticu onda bas sl put do mejdana (pretpostavljam da je Jimmy jos tamo?), svakako mi je blize sa slatine.
hvala za info. Nemam Cipu u prijateljima tj. nemam zapravo FB uopste (BTW, nisam ga sto godina vidio, bas se fino razvalio, ev gledam mu profil

When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- Beduin
- Kontakt:
Jeste, jos je Jimmy tamo. A dobar je paCi, ponosan sam na njega. Posto smo nas dvojica najbolji prijatelji citav zivot, mozda i tebe znam (ako ti njega znas), nejse, bujrum svrati tamo._dreamer_ je napisao/la:Beduin,
hvala za info. Nemam Cipu u prijateljima tj. nemam zapravo FB uopste (BTW, nisam ga sto godina vidio, bas se fino razvalio, ev gledam mu profil), no nije to ni bitno, svraticu onda bas sl put do mejdana (pretpostavljam da je Jimmy jos tamo?), svakako mi je blize sa slatine.

075 ❤
075 ❤
Ej to, pa moguce da se onda znamo iz vidjenja. Ja Cipu znam onako zdravo za zdravo i iz vremena dok je "visio" kod kosa na Slatini, mada ja licno nisam igrao kosarku jer me Bog nije nagradio visinomBeduin je napisao/la:Jeste, jos je Jimmy tamo. A dobar je paCi, ponosan sam na njega. Posto smo nas dvojica najbolji prijatelji citav zivot, mozda i tebe znam (ako ti njega znas), nejse, bujrum svrati tamo._dreamer_ je napisao/la:Beduin,
hvala za info. Nemam Cipu u prijateljima tj. nemam zapravo FB uopste (BTW, nisam ga sto godina vidio, bas se fino razvalio, ev gledam mu profil), no nije to ni bitno, svraticu onda bas sl put do mejdana (pretpostavljam da je Jimmy jos tamo?), svakako mi je blize sa slatine.

Ako znas ko je Zule iz Fukijeve zgrade, ja sam njegov stariji buraz.
- Beduin
- Kontakt:
Poznat mi Zule pravo, ali Zlaju, Medu i ostale sto su visili na kosu znam, posto sam pretezno i ja znao odgledati koju tekmu, a ne igrati._dreamer_ je napisao/la:Ej to, pa moguce da se onda znamo iz vidjenja. Ja Cipu znam onako zdravo za zdravo i iz vremena dok je "visio" kod kosa na Slatini, mada ja licno nisam igrao kosarku jer me Bog nije nagradio visinomBeduin je napisao/la:Jeste, jos je Jimmy tamo. A dobar je paCi, ponosan sam na njega. Posto smo nas dvojica najbolji prijatelji citav zivot, mozda i tebe znam (ako ti njega znas), nejse, bujrum svrati tamo._dreamer_ je napisao/la:Beduin,
, igrala je neka moja raja stalno, Leta mladji, Zlaja, Medo itd.
Ako znas ko je Zule iz Fukijeve zgrade, ja sam njegov stariji buraz.

Mal je svijet.
075 ❤
075 ❤
- Nerminovic
- Kontakt:
GlupostiBosniacum Lilium je napisao/la:Ja sam koristio kreatin i nisam imao problema sa njim, s druge strane znam osobe koje jesu. Sve zavisi kako se dozira, kakvi su kome bubrezi, koliko se vode unosi...

Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.